Scudo Sports

İstanbul'da trafiğin kilitlenip kaldığı gün...

araç sahipleri düşünsün

Scudo
İstanbul'un kırsal yerlerinde bile arabalar çığ gibi artmaya başladı. Hiç araba geçmeyen sokaklardan bile araba geçer hale geldi. Bakalım birkaç sene sonra nasıl bir tabloyla karşı karşıya gelinecek.

Tamam araba gerekli bişey de yarısı boşa kullanıyor

• Beğen
Tepkiler: utksn
alibeyköyde oturuyorum. eskiden değil araç trafiği, bizim sokaktan akşama kadar anca 3-4 araç geçerdi.
şimdi ise araç park yeri bulunmuyor. yakında sokaktan araba falan da çekmeye başlayacaklar, o derece.
bir de araba alma imkanı olmayanlar motorsiklet alır oldu, onlar da her yerden bir anda fırlıyorlar, yaptıkları gürültü de cabası...

geçen benimde birden aklıma geldi bu durum. ana yollar dolu ara yollar dolu. bu gidişler ara sokaklarda bile tın tın gideceğiz. şimdiden bile 1 km yolu ha deyince gidemiyorsunuz. ya biri karşıdan geliyor ya biri dörtlüleri yakmış bekliyor, yada kaza olmuş bekliyor. gidişat iyi değil artık. evden ana yola bile çıkmak yarım saati buluyor.

İzmirde aynı durum var. Çok değil 2010 yılındaki trafiği hatırlıyorum, takılmadan rahatlıkla gidp gelinirdı. Şimdi artık çıkılmaz oldu, işe arabayla gidip gelmek aşırı gereksiz.. Haftada 5 gun gunluk 30km işe bisikletle gidip geliyorum, 2litre hacimli aracım var en son 3 hafta önce 200liralık benzin koydum halen yarım depo duruyor :) Çok gerekmedikçe çıkarmıyorum trafige en güzeli bu.. Herkes bizim gibi olsa trafik böyle olmazdı.. ne yapalım burası törkiy asgari çalışan araba sahibi olur

Bursa'da durum aynı.

ilkel ülkelerin ilkel insanları arabayla statülendiklerini düşünürler. yanına bi de en pahalısından bir akıllı telefon... sonra da ömürlerini trafikte dur-kalk yaparak geçirirler.

ilkel ülkelerin ilkel insanları arabayla statülendiklerini düşünürler. yanına bi de en pahalısından bir akıllı telefon... sonra da ömürlerini trafikte dur-kalk yaparak geçirirler.
İlkel demeyelim de, az gelişmiş diyelim. Çünkü ilkel deyince akla uganda, somali, zambia, sudan falan geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Otomobille işe gitmek toplu taşımadan ucuz şu an benim için.

Amerika'da 16 yaşına basan her bebenin arabası var. Orda 3 sene araba kullandım, trafik diye bir şey görmedim. Sorun araba sayısı değil, çarpık şehirleşme, herkesin 10 katlı apartmanlarda itiş tıkış yaşaması. Müteahit bu arsaya 10 katlı bina yaparım şu paradan satarım voliyi vururum diye düşünür ama o kadar nüfusa yetecek genişlikte yol, yeşil alan, oto park var mı diye düşünmez. Bunu düşünmesi gerek devlettir. O da düşünmüyorsa ortaya bizdeki gibi cinnetlik şehirler çıkar.

Malatya ilinde:
Malatya-Sürgü arası 45 dk. (Malatya'yı bilmeyenler için: Söz konusu güzergah 70 km civarı)

İstanbul ilinde:
Mecidiyeköy-Mecidiyeköy arası 45 dk.

Fazla söze gerek yok.

Otomobil sayısı FAZLA DEĞİL şehirlerimiz adam akıllı planlanmamış,yollar günü kurtarmak için planlanmış

yoksa sorun OTOMOBİL SAYISI olsaydı ABD ve Avrupa'da ciddi trafik sorunu olurdu

Doğu ülkelerinde önce evler yapılır, sonra yollar yapılır, sonra da istihdam vs gibi konular gündeme gelir.
Batıda ise önce o bölgede yapılacak iş belli olur, ona göre ihtiyaçlar, yollar ve yerleşim planlanır, sonra da evler yapılıp yerleşim başlar. Tabi böyle olunca rant olayı baştan planlanmış olduğundan çok heyecanı olmuyor. Sıkıcı hayatlar...

Doğu ülkelerinde önce evler yapılır, sonra yollar yapılır, sonra da istihdam vs gibi konular gündeme gelir.
Batıda ise önce o bölgede yapılacak iş belli olur, ona göre ihtiyaçlar, yollar ve yerleşim planlanır, sonra da evler yapılıp yerleşim başlar. Tabi böyle olunca rant olayı baştan planlanmış olduğundan çok heyecanı olmuyor. Sıkıcı hayatlar...
bir diğer sihirli kelime ise:
Rönesans.

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
trrrrum,

trrrrum,

trrrrum!

trak tiki tak!

makinalaşmak istiyorum!

beynimden, etimden, iskeletimden geliyor

bu!

her dinamoyu altıma almak için çıldırıyorum!

tükrüklü dilim bakır telleri yalıyor,

damarlarımda kovalıyor oto-direzinler lokomotifleri!

trrrrum,

trrrrum,

trak tiki tak

makinalaşmak istiyorum!

mutlak buna bir çare bulacağım

ve ben ancak bahtiyar olacağım

karnıma bir türbin oturtup

kuyruğuma çift uskuru taktığım gün!

trrrrum

trrrrum

trak tiki tak!

nazım hikmet.

bizim millet edebiyat hastası bir millettir heleki Nazım ın şiirlerine bayılır. Yukarıdaki mısraların etkisinde kalmış olabilirler diye düşünüyorum.
Yok be şaga şaga. Kim sallar Yalova kaymakamı edebi cenahı. Ama arabayatapar, kızlar, oğlanlar, kadınlar kocamışlar. Her taraf araba olsun musluklardan araba aksın. Bende motor yağında yıkanmak istiyorum. Her eve iki araba olmaz herkese iki araba. Medeniyet göstergesi nede olsa. Kahrol doğa al sana bombe. Galiba bende...

trrrrum

trrrrum

trak tiki tak!

@Kuzey Ege "oradan da reforma gider " diyeceğim ama hepsinin sebebi birilerinin menfaati özellikle de kolay kazanilabilen garanti ve yüksek miktardaki kazanç , yani rant....

ABD'nin de trafik olan yerleri varmış:

Geri