Eşimle çıktık Hastanenin karşısından otobana. Servis alanına kadar sürekli denilebilecek hafif bir meyili tırmandık. yaklaşık 2 km.lik (km saatimiz yok

) bir çıkıştı. Dönüşte otobanda karşıya geçecek yer olmadığı için ters yönden gitmek zorunda kaldık. Tabi ki hep güvenlik şeridinden. Dönüşün antrenmanla bir ilgisi olmuyor tabi... Heleki yanınızdan o hızla arabalar geçerken.. Kontrollü bir şekilde dönüyoruz. Bu arada arabaların güvenlik şeridini gereksizce kullanması riskli durumlar oluşturabiliyor. Ayrıca kamyoncuların bisikletlilere ilgisini de görmüş olduk, havalı kornalar yakından da hiiiç hoş değilmiş
Ege Üniversitesinin düzlüğünde de bir o tarafa bi bu tarafa 7 tur kadar gidip geliyoruz. 10 kmyi bulduğumuz konusunda uzlaşınca biraz fren, dönüş, duruş ve yakın geçme çalışıyoruz. Maksat reflekslerimiz kuvvetlensin. Ege üniversitesi konservatuvarın oradaki mantarlar işe yarıyor (aman arka attırıcıya dikkat!). Ayakları yana sarkıtıp at biner gibi bisiklete binerken bir çukurda bisikleti bırakıyorum. Kendimi düşmeden kurtuldum diye tebrik ediyorum (yiğitliğe .... sürdürmüyorum

)
Kısa turumuzu kutlamak için dondurma almaya giderken şu sıralar Bornova'yı mahveden yol ortasındaki doğalgaz oluklarından birine farketmeksizin daldım. Amortisör açık. kanal 15 cm civarında bir derinlikte. N'oldu dersiniz? ön tekerlek kanalda takılmak sureti ile arka tekerlek öne geçti.. Eh bisikletim de tepeme. Allahtan gidon düz kaldı ve refleksif olarak kollarımı yola uzatarak yüzümü ve vücudumu korumuş oldum. Ama gidonda takılı olan lambam ister istemez parçalandı, aslında o da sağolsun, gidonu bir şekilde korumuş oldu. Sağlık oldu ya... Bu arada amortisör jantımdaki olası bir yamulmayı engellerken, o kanaldan doğal olarak çıkma ihtimalimi de yok etti sanıyorum.
Bu arada eldiven almamı salık veren tüm dostlara teşekkürler. Onlar sayesinde pıtırlı betona dümdüz çarpan ellerim beresiz...
Durmadan eşime şunu yap bunu yapma derken, o hiç düşmezken benim 2 defa düşmem hoş oldu

diline de düştük malesef

Sonuçta dondurmamızı aldık döndük, küçücük, keyifli bir tur oldu. Daha uzun turlara hazırlık olsun diye turladık. Turlara katılmak istiyoruz fakat bir turda sürekli birilerini bekletmek hiç hoş olmaz tabi
Bornova civarında daha güzel ve güvenli parkur bilenler varsa ya da bizimle pedallamak isterlerse haber etsinler...
Sevgi ve selamlar