Scudo Sports

İzmir

İzmir yollarından son havadislerle devam ediyorum.

Sasalı bisiklet yolunu sel almış!

Birkaç gündür süren fırtına yüzünden deniz kenarındaki çakıl, kum, mıcır, pet şişe, odun, ne varsa olduğu gibi bisiklet yolunun üzerinde.Özellikle mavişehir önünde yolun tamamen kapandığı yerler var.Ayrıca organize sanayi yanındaki yol kenarında kazı var. Doğalgaz borusu döşüyorlar.Yolda iş makinası kamyonet vs. görülebilir.

Karşıyaka nikah sarayı önüne elektronik kontrollü bisiklet bağlama standı yapmışlar.Sanırım bozuk para yada başka bir şeyle çalışan bisiklet kiralama/alma uygulaması geliyor.

Yol kenarlarında cam kırıkları her zamanki gibi rengarenk bizleri bekliyor.Yeşil, kahverengi, şeffaf, ne ararsan var.Gördüğüm kadarıyla belediyenin otomatik temizle aracı ve yaya personeli ile o yollar sürekli temizlendiği halde durum böyleyse hiç ellenmese kim bilir nasıl olur. 6 ayda bir şişecam gelse, yol kenarlarından hammadde temin edebilir.

Scudo
@volkert

Olay şuymuş:
(link)

Next Bike diye bir bisiklet kiralama şirketi.Saati 1 lira., yada 30 dakikaya kadar günlük bir defalık ücretsiz.Standın başında bir elektronik kontrol ünitesi var, şu:

http://www.nextbike.com.tr/uploads/pics/DSCN0493_02.jpg

Ya kredi kartıyla yada "Elkart" isimli kendi verdikleri kartla kiralama işlemi yapılıyor.Ayrıntıları sitesinde bulabilirsiniz.Normalde şirket reklamı falan yapmam ama bu farklı bir durum.Çağdaş güzel bir uygulama. Standlardan bir tanede karşıyaka iskelesi yanına koymuşlar.Bostanlı dolmuş duraklarına doğru giderken yol kenarında.Sanıyorum şehrin başka noktalarında da şu anda kurulum sürüyor.Aksi taktirde manası olmaz zaten.

Benim hoşuma gitti.Kayıt, telefon numarası falan gerekiyor.Bu açıdan biraz atıl kalabilir, bisiklet kullanımı zaten yaygın değil ama şu anda bir tahminde bulunamıyorum.Sistem çalışmaya başlayınca kayıt olup o kartı da alıcam. Hem bisikletlerle hem de sistemle ilgili görüşümü de aktarırım.

Birkaç foto:

http://www.nextbike.com.tr/uploads/pics/DSCN0523_02.jpg

http://www.nextbike.com.tr/uploads/pics/DSCN0542_02.jpg

http://www.nextbike.com.tr/uploads/pics/DSCN0519_02.jpg

• Beğen
Tepkiler: ilker çelikcan
Harika. Çok seviniyorum böyle gelişmeleri gördükçe. İnşallah yaygınlaşacak bu uygulamalar. Aklın yolu bir arkadaş, verin tam desteği işte şu bisiklet camiasına, yapın yollarımızı, kaldırın vergileri, çıkarın kanunları yaygınlaştırın gari şu bisikletleri. Eninde sonunda dediğimize geleceksiniz.

Arkadaşlar bu hafta biraz amatörce takılıyoruz.
Çevremizde bisiklete binip de kulüplerin bisiklet turlarına katılmaya performans açısından cesaret edemeyen arkadaşlara yönelik bir etkinlik planladık.
Hız yapmayacağız, fazla km yapmayacağız, ve sık sık mola verip çay içip sohbet edeceğiz.
Amacımız bu spora yeni isimler kazandırmak.
Bu etkinliğe herkesi bekleriz. Sohbet için bol zamanımız olacağından aynı zamanda İzmir'li bisikletçiler için bir tanışıp kaynaşma etkinliği olacak. Çeşmealtı'na gidiyoruz.

(link)

izmirdeki tüm belediyelere ve özellikle izsu ya mail ve tweet attım,lakin son 1 aydır ne bir cevap ne bir mail geldi bunun için toplu bir organizasyon gerekiyor,imza yada aynı anda faks ve mail çekelim derim.Özellikle yol kullananların mazgallar kabusu oldu,yeni başlayan arkadaşları bisikletten soğutuyor.Saygılar

Asfalat kalitesi,mazgallar ve bisiklet yollarıyla birlikte extra bisiklet vagonu konmalı.Trafiğe çare aranıyorsa bisikletçilere kesinlikle destek verilmeli fakat bireysel değil toplu hareket edilmeli.Saygılar

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Herkese selamlar ve saygılar dün itibari ile Sedona 751 alarak aranıza katıldım.Şimdilik bisiklete alışmaya çalışıyorum ve biraz form tutmaya çalışıyorum

Hoşgeldiniz, hayırlı paylaşımlar dilerim.

Arkadaşlar Merhaba,
Birçoğunuz beni daha çok 2.el parça satışından tanıyor fakat ben eski bir yol yarışçı aynı zaman bisiklet antrenörüyüm ve kadans bisiklet olarak bisiklet üzerindeki performansını geliştirmek isteyen herkesi yapayacağımız antrenmanlara bekliyorum! :)
Yer:
Sasalı Kuşcenneti yolu ve
Sasalı piknik alanı
Zaman:
Hafta içi belirli günler ( gelen talebe göre)
Pazar günleri
Buluşma Noktası:
Kadans Bisiklet
(Bostanlı)
Katılımcıların durumuna ve kişisel performans hedeflerine göre kişiye özel antrenman programları düzenleyecek, belirli günler topluluğumuz içinde yükleme (interval) antrenmanları düzenleyeceğiz.

Başvuru için:
Kadans Bisiklet
Fatih Ertörün
0232 369 0 963
0533 659 17 56
info@kadansbisiklet.com
www.kadansbisiklet.com
Saygılarımla
Fatih Ertörün
Antrenman yapacağımız parkurdan, geçen yıl düzenlenen yarışa ait birkaç foto:
(link)
(link)
(link)
(link)

Çok güzel bir düşünce.
Ben de şöyle bir fikir vereyim.

Güzel bir yarış parkurunuz varsa eğer, böyle çok trafik olmayan, asfaltı düzgün, yokuşuyla, finishiyle;
Bu parkurdaki dönüşler vs. yere sprey ile çizilip, haftanın belli bir günü yol yarışı düzenlenebilir.
İlk 10'a puanlama yapılır.
Sezon sonunda da birinciye ufak bir hediye verilir. Belki bir kupa yaptırılır (5-10 liraya yapılıyor bu).

Benim aklımda bunu yapmak var, İstanbul-Büyükçekmece çevresinde uygun bir parkur da var şu an. 60km'lik. Bu parkurda yarış düzenlemeyi düşünüyorum, eğer yurtdışına çıkma işimde sorun olursa.

Bence bu tarz bir organizasyon ya yapılabilir? Ne dersiniz buna?

Evet kesinlikle bu tarz etkinlikleri düzenlemek gerekiyor,

Antrenmanlarımız aralıksız tamamen kondisyonu yükseltmeye dayalı şekilde olacak, isteyen arkadaşların yol yarışına katılmalarına yardımcı da olacağız bu konuda gereken yönlendirmeleri ben yapacağım.
Bu arada tüm bunlar ücretsizdir.

0533 659 17 56 nolu telden ya da
fatihertorun.impex@yahoo.com dan bana ulaşabilrisiniz.

Saygılarımla
Fatih Ertörün

Geri