Sizden yeni ricam bundan sonra sadece Aziz Kocaoğlu'na değil, aynı zamanda bütün gazetelerdeki köşe yazarlarına İzmir'deki yönetimlerin vatandaşını takmadığını, daha kaliteli asfalt ve bisiklet yollarının hakkımız olduğunu belirten e-postalar göndermeniz olacaktır.Ben de biraz önce gazetelerin köşe yazarlarına şu mail'ı gönderdim;
Konu : Modern İzmir ve İlkel Belediye Başkanları
İyi günler,
Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na doğrudan kendisine gideceği söylendiği üzere kendi sitesi aracılığıyla e-posta gönderdim.
İçeriğinde modern ve en yaşanılır şehir olarak kabul edilen İzmir'imizin yollarının bu modernliğe tamamen tezat olduğunu, sadece kısa bir süredir değil yıllardır diğer şehirlerdeki asfalt kalitesine bile erişmediğini, her yıl geriye gittiğini uygun üslupla iletip kendisinden konuyla ilgilenmesini rica ettim.
Aynı şekilde İzmir'in en kötü asfaltına sahip Urla Bld. Başkanına da 1.5 yıl önce aynı içerikte bir e-posta göndermiştim.Her iki kişiden de ne bir ses, ne bir nefes duyulmadı.
Halbuki bu vatandaşlık hakkımı kullanırken çekinmeden cep telefon numaramı, adımı soyadımı, adresimi bütün bilgilerimi iletmiştim.Fakat her nedense standart tipteki "İlginize teşekkür ederiz.E-postanız işleme konmuştur.En kısa zamanda ilgilenecektir" ciddiyetsiz cevap e-postaları bile göndermediler.Zaten cevabı elektronik olarak beklemiyorum.Fiziksel olarak, o yolu her gün kullanırken değiştiğini görerek cevabı almayı istiyorum!
Amortisörü, koltukları, karoseri, konforu tüm dünyaca tescillenmiş Alman üretimi otomobilimle bile o yıllardır hergün daha da kötüye giden asfalt üzerinde seyrederken yöneticileri iyi anmıyorum.Profesyonel arazi bisikletimle bile giderken her çukuru, yanlış dizayn edilmiş mazgalları, kot farkı olan asfaltı zevkle hissetmiyorum.
İzmir'deki hiçbir yönetici ne geleceği düşünerek kaliteli asfalt yaptırıyor, ne de karayoluna bisiklet yolunu dahil ediyor.Herkes günlük düşünüyor.Sonra da 1 ödeyeceğimize, 1000 ödemek zorunda kalıyoruz.Sevilmeyen Avrupalı çözümü bulmuş.Birinci sınıf asfaltta en dar yerde bile 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş, yanına bir adet servis/ambulans yolu, 1 de her 50 metrede bir üzerinde bisiklet yoludur işareti olan ve karayolundan izole edilmiş bisiklet yolları yapmışlar.
Geleceğin şehir planlarında ise kilometrelerce uzunlukta üstü kapalı üst geçitler, içinde bisikletinizle hiç yorulmadan 40km hızla işinize, evinize gitmenizi sağlayacak arkadan esen yapay rüzgar ile şimdiden trafik sorununu çözmüşler.
Bu konularda açık oturumlar, tv'de yüzyüze sohbetler, imza toplama kampanyaları ve bunun gibi işe yarayacak her türlü girişimde öncü ve yardımcı olmaya hazırım.
Sizden ricam, hem vatandaşlık, hem de basın mensubu sorumluluğunuzu kullanarak bu konuyu tüm kamuoyuna paylaşmanız olacaktır.İlginize ve yardımınıza şimdiden teşekkür ederim.