@timurdigital
Sevgili Dostum , (Aynı yaşlarda ve ortak tutkumuz adına bu hitap şeklini uygun buldum)
Söylediklerinin % 70 kısmına tamamı ile katılıyorum, fakat bu saatten sonra hiç bir şeyin değişmeyeceğini,bize uzaylı gözüyle bakan yurdum insanının sabit fikirleriyle kalacağını düşünmek bu spora yeni gönül vermiş yada bir yerden yakalamaya çalışacak genç arkadaşlarımızı ürkütür , bizleri ise umutsuzluğa sürükler.
Durumumuza geniş bir açıdan bakıp çözüm getirmek , bu zor şartları kendi lehimize değiştirme adına neler yapılabilinir dersek ;
1).Yazdığımız konuda geçen pasapor isk -alsancak isk. - konak isk ve diğer bisiklet yolu adı altında olan güzergahlarda günde farzı misal 30 bisikletli değilde 100 bisikletli geçerse ve bunların geçiş zaman aralığı sıklık kazanırsa, sizce oraya konulan masa,sandalye,nargile ocakları vs.vs... o kadar rahat yola konabilecekmidir ?
2).İlk maddede değindiğim duruma gelmemiz adına bizler bisikletli yaşantımızı , akşamları keyifli zaman turlarından, hafta sonları mangal yapmak amaçlı çıkılan dağ - bayır - patikayı partiler kıvamından çıkarıp genele yayabilirsek, izmir gibi (diğer şehirlere göre) ilçe bütünlüğü yakalamış mesafe aralığı düşük ilimizde, tüm ulaşımımızı bisiklet ile gerçekleştirdiğimizde,trafikde en az motor kullanıcıları kadar bir sayıya ulaşabilirsek bazı sorunlarında kendiliğinden çözülebileceğini düşünüyorum.
3).Hepimiz bilirizki ve tarihimizde de yaşanılanlar üzerine azınlıklar toplum içinde söz sahibi olma hakkı bir tarafa , yaşam şartlarını,belirleyici kuralları dahi baskın olan kesim tarafından yönlendirilmişlerdir.Evet biz bir azınlığız doğru, peki bunu aşma adına şehrimizde salı - perşembe turlarıyla (bilinen ve yapılan aktivite adına söylüyorum) , izmir bisiklet derneğinin büyük özverili çalışmalarıyla (çoğu izmirli bisikletseverin haberi dahi yok varlığından) ve kişisel biniş maceralarımızla bunu aşabilirmiyiz ? Bence hayır, neden derseniz bisiklet kullanıcılarının daha kendi aralarında iletişim problemi var,yolda marka kullanıcı diğer bisikletliye bakkal bisikletli gözüyle ,diğer tarafın düşüncesine baktığınızda fransa bisiklet turundan çıkmış bu kasıntıda neyin nesi görüşleri oluşmuş bir azınlıkta güç ve birlik oluşması beklenemez.
4).Bisikleti bir tarz ve yaşam biçimi yapmak adına, bisiklet ve ekipmanınızla ; ne mahallenin manavının size gülüp içinden saydırmasına,ne adı bisiklet yolu olan mahallerde bilinçsiz ailenin yola fırlayan çocuğuna, ne de rakı-balık masasındaki üç kat göbek imarli, 4' ncü katını çıkmış " size sırıtan " arkadaşa kafa yorun.
İlk 2 madde de yazdıklarımızın tamamını yapma adına ben kendi namıma ne yapabilirim dersek , inanın buna ilgili kurum ve makamlar ilgisiz kalmayacaktır.
Tüm bisiklet dostlarına kazasız sürüşler,
Saygılarımla.