Scudo Sports

İstanbul'da Yokuş Antrenmanı

@canayaz0734 Beylikdüzü rampa inisinde pedal cevirmeden 60'ı gördüm. Zaten yola dikkat edip sakata gelmemek adina pedal çevirmek aklımın ucundan bile geçmedi. Aynısı B.Çekmece rampası için gecerli, ilaveten virajları görünce fren kullanmadan inmek delilik olurdu.

Scudo
eyüp - gaziosmanpaşa çevresi için;

eyüp'ten gop istikametini takip ediyorsunuz. sırasıyla fidanlık, eyüp meydan ve hafif hafif yokuş başlıyor gop meydana doğru. ciddi yokuş başlamadan önce sizi alıştırıyor adeta. nikah dairesine gelmeden önünüze 45-50 derece açılı bir yokuş kardeş çıkıyor. kısa metraj olduğu için in çık şeklinde yapılabilir.

Geçen pazar gebzeye giderken bu yokuşu tırmandım 7 km boyunca 10 metreden 175 metre irtifaya çıkıyor çok dik yokuş değil dönüşte iniş 60 km hızla oldu neredeyse pedal çevirmeden ve jantı yamulttuk otobüsün arkasında giderken çukuru görmedim.
Adsız.png

@aeneskral Eyüp Üçşehitler'den G.O.Paşa meydana çıkan İslambey Caddesi'ni kastediyorsunuz sanırım. Arkadaş orayı gözümün önünde tavşan gibi tırmanınca bütün cazibesini yitirdi :) Ben tırmanamıyorum tabi :islik:

Şimdilerde favorim yukarıda videosu olan Küçük Bebek rampası. :hasta:

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Mayıs başında kafa dinlemek ve gezmek için ailece Yuvacık'a gitmiştik (Maltepe'ye 1.5 saat mesafede). Bir sabah bisikletimle Yuvacık baraj gölünü gezeyim dedim. Gölün bitiminine gelip köprüyü geçince bir yokuş başlıyor. Ben de meraktan bu yokuşu çıkmaya başladım. Çık çık bitmiyor. 3 km kadar rampadan sonra baş döndürecek bir doğa manzarası, inişinin gözümü korkutması ve bir de beni otelde bekleyenler nedeniyle geri döndüm. Ben bu yokuşun 3 km'sini çıktım (%9 ortalama). Ama devam ediyormuş: 8 km %9 eğim. Ben yokuş tanımam diyenler varsa bir görsünler derim.

Benim çıktığım 3 km %9 eğim segmenti:
(link)

8 km %9 eğim segmenti:
(link)

Not: Strava'da yokuşun düzeyi Kategori 1 olarak geçiyor.

Rampa 8 km'den fazla, segment yaratılmamış.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Acıbadem caddesini komple çıkın, e-5'i geçin köprü bağlantısını geçin, nakaştepeye sola sapmayın yine dümdüz düz devam etmeye kalkın bakın o kısa ama çok dik yokuş nasıl yoruyor. Katlanırla kalbim darbuka gibi çarptı. İşin kötüsü hemen sonra da çok dik bir iniş var, yeni geri dönerken de işkence...
Her hafta bir kere çıkmaya karar verdim. Kısa ve çok dik olması çok güzel patlayıcı güç antrenmanı yapmanızı sağlıyor. Sadece dönüşte 3 km boyunca pedal çevirmeden inerseniz tutulursunuz. Ara sokaklardan yavaş yavaş inmek lazım.

@Bahadır Gürel
Biliyorum burayı ama arabayla çıkıp ufak bir kendin pişir kendin ye mekanında mangal yapmıştık çıktıysan helal valla

@_murdoch_

Epey çıktıktan sonra Mahirin Yeri var; ben İnönü Yaylasına kadar çıkıp geri dönmüştüm (Sakarya Meydan Muharebesinin geçtiği yer). Aynı gün öğleden sonra arabayla çıktık; merak ettim nereye gidiyor diye.

B.çekmece Rampası ve Haramidere rampası...Hatta B.çekmece rampasının 3-4 versiyonu isteğe bağlı olarak Gürpınar Beykent civarlarında mevcuttur. Çok şirin rampalardır!!!...Kuzenimi kusturtmuştum. Hoş olmadı :)

bu da benim tur sonu eve doğru olan yokuş, hep tur bitimlerinde çıktığım için eziyet gibi oluyor :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Kaan Özçelik
beylikdüzünde gürpınar sahilde stadın yanından yukarı çıkan yolda baya güzel
(link)
kategorisi bu.
ama istanbul avrupa yakasının en sağlam tırmanışı bana göre çatalcanın tepesi (yol toprak bu arada yağmurda çıkılmaz)
zirvesi 315 metre istanbul avrupada daha yüksek bi yer yok
Adsız.png
DSC_2100.JPG
DSC_2110.JPG

tepeden manzara

elbasan tarafından gidince böyle:(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@thieft3000

Ben stadın yanındaki yokuştan çıkınca her pedalda ön teker havalanıyor, nasıl çıkıyorsunuz orayı :hihi::) Afedersiniz insanmıyız? :D

--

Bende iş dönüşü eve gitmek için hergün gürpınar yokuşunu çıkıyorum fena sayılmaz ama 3 aydır pek bi ilerleme kaydedemedim nedense yine en düşük viteslerde çıkıyorum :)
https://i.hizliresim.com/2jO1WE.png

@Kaang96 zamanla alışılıyo. ben ilk denememde çıkamamıştım. geldiğim yerden aşağı geri dönmüştüm:agla:

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
@thieft3000 Yaklaşık 3 aydır haftada 3-4 gün yokuşu albatrosun ordan yada balıkhalinin ordaki yoldan çıkıyorum ama pek bi ilerleme kaydedemedim.3 Aydır çıkmama rağmen hâla en düşük viteslerde çıkıyorum :) Sanırım biryerde hata yapıyorum :(

@Kaang96 ben olayı oaralara taşımadım hiç. sedona 720 mtb var bende 2. viteste çıkıyorum vites artırayım, daha hızlı çıkayım gibi hiç düşünmedim. dinlenmeden durmadan bisiklet üzerinde yokuşu çıktımmı çıktım.;) ister 10 dk olsun ister yarım saat olsun fark etmiyo.

• Beğen
Tepkiler: Kaang96
istanbulda yaşarken en dik yokuş aşiyan yokuşuydu hatırladığım. toplam 1.5 km lik bi yokuş ama güzeldi. rumelihisarından başlar aşiyan mezarlığı boğaziçi üniversitesi içinden hisarüstüne çıkar. ilk zamanlar çıkamazdım :D bebek yokuşları da iyidir. istinye yokuşu fena değildi. barbaros yokuşunu inmek keyifliydi güzel hız yapardım. ortaköyden ulusa çıkan yokuş güzeldi.

şimdi daha kolay. yokuş istersem 10 12 km lik yokuşlar dibimde düzlük istersem 30 km lik düzlükler var :D

@Kaang96 Konuştuğun kişi bizim Tolga farkındasın değil mi Kaan. Yokuş canavarı rampa hastası Tolga abin.:)

Geri