Scudo Sports

İyi bir yaz bisiklet sezonu için kış sezonunun planlanması

Scudo
bu konuyu daha yeni gördüm gerçekten cok yararlı bır konu bende hergun bısıklete cıkamıyordum dıye uzuluyordum. Bilgilendirme için cok teşekkurler

Evet başlıkta da okuduğunuz gibi arkadaşlar bildiğiniz üzere sonbahardayız ve kış önümüzde, geliyor. Şimdiden kış için bir Antrenman Programı yapmak istedim fakat tek başıma bunu araştırmak yeterli olmadı bu yüzden Bisiklet Forum'da ki tecrubeli abilerime sormak istedim. Kışın 'Trainer' olmadan kendimizi nasıl zinde tutabiliriz ve antrenman da yine bisiklet kullanmalı mıyız evet ise haftada kaç gün veya başka bir spor ile mi uğraşmalıyız? Evde yapacağımız Squat (Tek Ayak Ve Ağırlıklı Olan Dahil), Deadlift, Wall Sit yeterli olacak mıdır? Koşu ile bisiklet üzerinde kullandığımız kasların aktif olmasını sağlayabilir miyiz? Kış dinlenme mevsimi fakat tüm aktiviteleri de bırakıp kondisyonumu düşürmek istemiyorum neler yapabiliriz? Biliyorsunuz kışın oluşan yağmurlar da ve kar da yol bisikleti ile antrenman yapmak tehlikeli bu yüzden böyle bir konu açıp herkesin faydalanıp bilgilendirmesini istedim hepinizi çok teşekkür ederim ve ek olarak şunları sormak istiyorum.

1- Bisiklet üzerinde aldığımız nefesi enerjiye nasıl çevirebiliriz hangi tür antrenmanlarla bunu sağlayabiliriz?

2- Sürekli büyük çarkda sürmek zor ve uzun şartlar'da sürüşümüzü kolaylaştırır mı?

3- Yüzmek, bisiklet sürmediğimiz de iyi bir alternatif midir?

Cyclist dergisinin bu ayki sayısında okudum. Uykuyu günde 1 saat artırarak daha performanslı olabileceğinizden bahsediyodu ve bunu bilimsel olarak kanıtlanmış şekilde bahsediyorlardı...

Bisiklet Yarışçısıyım bende bu sezon genç olduğum için salona gitmeyi vs'de düşünmedim değil.
Hava koşulları iyi değil(roller ile antreman yapıyoruz)

Sizce salona da gidip bacak çalışmalı mı
Rollerda nasıl bir antreman uygulamalı

Geri