Scudo Sports

İzmir körfez bisiklet yolu son durum.

@Anonim alsancak bağlantısı körüden oalcak c kapısına tırlar için indirilen köprüden 1,5 metre ayrılarak yapılacakmış, yandan bir köprüye izin çıkmamış, karayolları imzayı uzatıyor dedi beldiye ama ben belediyeyede çok güvenmiyorum :)

Scudo
@Anonim ksk den hatay tarafına sürmek şart değil, bi dünya rota var, bi tanesine dalarız neden olmasın :cool:

@Türka¥ Tamamdır önümüzdeki hafta planlayalım, bisikletforum izmir buluşması gibi veya varsa başlık orda yazalım bi İzmirliler olarak tanışalım hep beraber en azından, her akşam zaten konularda buralardayız hep beraber :)

@serkanoz87 Valla o konuda belediyeye bende hiç güvenmiyorumdao metal platformun c kapısının orda yüksekliği kaldırmadılarsa çok kafayı gözü patlatan olur :)

Bende 2-3 arkadaş yada tek olarak güzelyalı-bostanlı/bostanlı-güzelyalı yapıyoruz. O metal geçişten 2 tane var bir tanesi bu yeni açılan digeri alaybey de . zemin ıslak ve yol bisikleti falan varsa kayma yapıyor. MTB ile Chaoyang lastiklere ragmen bir sıkıntı yaşamadım. yanlız bu liman baglantısı yapılırsa harika olacak. biz genelde bayraklı köprüden geçip adliye yoluna dogru pedal basıyoruz.

karataş-göztepe arasındaki sahilyolu da bu projenin bir parçası olduğu için son durumu bildirmekte fayda var..
halilrıfatpaşa yol ayrımındaki sahilyolu yaya ve bisiklet trafiğine açılmış nihayet..
sadece göztepe köprüsünün o tarafta bir kısım eskisi gibi kapalı ve yaya/bisiklet olarak ilerlemek yine sıkıntılı..

https://i.hizliresim.com/ZkQ2oZ.jpg

https://i.hizliresim.com/0nNb69.jpg

En civcivli kısım , Bayraklı sahilden sonra melez deltası ile alsancak bölümü orada alt bölümden geçiş yok, tabi en son halini bilmiyorum , sürekli feribotu kullandığım için.

• Beğen
Tepkiler: sezgindurmus
Alsancaktan DeltaYa geşiş bölümü hala bekliyor.
Karşıyaka'dan gelirken bayraklı sahile geçiş köprüsü bu sefer kaynaklı demir çubuklara gene kapatılmış durumda
30 mart çarşamba durum böyle idi. Yazık

son durum nedir arkadaslar? karsıyaka alsancak geçişi tamamlandı mı? ayrıca belediyeye mailler atsak, iç yollara da bisiklet yolu yapılamaz mı acaba?

eveeet yine bu rotaaa..

bu seferki karın ağrım, arabaların vızır vızır geçtiği çevreyolunun kenarına bisiklet parkı yapmak..

saatte 1 yayanın ancak geçtiği bu rotada, bu demirlerden tam 3 adet park noktası yapan izmir belediyesinin üstün "şehiriçi plan program" bölümünü ayakta alkışlıyorum!!!
bir insanın bu ıssızda bisikletini bırakıp gitmesi için deli olması lazım :hihi:

https://i.hizliresim.com/BvoVzM.jpg

@Türka¥

Haklısınız az ötede sahildeki parkta olsa iş görürdü..
Ayrıca o yoldaki metal döşeme çok kötü..
Her an kalktı kalkacak.. Ayrıca konforsuz..

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

@yigit ozmen

Maalesef Alsancak geçişi yok..
Yol meles'e kadar..
Alsancak için Altınyoldan başka yol yok...

@Türka¥ Ben bu yoldan bir kez geçtim. O metal plakalar o kadar güvensiz ki insan oradan geçerken her an çöktü çökecek korkusuyla kan ter içinde kalıyor. Zaten çok ince plakalar. Umarım paslanıp çökmezler!

Bisiklet yolunun çeşme istikametine uzantısı varmı. Mesela balçova, narlıdere, güzelbahçe, urla ilçelerini kapsıyormu.

@Birhan K. ben bisiklet için yaptıkları park noktasına takılmıştım ama bu konuda da haklısınız..

yağmurda ıslanında buz pisti gibi kaygan oluyor o metal plakalar..
belediyeler düşünmeden araştırmadan her türlü yanlışı özellikle sıralıyor gibiler :hihi:

Var mı ? var. Yaptık mı? Yaptık. Tamam işte daha ses etmeyin. Mantığıyla gerçekleşmiş bir çalışma. Olmamasından daha iyi fakat bisikletliye biraz daha önem verseler keşke.

Yollar mahvoldu..
Bostanlıdan Karşıyaka'ya tramvay hattına kurban gitti yol mol yol bu kısımda..
Bayraklı köprünün orada da kaldırım mı ne yapılıyorsa bisiklet yolu şantiye..

Seçim yaklaşıyor ya, her yeri delik deşik ettiler. Altınyoldaki kuş uçmaz kervan geçmez viyadüğün orta yerine bisiklet park yeri yapmışlar fotoğraf beni yanıltmıyorsa. Muhteşem. Süper. Aynen böyle devam. Bir hafta süren İzban'ın sözüm ona "grevi" de tuz biber ekti zaten. Bakalım daha başımıza neler gelecek.

konaktan kent ormanına kadar olan yolda genişleticez bahanesiyle yıllanmış palmiyeleri, demir perdelerin arkasına gizlenerek söktüler. bence durmayacaklar ve folkart benzeri yapılarında çoğalmasıyla izmir'de istanbul ve ankaraya öykünmeye başlayacak ve yaşanılmayacak şehirler listesine katılacak

• Beğen
Tepkiler: leon35 ve Decsan
Bu arada konu İzmir ve bisiklet olduğuna göre sanırım alakalı olarak, hepimize "zorla satılan" İzmirim kart ile bisiklet kiralayabileceğimiz sözünün de tutulmadığını belirteyim. Bundan bir ay önce filan denedim, makine kartı görüyor ve şifre istiyor. Yani aslında sistem çalışıyor. Sonra Bisim'i aradım. Dedim ki bu kartlarla bisiklet kiralayabileceğimiz web sitesinde yazıyor. Bunun için ne yapmak lazım. Bana verilen cevap Konak iskelesine gidip Bisim kart almam gerektiği oldu. Ya zaten cüzdanda karttan geçilmiyor, bunun sözünü de vermişsiniz, ayrıca web sayfanıza girip hesabımı da oluşturdum, tek yapmanız gereken şu karta bi şifre vermek, zaten kartın benim olduğu da belli, hepsinin farklı numarası var. Ama yok, illa Bisim kart alacakmışız. Bana ESHOT'u ara dedi. Aradım, ESHOT'ta telefonu açan arkadaştan sağlam bir azar işittim. Adama derdimi anlattım, bana verdiği cevap "çalışması lazım" oldu. Yani bu kartlarla bisiklet kiralamanız lazım dedi. Ama yapamıyorum dedim, Bisim bana gel kart al diyor dedim, adama derdimi anlatamadım. Hala olması lazım diyor. En son beni azarlamaya başlayınca (şaka değil, gerçek, ben ona siz diye hitap ediyorum o beni azarlıyor), peki dedim bu izmirim kart size bağlı değil mi? Ne dese beğenirsiniz, "Bizle alakası yok, İzulaş'a bağlı". E bana bunu en başta söylesene. Neyse azarımı işitip İzulaş'ın telefon numarasını aldım, aradım, orda da bi kadınla konuştum. Anlattım anlattım not aldı, biz size dönüş yapıcaz dedi. Sanırım bir ay filan olmuştur. Hala dönüş yok. Zaten ben de bu olayın üzerine kızıp gidip kendi bisikletimi aldım.

Bazen "faal olmuyorsunuz, işte şikayet etmiyorsunuz ondan böyle oluyor" diyen arkadaşlar oluyor, sanırım cevap niteliğinde olmuştur. Hak aradığınız zaman o telefondan bu telefona aktarılıp bir de üstüne siz diye hitap ettiğiniz adamdan azar işittiğiniz bir sistemde, size "söz verilmiş" olan şeyi bile talep edemiyorsunuz. İşte size Avrupa kenti İzmir.

https://i.hizliresim.com/0l8qY8.jpg

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Geri