Bu arada konu İzmir ve bisiklet olduğuna göre sanırım alakalı olarak, hepimize "zorla satılan" İzmirim kart ile bisiklet kiralayabileceğimiz sözünün de tutulmadığını belirteyim. Bundan bir ay önce filan denedim, makine kartı görüyor ve şifre istiyor. Yani aslında sistem çalışıyor. Sonra Bisim'i aradım. Dedim ki bu kartlarla bisiklet kiralayabileceğimiz web sitesinde yazıyor. Bunun için ne yapmak lazım. Bana verilen cevap Konak iskelesine gidip Bisim kart almam gerektiği oldu. Ya zaten cüzdanda karttan geçilmiyor, bunun sözünü de vermişsiniz, ayrıca web sayfanıza girip hesabımı da oluşturdum, tek yapmanız gereken şu karta bi şifre vermek, zaten kartın benim olduğu da belli, hepsinin farklı numarası var. Ama yok, illa Bisim kart alacakmışız. Bana ESHOT'u ara dedi. Aradım, ESHOT'ta telefonu açan arkadaştan sağlam bir azar işittim. Adama derdimi anlattım, bana verdiği cevap "çalışması lazım" oldu. Yani bu kartlarla bisiklet kiralamanız lazım dedi. Ama yapamıyorum dedim, Bisim bana gel kart al diyor dedim, adama derdimi anlatamadım. Hala olması lazım diyor. En son beni azarlamaya başlayınca (şaka değil, gerçek, ben ona siz diye hitap ediyorum o beni azarlıyor), peki dedim bu izmirim kart size bağlı değil mi? Ne dese beğenirsiniz, "Bizle alakası yok, İzulaş'a bağlı". E bana bunu en başta söylesene. Neyse azarımı işitip İzulaş'ın telefon numarasını aldım, aradım, orda da bi kadınla konuştum. Anlattım anlattım not aldı, biz size dönüş yapıcaz dedi. Sanırım bir ay filan olmuştur. Hala dönüş yok. Zaten ben de bu olayın üzerine kızıp gidip kendi bisikletimi aldım.
Bazen "faal olmuyorsunuz, işte şikayet etmiyorsunuz ondan böyle oluyor" diyen arkadaşlar oluyor, sanırım cevap niteliğinde olmuştur. Hak aradığınız zaman o telefondan bu telefona aktarılıp bir de üstüne siz diye hitap ettiğiniz adamdan azar işittiğiniz bir sistemde, size "söz verilmiş" olan şeyi bile talep edemiyorsunuz. İşte size Avrupa kenti İzmir.
https://i.hizliresim.com/0l8qY8.jpg