Scudo Sports

İzmir

Scudo
Yeni Grineyi dümdüz takip edin, örnekköy mezarlığından sola doğru çıkan mıcır yol ilk 10 km sürekli tırmanıyor 10.-14.kmler arasında inişli, 14-24.kmler arasında da inişli çıkışlı bir yol ile beraber karagöl'e varıyorsunuz.İzmirdeki iki büyük yokuştan (Diğeri Radar Yokuşu) biridir.

Doğançay'dan Sancaklı köyüne çıkabilirsiniz, bunun dışında Soğukkuyu Mezarlığına gelmeden sağa dönüp Gümüşpala ya çıkıp Alaybeyden Karşıyaka'ya dönebilirsiniz.
Buralar kısa çıkışlardır, Doğançayı tavsiye ederim.

Merhaba arkadaşlar.

Dün akşam ki turumuz da oldukça keyifliydi.Bisiklete binmenin,gözleme yemenin ve sohbet etmenin keyfine vardık doğrusu.

Ve akşam gelemeyen arkadaşlar için bu cumartesi günü (arife) günü bir program yaptık.

Cumartesi sabah 09:00'da Buca-Çevikbir meydanında buluşup Belenbaşı köyündeki gözlemecide mola veriyoruz.Burada isteyen gözleme yiyebilir isteyen çay vs. içebilir.Daha sonra Belenbaşı köyünden Kaynaklar'a sapan orman içerisinden giden toprak yola uğruyoruz.Burada sucuk ekmeklerimizi yerken manzarayı seyrediyoruz ve sohbetimizi ediyoruz.Daha sonra aynı yolun devamından Kaynaklar köyüne çıkıyoruz.

Kaynaklar köyünden sonra Bucaya da dönebilir ya da keşfedilcek yeni yerlere doğru pedallayabiliriz.Tercih grubun olacak ve orada belirlenecek.

Toplam gideceğimiz yol yaklaşık 30 km.Ağırlıklı olarak asfalt yoldan gideceğiz fakat 10 km'lik toprak ve taşlık yol bizi bekliyor olacak.Çok ince lastikle gelmemekle fayda var.

İki senedir Buca'da pedallayanlar olarak bu yoldan defalarca geçtik ve her geçişimizde çok keyif aldık.Bu cumarteside aynı keyifle evimize döneceğimizden hiç kuşkum yok.Hem bu sefer çeşmenin başında daha uzun kalıpcateşde sucuklarımızı yeme fırsatımız olacak.Hem de daha önce tanışmadığımız arkadaşlarımızla tanışma fırsatı bulacağız.

Herkesi bekliyoruz

Ayrıntılı Tur Bilgileri:

Buluşma Yeri:Buca-Çevik Bir meydanı
Buluşma Tarihi:19.09.2009/Cumartesi (Arife günü)
Buluşma saati:Sabah 09:00
Güzergah:Buca-Belenbaşı-Kaynaklar
Toplam Uzunluk:30 km(yaklaşık)
Yol durumu:Ağırlıklı olarak asfalt sadece yaklaşık 10 km lik yol toprak ve taşlık.

(Varsa matlarımızı getirmemizde fayda var)

İsim Listesi

Aykut,
Gökhan,
Sercan,
Nur,
Mehtap,
Nuri,
Can
Aytaç,
Uğur (belki)...

listeyi uzatmak isteyen arkadaşlar konun devamına yazsın lütfen:))

Ramazan sonrası katılmaya çalışacağım turlarınıza. Bir tanışamadım sizlerle gitti :)

Güzel ve keyifli turlar

Aytaç abi özel mesaj kutun dolu :) Çok teşekkür ederim cevapladığın için,Bell Delirium'u almaya karar verdim. Hem siperliğide var :) Ayın 30'undan sonraki turlara bende katılıyorum :) Bilginize...

@aytacaksoy

ben de gelebilir miyim? bir Karşıyakalı olarak .. :p :p
Kaynaklar'a gitmek bir türlü nasip olmadı.. lezzetli bir bahane olabilir.. :)
gözlemenin tadı damağımda bakalım sucuk ekmek nasıl? :)
(sucuk ekmeği satan bir yer var değil mi? yanımızda götürmüyoruz yani..)

• Beğen
Tepkiler: aytacaksoy
@Sencer KAN

Sen katılamazsın Sencer, tur sadece Bucalılar için :D Ben eski Bucalı sayılırım. okul zamanı ve sonrası geçen seneye kadar 10 seneye yakın Buca'da yaşamışlığım var. Ben katılabilirim belki :) Ama şöyle 4-5 kangal sucuk getirirsen bişeyler yaparız sana da :ci:

@Ercüment Özyurt

yesinler seni çakma Buca'lı.. :p
gören de okullarımızın farklı bir yerde olduğunu sanır.. karşı binadan; İİBF'den az el sallamadık zamanında Hukuk'a ;)

benim de hazırlık dahil 5 senem var Buca'nın BUCA olmasında :D
sen, TAM Buca'lıysan tamam kabul.. ben yine 0,5 BUCA'lı olmaya razıyım..

zaten alışığım buçuklara :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

sevgili sencer ve ercüment tanışma amaçlı bu turumuza katılmanız bizleri çok memnun eder elbette.Buca,KArşıyaka fark etmez yani:)

bir de sucukları bakkaldan alıp kendimiz pişirmeyi düşünüyoruz.Belenbaşı köyünden nevalelerimizi alıp manzarasına ve havasına doyamadığımız çeşmenin başında kendi yakacağımız ateşle pişirmeyi düşünüyoruz.

pişirmekte çok usta sayılmam ama deneyeceğiz artık:)

cumartesi günü görüşelim...

@Ercüment Özyurt

Belenbaşı köyünden geçeceğiz zaten ercüment,oradan bakarız.alış verişi oradan yapmak daha uygun olur zaten.yanımızda yük taşımamış oluruz.

görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: Ercüment Özyurt
Yine Perşembe günü geldi çattı :)
8'de pedalları döndürmek için herkes Göztepe İskele'ye

kısa ve dik biryer istiyorsan gümüşpalanın ustunde özgürlük anıtı war orda kısa ve dik bir yokuş war tavsiye ederim

Beni unutmayın, Ramazan'dan sonraki turlara Engin ve Mustafa'yı da alıp gelmeye çalışacağım...

@alkan koca

Oraya gitme! :D Özellikle de okul çıkışına denk gelirsen etraftaki insanlardan ve öğrencilerden yiceğin lafın haddi hesabı yok.Artık hangi dili konuşuyorlarsa anlamıyorsun da ne dediklerini. "vale vale .. ahmet" gibi laflar ama ne diyorlarsa artık. Onun yerine Egekent yada Evka'lara gitmen daha iyi.

Geri