Scudo Sports

İzmir-Dinar Turu (1 Günde 360 km+)

Bir günde 360 km yapabilir miyiz?

• Toplam katılım
    178
Fransa’da hayat durma noktasına gelmediyse dünya dönüyor demektir.
Gerçek öpücük Cumartesi günü diyorlar ama bir bekleyip görmek lazım ya da kavgaya omuz vermek lazım . Siz yoksanız Fransa emekçileri bir kişi eksik demektir. İyi direnişler .
Bu tür grevlere (hayat pahalılığı, vergiler) genelde çalışmayan kesim destek verdiği için inandırıcılığını kaybediyor sanırım. Çalışmayan derken gerçekten çalışmayanlardan sözediyorum. İş bulamadığından değil, çalışmak zor geldiğinden çalışmayanlar. Bu çalışmayanların yaşamaya devam etmesi için devlet benden aldığı verginin bir kısmını bunlara veriyor. Fransa devlet olarak biraz komistte ?. Türklerin yaşaması için suriyelilerden vergi toplamak gibi düşünebilirsiniz ?.

Scudo
Şimdi şöyle bir şey var sayın ç; devlet istihdam yaratmakla mükellef bizdeki gibi üniversiteden her mezun olan iş bulacak diye bir kaide mi var gibi söylem Avrupa’da taban bulmaz . Bir mühendis Avrupa’da mühendislik yapar bizdeki gibi pazarda limon satmaz ya da ben bizzat yaşadım çevre mühendisine çöp kamyonunun arkasına geçip çöp topla denmez . Denirse de işsizlik bir nebze artar.

Şimdi şöyle bir şey var sayın ç; devlet istihdam yaratmakla mükellef bizdeki gibi üniversiteden her mezun olan iş bulacak diye bir kaide mi var gibi söylem Avrupa’da taban bulmaz . Bir mühendis Avrupa’da mühendislik yapar bizdeki gibi pazarda limon satmaz ya da ben bizzat yaşadım çevre mühendisine çöp kamyonunun arkasına geçip çöp topla denmez . Denirse de işsizlik bir nebze artar.
İş bulma konusunda hak veririm size. Devlet bu okuyanın iş bulmasını sağlamak zorundadır. Ancak devlet iş bulma konusunda yardım etmiyor diye de insanlar aramayı bırakmamalı. Ya da devletin verdiği üç kuruş üzerine altı çocuk (çoğu işsiz böyle yapıyor) yapıp, çocuk parasıyla hayat geçiriyorlar. Hatta çoğu insan evli de değil, kadın yalnız (yalnız değil ama) ve altı çocuğu olunca daha fazla para alıyor. Yani buranın hayat şartları Türkiye ile hiç alakası yok.

İş bulma konusunda hak veririm size. Devlet bu okuyanın iş bulmasını sağlamak zorundadır. Ancak devlet iş bulma konusunda yardım etmiyor diye de insanlar aramayı bırakmamalı. Ya da devletin verdiği üç kuruş üzerine altı çocuk (çoğu işsiz böyle yapıyor) yapıp, çocuk parasıyla hayat geçiriyorlar. Hatta çoğu insan evli de değil, kadın yalnız (yalnız değil ama) ve altı çocuğu olunca daha fazla para alıyor. Yani buranın hayat şartları Türkiye ile hiç alakası yok.
Yaşadığınız ülkenin öznel koşullarını sizden daha iyi tahlil eden olamaz deyip size iyi geceler diliyorum. Büyük turda sizi kameralardan izlemeyi umuyoruz. Sağlıcakla kalın .

Yaşadığınız ülkenin öznel koşullarını sizden daha iyi tahlil eden olamaz deyip size iyi geceler diliyorum. Büyük turda sizi kameralardan izlemeyi umuyoruz. Sağlıcakla kalın .
Aslına bakarsanız çok da beni ilgilendiren bir durum değil. Fransa'nın kendi iç meseleleri.
Mustafa Kemal ATATÜRK İzmir'e girdiğinde köşkün girişine Yunanistan bayrağı serip, "o bizim bayrağımıza bastı paşam, sizde onun bayrağına basın" demişler. Atatürk tabi ki reddetmiş bu durumu.
Birazcıkta olsa Paşa'nın izinden giderek onların benim ülkemde oynadığı oyunları ben onların ülkesinde oynamıyorum. Kendi iç meseleleri diyip susuyor, uzaktan izliyorum.
Sizede iyi geceler ?.

Sayın @Atasoy inanırmısınız daha dün akşam izledim bir oyununu ?. Bunca yıl oldu, şakalarına hala gülüyorum rahmetlinin ?.

Sayın @Çağdaş78, sütten ağzı yanan buzlu ayranı üfleyerek içti diyebiliriz ?.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Son aldığımız duyumlara göre sayın Cemal Che(Çe) yani bizim bildiğimiz @Cemal Ç. , sarı yeliğini giymiş ailesine ''CIAO BELLA'' diyerek vedasına etmiş ve direnişe gitmiş.:cool:
Vay arkadaş Parisien Cemal, bildiğin Partizan Cemal çıkmış:ssrtcbya:
DirenCemalChe

Bu da Cemal'e gelsin

Yok efendim, ben kominist, emperyalist, her türlü sapkınlığa karşı bir TÜRK'üm. Türk'üm, Türkçüyüm, ATATÜRK'çüyüm ?????.

Faşist de ekleyebiliriz efendim. Kafa tasçı değilim, Türk'üm ?.

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
Anıtkabir düşünmüştüm ya Çanakkale hiç kötü bir fikir değil. Hanım, çocuklar memlekete, ben Çanakkale'ye dönerim yüzümü. Sayın @Bahri Kaplan sizde gelirsiniz değil mi ??
Dipçe: Bu arada var mı trene binmek isteyen ??

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Cemal Ç.
İsmimi niye etiketlemiyorsun Cemal.Kızdın mı?
Sana cevap yazacam derken elimdeki ayranı röpteşambırıma döktüm. :D
Ne bileyim sayın @hamlet2006. Dalgınlığıma gelmiştir. Yanlış anlamayın.
Bu yil boyle mi gitsek sayin @hamlet2006? Sizin fikrinizdi ama duyunca hemen baktim yola.
2019-12-07.png
Var mi yoldas olacak kimse?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri