Scudo Sports

İzmir

eğer güzel bir metin ayarlanırsa... bence burda ki izmir dışında olan bisikletcilerinde bize destek çıkıcağını düşücenerekten... mail yağmuruna tutabilriiz.. izmir büyükşehir belediyesini.

Scudo
ben konyada yaşıyorum konuya(sıkıntınıza) rast geldim kendi arkadaşlarımada iletebilirim mail yolu ile yardımımız dokunacak ise....;)

"İyi günler başkanım,
Her yönüyle iyi yönettiğiniz şehirde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Sadece bir kaç konu dışında. Şu an en sıkıntı çektiğimiz konu metroyu kullanamamak. Her fırsatta Türkiye'nin en modern, medeni şehri olarak gururlandığımız İzmir'imizde metrolara bisikletle alınmamaktan dolayı muzdaripiz. Brezilya’dan Güney Kore’ye kadar bir çok ülkede metrolara bisiklet alınıyor.

Sadece ben değil, çevremde konuştuğum bütün insanlar bu konudan memnun değiller. Bisiklet yollarının çok sınırlı olduğu şehrimizde trafikten en az etkilenmek ve karanlıkta ulaşmak istediğimiz yerlere daha güvende gitmemizi sağlamak için metroların kullanımımıza açılmasını önemle rica ediyorum.

Hizmetlerinizin en önüne bu konuyu da ekleyeceğinizi biliyorum.
İlgi ve alakanıza teşekkürler. İyi çalışmalar."

şeklinde bir metin hazırladım ben ama düzeltilmesi gereken yerler veya eklenmesi gereken şeyler olduğunu düşünenler değişiklik yapsın. bi metinde karar kılıp haberleşip belediyeye gönderelim.

• Beğen
Tepkiler: SanerDK
İzmirde pazar günü mangalcıları , perşembe akşamı kahvecileri , cumartesi gecesi sigaracıları , salı gecesi gezicileri ve bunun gibi birçok "etkinlik " yapan grup mevcut , geçtiğimiz hafta çiğlide yapılan yarışmaları izlemeye bu gruplarda bulunan insanlardan kaçtanesi geldi ? Sormak lazım . Aaa ama pardon yarış cumartesi ve pazar sabahtan öğlene kadar oldu , bu gruptaki insanlar o sırada bisikletlerine binmiş 5 saatte şehrin ancak 10 km uzağına gitmiş mangal yapmakla uğraşıyordu !! Kusura bakmayın kimden ne bekliyorumki :)...

Eline sağlık Oksal!!!

Açık yazayım; ben Cts. starttaydım, Pazar MTB marathona gittim. Hadi Cts. kimse yoktu, Pazar da mı :(

Senede 1 defa olan bir yarış için kimse organize olup destek vermeye gelmiyor. İzmir'de bisikletçi gruplarında insanlar, kız arkadaşı bulmak için yada turlarda piknik yapmak için genelde beraberler....

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Şener
Mazgala girip te takla atanlar parmak kaldırsın. İlk başta ben kaldırayım:winkenlux
Şu bir gerçek ki, İzmir'de, yok efendim bisikletçi imiş, bisiklet yoluymuş, mazgallar yola paralelmiş falan filan. Bunları düşünen, azıcık dahi düşünen kent yöneticileri falan yok arkadaşlar. Bizim etimiz ne budumuz ne? sayısal olarak.
Olsa idi böyle yöneticiler, kentsel planlamaları da ona göre yaparlardı. Hadi geçmişi anladık, yoktu böyle şeylere ihtiyaç belki. Ama şimdi sağda solda, bilboardlarda görüyoruz, boy boy afişler, ''İzmir,liler bisikletleriyle rahat rahat geziyorlar yeni bisiklet yollarında'' diye. O bisiklet yoluna gidene kadar ben neler çekiyorum be adam! bir de övünüyorlar böyle ilanlar yayınlayarak.
Bende severim Kocaoğlu,nu saygı da duyuyorum ona, orası ayrı konu ama, aması var işte.
Veriyorlar taşeron firmaya işi, o taşeron, baba taşeron ama. O da veriyor beş on evlat taşeron firmaya işi. Kimin kimden hesap sorduğu, kimin kimi denetlediği belli değil. Ondan sonrada işte böyle saçma sapan kaldırım taşları,standart dışı mazgallar, vs, vs saymakla bitmeyen işler, boşa akıtılan paralarımız. Yani özetle bisikletliyi falan takan kimse yok bence.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Merhaba bende Menderes' den Bekir, 23 yaşındayım foruma uzun zamandır üyeydim önceki profilimin şifresini unuttum ve yeni profil oluşturdum uzun süredir bisikletimle İzmir kazan ben kepçe gezmekteyim.... bol pedallar :)

forumda her semtten arkadaşlar var neredeyse önemli olan bir araya gelebilmek :D
bol pedallar herkese

Bu aralar meşgul olduğumdan Kaan'a gece turlarında katılamadım tekrardan ama cidden gece turunun keyfi daha büyük. Bir kere kabak gibi güneş sizi haşlamıyor. Yaya neredeyse hiç yok, belki 1-2 tane denk gelirsiniz. Araçlar da çok nadir, yok gibi birşey. Esintisi, bunaltmayan havası falan mükemmel. Ertesi gün bir işim olmadığında her daim gece turuna çıkıcam :D

değerli arkadaşlar gaziemir bisiklet grubu bu perşembe resmi olarak ilk turunu atacaktır etkinlik detayları bağlantıdadır
amaç gaziemirde ikamet eden bisiklet severleri bilgilendirmektir bol pedallar

(link)

değerli arkadaşlar gaziemir bisiklet grubu bu perşembe resmi olarak ilk turunu atacaktır etkinlik detayları bağlantıdadır
amaç gaziemirde ikamet eden bisiklet severleri bilgilendirmektir bol pedallar

(link)

CAT - SALI KLASİK GÜZELBAHÇE TURUMUZDA;
GÜZERGAH:
Alsancak - Konak - Göztepe - İnciraltı Bahçeler arası - Güzelbahçe.
İlk Hareket Noktamız Alsancak İskele19.30
İkinci Hareket Noktamız Göztepe İskele 20.00

TUR SORUMLULARI
Metin ÇELİK 0 542 474 69 30
Yücel KARAMAN 0 532 431 89 07
Başar TEKELER 0554 376 16 41

Merhaba arkadaşlar;
Arif GÖKHAN
Yaş 25
Bornova/Altındağ
Bisiklet; Merida matts tfs 800-d
Elektronik teknisyeniyim.
Hemen hemen her akşam İnciraltına pedallıyorum...

ben artık bir süredir bisikletimi bisiklet yollarında kullanmıyorum çünkü o yolları yayalar zapt etmiş durumda ve hiçte boşaltacaklarmış gibi durmuyorlar!!
bende çareyi karayolunda gitmekte buldum hem bisiklet yoluna göre bence daha emniyetli en azından onların gösterdiği saygı yayalardan daha fazla gibi..:) zaten bisiklet yolu dediğinde kaldırımın bir kenarı olmaz yolun en sağ şeridi olur.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
@yucel gulesenoglu

Aynen! Bisiklet yolunu ben de terk ettim.

merhaba ahmet bey.
bende karşıyaka oturuyorum.
yol bisikleti alıcam ya bu gün yada yarın.
yol arkadaşı arıyorum.

Geri