dediğine katkı olsun diye söylüyorum karşı çıkmak için değil
Somali halkı bence dünyadaki en cahil en aptal ırk çünkü dünyada bu kadar okyanus kıyısında verimli sahil şeridine ülke çok az vardır. Eğer balıkçılık yapsalar o ülke ciddi manada zengin olur. Ama neden yapmıyorlar biliyor musunuz ? Somali halkı müslüman olduğu için deniz ürünü yemenin günah olduğuna inandırılmış ve kandırılmış bir halk. Onları yönetenler dinle uyutup islamiyetle uyutup kasten fakir bıraktılar o ülkeyi. Halk balık tutmuyor ve yemiyor. Araştırmıştım ordan biliyorum. Yanlık hatırlamıyorsam 5-6 bin km kadar okyanusa kıyısı var ve bakir vaziyette duruyor. Yani sözün özü kafalarını çalıştırsalar geri kalmazlar
Somali Afrika'nın doğusunda 3300 km kıyıya sahip, dünya ticaretinin büyük bir bölümünün yapıldığı Babülmendep boğazına hakim bir yerde. Balıkçılık açısından zengin. İslamın ilk yayıldığı ülkelerden biri. Habeşistan göçü ile İslamla tanışan bir bölge. ABD nin keşfinden sonra köle ticareti ile tanışan bir yurt. 1895 de İngiliz işgali başlar. 1920 ye kadar ingilizlere karşı salihiye Tarikatının şeyhi Seyyid Muhammed bin Abdullah bin Hasan' ın başkanlığında teşkilatlanan halk, ingilizlere adım attırmıyor. Osmanlı eserlerinin bolca bulunduğu ülkede bu eserleri yok etmek için SUUD un desteklediği Şebap yıkımlar yapmakta. 1960 larda soğuk savaş döneminde Libyada kaddafi, ırakda saddam, mısırda Nasır, Somalide General siad başa geliyor.
Sovyetlerin çökmesi üzerine ülkeden kaçan idarecilerden sonra kaos yaşayan ülke kısa sürede toparlanıyor, yalnız bu seferde batılı emperyalistler ülkenin konumundan dolayı somaliyi elde etmek için Nato aracılığı üile buraya saldırıyorlar. Nato tıpkı Irak da olduğu gibi demokrasi getirmek için 1992 de üç yıl içinde 100 bin müslümanı katlediliyor.
Bu Günkü Açlığın Sebepleri:
Kıyıları bol, arazileri geniş, insanları çalışkan bu ülkede nasıl oluyor da halk açlık çekiyor? Açlığın sebepleri çok. Önemli bir kaç tanesi şunlar: ABD halkı muhtaç hale getirmek için dikenli bir bitkinin tohumlarını uçakla tarlalara atıyor. Tarımsal arazilerdeki ekim bitiyor. Hayvancılık ise uluslar arası basının başta BBC olmak üzere "ülkede malarya hastalığı var" uydurması ile tüketiliyor. Büyük devletler büyük gemilerle zehirli atıklarını dünyanın en temiz en fazla balık stoklarına sahip Somali kıyılarına atarak balıkları zehirliyor. Bunu gören alimler geçici olarak halkın ölmesini engellemek için: "Balık yemek haramdır" fetvasını çıkarıyor. Tarlaları ekilmez hale getirilen, hayvancılığı malarya yalanı ile tüketilen, balıkları zehirli atıklarla zehirlenen somali açlığa mahküm oluyor ve 2009 ile 2011 yılları arasında 260 bin kişi açlıktan ölüyor. Bir ara tekrar ekilen tarlaların ürünlerini elde bırakmak için halka bedava gıda dağıtan BM üreticiyi perişan edince o ekimde duruyor. O durunca yardımda duruyor. İç savaşlada boğuşan ülke perişan oluyor.
Emperyalistlerin tarihte yaptıklarını, şimdi yapmakta olduklarını da bilmek gerek . (Kızılderililer, İnkalar, Mayalar, Vietnam, Irak, Afganistan, Ruanda, Kore, Vietnam ve Latin Amerika, Burma......)
Gelişmiş ülkeler? Hangi açıdan gelişmiş ülkeler?