Scudo Sports

İzmir

Selcuk bey gruplara katilim bisiklet anlaminda sosyallesmeniz icin guzel olabilir. Gezmek icinde guzel bir imkan. Fakat amac bisiklete binip spor yapmak ise bahsedilen gruplar pek uygun degil. Gunde 30-45 dakikalik hizli tempo yuruyus yada hafif tempo kosu vucudun hareket ihtiyacini cok daha iyi karsilar. Yani o gruplarla gezip spor yaptim yeter diyen kendini kandirir...

Scudo
Perşembe , Cuma , vs gruplarıyla olan turlar , sosyalleşmek için güzel turlar . Güzel bayanlarla tanışma imkanınız olabilir . :)

Ama amaç tempolu bisiklet sürmekse bol bol antreman yapıp , işi bilen arkadaşlarla antremana çıkmaktan geçer . Belli bir forma ulaşmak için senede en az 5-6000 km sürmeniz gerekebilir .

Başta çok zorlanır , hatta yolda bile kalırsınız ama sabrederseniz 3-5 ay sonra oldukça iyi tempolara ulaşabilirsiniz . Gerçekten spor yapmak amacındaysanız eğer , bu amaçta olan arkadaşlarla takılmanız gerekir . Yol ve MTB ci gruplar var .

• Beğen
Tepkiler: tt2000
@Cem Unden

:)

Ortamın böyle olduğunu tahmin ettiğim için hiç katılmadım, katılmaya da niyetim yok.Yanlış anlaşılmasın, güzel bayanlara itirazım yok ama o ortam var ya, ahh, kaç kaç...Kendini Adriana Lima sanan kızlarımız ve her biri lord yada derebeyi olan erkeklerimiz. Ben koşarak kaçıyorum.Bisiklet varsa bisikletle kaçıyorum.

@Cem Unden

Bunu da tahmin ettiğim için buna da katılmadım! Çünkü dötüm yemiyor afedersiniz. Kondisyonum gayet berbat, üstelik 1 yıldır düzenli spor yaparım hafif tempo koşarım vs. Ama uzun yıllar sigara içtim, ciğerler bitmiş. Bunu bisiklete binip hızlı tempo gitmeye kalkınca anladım. Bisiklet harika bir spor, gerçekten insanlığın en iyi icatlarından birisi olduğunu düşünüyorum. Dizimde hafif bir sorun yaşadım, geçmesini bekliyorum sabırla. O geçsin, biraz da kendi başıma tempo arttırayım, kondisyona yönelik yüksek kadans falan çalışayım, ondan sonra gözüm yerse yüksek performans ve gerçek sporcu arkadaşlara katılma hakkını kendimde görebilirim.

Bisikleti sosyalleşme amacıyla kullananları suçlamıyorum ama bu nedenle bisiklete binip herkesi de böyle zannedenlere kızıyorum. Bisiklet yolunda yayalara kızdığım kadar yan yana bisiklet sürenlere de kızıyorum. Restoranların önüne bisiklet yolu yapan belediyeye de alkol alıp önünden geçenlerle alay eden sarhoşlar ve görgüsüzler nedeniyle kızıyorum.Resmen alay malzemesi oluyoruz o görmemişlere. Yanında bira şişesi ile giden, yada durmuş sigara içen bisikletçilere de kızıyorum.Gördüğünüz gibi herkese kızıyorum. Evde roket yapma çalışmalarım devam ediyor.Bitince Uranüs'e falan gitmeyi planlıyorum.

2005 veya 2006 da mazgala girdim. sonuç, dişlerimin çoğu kırıldı, korumaya rağmen yüzümdeki yaralar estetik cerrahi ile
3 saatlik bir operasyonla düzeltildi.

ciddi bir hata yaptım. belediyeyi mahkemeye vermedim.düştüğüm yol bisiklet yolu tabelasıyla ilan edilen yolda gerçekleşti.
o zaman bir sürü dilekçeyle takip ettim. sonuç sıfır.

izmir'de yaşamıyorum.bence lobicilik yetmez, başına birşey gelenin muhakkak mahkemede herkes adına hakkını araması lazım.

@volkert

Bende herkese para almadan bisiklet kullanma hakkı veren , İzmir Karşıyaka Belediyesine kızıyorum . Bir kere bu senin işin mi ? Bırak başkaları o işten para kazansın ? Sana mı kaldı ? İşi gücü olmayan her ipsiz sapsız bu bisikletleri alıp , bisiklet yolunda kalabalık yapıyorlar . Ondan sonra ciddi bisikletçiler antreman yapamıyor ?

Ayrıca birtakım bisiklet derneklerine de çok kafayı taktım . İnsanları toplayıp bisiklet sporu yapıyoruz diye o kafe senin bu restorant benim gezdirip avanta toplayanlar bile var .

@volkert :D Bu kısma epey güldüm.

Performansım aynı sizin gibi. Paylaşım sitelerine yönlendiriyor herkes İzmir'de. Bazılarına üye oldum ama henüz hiçbir etkinliğe katılmadım. Forumdan da 2 yıl yada 3 yıl önce kopmalar olmuş herhalde yazılanlardan onu anladım. İzmir performans grubu da kuruldu burada ama aktif bir etkinlik olmuyor.

Abi o performans grubundan kastın burda konusu açılan grupsa yalan oldu o iş :) ama performans için antrenman yapan yol bisikletçileri var

Abi o performans grubundan kastın burda konusu açılan grupsa yalan oldu o iş :) ama performans için antrenman yapan yol bisikletçileri var

@Berk Mercancı

Evet burada konuşuldu geçen yaz sonu ayak sakattı benim iyileşince biraz da performansı arttırınca katılırım demiştim. Sonrasında İzmir'de aktivite, grup soranlara da hep sosyal paylaşım sitelerinden gruplar söyleniyor.

@Cem Unden

Bu mesajla kontrpiyede kaldım. :)

Ben bisikletin yaygınlaşması taraftarıyım elbette. Bisiklete binen herkes de böyle olmalı diye düşünüyorum. Sadece spor amaçlı bisiklete binip geri kalanları tu kaka ilan etmek yanlış. Ben sadece o tür ortamları sevmediğimi yazdım.Doğrusu budur diye bir iddiam yok. Belediyenin ücretsiz bisiklet vermesini destekliyorum.Daha çok versin, daha çok insan bisiklete binsin.Ancak fotokopi ile bir kurallar listesi çoğaltıp bisiklet isteyenlere vermek zor bir şey değil, hatta belki veriyorlardır da, bilmiyorum.Bisiklet yolunda yan yana gidilmemesi gerektiği bu kurallar listesinde yazmalı mesela.Hatta yol boyunca da arada yazmalı bazı uyarılar.Bu yolun antrenman yolu olarak kullanılabileceği konusunda şüphelerim var.Hiç yol bisikleti sürmediğim için var şüphem.Ama bana öyle geliyor ki bu yolda antrenman falan yapılmaz. Daha doğrusu en azından şehir içinde kalan kısmında yapılmaz.Geri kalan kısmı da zaten çok uzun değil.Bu yola girip hele yayaların olduğu bölümde hız kasmaya çalışmak akıl işi değil bence. Ha şu da denebilir belki" öyleyse nerede antrenman yapılacak?". Bilmiyorum. Uzatmayayım, bu yol kendi halinde düşük tempo ile gezinti yapan bisikletçiler için.Gezinti yolu.

Restoran gezdirip avanta toplama kısmı ilginçmiş.Bana olmaz öyle şey gibi geliyor ama dediğim gibi o ortama girmedim, bilmeden konuşmaya hakkım yok. Teşekkür olmasa bu mesaj komple uydurma diyecem, gazlama diyecem, onu da diyemiyorum.Dedim ya çelişkide kaldım. :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Berk Mercancı

Böyle sorular yönelceğini tahmin etmiştim en güzeli yalnız sürmek yada 2 kişi sürmek. :)

@Berk Mercancı

Bende ara ara sıkılıyorum tek sürdüğümden dolayı, pedal arkadaşı bulma vakti geldi sanırım. :)

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Ben bahsedilen gruplarla bir kez Çeşmealtına, bir kez Seferihisar'a, bir kez şehiriçi tura bir kez de Selçuk Meryemana'ya gittim, eleştiriler biraz acımasız olmuş. En azından benim gittiklerimde hiçkimse alkol tüketmemişti(bu; o gruplarda hiçkimse alkol tüketmiyor manasına gelmez), evet, tek-tük sigara içen vardı molalarda, (ben şahsen sigara içen biri olarak, bisiklete bindiğimde asla içmem), fakat yazılanları okuyan biri, o gruplardaki insanların ağızlarında sigara, ellerinde bira şişeleri ile Kordonda turladıklarını falan sanabilir. Tur şekilleri; her ne kadar çoğu MTB kullanıyorsa da (ben dahil), aslında şehiriçi gezinti turu, yani citybike ile yapılacak turlar olarak gözlemliyorum, bu tarz turlarda insanların elbetteki performans amaçlı turlarda yaptığı eforu sarfetmeleri beklenemez, insanlar spor için bisiklete binerler, insanlar gezmek için bisiklete binerler, insanlar sadece boş vakitlerini doldurmak için ya da sadece sosyalleşmek için de bisiklete biniyor olabilirler. Bu noktada olayı; "eğer bisiklete biniyor iseniz, bizim gibi binmelisiniz, doğrusunu biz biniyoruz, bisiklete binmenin başka şekli yoktur" noktasına getirmenin de yanlış olduğunu düşünüyorum. Eğer sportif bisikletçilikten (ne demekse) bahsediyorsak, dünyada veledromu olmayıpta, olimpiyata bisikletçilerini gönderen tek ülkeyiz herhalde, bence buna kafa patlatmalıyız, insanların İzmir'de, gece turlarında kaç km. gittikleri, turda kahveye mi parka mı oturdukları, yada ne içip yediklerinden ziyade... Çünkü şimdi tepeden baktığı-mız/-nız (sadece bisiklete, bizim bindiğimiz(!) gibi binmediklerinden) o insanlar, sayılarının (en azından benim yaşadığım şehirde) fazlalığı ve kalabalık organizasyonlarında dikkati bisiklete çektiklerinden dolayı, belki bisiklet sporuna ilginin artması, ilgiye cevapsız kalamayacak olan kamu otoritesinin de bu spora daha fazla kaynak ayırıp, belki ilerde bahsettiğim eksiklikleri gidermesine sebep olacak.
"Karı-kız muhabbeti, güzel kızlarla tanışma" konularına hiç girmeyeceğim, bu cümleler, sadece o gruplardaki az sayıdaki bayan arkadaşı töhmet altında bırakır, başkasına faydası olmaz (muhakkak o yüzden de gelen vardır,doğru, fakat grupların amacının, sırf bu ihtiyaca hizmet ediyormuş şekilde genellemek yanlış)
Son olarak arkadaşlar; bırakalım insanlar bisiklete binsinler, sahil yolunda yada Balçova tepelerinde, ister tur biskletine binsinler ister mtb.'ye, isterlerse inatla (benim gibi :) mtb ile asfalt lastiği ile şehiriçi turu yapsınlar, ister haftasonu 10 km. yapıp mangal yaksınlar eve dönsünler, ister 80-90 km. performans yapsınlar, yeterki bisiklete binsinler, çünkü daha sayımız o kadar az ki, az olduğumuzdan olimpik sporcularımız antrenmanlarını yurtdışındaki salonlarda yapıyorlar. Bence zaman; birbirimizi anlama ve yanyana durma zamanı, birbirimizi kırma zamanı değil.

Aynen katiliyorum size. Bisiklete isteyen istedigi gibi binebilir. Ben tempolu olarak da biniyorum, tur amaçli da biniyorum.

Ayrica o tür gruplar yeni insanlarla tanisip kaynasmak amaçli degil mi ? Herhalde oraya gidip "Off bee zincirimden çikan sese bak" gibi seyler söyleyecek halleri yok. Isteyen arkadaslariyla turlamaya gider isteyen manita ayarlar. Bence...

Beyler , herkese bisiklet dağıtmakla bisiklet sporuna insanları bağlayamazsınız . Herkes bir bedel ödemek zorunda . Bisiklet almak çok lüks bir şey değil . İnat eden, azmeden bir şekilde orta kalite , düşük bir şeyler alır. Ve bu sporu yapar . Ama belediyenin işi bedava bisiklet dağıtmak değil . Bisiklet yolları yapmak , onların güvenliğini sağlamak , bisiklet kullanımını geliştirmek , çeşitli organizasyonlar düzenlemek vs.

Yıllardır bisiklet sürerim ,bence en ideal bisiklet grubu sayısı 5-6'yı geçmemeli . Daha kalabalık gruplar , trafikte tehlike saçıyor . Sürücüleri çileden çıkarıyor. Bir şey çok oldu mu moku çıkar . En iyisi daha kaliteli , eğitimli , ciddi bisiklet meraklıları yetiştirmek . Derneklerin görevi de bu olmalı , hepimizi eğitmeli . Yoksa al bisikletini gel dediğin zaman yollarda çok garip görüntüler oluyor . Özellikle bisiklet ehliyeti olayının gerçekleşmesi için dernekler çalışmalar yapmalı .

Volkert arkadaşımıza gelirsek , sanki teşekkürü bana bir lütüf olarak vermiş gibi imalarda bulunmuş . Kimsenin teşekkürüne ihtiyacımız yok . Kimsenin gazlamasına da gelmeyiz . Ne diyeceğimizi bilecek seviyedeyiz . Düşüncemizi açıklamaktan korkmayız . Foruma yaptığımız katkılar ortada

@Cem Unden

Cem abi selamlar, tanışmıyoruz ama özellikle bisiklet yarışları (Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve şu anki Fransa Bisiklet Turu) konularındaki yazdıklarının sıkı takipçisiyim, yarışlar ve takımlar vb. hakkındaki bilgilerinden çok şey öğreniyorum, bunları bizlerle paylaştığın için sağol.
Bedava bisiklet konusu; Mavişehir'de , bisiklet yolunun başlangıcında, belediyenin kimlik karşılığı verdiği ücretsiz kiralık bisikletler sanırım... Yukarıda yazdıklarına dolaylı olarak katılıyorum, fakat örneğin; bugün en az 1000-1200 TL para verip bisiklet alacak birinin, bu harcamayı yapmadan gidip orada deneme yapması, o kişinin faydasına olabilir, çevremde bir hevesle dünya para verip bisiklet alıp, geçici hevesini körletip bisikleti bodruma kaldıran bir sürü insan var.
İdeal grup sayısı 5-6 olmalı demişsin, buna da katılabilirim, çünkü ben de o sayıdan sonra yaşanan sıkışıklıktan zaman zaman rahatsız olabiliyorum, ama kurallara uyulduğu takdirde, trafik güvenliğine dikkat edildiği takdirde, kalabalık turlarda da keyifli zaman geçirildiğine şahit oldum, biraz önceki itirazım da zaten olumsuz birkaç kişinin-hareketin, grupların geneline yayılmasıydı.

arkadaşlar selam...
ben sadece iyi bir şekilde form tutmak niyetindeyim. bahsettiğiniz gibi gruplarla hiç işim olmaz. sizlerinde dediği gibi. şimdilik daha çok yeniyim. biraz düzenli normal tempo sürdükten sonra performans anlamında kendimi zorlayacağım artık. bakalım nereye kadar gidebilirsem...:) onur arkadaşın dediği gibi benim için şimdilik en iyisi yalnız sürmek...

• Beğen
Tepkiler: -OnuR-
arkadaşlar bu konunun üstüne gitmekte çok kararlıyım ve bi kaç uluslararası firmayla görüştüm sonuna kadar destek verebileceklerini söylediler örneğin ikea firması imza kampanyası başlatılmasında ön ayak olabileceklerini söyledi. fakat dün bişey öğrendim decathlon mağzası bunun için önceden çok fazla uğraşmış, müdürleri ulaştırma bakanına kadar çıkmışlar fakat bi sonuç elde edememişler, biz ilk başta belediyenini sorunu halledebileceğini düşünmüştük fakat belediyeyle bi alakası yokmuş. bişeyler yapmamız lazım ki ulaştırma bakanlığı bizi ciddiye alsın.

Bu forumda yazdıklarını keyifle okuduğum, bir şeyler öğrendiğim ve bisiklet tutkusuna ve hayata bakış açısına saygı duyduğum birkaç kişiden biri Cem Unden' dir. Nasıl böyle bir anlaşmazlık oldu, gerçekten çok üzüldüm :(

Teşekkür ile kastım, senin benim mesajıma yaptığın teşekkürdür. O teşekkür yüzünden yazdıklarıma katıldığını düşünüp, senin yazdığının başka bir anlam içeremeyeceği konusunda şüphelenmiştim.Hani bir şeyi abartıp asıl demek istediğimizin tersini söyleyerek yapılan anlatımlar vardır ya (onun bir adı da var galiba şimdi hatırlayamadım) mesajının kısmen öyle bir şey olduğunu düşünmüştüm.Sebebi de belediyenin bedava bisiklet dağıtımı ile ilgili yazdıklarındı. "Bisikletin yaygınlaşmasını isteyen birisi böyle söylemez, herhalde taşlama yapıyor" diye düşünmüştüm. Ama yazdıklarında haklısın. Gelişigüzel bisikletle o yola çıkanların yegane bisiklet yolunu kapatmaları gerçekten can sıkıcı.Fakat o yolda herkes kadar onların da hakkı var.Asıl sorun kara yollarının yetersizliği bence. Sportif yol bisikletçileri için antrenman yapılacak yol ne yazık ki yok.Durum böyle olunca gezi amaçlı yapılmış dar bir bisiklet yolunda her amaçtan bisiklete binen oluyor.Bunun zamanla bir düzene gireceğine dair umudum var.Çünkü bisiklete binen insan öğrenmeye, yeniliklere açıktır. Buradan okudukça, öğrenip davranışlarını düzelten insan sayısı da az değildir.

Sıcaklara dikkat edelim.Saygılar selamlar.

Geri