İyi bisiklet ve onları haketmek (çemkirme, kıskançlık ve küçük emrahlık içerir)

torquehp

Üye
Kayıt
2 Ocak 2014
Mesaj
53
Tepki
52
Şehir
Bursa
İsim
Muhammet d.
Merhaba. Biraz da ben @mariokaldato özentiliği yapam istedim. Efenim bendeniz 20'sinin başlarında bir öğrenciyim. 6-7-8-10 senedir bisikletlere çok meraklıyım, hayal kurarım bilgi öğrenmeye çalışırım vs. ama alamazdım tabii. Öyle forumda tur hikayeleri, günün resmi gibi konulara bakardım(çok bakamazdım internet kotalıydı, gerçi hala öyle sadece telefon :)) Bir dönem maddi sıkıntı yaşadım ve hemen kemer sıkma politikası uyguladım. Her gün 10 gidiş 10 geliş min. 20km lik (tek otobüslük) yolum vardı. Para harcamamak için birikimimden bir kısmını harcayıp 2.el xrs060( çakma yok bisikleti, tourney set) alıverdim. Gideceğim her yere kullanmaya başladım vs. Bakımını olabildiğince kendim yaptım fren papucu dahil her le şeyi fazlasıyla sömürerek kullandım. Vites ayarı ikidebir bozulurdu. Elimde tornavida ile 20 metre gider artırıcıyla oynar gene gider gene oynar düzeltmeye çalışırdım. Çok sık lastik patlardı(aldığımda bile değiştirilcek kadar kullanılmıştı) 8-10 km yürüdüğüm oldu bisiklet elimde(patlamalardan dolayı) . 700x23 lük şambele 6-7 yama yaptığım oldu. Decathlondaki 2 li (20-25₺) iç lastikler bile gözüme çok görünürdü. Lodosta, sağnakta, sonbahar kış mevsiminin tamamında ıslana ıslana (sırtımda lastikten atan çamurlu su izi oluşurdu) giderdim(toplu taşımaya verilen 3lira gözüme dağ gibi görünürdü) 8 saat sonra dönmek için yola çıkacağım sırada hala kurumamış ıslak halde olurdum. 8 aylık kötü dönemimde iyi bir dost oldu Çok şükür şimdi refah seviyem arttı. (Rabbim geçmişi aratmasın)

Şimdi karaktersizlik yaptığım kısma geldik. Şuan bisiklet pek kullanamıyorum(bir çok diz problemim var, kötü sayılabilcek, kalıcı iz ve hasarlar veren kaza yapmıltım. Rabbim herkesi korusun). Bisiklet fiyatları günümüzde tavan yapmış. Tourneyler 2binlerde soralar 4binlerde (daha üstüne hayalgücüm bile yetmiyor 105, dura-ace, deore, xt vs. sizi düşünün) fırlamış. Katlanıra, gravele, touring'e, göbekten vitese, kayışlı, bakım gerekmeyen bisikletlere merak salmışım( @MehmetAliB. Beye selam olsum). Ama başka hiçbirşey yapamıyorum. Elim cebime gitmiyor. Bin lira bile gözüme KALLAVİ görünüyor. Birçok bisiklete heveslenen kişi (iş güç çoluk çocuksahibi insanlar) bisiklet almak için tavsiye başlığı açıyorlar, satın alıyorlar fotoğraflar atıyorlar pahalı pahalı bisikletlerle (Allah daha çok versin).

Ancak içimde hep şu ses var "ya hu almış xx Bin liraya sahilde, mahallede 3-5-7 km kullanıyor senede 100 km gitmiyor en küçük şey de tamirciye para bayılıyor. Hiç sıkıntı çekmemek için daha alırken her şeyini konforlu, sorunsuz parçalarla değiştiriyor. Hafta da 1 bile zor kullanıyor, kışın rafa kalkıyor. Bu mu bisiklet severlik, kültürünü benimsemelik? Bu mu bisiklet kullanmak. Diyip (daha bir çok şeyler diyip) karalıyorum içimden. Sanırım çekemiyorum sevgili forum. Bana biraz kızın be abiler-kardeşler. Bu yaptığım şeyin çok ayıp olduğunu söyleyin.

Edit: Yazmayı unutmuşum bisikletimle 7-8 ayda 4500 km den fazla yol katettim. En son Bursa'dan İstanbul'a geldim(feribotla). Geri götürmek için yola çıkarken lastik patladı. Hemen geri koydum. Feribota yetişmek için otobüsle gittim. 2018 temmuzdan beri öyle kaldı güzelim.
 
Son düzenleme:
Scudo

KUANTUM

Üye
Kayıt
22 Ağustos 2019
Mesaj
2
Tepki
28
Yaş
52
Şehir
Bursa
İsim
Müjdat
Başlangıç
1975—76
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Eflatun'a iki soru sormuslar.

Birincisi ; "Insanoglunun sizi en çok sasirtan davranislari nedir ? "
Eflatun tek tek siralamis :

- Çocukluktan sikilirlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarini özlerler...
- Para kazanmak için sagliklarini yitirirler. Ama sagliklarini geri almak için de para öderler...
- Yarindan endise ederken bugünü unuturlar.Dolayisiyla ne bugünü ne de yarini yasarlar...
- Hiç ölmeyecek gibi yasarlar. Ancak hiç yasamamis gibi ölürler...

Sira gelmis ikinci soruya ; "Peki sen ne öneriyorsun?"

Bilge yine siralamis ;

- Kimseye kendinizi "sevdirmeye" kalkmayin! Yapilmasi gereken tek sey, sadece kendinizi "sevilmeye" birakmaktir...
- Önemli olan; hayatta "en çok seye sahip olmak" degil, "en az seye ihtiyaç duymaktir"..
 

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.635
Tepki
20.347
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Yazınızı okurken "arabanın hakkını ver hakkını" sözüyle Cem YILMAZ geldi aklıma sn. @torquehp ?.
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
İyi bisikletleri haketmenin kıstası; o bisikletin hakkını vermek,kullanım amacına uygun olarak kullanmak, çok fazla kullanmak, bisikletler hakkında derin bilgi birikimine sahip olmak değildir.Diğer tüm metalara sahip olmalarda da olduğu gibi tek kıstas ''insan'' olmaktır; çünkü insanlar herşeyin en iyisine layıktır.Yeter ki çevrenize ,doğaya,diğer insanlara sahip olduğunuz ürün ile zarar vermemeye çalışın.
 

Adil ÜNALDI

Antagonist
Kayıt
17 Ocak 2019
Mesaj
3.403
Tepki
9.568
Yaş
42
Şehir
Bursa
İsim
José
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hakkını vermek çok önemli. Birde yerine koyamayacağın parçayı, bisikleti almayacaksın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.

Ahmet TOPAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Eylül 2017
Mesaj
785
Tepki
1.199
Şehir
mersin
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Civ Civ yumurtadan 21 günde çıkar. Ama bazıları istiyor ki 10 günde çıksın...
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Hersey bi yana ben bu yazidan kendi adima nasil bir çikarim yapmaliyim onu anlamadim
. Ben kimin malini kiskanmisim ,yada kimi çekememisim, yada bisikletlerimin hakkini vermek gibi bir gorevim mi varmis ?
 

dukehayda

Üye
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesaj
77
Tepki
164
Şehir
Istanbul
İsim
Haydar
kim o hakkını vermeyen fetöcü, vatan hayını pkk teröristleri? silivri'ye yollayalım hemen. ne demek 105 ve üstü grupsetli bisiklet alıp haftada 12.000 KM binmiyorum? 105 ve üstü grupsetli bisiklete haftada 17.000 KM binmeyen de kendine erkeyim demesin.

bi' salın ya. valla. ülkece götümüzde ayı bağırıyor hala milletin parasıyla neler yaptığının derdine düşme eğilimi var. imrenilen/kıskanılan bisikletleri almak için herkes çalıp, çırpmıyor. sevmediğimiz işlerde, yolda görsek suratına bile tükürmeyeceğimiz insanlara katlanarak o paraları kazanıyoruz. bırakın da parayı nasıl ezeceği de kazanan insanın kararı olsun, kimseyi ilgilendirmesin.
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.138
Tepki
23.371
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikletlere sayaç takılsın 105 bisiklet aylık 1000 km altı yapıyorsa sahibinin elinden alınsın, aynı şekilde ultegra, dura ace, di2 belirli km ler belirlensin. Mesela hastalandım kullanamadım rapor eşliğinde bisiklet federasyonuna başvurulsun duruma hakem heyeti karar versin. Böylece bisikleti elinden alınmasın isteyen zenginler bisiklet binmek için çok bisiklete binen fakirlere para öderler hem fakirler para kazanmış olur hem de kaliteli bisiklete binmiş olurlar. Böylece yüksek kompedentli bisikletlerinde km si dolmuş olur.?
 

Adil ÜNALDI

Antagonist
Kayıt
17 Ocak 2019
Mesaj
3.403
Tepki
9.568
Yaş
42
Şehir
Bursa
İsim
José
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@dukehayda
Hakkını vermekten çkarımın sadece km bazında olmamalı diye düşünüyorum.
 

ysnakblt

Daimi Üye
Kayıt
27 Nisan 2016
Mesaj
209
Tepki
208
Yaş
29
Şehir
istanbul
İsim
Yasin Akbulut
Bisiklet
Orbea
Merhaba dediginize bakilicak olursa ben kendimi ozetliyim
Gecen yil yol bisikletimle ( 105 set ) 5200km yol yaptim ve 3700 km si stok lastikle , lastikler asindi yeni lastikler geldi daha dayanikli daha yumusak daha iyi yol tutan ama nazar galiba lastik ilk gunden yarildi bende sasirdim ilk basta suan icinde dolgu var ve oylede kullaniyorum simdi 10 ay aralikli olarak kullandim magaza degisikligi yuzunden sadece izin gunlerimde bindim hakkini veremedim makinenin ama yine yeniden magazam degisti ve yeni magaza fazla uzak degil deniyicem ve hakkini vermeye calisicagim
Hakkini veremezsek olurmu ?
 

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Kayıt
1 Mart 2016
Mesaj
2.213
Tepki
12.347
Yaş
52
Şehir
antalya
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Genç kardeşlerimizin hep çok acelesi var. Hiç beklemeyecekler, hiç sabretmeyecekler, emek harcamadan internetin, arabanin, bisikletin,bilgisayarin, trenin, ucagin,v.s hizli olacak, hemen olacak. Videoyu bile 2× ile izleyecekler.
Çunku onlara devamli bu empoze ediliyor. Bisiklet turu bile hızli yapılmali (bike packing)
Şunu unutmayin herseyde oldugu gibi bisiklette de " en iyi yok" hep daha iyisi baskasinda olacak.
Bu sebeple çalisin, sabredin, kanaatedin.
Mutlu olun.
 

Yeni_kullanıcı

Aktif Üye
Kayıt
6 Kasım 2016
Mesaj
100
Tepki
163
Yaş
26
Şehir
BURSA
İsim
Oğuzhan Aydın
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Konuyu açan arkadaşı sanırım yanlış anladık biraz. Ben şunu anladım. Hani insan bir umut para biriktirip heyecanla bisiklet alıyor, parça değiştiriyor, çocuğu gibi seviyor bisikletini. Yani onunla zaman geçirip keyifleniyor kafasını dağıtıyor strestini atıyor. Bunları yapamıyorken neden bisiklete para harcıyolar. Kendilerini eşlerini çocuklarını belki de grup set yükselteceği parayla daha fazla mutlu edebilirler.
Kendi anladığımı söyledim, keyifli pedallamar :)