Scudo Sports

İzmir

Belediye konusunda yardımcı olabilirim Şener abi.1 sene süresince staj yaptım büyükşehir belediyesinde.Azçok çevremiz oldu.Müsait bir zamanda buluşup konuşalım bu konu hakkında.Eğer son çare olarak boyamayı yaparsanız bende varım bu işte;)

Scudo
Arkadaşlar bu konuda en güzel çalışmayı Turkcell yapmış, hiç dikkat etmediniz mi reklamlarına? Çok yazık, Kenan Doğulu'nun oynadığı reklamı dikkatli izleyin. Adamlar ne güzel örnek oluyorlar: Bisiklet yolunda bir otobüs dolusu genç kız, Kenan'ın karşı istikametinden geliyorlar... Kimbilir gelene kadar kaç bisikletliyi ezmişlerdir, ama hiç olmazsa ezilenler arkadaşlarına şöyle diyordur " Abiii bir otobüs dolusu çıtır üzerimden geçti, yok böyle bir şey yaaa... ıııııııhhhh " Yani düşünsenize koskoca bir cep telefonu şebekesi, reklamlarında koskoca otobüsü bisiklet yoluna sokuyor, millet ne yapsın... Bi Kenan vardıııı canı sıkılaan, canı sıkılaaaan, Türksel immm geldiii, bisikletliyi ezdiiii, bisikletliyi ezdiiii...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
bisiklet forum izmir üyeleri bu pazar günü toplansak biyerlere gitsek nasıl olur katılımaz olabilir çünkü sınavlar var kalanalrı iile bi toplansak olmazmıı??

konuyu açan abi gerçekten güzel bir konu açmışsın bende geçen pazar günü bisiklet yoluna çıktım giiyorum belediye kazı yapmış daha doğrusu toprak taşı bisiklet yoluna dökmüş hadi orasını geçtik insanlar bisiklet yolundan ilerliyor insanlar bisikletlilere küfür ediyor adama diosun burası bisiklet yolu adam küfürü basıo bağırı çağırıo o yola 3-4 tane bisikeltli polisi koyacaksın o yoldan gidenleri uyaracak hatta ve hatta ceza kesecek yoksa biz bu gidişle daha çok küfür yiyeceğiz bu kadar duyarsızlık olmaz fakat bizdede suç var ogün bisiklet yolundan gidiyorum profesyonel bisikletçiler bile yaya yolundan geçip gidiyor arkadaşlar ilk olarak kendimizi sonrada insanları uyaralım lütfen

@gencizmirli

Denizcim katkın için sağol,
Peki senin hafta içi 1-2 saatlik idman yapmayı önereceğin Bornova veya civarında herhangi bir alternatif güzergâh var mı?(Evka 3 haricinde, zirâ, o parkurda birkaç ağılın ve bunlarında sağlam çoban kölpekleri olduğundan bahsediyorlar:eek: Anlayacağın pek güvenli değil imiş)
Teşekkürler...

Herkese merhaba,

Üzülerek söylüyorumki, dilekçeden ne bir haber ne başka birşey var.. bende bugün gittim tabelacıda güzel bir şablon hazırlattım.

"BİSİKLET YOLUDUR."
"YÜRÜMEYİNİZ."

şeklinde.. Birde yol için sarı boya aldım .. bihayli tuttu doğrusu hiç bukadar tutacağını bilmiyordum :D .. neyse şimdi tam akşam girişelim diyordum. gözümde sanki yere terörist sloganı yazmış ve yakalanmış biri gibi acaba polisler yaka paça götürürmü diye düşünmeye başladım..

Şimdi ben çıkıp gece boyasam birşey olurmu? Polis yada görevli biri birşey dermi. kanunen cezası varmı? vs.. Belediyeyide aradım ama kimse yardımcı olamadi.. genelde yorumları; "tahminen sizin yapmaniza izin vermezler." oldu..

Tabiki bunu şablonu ve boyayı satın almadan önce düşünmek lazımdi ama olsun.. olmadı biz yapariz derlerde belediyeye hediye ederim. yapsinlar.. durum pazartesi günü belli olacak, gelişmelerden haberdar ederim..

herkese güvenli sürüşler..

biz her pazar toplanıp bir yerlere gidiyoruz,istersen sen de gelebilirsin.
tüm ayrıntalar burada (link)

Sanırım bir sorun olmaz.Bisiklet yoluna Burası bisklet youdur diye yazı yazıyorsun.Herhangi bir siyasi yazı olmadığı için bir tepki ile karşılaşmazsın en fazla bisiklet sevmeyenler söylenirler.Bunada hiç aldırma Bir kaç kişi gidersen sanırım kimse birşey demez.

• Beğen
Tepkiler: rochas
abi ben antremanı bornovada yeni açılan karşıaka çanakkale otoyolunda yqapıyorum hastane tarafından köprüy çıkıp ordan ksk çanakkale yeni açılan yola gidiyorum ilk servis alanına kadar pedal çevirip servis alanında bi su molası veriyorum ordanda servis alanından geri dönüş yoluna tırmanıyorum sonra yol zaten bornova istikametine gidiyor yokuş aşağı yol hız denemesi yapılabiir otoyola çıkana kadar ordan da bornovaya geri dönüyorum kafam esersede atatürk mahallesinin varyantına çıkıp iniyorum diyelim ki bornova osmangazi de otoruyorsun özkanlar yolundaki migrosa git migrosun orda tabelalar var çevre yolu diye çevre yoluna atatürk mahallesi taradında yolvar tabelaları takip et şimdide hastaneden tarif edeyim hastahanenin karşısında akpet var shell istasyonun yanın ından devam et zaten 20 m ilerde çanakkale ksk atatürk mahallesi diye bi tabela var onları takip et

Teşekkürler Alpay abi, Deniz'in sanırım belediyede tanıdığı varmış. o iletişim kuracak onlarla. Olmazsa artık müsait bir günde biz kolları sıvayıp, hızla sıvışıcaz ordan :) ..

İşimiz bittikten sonra şablon elimizde olacak sanırım boyada artar baya, isteyen olursa seve seve veririm. özelden mesaj atabilirsiniz.

herkese iyi forumlar!

merhaba herkese
ben necip
bornovada oturuyorum henüz uzun denilebilecek turlara katılmadım bornova çevresinde ve alsancak-inciraltı sahil şeridinde sürüyorum
bisikletin trek 7.0 fx

görüşmek tanışmak üzere,

hoşgeldin aramıza senide turlarımızda görmek isteriz:)

Sevgili Arkadaşlar,
24.Haziran Pazar günü, yani önümüzdeki Pazar, Küçük Nif tırmanışı yapmayı plânlıyorum.Ancak, Kavaklıdere köyünden sonra, askeriyeyi geçtikten ve ormanlık alana girdikten sonra gelen ilk ayrımda ve bundan sonrada gelen ayrımlarda ne yöne gideceğimi tam olarak bilemiyorum.(O bölgeye bir kez gittim ormana girdikten sonra ben gelen tüm ayrımlardan hep sağ tarafa giderek yola devam etmiştim, neyse neticede tepede kamp yapan dağcılara ulaşamamıştım.):boese157:
Sonuş olarak, bu güzergahı bugüne kadar tecrübe etmiş bir forumdaştan yol ile ilgili yardım istiyorum.Şimdiden ilgilenen herkese sonsuz teşekkürler...

@sonofdede

belki bi ihtimal gelebilirim..ama daha kesin degil
siz semih'lerle mi gidiceksinz?

@sonofdede

ooo çok keyifli olur bisikletle gitmek. Selçuk ve çevresinde pedallamanın tadı başkadır. sınavlar bitmiş olsa kesin festivaldeydim ama...:(

Arkadaşlar tur düzenleyelim.Benim fikrim İzmir-Balıkesir gidip gelmek Balıkesir'i bilen arkadaşlar varsa msj atabilir.Görüşlerinizi bekliyorum.Hadi artık bir yerlere gidelim

Merhaba,
Arda'nın tarif ettiği güzergahı bir deneyeceğiz bakalım bu akşam... Arda da online gözükmüyor ki bize kılavuzluk etsin... Servis alanı çok uzak değildir umarım :)
Selamlar

Eşimle çıktık Hastanenin karşısından otobana. Servis alanına kadar sürekli denilebilecek hafif bir meyili tırmandık. yaklaşık 2 km.lik (km saatimiz yok :( ) bir çıkıştı. Dönüşte otobanda karşıya geçecek yer olmadığı için ters yönden gitmek zorunda kaldık. Tabi ki hep güvenlik şeridinden. Dönüşün antrenmanla bir ilgisi olmuyor tabi... Heleki yanınızdan o hızla arabalar geçerken.. Kontrollü bir şekilde dönüyoruz. Bu arada arabaların güvenlik şeridini gereksizce kullanması riskli durumlar oluşturabiliyor. Ayrıca kamyoncuların bisikletlilere ilgisini de görmüş olduk, havalı kornalar yakından da hiiiç hoş değilmiş :(
Ege Üniversitesinin düzlüğünde de bir o tarafa bi bu tarafa 7 tur kadar gidip geliyoruz. 10 kmyi bulduğumuz konusunda uzlaşınca biraz fren, dönüş, duruş ve yakın geçme çalışıyoruz. Maksat reflekslerimiz kuvvetlensin. Ege üniversitesi konservatuvarın oradaki mantarlar işe yarıyor (aman arka attırıcıya dikkat!). Ayakları yana sarkıtıp at biner gibi bisiklete binerken bir çukurda bisikleti bırakıyorum. Kendimi düşmeden kurtuldum diye tebrik ediyorum (yiğitliğe .... sürdürmüyorum:D )
Kısa turumuzu kutlamak için dondurma almaya giderken şu sıralar Bornova'yı mahveden yol ortasındaki doğalgaz oluklarından birine farketmeksizin daldım. Amortisör açık. kanal 15 cm civarında bir derinlikte. N'oldu dersiniz? ön tekerlek kanalda takılmak sureti ile arka tekerlek öne geçti.. Eh bisikletim de tepeme. Allahtan gidon düz kaldı ve refleksif olarak kollarımı yola uzatarak yüzümü ve vücudumu korumuş oldum. Ama gidonda takılı olan lambam ister istemez parçalandı, aslında o da sağolsun, gidonu bir şekilde korumuş oldu. Sağlık oldu ya... Bu arada amortisör jantımdaki olası bir yamulmayı engellerken, o kanaldan doğal olarak çıkma ihtimalimi de yok etti sanıyorum.
Bu arada eldiven almamı salık veren tüm dostlara teşekkürler. Onlar sayesinde pıtırlı betona dümdüz çarpan ellerim beresiz...
Durmadan eşime şunu yap bunu yapma derken, o hiç düşmezken benim 2 defa düşmem hoş oldu :( diline de düştük malesef :D
Sonuçta dondurmamızı aldık döndük, küçücük, keyifli bir tur oldu. Daha uzun turlara hazırlık olsun diye turladık. Turlara katılmak istiyoruz fakat bir turda sürekli birilerini bekletmek hiç hoş olmaz tabi :(
Bornova civarında daha güzel ve güvenli parkur bilenler varsa ya da bizimle pedallamak isterlerse haber etsinler...
Sevgi ve selamlar

Geri