Scudo Sports

İzmir

Scudo
14 Mayıs Perşembe, İzmir’e Pedal, İzmir Üniversiteleri Şenliği
Parkur : Güzelbahçe-Pina Durağı-Sahil Yolu-Sahilevleri-İnciraltı-Kent Ormanı-Engelliler Merkezi-Üçkuyular İskelesi-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı-Cumhuriyet Meydanı
Toplanma Saati : 11:00
Toplanma Yeri : Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı
Şehrin tamamının sanat, kültür ve sportif etkinliklere sahne olmasını hedefleyen dev şölenin bu yılki teması, "Biz Dünyayı Çocuklarımızdan Ödünç Aldık" olacak. Yerel yönetimlerin desteğiyle düzenlenmesi planlanan şenlikte bütün üniversitelerin öğrencileri ve akademik personeli, halkın da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Konak Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapacak.Denizden İzmir kayıkları ve yelkenlileri de korteje eşlik edecek. Güzelbahçe'den başlayıp Cumhuriyet Meydanında sona erecek bisiklet turu da yapılacak. Fotoğraf yarışması, sergiler, söyleşiler, dans gösterileri ve akustik konserler düzenlenecek. Şenlik kapsamında 19 Mayıs akşamı Gündoğdu meydanında Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Teoman ve Senfoni Orkestrası konseri düzenlenecektir.

iyi hoş da, o meydan neresi ya :D

Herşeyden önce neden illa Bianchi? Bianchi'nin öyle ciddi anlamda bisiklet sürenler arasında fazla prestiji yok.Yani aynı parayı verip fiyat/performans oranı daha iyi,daha iyi donanımlı bisikletler alınabiliyor.

Bisikletler konusunda çok bi bilgim yok, yalnız burada (bornova - konak) konuştuğum bisikletçiler, bianchi nin tercih edildiğini böyle düzenlenen günlük bisiklet gezilerinde 10 kişiden 9unun bianchi tercih ettiğini söyledikleri için bianchi dedim. Ben 500 dedim ama 2. el bisiklet te arayabilirim, aradığım türü de belirttim MTB diye ilk mesajımda görülmedi sanırsam. Sizin önerilerinize açığım, profesyonel olarak ilgilenmiyorum ama sıradan bi bisikletim olsunda istemiyorum :)

bu sene bianchi yerine bir salcano yu düşün derim..
salcanonun sitesinden modelleri inceleyebilirsin.

Salcano Taster güzele benziyo, ama kadrosu için Down Hill denmiş, şehir/gezi kullanımı için bi sorun arzeder mi? Bilen arkadaşlarım benim :)
Herşeyi de bize soruyon git araştır diyecek arkadaşlarım (olursa), bana teknik terimler sözlüğü gibi bi sayfaya yönlendirebilirlerse sevinirim

bianchi salcano yerine düzgün bişey al derim salcano nun downhill modeli demi varmış :)

Sitedeki bütün yorum ve incelemeleri okuyup kendi kriterlerini daha doğru belirleyebilirsin ondan sonra size daha fazla yardımcı olunacaktır.

Sadece Bornova ve Konak'a mı baktınız? İzmir'in asıl bisiklet bayileri buralarda değil.Karşıyaka,Alsancak ve Göztepe taraflarına bakmalısınız.

Sedona alabilirsin, Sedona borla başlangıç için fiyat performans olarak çok iyi, ben memnunum, resimdeki bisiklet :)

Slm. Adım Ercüment, 33 yaşındayım, Güzelyalıda oturuyorum....
Şu an pek düzenli binemiyorum... Belli bi plan yapıp düzenli çalışarak kondisyonumu arttırmak istiyorum. Aynı ihtiyaçta olan arkadaşlar varsa birlikte plan yapıp çalışalım... msn den ekleyebilirsiniz. bisiklet falan gibi bi msj yazarsanız anlarım...

Görüşmek üzere...

ercumentozyurt@hotmail.com

Selamlar
Ben foruma yeni katıldım.Bisikletimi değiştirmek istiyorum ve benim bütçem de sizinki kadar.Araştırmaya başlayınca kafayı kron xc500 e taktım.Ancak onun fiyatı 600 tl civarı.Bu nedenle birkaç ay daha dişimi sıkıp butçeyi yeter düzeye getirmeye çalışacağım.

Bu xc500 e takılmamın sebebi şu:Bu fiyatlar civarındaki bisikletlerin üzerlerindeki vites fren vs.bildlğim ve anladığım kadarıyla birbirine yakın ve vasat parçalar.Eğer yazılan doğruysa xc500 ün ağırlığı 12,8 kg.ve bu ağırlık benim için çok cazip.Çünkü şu andaki bisikletim Bianchi leopard.10 yıllık Fransız yapımı ve amortisörsüz.Buna karşın taş gibi bisiklet.Sanırım 17-18 kilo.Yokuşlarda insan bayağı zorlanıyor.

Benim araştırmalarımın sonucu böyle.Kron un zayıf tarafları olabilir.Bilen arkadaşlar buraya yazarsa ben de öğrenmiş olurum. Bu arada Sedona Borla ya ek olarak Salcano Alu ,Astro ve İmpetusu da inceleyebilirsiniz.

Bodrum'da Delta bisikletin bayisini görmüştüm,oraya uğradınız mı? Sanırım Corratec ve Cannondale'in giriş modelleri çok güzel indirime girmiş.

• Beğen
Tepkiler: Emin Zeki Tok
Merhaba arkadaşlar ,

yaklaşık 20 dk önce , tansaş üçkuyular civarında tek yönlü bir sokağa , bir dostumu evine bırakmak için aracımla girdim.

karşımdan bisikletli ve tahminen 50 li yaşlarda , uzun ve beyaz saçlı ,başında siyah ve harley davidson motorcuların kaskına benzeyen bir kaskı olan , gri bisikletli bir abi çıktı . sokağa arabalar sağlı sollu bıraktığından ikimizin geçmesi mümkün değildi pek açıkçası ... ben durmadım , ona yol vermedim bisikletin geçiş önceliği varda haberimmi yok ? haliyle takıldık ikimizde yolda ... bisikletli bey bana sinirli bir bakış ile baktı , ben ise camımı açarak , problem nedir ? bu yolun tek yön olduğunu biliyorsunuz değilmi dedim çok kibar bir şekilde. bu arada yanımdaki dostum , abimde gülüyordu ... bisikletli bey çok alaycı bir şekide ; yanındaki arkadaşta gülüyor bak , başka birşey demiyim dedi . bunun üzerine ben ; bende bisiklete biniyorum dedim ve uzatmamak daha fazla kalp kırmamak için yoluma devam ettim.

olay tam olarak bu şekilde geçti.

ben bisikletime bindiğimde , trafikte seyir esnasındayken , kırmızı ışıkta dururum , mümkünse yaya geçidinden geçerim , yayalara saygı duyarım , yol tabelalarına çok dikkat ederim vs . kısacası trafik kurallarına uyarım .

bisiklet ulaşım aracıdır diyoruz , hobi haricinde ... peki o zaman neden trafik
kurallarına uymuyoruz ?

neden kurallara ve kişilere saygısızlık yapıyoruz ?

bir bisikletçi olarak konuya bakacak olursam , ben diğer sürücülere saygısızca davranırsam , tabiki karşı taraftan farklı birşey bekleyemem , gerçekten ne ekersek onu biçeriz.

uyarım neticesinde bana gülen bisikletli abi , umarım bu kural tanımaman ve kişilere saygısızlığın başına kötü bir olay getirmez ve yüzün her zaman güler . trafik şakaya gelmez ...

bu abi forumumuza kesin üye değildir ( forumumuza bu kalitede bir insanın üye olma olasılığı düşük ) , ama ben yinede sizlerle yaşadığım olayı paylaşmak istedim ;)

trafik kurallarına uyalım , uymayanları uyaralım.

selamlarımla .

Tabi her bisiklete binen sizin bizim gibi ne kibar nede dikkatli.Amca biraz asabi :D ama uzatmamakla çok iyi yapmışsınız.

@guide

En çok yakındığım şeylerden biri; ister bisikletli, ister yaya, ister arabalar olsun, trafik kurallarına uyulmaması ve bu konudaki sınır tanımaz saygısızlık. Ve ayrıca; kurallara uyanla dalga geçen bir zihniyet.

Güzel noktaya değinmişsiniz.

Nazik durumu izah edişiniz çok güzel.Keşke birazda kurallar acısından da bilgi verseydiniz. Bilgi olsun diye belki amcamız okur biraz yazalım dedim buraya :)
Trafik Kurallarına Olan Sorumlulukları
1. Bisiklet sürücüsü bir taşıt kullanmaktadır.Bu yüzden trafik kurallarına uymak zorundadır. Trafik kanununa göre belirlenen kurallara uymakla yükümlüdür. Buna göre,

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;
Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.
Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Madde 66 a) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.
Madde 66 b) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.
Madde 66 c) Yük ve eşya taşınamaz.
Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

2. Bunların dışında genel trafik kuralları bizim için de geçerlidir. Kırmızı ışıkta geçmek, hatalı sollama yapmak, başkalarının hayatını tehlikeye atacak şekilde bisiklet kullanmak yasaktır. Ayrıca ters yönde bisiklet sürülmez. Her zaman yolun sağından gidilmelidir. Bu kural ülkemizde çoğu kez çiğnenmektedir.

3. Trafik polisi ve işaretçilere uyulması gerekir. Bir kavşakta trafik polisi varsa ve trafiği yönlendiriyorsa ilk önce polisin direktifleri yerine getirilmelidir. Polis yoksa işaretler ve lambalara göre hareket edilir.

Kaynak İzmir Bisiklet Derneği

Saygılarımla.. Herkese güvenli sürüşler arkadaşlar

Merhaba Gruplara katılabilmek için yaş sınırlaması var mı acaba?? Grup dediğim Bisiklet klüpleri

Ben Ahmet Süha modifiyeli scale 60 kullanıyorum.Özellikle tırmanış ve mesafe seviyorum .Yeşilyurtta oturuyorum.

Geri