Scudo Sports

İzmir - antalya turu öneriler

@ogeday13

Arkadaşım Merhaba, bu yolu geçen hafta arabayla gittiğim için Bodrum ve sonrasında ki rotan için sana bir kaç tavsiyede bulunabilirim. Bodrum'dan Datça'ya geçen feribotlar öncelikle bana biraz pahalı geldi. 1 kişi ücreti 65 TL'ydi sanırım. Bunun içerisinde bisiklet ayrı bir ücrete tabii bu konuda da bilgin olursa iyi olur diye düşündüm. Ayrıca Datça'ya gitmişken, direk Marmaris'e gideceğine bence Datça'dan Marmaris burnuna doğru ilerleyebilirsin. Bence bir gününü bu rotaya ayırabilirsin. ( Datça-Reşadiye-Mesudiye-Yazıköy ve Marmaris burnunun en ucu Knidos Antik Kenti. ) Bu yolları arabayla giderken ah keşke bisikletimi de yanıma alsaydım diye çok düşündüm... Knidos tam burunda kalan bir antik şehir ve özelliği akdenizin bitti ve ege denizinin başladığı noktadır. Özellikle Datça-Mesudiye Köyü arasında ki rotada giderken öyle koylar var ki. Cennette olduğunu düşünebilirsin. Ama yol eğimli bir bölge ve inişi çıkışı oldukça fazla. Güzel ve sağlıklı günlerde pedallaman dileğiyle...

Scudo
@cagdascaneroglu önerilerini notlarım arasına aldım. Mesudiye taraflarını övüyorlardı baya, rotama dahil ediyorum :)

Yol nasıl peki? Asfalt mı? çünkü bende düz masalı tur bisikleti var. Toprak yolsa sıkıntı çekebilirim.

@ogeday13 İlk gün Kuşadasında şehir merkezindeki bir camiye kamp kurup uyudum . Ben Bodrumdan gitmedim Ören den Akyakaya geçtim. Örende sahilde karavancıların yaşadığı boş bir arsaya çadır kurdum.Tüm ihtiyaçlarımı karşıladılar.Akyakada çadırımı kaybettim.Bir gece oradaki caminin bahçesinde sadece uyku tulumu ile uyudum.Sonraki gün.Muğladan çadır alıp Akyakaya geri döndüm o gece azmak nehrinin kenarında uyudum.Sonraki gün göcekte bir benzinlikte kaldım.Fethiyede tanıdığımızın otelinde personel odasındaki yatakta uyudum.Kalkanda limanlardan sola dönünce yeşillik bir alan var. Orada genellikle likya yolunu yürüyen insanlar ve hippiler çadır kuruyor.Bende kurdum.
Kamp yapmadan önce çevredeki insanlara güvenli bir yer sorun.Hiçbir yer bulamazsanız camide uyuyun su ihtiyacnızı karşılarsınız ve güvenlidir.Bir yerleşim yerinden uzaktaysanız en yakın benzinlikte uyuyun genelde problem çıkartmıyorlar.

@ogeday13

Hiç sıkıntı yaşamazsınız. Toprak değildir. Klasik asfalt yol bütün rota. Sadece kalitesiz asfalt olduğu için bir çok yerde asfaltın eridiğini gözlemledim. Bilginiz olsun.

@xaresx Sıfır antreman ile yola çıkarsanız ertesi gün çekeceğiniz kas ağrıları hevesinizi kırabilir.Hazırlıklı olun.Kendinizi çok zorlamayın.

@buraktekerli o zaman ben Mesudiye taraflarına 2 gün falan ayırayım :) öneriniz için tekrar teşekkür ediyorum.

Aklınıza başka öneriler gelirse paylaşırsanız sevinirim :)

@buraktekerli konaklaman sıkıntılı geçmiş sanırım, kafam en çok çadırın çalınmasına takıldı

Hatta size Datça-Mesudiye Köyü ve Knidos arasında ki rota ile ilgili hırsınızı ve gitme azminizi arttıracak bir kaç fotoğrafta ekliyorum :) Fotoğrafları 5 gün önce bu rota üzerinde kendim çektim. Bu şekilde az çok eğimleride tahmin edebilirsin. Yüzde 8 yüzde 10 arası eğimler var ama çok uzun süreli eğimler değil.11666966_10153472011609181_522840266_n.jpg
Resim-1: Datça - Mesudiye arasında bir koy.

11713559_10153472011644181_606529034_n.jpg
Resim-2: Mesudiye sahil tarafına doğru iniş. Sahilden gitmek en mantıklısı çünkü tüm doğal güzellikler mavi ve yeşilin bütünleştiği yerlerde. Karşıda silüeti görünen yer yunanistana ait oldukça büyük bir ada.

11715994_10153472012099181_1892669938_n.jpg

Burası yine bu rota üzerinde yukarıdan 20 metre yürüyüş yaparak indiğiniz bir koy. Şnorkel, gözlük ve palet ile dalış yaptım. Böyle temiz ve berrak bir deniz yok... Hiç görmedim...

11715865_10153472011629181_867425537_n.jpg

Evet, son olarakta Knidos Antik Kent Bölgesi...

@cagdascaneroglu muhteşem görünüyor gerçekten, datçadan mesudiyeye giderken bu büyülü güzelliği düşünerek daha bir azimle basacağım pedala :) valla cennetten parça.

Google mapsten baktımda datça - Mesudiye arasındaki yol sahilden gitmiyor, yani sahilden yol görünmüyor haritada,

@ogeday13

Evet, ben yanlış belirmişim. Datçadan- Mesudiye'ye kadar sahil yolu yok. Mesudiyeden sonra aşağı sahile inebilirsin, sahilden devam ederken yine yol bitiyor, yazıköy'e doğru biraz tırmanış var. Yazıköyün merkezine uğramadan sol taraftan Knidos'a varabiliyorsun. Dönerken ise hiç sahile uğramadan, yolu uzatmadan direk Datça'ya dönüş yapabilirsin. Ayrıca ek bilgi, Datça'dan yemeklik ve atıştırmalık herşeyini almanı tavsiye ederim. Köyler dışında yol üzerinde su bulman bile güç olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ogeday13
@xaresx Yani sizi yolda bırakmayacak bir tamir bilgisi vs. Eğer dediğiniz gibi çıkmak zorundaysanız hiç olmadı YouTube ve diğer sitelerden tamir vs. İçerikli videoları izleyin ve size gerekli olabilecek aletler ile ilgili bilginiz olsun ki bunların bazıları olmadan kesinlikle yola çıkmayın.

ilk bisikletimi aldım merida 100 pendıkten fenerbahce stadına kadar surdum 23 km baya yoruldum 2000 km nasıl yapıcam bılmıyorum duz yol boyleyse )))) yarında heybe uyku tulumu vs gıbı seylerı alıcam belkı yarın gece belkı ertesı gece cıkarım ))) ıı beslenmme gerek o kesın bolca sucuk tuketırım heralde yemede ıcmede ucuza kacmam heralde ))) keske benzınlı ocaklar ucuza satılsa ...

@ogeday13 Yok çadırım çalınmadı :D bisikletin arkasına sağlam sabitlemediğim için yolda bir yerde düşmüş.Tamamen benim dikkatsizliğim :(

• Beğen
Tepkiler: ogeday13
Sucuk yemeni tavsiye etmem, çok susarsın. Enerji verici yicekler tüket mesela tahin helva gibi :)

Merhaba,
Gideceğiniz rota üzerindeki eğim farkları hakkında bilgi almak istiyorsanız (link) sitesi kullanabilirsiniz.. Bu yaz sonunda yapmayı planladığım turla alakalı yeni fikirler edinmemde çok faydası oldu..

@xaresx Çakmak gazı ile çalışan ocaklardan alabilirsin ucuz oluyor. Sucuk yerine kavurma falan daha iyi gider akşamları. Sabahları yumurta vs. Ara öğünlerde mideyi yormadan enerji yüklemek için badem, Fındık, kuruüzüm, Cevizli sucuk gibi besinler iyi gelir. Su ve tuz kaybın çok olacak sadece suyu değil tuzu da geri kazanman iyi olur molalarda. 20 km yorduysa ya çok hızlı gittin ya da yol sıkıcıydı demektir. Yorulman normal ama herhangi bir kısıtlama yaratmayacak seviyede olur bu mesafedeki bir sürüşle.

Ekim başı gibi muğla-dalyan çıkışlı yapmayı planladığım tur güzergahı bu sekilde. Önerileri ve konuyu takipteyim. Dalyana uğrayacak arkadaslari misafir edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
@tunaünüvar Dalyan'a uğramayı düşünüyorum. Geçen yazda gitmiştim, ama kamping yeri falan gözüme çarpmamıştı. Kamping yeri falan var mı?

Geri