Scudo Sports

İstanbul'dan Marmara Denizi turu

@sspl mevcut hayatım canıma tak etmişti. Öyle olunca da hiç birşeyi düşünmeden bu yola girdim. Kaybedecek biseyim yok kafası etkili oldu :D ama evli çocuklu falansan iyi düşün derim 😅 ben bekar olmanın avantajını kullandım biraz da 😅

Marmara turundan sonra Ege-Akdeniz-Güneydoğu turu yapmayı planlıyorum paramın yettiği yere kadar 😅. Sonrası Allah kerim diyorum.
Yok usta bekarım, biliyorum köprüden önceki son çıkış olacak bu eğer olursa. :D
Ailem de destekliyor maddi manevi o konuda da bir sıkıntı yok da bu turdan sonra iş bulamaz evde vakit geçirmem gerekirse bu sevmediğim, sıkıldığım hayatı özler miyim kafamı o kurcalıyor. Bende İstanbul/Samsun ya da İstanbul/Ankara/Samsun yapasım var bakalım... :)

Scudo
@sspl mevcut hayatım canıma tak etmişti. Öyle olunca da hiç birşeyi düşünmeden bu yola girdim. Kaybedecek biseyim yok kafası etkili oldu ama evli çocuklu falansan iyi düşün derim
😅
ben bekar olmanın avantajını kullandım biraz da
😅

Marmara turundan sonra Ege-Akdeniz-Güneydoğu turu yapmayı planlıyorum paramın yettiği yere kadar
😅
. Sonrası Allah kerim diyorum.
Seni tebrik ederim :)

Teşekkürler @Taygun Kon

@sspl işte asıl mesele bu :D benim istifa ve karar sürecim neredeyse 2 yıla yakın sürdü. 3 kere istifa verdim kabul edilmedi ikna edildim korktum çekindim vazgcetim. 4. De artık kesin kararliydim. Kafanda soru işaretleri olması çok normal. Ama bir süre sonra öyle bir noktaya geliyorki daha kötü ne olabilir diyor insan. Dışardan bakıldığında ne güzel işin var parani kazanıyorsun zorun ne de istifa ediyorsun gibi görünüyor. Çevremde illa istifa edeceksin bari iş bul öyle istifa et tepkileri oldu. Ama işte asıl mesele burda baş gösteriyor. Ben çalışmak istemiyorum ki. Çocukluktan beri ne istediğimizi düşünmeden sınava hazırlan ünv oku işe başla derken sebepsiz ve de , istisnaları vardır tabi ama, mutsuz tatminsiz bir hayat geciriyoruz. hayata sanki sadece para kazanmak için gelmişiz gibi. Evet para kazanmak şart başka türlü çark dönmüyor bu da bir gerçek. Ama en azından birkaç ay kendini dinlediğin,dilediğince gezebildigin ve en önemlisi hayattan ne istedigini görebileceğin, kendini tanıdığın bir yolculuğu yapabilmek de gerekiyor. Çünkü hayat öyle bir girdaba sokuyorki geriye dönüp baktığımda ne gereksiz şeylerle uğraşmış ne boş şeylere canımı sıkmışım diyorsun. Kendi istediklerimden çok benden istenenleri yapmışım diyorsun. Hayattan istediklerini gördükten sonra zaten o yolda para kazanmak da mümkündür diye düşünüyorum. Biraz da su akar yolunu bulur mantığı ile düşünmek lazım gibi. Şu an bu motto ile ilerliyorum ilerisini çok düşünmeden.
Beni bu güzel yola sokan etmenler bunlar oldu. Bu düşüncelerim bisikletten önce de vardı. 2 yıllık surecimin yalnızca son 4 ayında bisiklet oldu ve de iyiki oldu diyorum. Bisiklet olmasa ne yapardım düşünemiyorum bile 🙃
Burda tabiki kendi düşüncelerimi söyledim. Yanlış ya da çok bilmiş bir dil kullandiysam affola.

@Osman2302 @sspl

Matrix te ki kült sahne, mavi hapı al tatlı! hayatına devam et ya da kırmızıyı al ve gerçeği gör..Neo nun seçimi ortada..😁

33 Yaşında dedimki yeter artık, başkasını zengin etmek için daha fazla kiraya vermeyeceğim hayatımı. Bir iş kurup ayrıldım. Evli ve 2 çocukluydum o zaman..Bir süre sonra eşimede telkinlerimle işi bıraktırdım..Maddi boyutuna girmeden, her ne kadar işyeri sahibi olmanında handikaplarını çeksekte 2015 te başka bir gelişmeyle işyerimide kapattım..Zira o bile kölelik gibi gelmeye başlamıştı..
Dersenizki pişman mısın? Asla, ne ben ne eşim..yaş oldu 51 ve eşimde bende EYT liyiz..😁😂🤣..yaklaşık 3.5 ve 4.5 yılımız var yaş dolmasına...
Su akar yolunu bulur ama çook iyi düşünmek lazım..Aman yönlendirici olmayayım..Ben kırmızıyı tercih ettim, onu ifade etmek istedim sadece..

@Osman2302 Tur yazınızı iç çekerek okudum, takipteyim, darısı başıma inşallah..

@HakanAydn yazınızdan sonra kafam karışması değil ama anladığım kadarıyla hikaye güzel bitiyor EYT dışında 😅. Evli ve cocukluyken bunu yapabilmenize gerçekten hayran kaldım. Sizin duruma benzer olanları da yureklendirebilir belki 😁

Ben de makine muhendisiydim. Kariyerim fena da gitmiyordu. Belli bir iş tecrübesi ve çevre de yaptım fakat açıkçası kendi işimi kurma kısmı için ne kaynağım var ne de uğraşacak sabrim 😂. Şu an önüme ne verseler beğenmem, ben bisiklet surucem kafasındayim açıkçası. Yok illa bir meslek seçeceksin derlerse de kamyon şoförlüğü derim gibi geliyor 😂

Şaka bir yana şu an iş hayatına dönmek gibi bir düşüncem yok ama illaki dönecek olursam da gerçekleri görmüş biri olarak döneceğim ve kaçış için fırsat kovalayacagim her an. Bu aralar anı yaşayarak geçiriyorum. Bakalım yol bana neler sunacak onları değerlendirmek en iyisi gibi🙃

@Osman2302 Bende ODTÜ mezunu bir şehir plancısıydım bir zamanlar...Babam "şehir planlamada iyi iş, para var" diye yazdırıvermişti tercihe..Annem tıp ablam hukuk demişti.. Babam kazandı. Bugün sınava giren küçük oğlum "sinema" deyince sadece "emin misin?" dedim..bundan sonra da tek kelime etmem..Çalışmak istemiyorum derse de kendi kararıdır...3 çocuğum içinde geçerli bu durum...

Konuya dönecek olursak, benimde ençok merak ve endişe ettiğim, ilk gün çadırı nerede ve saat kaçta kuracağım..İlk kez tek başıma uluorta bir yerde çadır kurup uyuyacağım..🙂

Aslında benim ailem de sizin gibi yaklaşmıştı her zama ama memur ailesi içinde büyümenin etkisi midir bilmem garanti iş olsun kafası çocukluktan beri vardı bende. Kararlarima hep saygı duydular ama ben kendim onların kafasıyla düşündüğüm için kendi kendimi bu yola soktum 😅.

@HakanAydn nerede konusu hala bende de soru işareti ama ne zaman konusuna çok rahat cevap verebilirim. Hava kararmadan en az bir saat önce 😂
Kamp yeri bulmak bence bu turun en zor kısmı. Belki de alışkın olmadığım içindir zamanla alışırım. Issız yer olmasın diyorsun insanlardan çekiniyorsun ıssız olsun diyorsun benim ikinci gecem gibi oluyor😅. Ama insan mı hayvan mi diye sorarsaniz hayvanı tercih ederim ben. Daha zararsizlar bence. Benimle değil yiyecek içecekle dertleri var sadece. Aslında hayvanlardan korunmanın yolu da çok basit. Ucu yanan bir odun. Ama ne yazikki çoğu yerde ateş yakmak yasak ve tehlikeli. Bu yüzden yer ıssızsa yola yakın bir yere kurmaya çalışıyorum. Yoldan geçen arabalar hayvanlari bir nebze de olsun uzak tutuyor. Ama direkt yol kenarı da dikkat çekeceği için ayarını tutturmak lazım. Erikliden salı günü diz agrimin durumuna göre çıkmayı planlıyorum. Burdan sonra Bursa'ya kadar kamp yaparak ilerleyecegim. O zaman daha iyi tecrübe ederim bu konuları. Burdan yazarım tekrar :)

Büyük bir keyifle okudum. Yapmak istediğim şeyi cesaret edip yapmışsınız. Umarım yolda da hep böyle güzel insanlara rastlarsınız. Yolunuz açık olsun.

• Beğen
Tepkiler: Osman2302
Teşekkürler @Taygun Kon

@sspl işte asıl mesele bu :D benim istifa ve karar sürecim neredeyse 2 yıla yakın sürdü. 3 kere istifa verdim kabul edilmedi ikna edildim korktum çekindim vazgcetim. 4. De artık kesin kararliydim. Kafanda soru işaretleri olması çok normal. Ama bir süre sonra öyle bir noktaya geliyorki daha kötü ne olabilir diyor insan. Dışardan bakıldığında ne güzel işin var parani kazanıyorsun zorun ne de istifa ediyorsun gibi görünüyor. Çevremde illa istifa edeceksin bari iş bul öyle istifa et tepkileri oldu. Ama işte asıl mesele burda baş gösteriyor. Ben çalışmak istemiyorum ki. Çocukluktan beri ne istediğimizi düşünmeden sınava hazırlan ünv oku işe başla derken sebepsiz ve de , istisnaları vardır tabi ama, mutsuz tatminsiz bir hayat geciriyoruz. hayata sanki sadece para kazanmak için gelmişiz gibi. Evet para kazanmak şart başka türlü çark dönmüyor bu da bir gerçek. Ama en azından birkaç ay kendini dinlediğin,dilediğince gezebildigin ve en önemlisi hayattan ne istedigini görebileceğin, kendini tanıdığın bir yolculuğu yapabilmek de gerekiyor. Çünkü hayat öyle bir girdaba sokuyorki geriye dönüp baktığımda ne gereksiz şeylerle uğraşmış ne boş şeylere canımı sıkmışım diyorsun. Kendi istediklerimden çok benden istenenleri yapmışım diyorsun. Hayattan istediklerini gördükten sonra zaten o yolda para kazanmak da mümkündür diye düşünüyorum. Biraz da su akar yolunu bulur mantığı ile düşünmek lazım gibi. Şu an bu motto ile ilerliyorum ilerisini çok düşünmeden.
Beni bu güzel yola sokan etmenler bunlar oldu. Bu düşüncelerim bisikletten önce de vardı. 2 yıllık surecimin yalnızca son 4 ayında bisiklet oldu ve de iyiki oldu diyorum. Bisiklet olmasa ne yapardım düşünemiyorum bile 🙃
Burda tabiki kendi düşüncelerimi söyledim. Yanlış ya da çok bilmiş bir dil kullandiysam affola.

Ben şuan bulunduğum işte 16 aydır çalışıyorum ve malesef bu virüs sürecinde inanılmaz çalışma şartları altında çalışıyorum. 32 gün alacak iznim var, aklıma geldikçe bırakıp gidesim geliyor. Bir yandan da virüsden dolayı en fazla etkilenen sektördeyim, Turizm. Şuan bıraksam muhtemelen işsiz kalmam, illaki bir iş bulurum ama o ara dönem kafamı kurcalıyor sadece. Aynı sektör içinde olduğum arkadaşlarla konuşunca sen manyak mısın, biz ücretsiz izin belası ile uğraşıyoruz, açlıktan ölüyoruz falan gibi cümlelerle karşılaşıyorum. Beni geri çeken nokta da bu oluyor. Benim çevremde de aynı cümleler mevcut madem bırakacaksın yeni bir yer bulana kadar idare et. 16 ayda 32 gün alacak izin biriktirmişim, günde 12 saat ve gece çalışıyorum valla nasıl bunaldığımı burada size anlatamam :) dediğiniz gibi olay yenisini bulup gitmek değil ki, ben de bir ara vermek istiyorum.

Üniversitedeyken durum böyle değildi, okuduğum bölüm ve konum nedeniyle çok aktif bisiklet sürerdim. Ama gel gelelim okul bitip iş hayatına geçince kendime vakit ayıramaz oldum. Eskiler aklıma geldikçe canım çok sıkılmaya başlıyor :D

Bakalım değişik bir döneme girmiş bulunuyorum, ne olacağı en geç temmuz sonuna kadar belli olacak gibi. Bir başlıkta da benim turu görebilirsiniz her an :D Kazasız belasız devam etmen dileğimle.

@Osman2302 @sspl

Matrix te ki kült sahne, mavi hapı al tatlı! hayatına devam et ya da kırmızıyı al ve gerçeği gör..Neo nun seçimi ortada..😁

33 Yaşında dedimki yeter artık, başkasını zengin etmek için daha fazla kiraya vermeyeceğim hayatımı. Bir iş kurup ayrıldım. Evli ve 2 çocukluydum o zaman..Bir süre sonra eşimede telkinlerimle işi bıraktırdım..Maddi boyutuna girmeden, her ne kadar işyeri sahibi olmanında handikaplarını çeksekte 2015 te başka bir gelişmeyle işyerimide kapattım..Zira o bile kölelik gibi gelmeye başlamıştı..
Dersenizki pişman mısın? Asla, ne ben ne eşim..yaş oldu 51 ve eşimde bende EYT liyiz..😁😂🤣..yaklaşık 3.5 ve 4.5 yılımız var yaş dolmasına...
Su akar yolunu bulur ama çook iyi düşünmek lazım..Aman yönlendirici olmayayım..Ben kırmızıyı tercih ettim, onu ifade etmek istedim sadece..

@Osman2302 Tur yazınızı iç çekerek okudum, takipteyim, darısı başıma inşallah..

Hakan abi, yanlış anlaşılmayacaksa bir düşüncemi söylemek isterim. Bize öyle geliyor ki, sizin döneminizde hatta sizden önceki dönemlerde bir iş kurmak ya da bir şey yapmak için istemek gerçekten işin önemli boyutunu oluşturuyordu. Yanlışım varsa düzeltin ama o dönemlerde bu tip şeyleri yapmak daha kolaydı gibi geliyor bana. Şimdiler de bir şey yapmak ya da bir iş yeri kurmak istesek bir sürü engel ile karşılaşıyor insan. Yoksa ufak bir sermaye ile bir iş kurmak benim gibi bir sürü gencin hayali, çünkü çoğu insan bu tip çalışma şartlarında çalışmak istemiyor, benim gibi çalıştığı sektörden soğuyor. İnan 30 yaşına bile gelmeden her şeyi bırakıp köye gidip hayvancılık falan yapasım var benim bile, anlayabiliyorum o yüzden :D

Ne güzel olmuş, pişmanlık hissetmiyorsunuz. En güzel noktası da bu işin zaten. Yönlendirici olmaktan ziyade insanlara farklı bir bakış açısı vermiş oluyorsunuz bana kalırsa. EYT'yi benim ablamda bekliyor, hakkınızda hayırlısı olsun :)

@Osman2302 Konunuzu da böyle dertlendirdim kusura bakmayın. Güzel yol anılarınızı beklemekteyim. :)

İnan 30 yaşına bile gelmeden her şeyi bırakıp köye gidip hayvancılık falan yapasım var benim bile, anlayabiliyorum o yüzden :D
Çok zor biliyormusun, keşke zor olmasa ve ben "köye gidin, şunu yapın" diyebilsem..Pek çok şey gibi oda göründüğü gibi değil. Ülkenin rotasına göre bizim çocuklarda mezun olduklarında sizleri çok şanslı görecekler..İşin daha kötüsü 3 üde çocuk sahibi olmak istemiyor, hatta evlenmek...🙁

Sınavlarda bitti, bende tur için 2 siparişimi bekliyorum, ocak ve solar şarj..Ama hava çok sıcak, yokuşlarda kilitlenip kalmakta var yaş itibarıyle..🙂..Bir yöntem bulmam lazım..

@sspl mevcut hayatım canıma tak etmişti. Öyle olunca da hiç birşeyi düşünmeden bu yola girdim. Kaybedecek biseyim yok kafası etkili oldu :D ama evli çocuklu falansan iyi düşün derim 😅 ben bekar olmanın avantajını kullandım biraz da 😅

Marmara turundan sonra Ege-Akdeniz-Güneydoğu turu yapmayı planlıyorum paramın yettiği yere kadar 😅. Sonrası Allah kerim diyorum.
Niye hocam ya illa kafayı kırmayı, gemileri yakmaya gerek yok bisiklet turu için. Ben here sene çıkıyorum. Hatta evli barklı çocuklu için bile zamanı müsatse rutin haline getirip çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Niye hocam ya illa kafayı kırmayı, gemileri yakmaya gerek yok bisiklet turu için. Ben here sene çıkıyorum. Hatta evli barklı çocuklu için bile zamanı müsatse rutin haline getirip çıkabilir.

Evet çok haklısın tur her zaman yapılabilir. Ben zaten bisikletten önce kafayı kirmistim. Bisiklet sadece denk geldi 😅 asıl amacim iş hayatından uzaklaşmakti aslında. Bisiklet sadece bu konuda yardımcı oldu.

Yok, şahsen ben kafayı kırmayı ya da gemileri yakmayı beklemiyorum. Sizin de dediğiniz gibi müsait zaman oluşturmaya çalışıyorum. 😊

Acaba ne oldu, tur nasıl gidiyor ? merak ettim l.

@Taygun Kon merak etmen sevindirdi beni 😀
Kaç gündür aklımda ama bir türlü yazmaya fırsat bulamadım. Sanırım tur bitince yazmaya devam edicem 😅. Tur a devam ediyorum. Diz ağrısı disinda bir sorun yok herşey güzel gidiyor. Erikliye giderken başlayan ağrı 3 gün dinlenmeye rağmen geçmedi. Bir doktora da gösteremedim ama fizyoterapist arkadaşımla olan görüşmeye göre kas zorlaması gibi duruyor. Dizlik kullanmaya başlayınca baya hafifledi. İstanbul'a kadar idare edecek gibi.
Şu an bandırma yakınlarında denizkent kasabasındayım. 15. Günümü tamamladım. Tur bitince gün gün yazacagim.
@Taygun Kon kamp konusunda rahat olabilirsin birkaç yer buldum çok güzel :) karşıda kamp işi düşündüğüm kadar zor değilmis 😀

Bergama'dan yola çıktığım iki farklı turda da Denizkent'te kamp yapmıştım. Yazlıkların önündeki sahilde bir cafe var. Sahibinin adını hatırlayamıyorum maalesef ama çok cana yakın biri. Her iki seferde de denize girememiştim denizanaları sağ olsun. Umarım sen girebilmişsindir. Sağlıklı ve keyifli turlar diliyorum.

Dosyalar

• IMAG2870.jpg
    IMAG2870.jpg
    893,1 KB · Okunma: 27
@Osman2302 Vay beee çok geçmiş olsun.
Sen yazalı 14 gün olmuş ama ben yeni gördüm.

Neler yaptın bu arada bitti mi turun ? Umarım sağ salim varmışsındır.

20 güne de ben başlıyorum aynı rotaya.

Merhaba arkadaşlar, turumu 10 temmuz günü akşam 9 da eve gelerek tamamladım. Kusura bakmayın uzun zaman geçti yazamadım buraya. Eve gelince bir takım işleri halletmem gerekti ve biraz dinlenmek istedim 😅

Dizimdeki sorun ve o haftaki sokağa çıkma yasağından dolayı 7-8-9. Günlerim Erikli de arkadaşın yazlığında geçti. Erikliden bahsetmek gerekirse denizi güzel her türlü imkana sahip bir tatil kasabası. Denizi guzel. Hatta festivali varmış yazları fakat Covid nedeni ile bu sene olmayacakmis. Çevresinde Danişment, gokcetepe gibi tabiat parkları bulunmakta ve kamp yapmaya müsait yerler(ücretli maalesef). Diz problemim nedeniyle oralari gezemedim içimde kaldı.

10. Gün sabahında diz ağrımin artık hafifledigini düşünerek Keşana doğru yola koyuldum. Tekrar söylüyorum bunu ama yol gerçekten çok keyifliydi. Diz ağrım da tekrarlamadi ve 30 kusur km gayet güzel geçti. Ardından Keşan merkeze girmeden cevreyoluna bağlanıp Geliboluya doğru devam ettim. Korudag eteklerine yaklaştıkça eğim hafif artmaya başlıyor fakat geliş yönüne göre eğim daha hafifti bu epey sevindirdi beni 😅. Ancak %5 eğim tabelasını görüp sevinirken bu sevincim kısa sürdü. İlk rampada diz ağrım tekrar başladı, ilk günkü gibi. Tabi ben küfür kıyamet saydirmaya başladım. Mecburen rampaların büyük bir kısmında bisikletten inmek zorunda kaldım. Ve de turumun yarım kalacağı düşüncesi ağır basmaya başladı. Moral motivasyonum sıfırın altına indi. Bu halde geçide kadar ulaştım. Ardından iniş başladı. Saroz korfezi manzaralı iniş mükemmel ötesi idi. Eğim fazla olduğu için elim sürekli frende indim tedirgin şekilde ama yine de güzeldi. Moral olarak düşük olunca fotograf çekme konusuna pek özen göstermedim😅20200630_170641.jpg20200630_170625.jpg

Korudag indan indikten sonra kamp yapmayı planladigim Koruköy e kadar sürmeye devam ettim. Ama artık düz yolda bile dizim ağrıyordu. Yol boyu kıraç in eşşeği saldım çayıra şarkısını tekrara alıp dinledim söve söve 😅
Akşam 8 e doğru Koruköy e ulaştım. Yaklaşık 75 km yol almıştım. Ardından sahile giden patikaya girdim ve şu manzara ile karşılaştım.
20200630_191821.jpg
Fotoda boş alan gibi duruyor fakat 3 tarafı yazliklarla çevrili bir alandi. Acaba çevreden birşey gelir mi diye yarım saat kadar bekledim ve ses eden olmayınca çadırımi kurdum. O sırada bir amca geldi hemen yanına gidip kamp yapmamin sorun olup olmayacağını sordum ve olumlu cevap alınca rahatladım. Çevrede çokça köpek vardı ama hepsi insan dostuymus sorun çıkarmayacaklarıni belirtti. Hatta bir koyun sürüsünu bekleyen 3 çoban köpeği vardı onlar bile sorun çıkarmadı tersine beraber barbunya pilaki yedik gece 😁.
20200630_193914.jpg20200630_205721.jpg

Yorgundum epey bi. Ama manzarayı görünce bir taş bulup oturup manzarayı seyrettim uzunca bir süre. Vermem gereken bir karar vardı. Önce mhrs yi açıp yakınlardaki hastanelerden ortopedi randevusuna baktım. Belki küçük bir sorundur devam edebilirim umudu ile. Fakat bütün hastaneler doluydu. Sadece İstanbul'da randevu bulabildim en yakın yer olarak öyle söyleyeyim😅. Acaba acile gitsem bir röntgen çekerler mi diye düşünürken fizyoterapist arkadaşım aklima geldi. Telefonda ona durumu anlattım ve dizlikle bir dene ağrı devam ederse dön İstanbul'a dedi. Ama mutlaka röntgen cektirmemi istedi en yakın yerde.
En sonunda yarın Gelibolu da acile gidip röntgen çektirmeye çalışırım ona göre karar veririm diyerek uykuya daldım.

11. Gün
Sabah uyandığımda diz ağrım ben burdayım diye bağırıyordu. Akşam indiğim patika epey dikmiş sabah çıkartırken zorladı açıkçası. Ardından yavaş yavaş pedallayrak Geliboluya doğru devam ettim. 20 km civarı yolum vardı.
Gelibolu ya yaklaşırken yolda bir bisikletci amca gördüm. Önümden gidiyordu. Ona yetişmeye çalışayım dedim biraz sohbet etmeye ihtiyacım vardı ama ne mümkün. Yetişmek imkansızdı nerdeyse. Bir ara yavaşladı selam verdim ona ama yokuşa denk geldik o sırada ve enteresan şekilde benden çok daha rahat şekilde hızlanmaya başladı pedal çevirmeden ve abartmıyorum 5 dk içinde aramızda 250 300 mt fark oldu. Anlam veremedim bu duruma ama neyse diyerek devam ettim. Yokuş bitip pedal çevirmeye başlayınca bisikletim yaylandigini farkettim.acaba hep mi boyleydi bana mı böyle geldi şu an derken Gelibolu tabelasini gördüm ve foto çekinmek için durdum.20200701_084453.jpg
Tam yola devam edecekken bir baktım ki lastik patlamış. kafamdaki soru işaretleri de gitmiş oldu böylece😅. Ama ne yama yapacak ne de lastik değiştirecek gücüm vardı. Dış lastiği kontrol edeyim bari patlatan şeyi çıkartırım dedim ve kontrole başladım. 5 6 tane kamyon lastiği teli çıkardım. Ardından lastiği şişirip umarım beni 5 km daha götürür diyerek devam ettim. Gelibolu hastanesinin aciline kadar götürdü neyseki. Hastaneye girip hemen acile geçtim. Fakat ne kadar dil doksem de bir rontgenimi cekmediler ve boynum bükük şekilde çıktım. Son seçenek eczaneye gidip dizlik aldım. Hemen giydim ve sahile kadar bir deneyim dedim. O da ne sanki yeni bir diz taktılar bana. Tabi aşırı yüklenemiyorum ama beni İstanbul'a götürür bu diyerek inanılmaz mutlu oldum. Hemen fizyoterapist arkadaşı arayıp durumu anlattım "ciddi bişey olsa dizlik de ise yaramazdi demi ciddi bişey yok devam edebilirim de mi " diyerek . O da yarım ağız beni onaylar gibi birşeyler dedi ama tura devam etmem için bana yetti bu 😁. Artık lastikle ilgilenebilirdim.
20200701_100532.jpg20200701_111749.jpg
Lastiği tamır etmek için durdugum yerde sabahki bisikletçi amcaya denk geldim. Haftada 3 4 gün güneyli den Geliboluya spor amaçlı sürüyormuş. Biraz sohbetin ardından lastik tamirini ona da anlatarak yaptım ve o yoluna devam etti. Lastikte de küçük bir patlak oluşmuş vaktim varken yama yaptım.
Öğle yemeği niyetine poğaça açma alıp kahveye oturmak amacı ile Gelibolu çarşıya gittim. Kahve ararken çarşının sonuna doğru nefis bir döner kokusu aldım. Ama çevrede dönerci falan görünmüyordu. Kokuyu takip ederek devam ettim ve bir çay ocağı gördüm. Yanında da sıra olmuş bir kalabalık gördüm. Işığa doğru yürür edasıyla sırayı takip ettim ve o da ne. Dönerci ve de kokunun sahibi olan dönerci. Kalabalık sanki bekliyormuş gibi hemen dağıldı ve bir masaya oturdum. 20200701_122236.jpg
Mekan Halil Usta'nın Döneri. Açlık ve kokunun etkisi üzerine tam ekmek et döner ve ayran sipariş ettim. Önüme tıka basa döner dolu bir ekmek açık ayran geldi. Döner inanılmaz lezzetliydi. Yedikten sonra hesabı ödememle şok oldum. Sadece 21,5 TL ödedim. İstanbul'da 50 liradan aşağı yiyemeyecegim bir dönere bunu ödemek şok etti beni 😂 (donanım haber forumu gibi yazdığım için özür dilerim😅) acaba ne eti bu hem ucuz hem lezzetli diyeerek hemen internete girdim adını ve meşhur biryer olduğunu gördüm.

Ben de çok şaşırdım bu fiyata Glibolu çok pahalı gelmişi bana .
Kadıköye 12 liraya yediğim Nohut pilav Geliboluda 24 liraydı. Şok olmuştum.

• Beğen
Tepkiler: imamyakali
Bir ekleme yapacağım 😁. Erikli deyken aileme istifa ettiğimi ve bisikletle turda olduğumu anlattım. Beklediğimden çok daha iyi karşıladılar ve büyük bir rahatlama yaşadım. Artık evdeyim ya da işteyim yalanları bitmişti 😅. Gelibolu dayken babam Çanakkale de aile dostumuzun olduğunu söyledi ve aksama beni beklediklerini soyledi. Ohh bu gece kalacak yer buldum diyerek Çanakkaleye devam ettim. Gelibolu-canakkale yolu da fena değildi. Diz ağrım yok denecek kadar azdı. Genelde sol tarafta Çanakkale boğazı manzarası sağ tarafta orman manzarasi olan yolda devam ettim. Herşey tekrar yoluna girmişti. Dünkü moral bozuklugumdan hiç bir eser kalmamıştı. Zaten bu turda en çok hoşuma giden şey de bu olmuştu. " Her an herşey değişebiliyor. Herşey çok kötü giderken bir anda çok güzel olabiliyor. Ya da tam tersi. Böylece her an bilinmez oluyor ve gerçekten yaşadığını hissedebiliyorsun. yaşanılan kötü şeyler ise o an moral bozsa da kısa bir süre sonra güzel bir anıya dönüşüyor aslında. "

Artık Çanakkale karşı tarafta belirmeye başlamıştı. Kilitbahir e az kalmıştı ve arada Eceabat kalmıştı. Eceabatta Çanakkale vapuru gördüm burdan binsem mi diye düşündüm ama içimden bir ses Kilitbahir den bin dedi ve devam ettim. İyi ki eceabattan binmemisim sonradan öğrendim ki uzun sürüyormuş Eceabat vapuru 😅.
Çanakkaleye geçtikten sonra biraz şehir merkezinde bisikletle turladim. Şehir merkezi beni benden aldı. Tarihi dokular büyük oranda korunmuş. İnsanlar mutlu görünüyor. 1 saatlik gezinti sonrasında ben burda yaşarım dedim 😁. Foto çekmek aklıma gelmedi ama zaten internette oldukça foto var😁. Bu süreçten sonra genelde kamp yaptığım yerleri ve özel bir yer gördüğümde foto çekerim diye küçük bir karar verdim. Bunda foto cekmedeki amatorlugum etkili oldu 😅

Çanakkale deyken istanbuldaki arkadaşlarımdan bir telefon aldım ve haftasonu benim yanıma kampa geleceklerini söylediler. Bu yüzden tura yeni bir misyon eklendi. Cuma gününe kadar kamp yeri bulmam gerekiyordu.haritadan bakınca kemer Karabiga tarafları olabilir diye düşündüm ve genel lokasyonu tarif ederek belirsizliği biraz kaldırdım. Aslında Çanakkale de 2 3 gün kalmayı planlıyordum. Bir günü şehitliğe diğer günleri turistik yerlere ayırmayı düşünüyordum. Aile dostumuz da ben gelmeden o şekilde olan yapmış hatta ama İstanbul'dan gelecek arkadaşlardan dolayı canakkaleyi gezmeyi ikinci turuma ertelemeye karar verdim. Arkadaşlarım benden görünce baya heveslenmislerdi kamp işine ve buyuk bir kısmının ilk kampı olacaktı.
12. Gün
Çanakkale de bir gece kaldıktan sonra Lapseki çardak taraflarında kamp yapmayı planlayarak öğlen 3 gibi yola çıktım. 50 km civarı bır yol gideceğim için yola çıkmada acele etmedim.
Bunu belirtmeden edemeyeceğim Çanakkale deki tanıdığımız beni yoldan şöyle uyardı. Burdan sonra gideceğin yol hep rüzgarlı ve sıkıcı olacak. Bunu bilerek yola devam et 😅.
Benim canım yanmaz gardaş edasıyla cevap vererek yola çıktım. Ama yolun ilk yarım saati haklilarmis demeye başladım desem yalan olmaz. İnanılmaz bir rüzgar ve çevresinde hiç birşey olmayan bir yolda buldum kendimi. Mola vermeye değer bir tek yer bile yoktu lapsekiye kadar. Rüzgardan dolayı da 12-13 km ortalamaya bile zor ulaşıyordum. İlk defa yokuş inerken pedal çevirmek olayını burda yaşadım. Yol üzerinde olan tek iyi şey yok kenarında meyve satan teyze oldu. Bikac tane şeftali vs almak için durdugum teyze tarafından meyve bombardımanına tutuldum ve abartısız bikac kilo meyve yedim ve israr etmeme rağmen 5 kuruş almadı benden. Burdan teyzeme tekrar çok teşekkür ederim :)20200702_160908.jpg

Kısa ama zorlu yolu lapsekiye vararak tamamladım e çadır kuracak yer aramaya başladım. Lapseki de uygun bir yer hiç yokmuş gibi görününve çardak a gideyim dedim. Cardakta ilk sapaktan içeri girdim ve yer aramaya koyuldum.
Sahilde ağaç altı zemini toprak ve gölge bir yer buldum. Tamam Osman yerleş buraya dedim ama 4 tane hafif apaçi arkadaş çılgınca denize giriyordu. En iyisi onlara görünmeden gitmelerini bekleyeyim dedim beklemeye koyuldum. Nolur nolmaz gece uğrarlar vs sorun yaşamayalım dedim.
10 dk lik beklemenin ardından yazliklardan birinin balkonundan bir dayı çıktı ve denize giren gençlere "s. gidin lan burdan serseriler aşağı indirmeyin beni " sözü gelince Erkut edasıyla les go Osman diyerek başka yer aramaya koyuldum. images.jpeg

Cardakta tüm sahile bakındım. Sahilde bir park gördüm müsait gibiydi ama çok fazla sokak köpeği vardı. Sorun yasamayacagimi bilsem de gece rahat vermezler diyerek aramaya devam ettim. Ama saat 8 e geliyordu ve yer yok gibiydi. Artık umutsuzca anayola çıkıp devam edeyim dedim başka bir sahil kasabası bulana kadar. Çıktığım yerden anayolun karşı şeridine geçiş yoktu ve ters seritteki emniyet seridinden yola devam ettim. 5 dk geçmemişti ki o da ne. Karşıdan iki bisikletçi geliyor. Hemen arkalarına baktım matlari, çantaları vs var. Anamı babamı görmüş gibi sevindim desem yalan olmaz herhalde. Ama bir sorun var. Acaba selam verip geçecekler mi yoksa durup sohbet edecekler mi? Çünkü karşıdan gelen ciftti ve belki durmazlar diye düşünüyordum. Ama ben bu kararsızlığı yaşarken onlar durdu yanımda 😀.
To be continued 😁

Son düzenleme:
Geri