Scudo Sports

İzmir

Scudo
slmlar saygilarr.. Ege pedal ve tüm 2 teker dostlarim umarim benide kabul edersiniz....

Ben Bahtiyar, 5 yillik motor kullanicisim, bisiklet maceram ilkokul öncesi çaglarda baslamistir, lise yillarimda okul ile ev arasindaki yolu bisiklet sayesinde rahat gidip gelmistim..

Bu bisiklet geçmisimden olsa gerek 2 tekerli daha hizli giden makinalara yöneldim.. Dönüp geçmise baktigimda çogu yasitim gençler araba meraklisi iken, benim içimde 2 teker üzerinde daha rahat ve hizli ulasim yapabilecegim vasita olan motor aski uyandi..

Aklimdan yine bisiklet almak gecerken; MR COOL abimin sizinle yapmis oldugu gezisini, facebook ta gördüm. Zaten motorlarimizin üzerinde tanisip birlikte gezilerimizde olmus idi, bu heyecani bisiklet üzerinde beraber yasayabilmek çok güzel olucak benim için..

Bu forum sayesinde çok amatörce olan bilgilerimi biraz daha arttirmis olmanin heyecaniyla burada bende varim demek istiyorum..

(hemen belirteyim kirmizi takintim var, bisikletim olursa insallah onuda kirmizi almak nasipolur.)
suanda kullanmakta oldugum motor..
(link)

(link)

geçmisten kareler....
çanakkaleye dogru yola çikarken çekmistim
(link)

(link)

(link)

cc hacimi ni yavas yavas büyütmeye basladim..
(link)

suanda bisikletim yok, arastirma sürecinden umarim en yakin zamanda çikabilirim.. ...

Hoşgeldiniz arkadaşlar. İki teker üzerinde gitmek, havayla - rüzgarla temas etmek insana özgür hissettiriyor. Bu anlamda motorsiklet ve bisiklet benzer hazlar vermesi açısından mutlaka benzeşiyor. Ancak bisiklette kendi eforunuz ile mesafelari katetmeniz, rüzgara karşı direnerek, yokuşlarda yeri geldiğinde zorlanarak, çabalayarak, inat ederek hedefinize varmanız başarma duygusunu ve tatmin duygusunu daha çok getiriyor bence. O yüzden bisiklet üzerinde de çok farklı keyif alacağınız garanti.
Bisiklet çok ucuz değil belki ama çok pahalı bir hobi de değil kesinlikle. Bir kere masraf yapıyorsunuz. Size yeterli hazzı verecek ortalama bir bisiklet, kask, eldiven vs... 1000 TL.ye halledilebilir. Bu rakamı 10 - 20 katına çıkarmak da mümkün ancak amatör olarak turlara katılmak için gereken miktar 1000 TL.dir. Sonra yapılacak ufak tefek masraflar, bakım tamir ücretleri ise katedilen mesafe, alınan haz, tasarruf edilen benzin ücretleri ile kıyaslandığında hiçbir şeydir. İlerideki turlarda görüşmek ve tanışmak üzere.

• Beğen
Tepkiler: Mr Cool
Aramıza katılan motorcu arkadaşlara hoş geldiniz diyorum, mutlu anlarınız daha çok olacaktır bisiklet ile, bedeninizle yarışmanın, dövüşmenin hazzını duyacaksınız eminim .Tekrar hoş geldiniz ege pedalla keyifler dilerim ...

• Beğen
@Önder Tarım

en yakın yer orası ama evka yada egekent iyibir yerdir ben yakın olaraka orya gdiyorum ama katılıyorum okulsatinde gitmeni tavsiye etmem ama şimdiyekadar hiç lafda atmadılar

@aytacaksoy

haberim var abi yazdım jmailden banada yer ayırt diye sucuk işi ne kayseriden birşey lazım mı iç lastik aldım fazlaca orada pahalı diye alınacak başka birşey varsa alayım.

@Mr Cool

Ben Bahtiyar, 5 yillik motor kullanicisim, bisiklet maceram ilkokul öncesi çaglarda baslamistir, lise yillarimda okul ile ev arasindaki yolu bisiklet sayesinde rahat gidip gelmistim..

Bu bisiklet geçmisimden olsa gerek 2 tekerli daha hizli giden makinalara yöneldim.. Dönüp geçmise baktigimda çogu yasitim gençler araba meraklisi iken, benim içimde 2 teker üzerinde daha rahat ve hizli ulasim yapabilecegim vasita olan motor aski uyandi..

Aklimdan yine bisiklet almak gecerken; MR COOL abimin sizinle yapmis oldugu gezisini, facebook ta gördüm. Zaten motorlarimizin üzerinde tanisip birlikte gezilerimizde olmus idi, bu heyecani bisiklet üzerinde beraber yasayabilmek çok güzel olucak benim için..

Bu forum sayesinde çok amatörce olan bilgilerimi biraz daha arttirmis olmanin heyecaniyla burada bende varim demek istiyorum..

suanda bisikletim yok, arastirma sürecinden umarim en yakin zamanda çikabilirim.. ...

Sevgili Selim ve Bahtiyar sizleride aramızda görmekten mutluluk duyarız sonuçta motorun üstundeyken de o rüzgarın tatlı dokunuşuyla sesini hissediyoruz. Bisiklet öyle birşey ki insanı kendisine bağımlı kılıyor. Selim bey gerçekten bisikleti hayatınıza sokmak istiyorsunuz bence geç bile kalmışsınız harika bir zevk sizi tebrik ediyorum sigarayı bırakıp ağırlıklı olarak kardiyak sporlar yapmışsınız. Kondisyonda herhangi bir probleminiz olmaz buna eminim zaten balaban gezimizde de bunu nüksetmişsiniz. Ege Pedal olarak her zaman aramızda sizleri de görmekten büyük mutluluk duyarız. Bisiklet camıyası sizleri de arasında fazlasıyla görmek istiyor zaten. Bahtiyar bey siz ve arkadaşlarınızı da görmekten şeref duyarız. Sizin yapmış olduğunuz o Şerefli ÇANAKKALE turunu bisiklet çamıasından bir çok arkadaşımız da pedal üzerinde yaptı. Tur programlarım arasında Çanakkale mevcut en kısa zamanada 1 ya da 2 yıl içinde yapmayı planlıyorum. O zamana kadar sizde bisiklete daha iyi alışırsınız umarım belkide bize rota da klavuz olursunuz. Hepiniz Hoş Geldiniz Her zaman sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

• Beğen
bucalı kardeşliği merhaba.
bende bucalıyım ama istanbulda yaşıyorum
bundan 6 sene önce keşke böyle bir ortam olsaydı çoook sevindim
şimdi bucadayım yarın sabahtan limon tepeye çıkacaz
gelmek isteyen gelsin
ceptel 0555 859 1093

herkeze iyi bayramlar

çok keyif aldığımız bir tur oldu.Adına "tanışma tru" demiştik ancak bucalı bisikletçi dostlarımız yine yalnız bıraktı bizleri.Onun yerine sencer,ercüment,hakan,cüneyt arkadaşlarımızla turumuzu gerçekleştirdik.

Bayramdan sonra tüm bucalı bisikletçi dostlarımızla görüşmek umuduyla...

merhaba... yarın aksam karsıayaka ıskelesınde geleneksel bulusma olacak mı?? yoksa bayram nedenıyle ıptal mı edıldı??

Bencede asfalt yol daha güvenli :) İzmirdeki tek bisiklet yolu yayaların olmadığı sasalı doğal yaşam parkına giden yol bence :) yoksa Karşıyaka daki yolun pek bir espirisi yok, aynı şekilde Alsancaktaki yol içinde aynı şey geçerli, yayaların çok olduğu yerde bisiklete süratli binmek pek güvenli değil.

Yolun üzerine grafiti çizmek onun daha çok merak uyandıracağı kanısındayım. Bisiklet yolunda bisikletten çok yaya var ise insanlar bu yolu kullanacaklardır her zaman, Kimse tabelaya vs. dikkat etmez oysa ki o yolda sürekli bisikletler geçiyor olsa, yayalar girmeye cesaret edemez.

Aytaç'ın dediği gibi bisikletler çoğalmadığı sürece o yollarda biz zor bisiklet süreriz. Şöylede bir durum var mesela bisiklet yolu olarak yapılan yol düz sağlam zemin yürüyüş yolu engebeli çakıllı bozuk bir yol haline geldiği için insanlar bisiklet yolunda daha rahat yürüyorlar ve boş gördükleri içinde istiflerini bozmuyorlar, aynı şey Alsancaktaki Tartan pist içinde geçerli, o yolda yürümek daha rahat olduğu için herkes orayı tercih ediyor. Koşu yapmaya çıkan biriside aynı dertten yakınacaktır eminim :)

Saygılar...

aytac abi, cok gelmek istedigim bir turdu ama okulda harcirah ile ilgili sorun cikmis, arife gunu otobuse atlayip direkt eskisehire gitmek zorunda kaldim.. gelemedigim ve izmirde biraz daha vakit geciremedigim icin uzuldum bayagi vallahi!!..

selametle abi, artik donem arasinda gorusmek uzere!

• Beğen
Tepkiler: aytacaksoy
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Oy veriyoruz vergimizi fazlasıyla ödüyoruz. Ve karşılığında makul seviyelerde hizmet bekliyoruz.

Şahsi ve işyeri maillimden ayrı ayrı bende yolladım. Yeni Asır'ada ayrı bir yazı yolladım.

• Beğen
Tepkiler: shadowman3
Geri