Scudo Sports

İzmir

@ask745

Aramıza hoş geldiniz. Bende İzmir/Hatay'da oturuyorum. Perşembe akşamları saat 20:00 de Göztepe iskelesinde turlarımız var katılabilirsiniz.

Saygılarımla..

Scudo
O kadar zaman sonra ben de yazayım bari dedim benim evin yakınlarında insanlarda varmış adım Oğuz Erbahar yaş 26 genelde sahilde bisiklet yolunda takılıyorum ama bende uzun mesafeli geziler yapmayı düşünüyorum ilk hedefeim ise selçuk

Perşembe akşamı karşıyaka sahilde yaklaşık 15 kişilik bir bisiklet topluluğu gördüm.Sanırım perşembe akşamı turcularıymış.Fakat perşembe akşamı 8 de göztepede olabilmem imkansız olduğundan dolayı katılamıyorum.Bornovada ikamet ediyorum bornovadan uzun yol gezileri yapanlar varsa birlikte çıkabiliriz ;)

@Mehmet İlker Gel

Bornava'dan katılan arkadaşlarmız da var onlarla görüşebilirsiniz bu perşembe sorarım arkadaşlara nasıl geliyorlar. Genelde turumuz Bornava'da büyük parkta toplanoruz.
Fotograflar için bakalbilirsiniz.
(link)

Saygılarımla..

Nereden kaçta başlaancağı hakkıdna ayrıntılı bilgi verebilecek bir arkadaşımız var mı?

Artık ismini siz koyun yaşadığım olayın :)

Biz bisikletlilerin trafik kurallarına daha çok uyması gerekiyor bana göre. bisiklet üzerindeyken korumamız olarak sadece kaskımız var , ama otomobil sürücüleri için aynı şey geçerli değil . O güven ve bisiklete karşı bakış açısı birleştiğinde hayatımız gerçekten büyük risk altına giriyor. ;)

Lütfen bisiklete bindiğimizde kurallara uyalım ;)

Tamam haklı olabilirsiniz ama birde şöyle düşünün;

çok uzun bir yoldan geldiğinizi, çok yorgun olduğunuzu ve yolunuzu aşırı derecede kısaltacak ters bir yön olduğunu...

Sonuçta sizde bir bisiklet kullanıcısı olarak araba kullanırken altı üstü frene biraz önce basarak ona yol verebilirdiniz. 0,1 lt benzininiz fazla harcanır, 15 sn de geç gitmiş olurdunuz gideceğiniz yere ama karşınızdaki insan o yorgunlukla zaten ters yönden gitmenin verdiği buruklukla size çok daha fazla minnet duyardı.

Sonuçta kurallar sizden yana olabilir. %100 haklısınızda ama dedim ya karşınızdakine küçük bi saygı gösterisi onu daha etkili bir uyarma yöntemi olabilir bence.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: semra çetindağ
Malesefki size katılmıyorum .

Haklı olabilirim değil , haklıyım diye düşünüyorum.

Kurallara uymayan bir kişiye , ne olursa olsun saygı ve anlayış gösteremem.

;)

Anlaşamadığımız nokta bu, kurallar nedir ve kimin içindir, kim belirlemiştir.

Bir toplum kuralları belirlerken "bazen" saygı çerçevesinde kuralları değiştirmeli.

Umarım bu söylediklerinizi yazarken bisiklete kasksız ömrünüz boyunca 1sn bile binmemişsinizdir, umarım bir taşıt olan bisikleti kaldırımda yaya olsun veya olmasın hiç sürmemişsinizdir, umarım sigara içmiyorsunuzdur içiyor iseniz kurallara uyuyorsunuzdur ve yine umarım her daim kurallı yaşıyorsunuzdur.

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi %100 haklısınızdır kurallara göre ama ordaki küçük bir saygı gösterisi karşınızdaki insana daha güzel ders olurdu.

İyi forumlar.

sizi belki hayal kırıklığına uğratacağım ama , bisiklete kasksız binmiyorum , kaldırımda bisiklete binmiyorum çok mecbur kalmadıkça hep yoldan gidiyorum , sigara hiç içmedim , alkolde kullanmıyorum belki merak edersiniz :)

espriyi geçecek olursam ; saygı gösterilecek durumları müsadenizle ben bilir ve uygularım.

ben sizi çok iyi anlıyorum ve kısmende olsa katılıyorum , neden kısmen dedim ? bizim ülkemizde malesef bu şekilde karşı tarafa ders veremeyiz , ben bu tür davranışlara sessiz kalamayan bir ferdim...

yinede görüşünüze saygı duyuyorum ;)

Merhabalar ilk mesajım buraya nasipmiş....bir doga yuruyusu manyağıyla muhattapsınız:D kademe atlayarak bu olaya el atmak istedim yalnız daha kapsamlı bir bisikletim yok...sizlerin onerisiyle 90 kiloyu:p cekebilcek kalıte biziklet tavsiyesi alıp ona gore piyasaya girş yapmak için burdayım herkese selamlar sevgıler..
İzmir/Bornova'dan Mustafa Önbaş

@Mustafa Önbaş

dostum bisikletinin ne olduğunun bir önemi yok.yeter ki gönlünde aşk olsun.o zaman yollarda aşılır dağlarda:)aramıza hoş geldin..

Geri