Scudo Sports

İzmir

Yarın ben de arkadaşmla Urla yapacağım, denk geliriz belki yollarda:cool: Görüşmek dileğiyle kazasız sürüşler.

Scudo
@zkyurduseven

Nea!? :Ahhh-1660

Yanlış yazılmadı di mi, gece 1 (bir) diyorsun?

Ulen Kaan, deli mi sevdi sizi de gecenin 1 inde tura çıkıyonuz :) Herkes gibi gündüz yapsanıza şunu, vampire döndünüz valla :))

Bu başlığın eski mesajlarına baktım.2 yıl önce 2010 yılında bayağı hareketliymiş. Benim merak ettiğim Cuma akşamı 8 grubu yada diğer gruplar kemik bir kadro oluşturdu da artık buradan haberleşmeye gerek mi duymuyorlar, yoksa grup falan kalmadı dağıldı mı?Son durum nedir acaba tüm gruplar için?

Bir de ben bu başlığı gittiğim yolların güncel durumunu anlatmak için kullanmak istiyorum.Bir sakıncası olur mu?

Karşıyaka-İnciraltı sahil bandından 27 km falan.Bu yoldan birkaç not ekliyorum.

Öncelikle Karşıyaka'dan çıkışı Bahçelievler tarafından yapmanızı öneriyorum.Böylece tersanenin oradaki köprüde trafiğe girmeden rahat şekilde Altınyol başlangıcında anayol kenarında beton bariyerle ayrılmış kaldırıma çıkılabiliyor.Ne yazık ki bu kaldırımı komple beton yapmak yerine 3 metrede bir araya 2 sıra parke taşı döşeyerek engebeli bir parkura dönüştürmüşler.Ben anayolda gitme riski yerine buradan gitmeyi tercih ediyorum.Amacınız bir yerlere yetişmek değilse yada yol bisikleti ile kendinizi sınamıyorsanız buradan gitmek daha güvenli.

Bayraklı girişine dikkat.Önerim buradan içeri girip biraz ilerideki ortadaki açıklıktan u dönüşü yapıp sahil bandına geçmek.Zaten buradan sonra tekrar Altınyol çıkışında bisiklet yolu başlıyor.

Bayraklı bisiklet yolu Alsancak limana dönen köprüye yaklaşırken bitiyor.Burada mecburen anayola çıkıp köprü üzerinden liman d kapısı yolunu takip ederek sağdan gidilebilir.Liman kapısına doğru sağdan aşağı inen yoldan çıkış var, belki bilmeyen vardır.

Eski adı ile Toprak Mahsulleri Ofisi'nin büyük beton siloları var, bilirsiniz.Onun önünde ve bir öncesinde otobüs durakları var.Bu duraklara çok yoğun şekilde otobüsler yanaşıyor.O yüzden kaldırıma çıkmak daha güvenli.

Sonrasında zaten Kordon'a çıkılıyor, bisiklet yolu var.

Pasaport'tan sonra deniz kenarındaki masa ve sandalyeler yüzünden kaldırımın yarısından çoğu yayalara kapanmış durumda.Yayalar burada mecburen bisiklet yolundan yürüyor.Hiçbir şey diyemiyorum, haklılar.Burada yavaş gitmek ve yayaları beklemek lazım.

Konak Pier ve Konak iskelesi arasında geniş bir sahil bandı ve yaya yolu olmasına rağmen yayalar burada yine bisiklet yolunda.Sabırlı oluyoruz ve burayı da dikkatli ve yavaş geçiyoruz.Ayrıca buradaki yaya profili de bana göre sakat bir profil.Çok acayip tipler var orada.

Konak iskelesinden sonra sol taraftaki araç park yerini ve köprüyü geçer geçmez yaya trafiği bir anda bitiyor.Bundan sonra yardırmak mümkün, tabi kafa rüzgarı yoksa. :) Yine de balık tutanların elektrikli bisikletleri ve motorlarına dikkat etmek lazım.

Bundan sonrası için Özdilek'e kadar sorun yok bence.Zaten İnciraltı'nda piknik alanına girip araba gürültüsünden tamamen kurtulmak mümkün.

Muhtemelen daha önce yazılmıştır ve birçok kişinin bildiği şeyler bunlar.Yazıldıysa güncellenmiş oldu, yazılmadıysa da bulunsun birisinin işine yarayabilir.

• Beğen
Tepkiler: ender özkan
otoban çok tehlikeli. ben seferihisar üzerinden izmir kuşadası tur yapmıştım. ama bir gün için uzun olur gibi arada güzel bir yer var sığla galiba adı. orada kamp yapılabilir.

Otonbandan biz de gitmeyi denedik ama..

-Öncelikle yasak mevzusu var tabi ki. bir tehlike yaşamadık ama sonuçta bir kural var.
-Bence yasaktan daha önemlisi keyif amaçlı bir tursa kesinlikle tatmin etmez çok sıkıcı.
-Sağda solda benzin istasyonları ya da buna benzer yapıların pek olmaması bir sıkıntı durumunda durabileceğiniz bir yer olmaması anlamına geliyor. Benim hatırladığım sadece o yolun üstündeki köprü gibi Burger King olan yer.
-Bir sıkıntı da şu oldu, etrafı açık bir arazi olduğu için yanal rüzgarlar fazla etki etti bazen yola doğru savurdu.

Şimdiden iyi yolculuklar

• Beğen
Tepkiler: zkyurduseven
Tali yol gibisi varmı ya... motorsiklet olsa hadi gazlama mevzusuna birebir ama o ahmetbeyli virajları v.s bence otoban out :)

Evet var :)
Bu sabah saat 09:30 gibi Torbalıya kadar yapmayı planladığım gezi, Torbalıdaki benzincideki görevlinin gazlaması ile önce Selçuk'a, Selçuktan sonra Kuşadası'na 22 km. kaldığını öğrenen ben'im, kendi kendimi gazlamam sonucu da Kuşadası'na kadar uzamış oldu. (link) bu linkten rotayı, rota üzerindeki yükseltileri ve çıkış-inişleride haritanın altındaki grafikten izleyip görebilirsiniz. Ben Buca-Gaziemir- Kısık-Torbalı-Selçuk-Kuşadası yolunu (yani tali yolu) kullandım. Yol Selçuk'a kadar çok temiz, rampa yok desem yeridir. Selçuktan sonra, Menderes-Kuşadası yol ayrımından sonra sola Kuşadası'na dönüldükten sonra tatlı bir çıkış başlıyor, ama çok zor değil, bir de Kuşadası girişte bir rampa var, çok uzun değil ama yolun sonu olması sebebiyle, psikolojik olarak heralde :) biraz zorlandım, bir de bugün İzmir cehennem gibi yanıyordu, yolda asfaltlar erimiş durumda. Dönüşü garajdan Metro Turizm ile yaptım, 10 TL, otobüs bagajları, haftasonunun günübirlik turistleri yüzünden bomboş, hiç bir sorun çıkarmadan aldılar bisikleti, ön tekeri falan sökmeme bile gerek kalmadı, koca bagaja yatırdık Whistle'ı :)

98.61 km (Buca'dan)
5h:36m:43s
17.6 km/h ortalama
44.7 km/h max. hız

Naçizane tavsiyelerim;
Uzun kollu beyaz, ince birşey giyin üstünüze ve kesinlikle şort değil kapri giyin :) kollarımda dirseklerim ve diz kapaklarım haşlak vaziyette :D
Selçuk'a kadar yanınızda su taşımayın, yol üstünde çok sayıda benzinlik var, ağırlık yapmaya gerek yok, fakat Selçuktan sonra en az 2 lt su alın yanınıza, Kuşadasına kadar doğru dürüst bir yer yok, rampa sıcakta terletiyor
Yol kenarındaki meşhur araba yıkama fiskiyelerinin altında ıslanmayı unutmayın, hava dehşet sıcak
Mümkünse benim yaptığımı yapmayın, performansı size yakın en az 1 arkadaşınızla çıkın yola, tek kişi sıkılıyor insan
Asla yapamam demeyin, Kasım'dan beri 1200 km. pedal basabilmişim, ben yaptıysam, hepiniz yaparsınız,
Bol pedallar.

NoT: Ortalama hız ve performansım çok iyi değil, o yüzden yolda durup çok fazla foto çekemiyorum, çekebildiğim 6 fotoyu burdan görebilirsiniz. (link)
Teşekkür ederim.

sinan arkadaşım bişey sorcam
biz bişey duyduk da; kuşadasına giderken yolda araçların tutumu hiç iyi olmuyormuş. taciz ediyorlarmış, sıkıştırıp küfür edip böle böle salakça hareketleri oluyormuş bazı kişilerin. böle bi durumla karşılaştın mı biz biraz tedirgin olduk açıkçası geçenlerde gitmeye kalktık ama gözümüz yemedi duyduklarımızdan ötürü, sığacığa gittik onun için o yolda bi tacizle karşılaşmadık. gayet araç sürücüleri saygılı terbiyeliydi.

Kesinlikle hiçbir kötü şeyle karşılaşmadim, yörenin gençleri motosikletleriyle yer yer eşlik ettiler, hareket halinde güzel muhabbetlerimiz oldu ayaküstü, herhangi bir kötü yaklaşım, taciz falan yaşamadım. Aman tekrar edeyim, güneşten korunun, bu saat oldu, gözüme uyku girmedi, :)

Geçenlerde nasıl oluyor acaba diye bir gece turu yaptım. Bisikletten alınan keyif ikiye katlanıyor, yok böyle bir şey.Yaya yok, araba çok az, hava serin.Muhteşemdi.Ne yazık ki iş güç nedeniyle istesem de her zaman yapamam ama bundan sonra ertesi gün tatil olduğu zaman yapmaya karar verdim. Ayrıca gece İzmir'in meşhur kafa rüzgarı da bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: Özgür BOZKURT
Başarılar Korhan Bey.
Size sormak istediğim sorular var.

Bu grubun toplanma yerleri neresidir?
Hangi günler toplanıyorsunuz?
Hangi günler nerelere gidiliyor?

Aynen size katılıyorum.
özellikle izmir sahil yolunda bisiklet yolu olarak yapılan yerde insanlarımız şuhursuzca bebek gezdirmeye devam ediyor.
çok sinir oluyorum.

@volkert

merhaba volkert bey;

nasılsnız ilk önce bende orda bisiklet sürüyorum aynı sıkıntıları bende yaşıyorum.Bunu dillendirdiğiniz için teşekkürler.
Sizin içinde bir mahsuru yok ise tek başıma binmekten sıkılıyorum sürerken muhabbet etmek istiyor insan bir yerden sonra.Hangi saatlerde dışarı çıkıyorsunuz yada bu forumdaki arkadaslarla hafta sonu yada hafta içi orda buluşsak olmaz mı?

merhaba herkese.
Bende Karşıyaka dan katılıyorum.
Foruma dün üye oldum yeni yeni giriyorum.
Ben uzun zamandır bu gibi bir aktivite bulunmak kafamda vardı 3 bisikletimi 1 gecede çaldırınca uzun süre bu spordan soğudum.
Şimdi kendi yapımım olan bir bisikletle pedallamaya başlamak istedim.
Daha bisikletim bitmedi.
Eklemek istediğim şeyler var bu sadece başlangıç.
Benim sizden istediğim birşeyler var arkadaşlar.
Burda yazıyoruz ama dışarı çıktığımızda nasıl buluşucaz bunun koordinasyonunu kim yapıcak.

Sarper Gülsoy
İzmir/Karşıyaka

Merhaba bisiklet sevdalıları, tutkunları ve sempatizanları. Ben İzmir'in Konak ilçesinde kalender dağ bisikletim ile şehir içinde evden işe işten eve gidip gelen birisiyim. Uzun zamandır forumu misafir üye olarak takpi ediyor, forumdan faydalanıyordum. Artık üye olup paylaşım yapmanın zamanı geldi dedim. Bununla beraber küçük büyük demeden tüm bisiklet severlerin fikir ve tecrüblerinden sonuna kadar yararlanmayı hedefliyorum. Şimdiden emeği geçmiş / geçecek tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Kazasız pedallar...

• Beğen
Tepkiler: Özgür BOZKURT
Geri