Scudo Sports

İzmir

Scudo
@Hami Bulut hocam selam, teşekkürler. Altındağ ise bilirsiniz, evim Ferahlı'da (gültepe). Yine anlamadığım için izmir yolları asfaltlama ve bazı alanlar bozuk yollar diye amortisörden bahsettim ama madem altındağda olan biri bunu diyorsa tabikide önerinize uyarım. Benim amacım ilk önce spor sonra kısa mesefe keyfi ve arkadaş grubu ile ayak uydurabildikçe sürmek. linkteki birebir modeli çankaya sundu bisiklette gördüm ve hoşuma gitti. 21 vites yeter mi, civarı bilen birisi olaraktan. iyi akşamlar

@Hami Bulut
Corelli Fit Bike 1.0 öneriyorum.
Zaten ben de temmuz sonu ağustos başı kız kardeşime alacağım.
Sen bisikletin özelliklerine netten bak. Almaya karar verirsen İzmir bölgesinde bayi tanıdıklarım var. Fiyatta yardımcı olmaları için gerekeni yaparım.
Not: Bayii ile hiçbir çıkar ilişkim yoktur. Sadece bisiklete başlayacak birine yardımcı olmaya çalışıyorum.

@huseyino
Disk fren mekanik olmasın. Hidrolik disk olsun. Mekanik fren yağmurlu havalarda güven vermez. Hidrolik diski yağmur etkilemez. Yok ben yağmurlu havada asla kullanmayacağım bisikleti diyorsan disk freni olmayan bir model de işini görecektir.

Toros'ta akrabalarım oturuyor. Oralara çok sık gider gelirim. O yollarda normal fren kullanılabilir. Yüzde 15 üzerinde yokuş yok. Olanlar da çok kısa. Yağmurlu havada kullanmadığın sürece disk frene ihtiyacının olacağını zannetmiyorum. Hidrolik disk frenli bir bisiklet aldığında bile risk her zaman olacaktır. Zira hd kullanmanın da birtakım püf noktaları var. HD teker kilitler ve teker kaymaya başladıktan sonra da teknik bilgin yoksa normal frenden daha tehlikeli hâle gelir. Otomobillerde bile artık hd sistemlerde otomatik sistemlere geçildi. Mesela buzlu yolda frene abandığında sen ne kadar sert basarsan bas tekeri kilitlemeden frenleme yapan sistemler var. Babamın yeni transporterında var bu sistemden. Geçen yıl buzda deneme amaçlı trafiğe kapalı alanda bir baktık. Gerçekten ise yarıyor.

İhtiyaçlarını ve yol durumunu iyice analiz ettikten sonra hür iraden ile kararını ver. Forumlarda ya da başka yerlerde okudukların sana sadece fikir versin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba herkese,
Forumda yeniyim ve ilk defa bir bisiklet alacağım çocukluğumdan sonra.Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Şehir içi ve dağ gezilerinde falan sürmeyi planlıyorum bu arada.
Düşündüğüm bisikletler şu şekilde.
1-Mosso Wildfire HD 3,29
2-Rockrider ST540
3-Mosso Black Edition 27,5

Bunlardan birisi almayı planlıyorum 2.El olarak.

Çok teşekkür ederim şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Independent35 Özellik olarak birbirlerine çok yakınlar ama ağırlık olarak Wildfire biraz daha önde bilgileri doğru ise. Rockrider'ı elememe sebebim tamamen shimano vites grubu olmaması. Black edition'da kilitli maşa var ve daha yeni üretim yılı olarak. Kendi adıma yeni olan ürünü seçerdim. Ürünlerin linkini paylaşsanız daha iyi olurdu. Tabii gidip görüp denemeniz daha iyi olur,içinize sinen hangisi ise ona yönelmelisiniz.

@Independent35 Özellik olarak birbirlerine çok yakınlar ama ağırlık olarak Wildfire biraz daha önde bilgileri doğru ise. Rockrider'ı elememe sebebim tamamen shimano vites grubu olmaması. Black edition'da kilitli maşa var ve daha yeni üretim yılı olarak. Kendi adıma yeni olan ürünü seçerdim. Ürünlerin linkini paylaşsanız daha iyi olurdu. Tabii gidip görüp denemeniz daha iyi olur,içinize sinen hangisi ise ona yönelmelisiniz.
Çok teşekkür ederim öncelikle hızlı cevap verdiğiniz için.Wildfire ve BlackEdition 2 Yıllık ama Rockrider 5 aylık ve açıkcası benim de gönlüm Rockrider dan yana ama pek bilgiye sahip olmadığım için buradan yardım almak istedim.Ama en temiz ve güzel görünen ile Black Edition

• Beğen
@Independent35 Rockrider temiz ise kullanılabilir bence. Sadece microshift konusunda kendi adıma bi takılma oldu. Bir sorun olursa decathlon'da rahatça çözebilirsiniz. Eğer gerçekten beğendiyseniz rockrider sizi memnun edecektir.

• Beğen
@Independent35 Rockrider temiz ise kullanılabilir bence. Sadece microshift konusunda kendi adıma bi takılma oldu. Bir sorun olursa decathlon'da rahatça çözebilirsiniz. Eğer gerçekten beğendiyseniz rockrider sizi memnun edecektir.
Teşekkür ederim.AMa şöyle bir şeyvar Rockrider ST540 Ön ve arka vites arttırıcılar Shimano detaylı olarak bilgilerine baktığımda.

@Independent35 Sitesinde ;
AKTARICI VE ÇİFT YAPRAKLI AYNAKOL VİTES SİSTEMİ
9 vites ve 2 aynakol ile 18 vitese sahip bu bisikletin kullanımı oldukça kolaydır.
Aynakol göbeği, uzun süreli dayanıklılık ve mükemmel bir sağlamlık garanti eder.
Detaylar:
-22 ve 36 dişli SHIMANO Altus çift aynakol
-MICROSHIFT FD-M462 ön vites aktarıcı
-SHIMANO Altus arka vites aktarıcı
-Vites göstergesine sahip SHIMANO Acera vites kolları
-MICROSHIFT H092 9 yapraklı, 11 - 36 dişli ruble
-KMC X9 zincir

bu şekilde yazıyor ona istinaden yorum yaptım. Ayrıca çift yapraklı aynakol nasıl olur bilemiyorum.

• Beğen
@Independent35 Sitesinde ;
AKTARICI VE ÇİFT YAPRAKLI AYNAKOL VİTES SİSTEMİ
9 vites ve 2 aynakol ile 18 vitese sahip bu bisikletin kullanımı oldukça kolaydır.
Aynakol göbeği, uzun süreli dayanıklılık ve mükemmel bir sağlamlık garanti eder.
Detaylar:
-22 ve 36 dişli SHIMANO Altus çift aynakol
-MICROSHIFT FD-M462 ön vites aktarıcı
-SHIMANO Altus arka vites aktarıcı
-Vites göstergesine sahip SHIMANO Acera vites kolları
-MICROSHIFT H092 9 yapraklı, 11 - 36 dişli ruble
-KMC X9 zincir

bu şekilde yazıyor ona istinaden yorum yaptım. Ayrıca çift yapraklı aynakol nasıl olur bilemiyorum.
Linkleri paylaşamıyorum ne yazık ki yeni üye olduğum için uyarı veriyor.Aslında sizlerin de görmesini isterdim daha iyi olur du belkide benim için.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Üç, dört yıldır Rockrider 540 kullanıyorum. Almayı düşündüğünüzün bir eski sürümü.😅 Bendeki üçlü aynakol kullanıyor ama ben en küçüğü yok etmek istiyorum. Zaman zaman büyük aynakol lazım oluyor. Sadece biraz ağır. Haricinde güzel bisiklet.
Bir sorununuz olduğunda doğrudan Decathlon'a gidebilirsiniz. Saçma sapan sorunlarla karşılaşacağınızı sanmıyorum. Şimdiden iyi yolculuklar.

Merhaba, ay sonunda 15 gün izmir-Özdere'de olacağım. Bölgede yol bisikleti kullanan, rota deneyimi veya tavsiyesi paylaşabilecek var mı?

@Hami Bulut hocam, gidip görmek tamam ama denemek derken sanki müsade edilmiyor sadece üzerine çıkıp kadro buoyunu denettiriyorlar onun haricinde içimize sinmesi tabi büyük önemli ama anlamayan biri için karar verme ve deneme süreci hk ne önerirsiniz.. mesela şusu varsa tamam al o bisikleti diye bişey var mı? yada karart gözünü al mı denmeli?

@huseyino Maalesef, öyle olursa ileride bisikletten soğuyabilirsiniz de. Decathlonda çok ufak da olsa 1 tur atabilirsiniz belki olduğunuz yerde. Ya da orada boy için yardımcı olurlar az da olsa. Diğer şubeler için bir şey diyemiyorum maalesef.

Merhaba herkese, bu sabah Merida Crossway 20(fıstık yeşili) tatlı mı tatlı güzel mi güzel biricik bisikletim çalındı :(
Sokak çok dar kamera vs. yok, ne yapmalıyım sahibinden ve letgodan takip etmek dışında.

@sarhosbibalik Geçmiş olsun, iş sizde bitiyor. Polis vs bu işlerle uğraşmıyor maalesef. O yüzden çevrenizde esnaf gibi noktalara fotoğraf bırakın bilgilerini verin (renk gibi) gören olursa durdurup sizi çağırır. Başka yolu yok sanırım.

Merhaba herkese, bu sabah Merida Crossway 20(fıstık yeşili) tatlı mı tatlı güzel mi güzel biricik bisikletim çalındı :(
Sokak çok dar kamera vs. yok, ne yapmalıyım sahibinden ve letgodan takip etmek dışında.
geçmiş olsun. İlave olarak facebook alım satım gruplarına da bakın derim.

Çok geçmiş olsun.Direkt letgo ve size tavsiyem Çankaya da bit pazarına ya da orada ki 2.el bisiklet satan yerlere bakın.Genel de bit pazarında çıkıyor çalıntı bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: sarhosbibalik
Geri