Scudo Sports

İzmir

Hosgeldın....
Bornovada oturuyorum istersen sali ve perşembe gunu KSK iskelede saat:20'de turlarımız war bırlıkte pedallayabılırıs;)

• Beğen
Tepkiler: taner ege
Scudo
arkadaşlar bu yazıyı açık bir davet olarak alın. konuyu açtığımdan beri bir kişi bile antrenmana eklenmedi. 30 yaşımdayım ve çalıştığım için bu saatte çıkıyorum. vakti olan arkadaşlar eğer bir şekilde bisiklet sürmek istiyorlarsa şimdi zamanıdır. yerine koyamayacağınız tek şeyi harcarken dikkatli olun. daha az bilgisayar, televizyon hatta uyku. çevrenizdeki herkes aynı şeyi yapıyorsa farkınız, onların bunu yapmadığı zaman oluyor.

Turlara katılmak isterim, çokta memnun olurum. Daha detaylı bilgi verirseniz buradan veya özelden çok sevineceğim. Buradaki tüm arkadaşlarlada tek tek tanışmak isterim.

Buarada Ege Üniversitesi Türk Müziği Temel Bilimler öğrencisiyim. Anasanat dalım: Türk Sanat Müziği. Çaldığım enstruman biraz fazla, ana enstrumanım gitar ama. Okuldaki enstrumanlarımda Ud ve Piano. Onun dışında da canlı müzik projemiz var bu önümüzdeki sezon için, mekan ve tarih belirlendiğinde Bisiklet Forum ailesini orada görmekten büyük mutluluk duyarım :D

@ by tasiyici , buarada Buca - Bornova arası hiç pedal çevirmedim. Hangi güzergahtan gelip gidiyorsun acaba?

• Beğen
Merhaba!
Ben Konak'tayım. Bisikletimin markası yok :D varsa da ben bilmiyorum. Siz "MTB" dersiniz herhalde ben "Dağ bisikleti" diye alıştım. Bir kaç yıl önce 150 lira bayram parama Çankaya'dan almıştım(satıcı ilk sorduğuma 380 demişti) Biraz ağır ama idare ediyor.
Ortaokuldayken deli gibi her gün akşam bacaklarımda derman kalmayıncaya kadar bisiklete binerdim. Liseyi yatılı okumak zorunda kaldığımdan ani bir şekilde bisikletten koptum. Şimdi bu DBmle tekrar dolaşmaya başladım. Bir kez ciddi olabilecek bir kaza geçirdim. Bornova'dan dönerken otomobilin teki beni göre göre yola çıkmıştı yerler ıslak olduğu için (olmasa da o mesafede duramazdım herhale; Allah ne verdiyse basıyordum :D ) ön tekerim kaydı bisiklet sola ben sağa gittim.(ayrılmasak ikimiz beraber araca çarpardık herhalde. sürücü bastı gitti.B sınıfı Ehliyet kursu için gidiyordum Bornova'ya bir de! Arkadan gelen yoktu. kalktım bisikletimi aldım yola devam ettim. o gün anladım, bi tarafım kırılsa da herhalde bırakmak istemiyorum bisikleti.

Ben de bazen yollara tersten girip, kasksız dolaşıyorum. olmuyor değil evet oluyor ama tabi huzursuz da hissediyorum. kimsenin bir şey demesi veya ima etmesi falan gerekmiyor. Caddeler boş olsa bile garip hissediyorum. Açıkcası biri durup "burası ters yön" dese, yol vermese kızmam da cevap vermeye uğraşmam da. Vermeyebilir, haklıdır, bunu biliyorumdur. Kimse iyilik meleği olmak zorunda değil. Belki o adamın da o gün başına kim bilir neler gelmiştir. Sinirlidir vs.. Cidden, eğer kavga istemiyorsak, bazen sadece uzatmamak gerektiğine inanıyorum. Gerekliğ gördüğünde de uyarmak hakkıdır, herkes hatalı gördüğünü uyarmalıdır.

Yalnız amcamın "alaycılığı" belki de "hepimiz kuralları çiğniyoruz ne var :D" gibiydi siz farklı algıladınız veya o yaştan sonra insanlar çocuklaşıp aksileşebiliyor. bilemiyorum tabi orada değildim,yazıda o ses tonu, o vurgu yok. neyse :D ilginç bi gelişme yine de.

turlar genelde düzayak ve hafif tempo olduğu için bisikletinin ağırlığı pek anlam ifade etmez..bende yıllar önce öle çankayadan bisiklet alıp başlamıştım ama yaptığım kaza çok daha fazla.hafıza kaybı bile geçirdim bikeresinde.pek normal kullanmıyordum dediğin gibi.ama düz yoldada kullanmıyordum pek.neyse belki turlardan birinde karşılaşırız...

@gravesbf

Sevgili gravesbf özelden mesajına cevap veremedim. Verdiğin adresi kişi listeme ekledim. Buarada kask, eldiven, ayna kullanıyorum.

ben seferihisara 1 hafta arayla mutlaka gidiyorum. teosta yazlık olması beni dahada heveslendiriyor tabi bu yok için. gitmeyenler için tavsiye ederim oldukça güvenli ve eğlenceli bir yol. hedef noktasına varıldığında bu zevk dahada katlanıyor çünkü tam doğa harikası bir mekan :)

Bugün gravesbf ile birlikte Bornova - Bostanlı arası pedal çevirdik. Bugünün sonunda anladımki biraz daha kondisyon artırmam gerekiyor. Birde kadromun çok çok fazla ağır olduğunu farkettim Utku abi sayesinde. Onada umarım kısa bir zamanda çözüm bulurum.

bilinçsiz cahil kasksız bisikletçi olarak bende varım fotolarda :)

ama herkese teşekkür ederim sıcak karşılama için, yarın seyrek'e ben de geliyorum (eğer sabah açık bisikletçi bulup iç lastik ve yama takımı vs. alabilirsem)

@taner ege

Haftaya salı ve persembe gunu Öğretmen ewinin oradan 2 kişi birlikte pedallıyorus gelmek istersen saat 7;15 gece falan ordan kalkıyoruz bırlıkte gıdebılırıs;)

• Beğen
Andaç bunu duyduğuma çok memnun oldum.Ben de TSM solistliği yaptım.Özellikle Gitar ve/veya Ud çalabilen birini arıyordum.Beraber amatör kayıtlar yapmak ister misin? ve eğer uygun olursa belki kimbilir beraber canlı müzik yapabiliriz.Hem bisiklet dostluğu, hem de müzik :)

Ben yeni bir bisikletçiyim birkaçınız beni tanıyor o yüzden lütfen söylediklerimi ukalalık olarak algılamayın.
Bugün karşıyaka sahil'de bisiklet yolundan giderken biriyle çarpıştım kendimi sakınmak için kafamı eğdiğimde kaskım kafasına geldi, efendi bir adamdı burasının bisiklet yolu olduğunu söyledim haklısın vs. dedi.

Neyse fikrime gelince, dünyadaki bir çok gerilla reklam örneklerinden feyz aldım diyebiliriz. Büyük stickerlar yapıp bisiklet yoluna yapıştırsak nasıl olur, sticklar çeşitli tasarımlarda olabilir.

"Bisiklet yolu hemşehrim"

"Burası yürüyüş yolu değil"

veya komik esprili resimler de yapıştırılabilir veya gerekirse çizdirilebilir fosforlu renklerle,

örnek resim aşağıda

http://erwincreative.ca/blog/wp-content/uploads/2009/04/ibba-2_25.jpg

Geri