Scudo Sports

İzmir

öncelikle foruma hoşgeldiniz ... çok sık olmasada kullandığım güzergahlardan biridir karabağlar / gaziemir yolu
gaziemirden çıktıktan sonra risk taşıyan en önemli bölgeler otoban kavşaklarına bağlanan yollardır çünkü genelde ani olarak önünüze doğru direksiyon kırarak girmeye çalışırlar bu bölegelere yada sizin araçların ne yapacağını anlayabilmenizi sağlayan tek unsur olan sinyallerini kullanmayarak sizi ikilemde bırakırlar sözünü ettiğim yerlerden geçerken tedirgin oluyorsanız bisikletinizden inerek ilk fırsatta emniyetli bir biçimde bu bölümleri geçmeniz mümkündür işin sonrası biraz daha kolay otobüslere dolmuşlara taksilere özellikle şahin & doğan model araçlara dikkat ederek yavaş yavaş ilerler iseniz çok rahat karabağlara ardından köstence köprüsünü geçip üçyol ve konak istikametinden sahil şeridine ulaşmanız mümkündür
bu arada ön ve arka flaşör kullanmayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz bol pedallar

• Beğen
Tepkiler: Levent Savran
Scudo
Çevre yollarında (Otoban) bisiklet (motorsuz araç) kullanmak yasaktır. Aynı zamanda tehlikelidir. Reşit bey'in yazdığı çok daha uygun bir seçim olur.

• Beğen
naçizane birkaç cümle de ben yazmak istiyorum.
trafikte sinirleriniz çelik gibi olsun
İzmir deki trafik kuralı:kuralsızlıktır. yani araçların ve yayaların kurallara uymasını beklemeyin,özellikle biz bisikletlileri hiç tınlamıyorlar.
araçlar sizi sollayıp,önünüze geçip fren yapıp sinyal vermeden sağa dönüş yapabilirler,dikkatli olun.
benzinlik girişlerine dikkat edin,giren çıkan araçlar bizi görmezlikten gelir.
kaldırım kenerlarına dikkat edin,yolun boylamasına konulmuş mazgallar olabilir,tekerleriniz içine girebilir.kaldırım ile yol kenarı arasında bira şişesi kırığı,maden suyu şişesi kırığı çokça olur.
son olarak gözleriniz radar gibi olmalı, yani:sağda duran araç kapısını açacak mı,sağda bekleyen yaya yola atlayacak mı,kavşakta bekleyen araç lambayı beklemeden gaza mı basacak............
Levent Savran Bey,umarım içinizi karatmadım.Bisiketi ulaşım aracı olarak kullanıyorum ve iki bisikletim var,her gün Ankara caddesi ve Bornova-Kemalpaşa istikametinde bisiklet kullandığım için önemli gördüğüm bazı konuları sizinle paylaşmak istedim.
bol pedallı kazasız sürüşler size ve tüm bisikletçilere,saygılar.

• Beğen
İlginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler , çevre yolu fikrini tamamen aklımdan çıkardım ozaman. Sanırım tecrübeyle üstesinden geleceğiz trafiğin :) Yakın zamanda toplu turlara da katılmaya çalışacağız tecrübe ve ekipmanımız doğrultusunda.

merhabalar ben Yağız Mutlu, 26 yaşındayım hava trafik kontrolorüyüm izmirdeki fuardan itibaren derin bir bisiklet sevdası başladı, ilgi duyduğum modeller Gazelle Toer Populair T8, Linus Mixte 8, velorbis gents balloon ve en beğendiğim beni benden alan pashley roadstar 26 :)

Merhabalar, ben Levent Savran (Dişhekimi) ve eşim Sinem Değer Savran ( heykel sanatçısı )
İzmir Gaziemir de sedona 301 lerimizle sakin ve az trafikli sürüşlerimize yakın zamanda başladık, amatör de olsa aranızda olmaktan zevk duyuyoruz :)
İlerleyen zamanlarda turlarınıza katılmak için çalışmalardayız .
Herkese bol endorfinler :p

bisiklete yeni başladım sayılır. ödemiş de haftasonları tur veya gezi programı yapan arkadaşlar varsa bilmek isterim. ege bölgesinde ödemiş başlığı göremedim.

merhaba arkadaşlar.izmirde bisiklete meraklı ama kendisine eğitim verebilecek birini arayan arkadaşımız var. kısa zamanda kendi bakımlarını yapacak ve teknik bilgiler ile iyi kötü kendi sorununa kendi çözüm bulabilecek bir hale gelebilmesi için yardımcı olabilecek biri varmı...

Merhaba.Ben Murat. Alsancakta oturuyorum.Öğretmenim. Bisiklet konusunda yeniyim. Bugün sedona 311 alarak aranıza katıldım.

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Söyleyecek söz bulamadım bu videoya, küfür etmek herhalde en kolayı olurdu.
Yapılan bu büyük ayıp, elbette sahiplerine aittir.
Modern kisvesi altında, modernliğin m'sine dahi sahip olamayacak insanlar şehir yönetirse,
Böyle manzaralar çok olur.
Yazıklar olsun.

Merhaba Fatih ..
( Her yönüyle iyi yönettiğiniz şehirde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz.)Bu cümlene malesef katlamıyorum. Benim için bu şehir asla bir adım bile ileri gidemez. Şu an için herşeyi expo ya endekslemiş. Kazanırsa devletten ödenek gelirse belki ozaman yolları asfaltlayabilir.5 yıl geçsede yollar gene aynı kalacak herşeyine iddaya girebilirm. Önce ESHOT şöförlerine trafik kurallarını öğretebilsinler bu bile yeter bana.
Saygılar umarım her şey dilediğin gibi gerçekleşir.

şimdiye kadar pek çok şehir gezme şansım oldu işlerim sebebiyle bulunduğum her yerde önemli noktaları gezmişimdir ve asfaltına mutlaka dikkat ederim üzülürek dile getirmeliyim ki izmir kadar kötü zemine sahip başka bir şehire raslamadım yıllardır bitmek bilmeyen bir metro çilesi yaşıyor bu insanlar şehrin en önemli noktaları patates tarlasına dönmüş durumda hadi diyelimki metro yapılacak zemin kazılacak bir miktarda bozulma olması muhtemeldir ya diğer semtler ? trafikte kullanmamız gereken yolun en sağ şeridi yolun her zaman en kötü kısmı oluyor mazgallar çukurlar logar kapakları cam kırıkları vs vs biraz soldan gitmeye kalksak arkadan gelen araçların sinir bozucu kornaları sözde bisiklet yollarından söz etmiyorum bile bende uzun süre kullandım pasaport yolunu belki birşeyler değişir diye ancak her seferinde sözlü sataşmalar biraz daha kalsam olası muhtemel kavgalar sebebiyle orayı da bıraktım diğer arkadaşlar gibi bostanlı bisiklet yoluda berbat heryeri çoban köpekleri serseri tipli mahlukatlar ve ayyaş takımı sarmış durumda hep tereddüt ile geçmekten artık sıkıldım önceleri motorsiklet kullananlardan yakınıyorduk şimdi araçlarda girer oldu senin ne işin var burda kardeşim deyince senmisin buranın ağası edasıyla cins cins bakanlarla uğraşıyoruz artık kısacası izmir büyükşehir belediyesi ve karayolları ekipleri benim gözümde beş para etmez günde binlerce kilometrelerin katedildiği bu önemli yolları bir zift döküp üzerinden dozerle geçmek bu kadarmı zor ?
belediyeye onlarca mail gönderdim çoğuna yanıt alamadım gelen yanıtlarda sadece çocuk kandıracak cinsten o hayalini kurdukları expo'yu bu kafayla ancak rüyalarında görürler bumudur modern şehir bumudur çağdaş izmir ?
haklarımız için düzenlenen etkinliklere de bir paragraf açmak istiyorum her ay toplanılıyor birşeyler yapılmaya gayret ediliyor iyi güzel de bundan hangi resmi kurum haberdar aceba ? bir kere trafik ekipleri bilgilendirilmiyor şerit kapatarak ilerleniyor böyle bir hakka asla sahip değiliz kaldı ki akşam saati işinden çıkmış evine dönecek olan insanların sabrı sizi bizi anlamaya müsait değilken topu topu bir saat süren bu kısa sözde dikkat çeken bu hareket meraklı bakışlı yayalara dağıtılan 50 - 100 adet broşürün taraflarından okunması sonrada bükülüp çöpe atılmalarıyla sona eriyor bu iş olacaksa belediyelerin, kamu kuruluşlarının, trafik ekiplerinin, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle olur birşeye benzer gerçekten dikkat çeker iyi bir reklama dönüşür ve ancak bu şekilde birşeyler hayata geçirilebilir

İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Bisiklet Kolu yeni Facebook sayfasını açmıştır.
Klübümüzün bisiklet turları hava şartları izin verdiği sürece Cumartesi günleri yapılacaktır.
Bisiklet turlarımıza kask takmak şartıyla herkes katılabilir.
Tur programları için:
(link)
sayfasına başvurabilirsiniz.

Arkadaşlar bu Cumartesi (24 Kasım 2012) Urla Demircili'ye pedallıyoruz.
Buluşma noktası: Üçkuyular feribot iskelesi saat 08:30
Turumuza tüm arkadaşlarımız davetlidir.

(link)

Arkadaşlar önümüzdeki haftanın turu (1 Aralık 2012 Cumartesi) Seyrek, Maltepe, Kozbeyli.
Buluşma noktaları:
08:00 Üçkuyular iskelesi
08:30 Bostanlı iskelesi

Tüm dostlarımız davetlidir.

(link)

Geri