Scudo Sports

İzmir

@Tolga Erçetin

Gittiğinizde sorun sigmanın km saatlerinin üzerine yerleştirmek için ayrı satılan ledleri var.

Scudo
Değerli Dostlar,
Dün akşam ki tur ile ilgili bir kaç kelam etmek isterim.

Tur genel olarak çok keyifliydi .Katılımda oldukça iyi sayılırdı.Grup içinde ki uyum yeni katılanlar olmasına rağmen muhteşemdi. Genel bir birliktelik vardı. Bu da bence olumluydu.Tura katılan arkadaşlarımın birlikte ve bilinçli hareket etmeleri çok dikkat çekiciydi.

Ben salı akşamı KSK turuna ilk kez katıldım. Sinek ve uçan haşerat dışında neredeyse her şey mükemmeldi.

Mükemmeldi diyorum fakat bir şey çok dikkatimi çekti.

Bostanlı balıkçı barınakları yakınındaki köprü girişinde bisiklet yoluna park etmiş araçlara, her ne kadar o yol bir bisiklet yolu olsa dahi,her nekadar o bölüm bir bisiklet yolu olarak işaretlenmemiş ve çizgilerle belirlenmemiş olsa dahi o bisiklet yolu üzerine bilinçsizce aracını park etmiş araç sahiplerinin araçlarının aynalarına vurarak yada sileceklerini kaldırarak bir farkındalık yaratılabileceğini şahsen düşünmüyorum.

Orada park etmiş aracın; aynasını kapatsanız, sileceğini kaldısanız,lastiğini indirseniz bile araç sahibi geldiğinde, bunun kendilerine ait yolun işgal edildiğini düşünen bisikletçiler tarafından bir protesto gösterisi olarak yapıldığının bence kesinlikle farkında olmayacak.
Çünkü zaten bunu düşünme kapasitesine, kültürüne ve görüşüne sahip bir insanın bunu yapacağını düşünmüyorum. Bu yüzden işimiz oldukça zor.

Ya arkadaş sen bizimle değilmisin ? Bu yollar bizim değilmi ?Sen neye karşısın ?denilebilir.

Sırf işaretlenmemiş, yarım yamalak bisiklet yoluna aracını park etmiş diye insanlara da haksızlık etmememiz gerektiğini düşünüyorum.

Kimsenin, bir başkasının malına müdahale de bulunma hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Bu ülkede spor bilinci yada kendimize bakarsak bisiklet bilincinin,ve hatta insanların insanlara saygılı davranması gerekliliğinin ilk 50 yıl içinde oluşabileceğini düşünüyorum .

Dolayısiyle bizler belkide bunu yaşayamayacağız.

Eğer bir farkındalık yaratacaksak bunun bu şekilde olamayacağını düşünüyorum.

Peki ne yapmalı?

Bence ;Artık herkesin evinde bir bilgisayar ve yazıcı var diyebiliriz.Minik kağıtlara yazarak ve bu bildirileri araçların sileceklerine sıkıştırarak burasının bir bisiklet yolu olduğunu,bu yol üzerine araç park edilmesi nedeniyle çeşitli zorluklar yaşandığını, herkesin çevresindekilere ve karşınındakilere saygılı olması gerektiğini,ve bu alanların hakkaniyetli şekilde paylaşılması gerektiğini, trafikte motorsuz taşıt olarak tanınan bisikletin de karayollarını, özellikle bisiklet yollarını kullanma haklarının olduğunu kibar bir dille ve saygı çerçevesinde hatırlatırsak sanıyorum çok daha barışcıl ,kendimizi ve karşımızdaki insanları üzmeden çağdaş bir iletişim sağlamış oluruz.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Bisiklet yollarının tek yönlü yollar olmadığını ve o yolları yayalarında kullanabileceği bir paylaşım platformu olarak düşünerek motorsuz bir taşıt olarak öncelikle yayalara geçiş üstünlüğü tanıyıp karşıdan da bisikletli gelebileceğini düşünerek tek sıra halinda mümkün olduğunca yolumuzun sağını kullanmamazın herkes için daha sağlıklı ve akıcı bir trafik sağlayacağını düşünüyorum.

Saygı ve Sevgilerimle,
Mustafa Dinç

@spokesman

uyarı kısmına katılıyorum bir şekilde insnaları bilinçlendirmeliyiz elimizden geldiğince en azından biz şansımızız deneyelim yayalar konusuna gelirsek inanın yayalar trafikteki araç sürücülerinden çok daha kalın çok daha anlayışsız ve çok daha tehlieliler geniiiiş geniş kocaman kaldırımlar yürüme yolları koşu yolları varken çoluk çocuk çekirdek çitleyerek aheste aheste yolun ortasını kapatmalarından o kadar bıktım ki ve afedersiniz müsade edermisiniz burası bisiklet yolu dikkatli olun demekten o kadar usandımki acelem varsa direk normal yoldan gidiyorum özellkle alsancak konak göztepe güzergahında bisiklet yolunda bisiklet harici her şey var midyeci kumrucu fotografçı helvacı çanta şapka satan işportacı , arkası dönük yayaları geçtim hadi yüzü bana dönük olanları hiç anlamıorum üzerime üzeirme yürüyor yavaşlıyorum kenara çekilsin diye bekliyorum benden ne bekliyorlar anlamıyorum sonra arkamda küfür ediyorlar birde utanmadan
yayalar yoldan gidin der araç sürücüleri bisiklet yolundan vatanında almancı burada yabancı hesabı ne yapmak lazım bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: Ercüment Özyurt
@güven şengönül

"Bu ülkede spor bilinci yada kendimize bakarsak bisiklet bilincinin,ve hatta insanların insanlara saygılı davranması gerekliliğinin ilk 50 yıl içinde oluşabileceğini düşünüyorum."

Yukarıdaki sözümde de belirttiğim gibi bunun tek çözüm yolu olduğunu düşünüyorum.

İnsanların öncelikle kendilerine sonrada diğer insanlara ve çevrelerine saygılı olmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Bu saygı oluşmadıkça bu memlekette hiç birşeyin düzeleceğini sanmıyorum.

Yayayken arabalara, araba kullanırken yayalara söyleniyoruz :) Bisiklet kullanırken hem yayalara hem arabalara... :) Otobüse binemediğimiz zaman ilerlemeyenlere kızıyoruz, kendimiz otobüsteyken ilerlemiyoruz. Galiba bunun adı bencillik.
Kalabalık turlarda biz de yaya yollarına giriyoruz, araç yolunu kapatıp trafiği engelliyoruz bazen. Malesef başka türlü ilerleyebilmek de mümkün olmuyor kimi zaman. Kalabalık olduğumuz zaman içimizden tek başınayken yapamayacağı şeyleri yapanlar çıkıyor. Çoğunlukta olan azınlığı bir nevi ezme hakkını görüyor kendinde.

Sanırım bu toplumun içine işlemiş. 50 yıl çok iyimser bir tahmin bence. Umarım doğru çıkar...

@Ercüment Özyurt

harika gözlem güzel özetleme ... yine de ben 50 yıl konusunda daha iyimserim çünkü 30 yıl öncesine göre son 5 yılda quantum sıçrayışı görüyorum bisiklet yolu yapılmış olması dahi başlı başına bir olay bence

ama her konuda karşılıklı anlayışa ihtiyaç var köpek gezdirirken bisiklete binerken piknik yaparken , koşarken , çimlerde oturup müzik yaparken her durumda kendi özgürlüğümüz başkalarının özgürlüğüne tecavüz etmeden sınırsız olmalı onların ki de öyle

İzmir'den başlayıp Çanakkale'de son bulan,her bir anını harika diyerek özetleyebileceğim, ancak geriye dönüş başladığı anda neden olduğunu anlayamadığım bir iç burukluğu yaşadığım, yaşamamı ve sahip olduklarımı bana miras bırakanları daha iyi anlamama neden olan ve onlara daha çok saygı ve minnet duymama neden olan gezimi sizlerle paylaşıyorum,gezinin birinci bölümünde İZMİR-ÇANAKKALE arası yol resimleri mevcut ,ümit ederimki beğenirsiniz ve sizlerde yaşarsınız.

ferhat geçmiş olsun..turda dikkat etmek lazım..belki görmek mümkün olur..görürsek veya duyarsak haberleşiriz..

izmire biraz uzak ama bisiklet için beydağ ilçesini tavsiye ederim. bi ara incele istersen...

Uzun ve güzel bir gezi olmuş. Ayağınıza sağlık. Bir amaç için yapılmış olması daha da bir önem katmış gezinize. Resimler süper. Gezinin ayrıntılarını paylaşırsanız sevinirim. Kaç gün sürdü? Kaç km oldu toplam? Daha fazla resim yok mu?

• Beğen
Tepkiler: irfancan
merhaba herkese..bisikletle dünya turuna çıkmayı istemişimdir hep...şimdilik bu hayalimi izmir yollarında gerçekleştirmek istiyorum..bu yüzden burdayım.
EMRE ERDEM 22 BORNAVALIYIM..SAYGILAR.

ARKADASLAR BİSİKLETİM CALINMISTIR!!!!
(link)

CEP TEL:0555 523 43 49 - 0544 598 89 99

(link)

(link)

Geri