Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

@Ulaş Apak
Sıraladığınız bu madde çok önemli! Kendi adıma söylemeliyim ki ben de turnike, yapay solunup haricinde çok fazla bir şey bilmiyorum. İşte bu konularda yazın sıcak olduğu şu zamanlarda tur düzenlemek yerine dernek veya forum yetkililerin düzenlediği bir etkinlik olmalı. Bunun için klimalı bir eğitim salonu bulmalı ve sağlık müdürlüğüne bir dilekçe yazmalı. Hepsi bu kadar ve sonra bir kaç hafta sürecek eğitim ayı. Bu lazım arkadaşlar. Gerçi beyin kanaması sırasında bunun faydası olmayacak ama en azından bir kalp krizi öncesi ve durumunda tecrübe çok önemli...

• Beğen
Tepkiler: hasan mehmet yalı
Scudo
@binRR

Evet abi, liste falan yapalım, acil durum anında ilk ulaşılacak, kan grubu, vb. Herkes eklesin kendisini, komik gibi görünebilir ancak her haftasonu durakta yoklama bile yapılabilir, kim geldi kim gelmedi gibisinden. Grup olmanın gücü ve faydası böyle anlarda ortaya çıkar diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: hasan mehmet yalı
Göderdiğim mesajlar içerisinden Ceyda hanım sağolsun cevap verdi, yarın babasına ulaşabileceğiz, evde bir de köpeği var biliyorsunuz, cep telefonu cevap vermediği için sanırım evde kimse yok, hayvan da şu an evde aç susuz muhtemelen:(

@binRR
Benim de bir kedim var. Böyle durumlarda hele evde tek başına yaşıyorsa zannedersem hayvanlar, listenin gerilerinde olmalı. Ama bir de Tayfun açısından düşünürsek onun susuz kalmasını (aç kalması hiç önemli değil) hiç ama hiç istemezdi herhalde. Kendisini bende tanımıyorum ama madem irtibat kurulmak üzere son görevimizi yapacağız inşaallah.

Bir de şu var arkadaşlar!

Bir benzerini daha önce de gezginlere yardımcı olabilmek için danışmanlık benzeri bir konuda dile getirmiştim; herkesin telefonu ve yaşadığı yer bir veritabanında olmasında ne mahsur var! Eğer bu dernek veya Delta'da olacaksa ve listeyi acil durumlar harici (reklam vb.) kullanılmayacağı taahhüt edlilirse bence hiç bir sakıncası yok.

Keza kan grubumuzu ve bisikletimizin markasını profilimizde yazıyoruz. Orada bir de kendi telefonumuz ve acil durum telefonu olabilir. Tıpkı doğum tarihi gibi görünmesinin istenmediği durumlarda işaret kaldırılarak bu kısmi gizlenir. Tabi bunu yöneticiler göreceğinden irtibatta hiç bir zaman sıkıntı olmaz.

Yöneticiler bu konuda bir cevap yazabilir mi?

ben size amerikadaki olayı anlatim.Ömmürüm bir kısmını bostonda geçirdim,haliyle bisiklet sporunu çok sevdiğim için.Bisikletle sağı solu dolaşmaya başladım bir gün başka bir bisikletliyle parkda tanıştık,üstündeki formayı çok begendim hemen sordum nerden alabilirim diye,dediki alamazsın dışarda satılmıyor ama bisiklet klubümüze katılırsan sana bir tane veririz ama bu renk olmaz seni ilk önce beginner yani acemilerle çıkartıcaz performansına göre prof arkadaşlar seni üste çıkartır yada bir süre orda takılırsın dedi.Tamam dedim gittim üye oldum tabi onların amatörü bizim proflardan iyiymiş :) categori 5 yani yokuş açısına göre veriliyor bu categoriler aynı tourde france daki gibi.Genelde bütün ülkede öyle.cat 5 başladık 30 kişilik bir grupte haftalık antireman programını email attılar bana sonra bunun çıktısını alıcaksın dediler her antireman öncesi ve yol kaptanına o yoksa yardımcısına götürüp imzalıtıcaksın dediler.Bundaki amaçları sizin performansını ölçmek gelişiminizi görmek ve yeni programlar vermek.Her turda antiremanlar bittikden sonra ayda 2 kere yapılırdı toplam 300 km bütün grup katılır ve birde içinde doktor kiralanmış bir araç bize eşlik ederdi.Antireman içinde hiç kimse yanlız kalmazdı her kişinin bir bodysi olurdu tıpkı askeriyede oldugu gibi onunla giderdiniz hep birşey olursada beraber lastiği onarır yada başka şeyler işte.Grubun ortak bir hızı vardı 20km 30 km antiremana göre değişiyordu o hızı aşamazsınız ve asla arkadaşlarınızı geçemezsiniz bu bir yarış değil çünkü direk yol kaptanı size ceza verirdi.grup olmak çok önemli anlıyacagınız.Şimdi burdakilerin yarısını yapsak türkiyede bisiklet sporunun önünü açarız.Ben türkiyedeki turlarda nelerle karşılaştıgımı yazmıyacam bile çünkü görüyorsunuz işler ortada.Biraz düzene sokmak lazım.Burda ama deltanın ve diğer büyüklerin öncü olması lazım klüplerini herkeze açmalılar eğitmen tutmalılar paraysa parasıda verilir ben amerikada ayda 30 dolar gibi bir ücret ödüyordum.Yani pek çok şey yapılabilir düşünelim ayrı bir topik açalım paylaşalım hatta buluşalım dışarda konuşalım artık adam gibi bir klüp kuralım.

@Salih Dinçer

Canım kardeşim mevzu evdeki hayvan değil, ben ailesinden birilerine ulaşıp cenazeyi bulmaya çalışıyorum, hiç değilse son görevimizi yerine getirelim, ayrıca evdeki hayvanı da kurtarabiliyorsak kurtaralım. iki gündür sürüş güvenliğinden bahsediyorsunuz, bu sonraki iş, bana göre de önce cenazeyi bulacağız, ailesine haber vereceğiz, sonra o hayvanı kurtaracağız bunlardan sonra ne güvenliğiyle uğraşacaksak uğraşalım. Kusuruma bakmayın biraz gerginim:)
Ben bu çabam sonucu tanıyan bir hanımefendiye ulaştım, ailesi yazın tekirdağ da yazlıkta kalıyorlarmış, muhtemelen evde kimse yok vede kimsenin haberi de yok, hanımefendi sağolsun yarın babasının telefonunu bulacak artık kaç yaşındaki adama nasıl söyleyeceksek:( orasını da pek bilmiyorum:(
Facebook yolladığım mesajları da spam zannetti sanırım, yada birisi şaka yaptığımı sanıp şikayet etti, şu an hiçbir yere mesaj atamıyorum, geri dönüş olduğunda birilerinden rica ederek ulaşmaya çalışıyorum, tam da sırasıydı yani.

ertan,çaba harcıyorsun,salih de telefonunu sürekli arıyor ama açılmıyor,yapılabilecek başka birşey de akla gelmiyor,mimarlar odası na üye olup olmadığını da bilmiyoruz:( haberlerini bekliyorum,inşallah ulaşabilirsin

@hasan mehmet yalı

Sanırım Ceyda hanım sayesinde yarın babasına ulaşabileceğiz, birde sabah Cüneyt muhtarlığa gidip durumu anlatacak, belki karakoldan bir memur la eve gidilebilir, bilemiyorum:(

@binRR

aynı üzüntü içerisinde,daha duyarlı olunmasını bekler bir halde,yazımı yazdım,salih de aynı üzüntüyü yaşar halde birilerine ulaşmaya çalıştı,inşallah tayfun da arkasında sadece pedal çevirmeyen,onun için son görevini dahi olsa yapma çabası gösteren arkadaşlarının dostlarının olduğunu hissedecektir,:in:

içimizde bir veteriner kardeşimiz varsa köpek sahibi adından rahmetli kardeşimizin ev adresine ulaşmamızı sağlıyabilir belki....yapılması gereken veterinerlere ait yönetim tarafından süratle hasta adının taranarak sonuca ulaşılması....sevgili kardeşimize bir faydamız olmamış bari köpeğine bir faydamız olsun.........

Arkadaşlar şimdi Ceyda hanımla konuştum, o da sağolsun evi bilen bir arkadaşına haber vermiş, polisler eve gelmiş teşhis için, kapıcı ben geleyim demiş ama aileden birisi olması lazım demişler, Sanırım yrın bu iş çözülecek biz de son görevimizi yerine getirebileceğiz:(
Bu arada köpek annesiyle beraber tekirdağda imiş. bir gelişme olursa sizi buradan haberdar ederim.

@binRR

ertan abi çabaların için kendi adıma teşekkür ederim
olayı duyduğumdan beri,şoktayım,ve inanamıyorum,
forumu açıp bile kimseye haber veremedim,kafa gitti:( :ci:
son haberleri sende bekliyorum

diğer arkadaşlardan ricam,acımız büyük,tam olayın sonucu belli olmadan,
hiç bir şekilde,hiç bir konuda yorum yapmasınlar

tayfun kardeşim mekanın cennet olsun,ruhun şad olsun:(

@Ulaş Apak

@derşan sezer

Ulaş ve Derşan Abiler,

İkinizin önerileri de gayet mantıklı. Hem ben dahil yeni gelenlerin sağlığını tehlikeye atmamış, hem de daha bilinçli bisiklet kullanmış oluruz. Son olarak kendisini tanımadığım Tayfun Abi'nin cenazesine katılmayı gerçekten çok isterdim. Ancak önce tez jürimdeki bir hocaya, tez önerimi kabul ettirmek için Maltepe Üniversitesi'ne, oradan da bir iş mülakatı için karşıya gitmem gerekiyor.

@Salih Dinçer

salih teşekkürler 45 derecede rampa çıkıldı ama temkinli idik ,,,evet kendi limitlerimide iyi bilirim asla üste çıkmam ,,,,,,,,,,,,,,,,
evet dönüşte telsizi hasanın yanlışla yere düşürmesi sonucu telsizsiz kaldık ....ve gene arkayı tuttum ama önümdeki arkadaş gruptan kopmaya başladı rampada ,,ve ona yavaş sür dedim şimdi ön grubu durdurmaya gidiyorum dedim arkama baktım çünki trafik başlamıştı evet ısı 38 derece idi topukladım ama hızlı değil....ve grubu yakaladım sağa çekildik yoldan çıktık araçlar garipçe dönüşü çok hızlı geliyordu orda bi tane radar olsa hepsine bence ceza gelirdi jandarma yoktu orda oraya jandarma bakıyor,,,
ve arkadaş yetişti,,,yorulmuştu ben arkasına masaj yaptım ,,,evet ekmek ile karpuz onu etkilemişti ............dokundu dedi,,,,evet önemli bi durum tabi yiyecekler ,,,,
şilede ise a-b grupları oluşturdum yüksek basanlar birbirlerini a- b grubundan bulacaktı a -grup bostancı- b grup ise alemdağ idi az çok herkezi biliyordum yani tempolarını ve sonuçta bostancı ekibinden bi arkadaşı alemdağ grubuna emanet ettim ve öne süratli iki fişeği koydum diğerleri onları yakalayacak idi yakalayamayanlar ise temposunu koruyacaktı partnerleri ile ......

@Ulaş Apak

ulaş ,,,tur saati temmuz ağustos aylarında saat 05.20 de başlar ve 08.30 da biter bu yol kullananlar içindir amaç performans ise bu saatler uygundur 144 km yapma olayı sabahki nem tabi insanları etkiler grup olarak gidilecekse tecrübeli arkadaşların ön ayak olması lazım arka takım kaptanı şart yüksek tempoda bile ,,,,hem grubu yakalayacak hem arkayı kollayacak bi adamın tekeri patlarsa ne olacak o vakit o arkadaş orda bırakılacakmı bunları önceden konuşup iyi organize etmek lazım ..ayrıca hiç tecrübesi olmayan arkadaşlar olursa ne olacak onlara gelmeyin diyemezsiniz yapılacak tek şey organizasyonu yapan kişinin her aksaklığı göz önüne almasıdır sabah kahvaltısında ne yenecek bunları yazacak aç karnına gelen olur ,,,,saatinde gelecek herkez,,,,,ayrıca telsiz şart .....herkez kendi can güvenliğinden sorumludur fazla sert bi ifade şeklidir ....tecrübeli olanlar tecrübelerini burda paylaşır aytekin erzan paylaşıyordu burda ama bu aralar gelmiyor buraya ne oldu ise bilmiyorum ...evet aytekinin çıkış saati 05.20 -08.30 --144 km toplam ...en doğrusunu yapıyor bana göre,,,

Tura ilk defa katılanlar dahil herkesin cep telefonunu numarasının alınması ve yeni katılımcılar olduğunda deneyimlilerden en az bir kişinin yavaş dönme pahasına onlarla beraber geri dönmesi.
- Yeni katılmak isteyen arkadaşlara özellikle yaz zamanı yüksek tempolu fiziksel aktivitenin vücudu zorlayabileceğinin ve eğer yüksek tansiyon gibi durumları varsa sakıncalı olabileceğinin hatırlatılması
- Yukarıda bir arkadaşın da belirttiği gibi tur katılımcılarının kategorilere ayrılması ve her kategorinin toplu ve düzenli bir şekilde dönmesi. Bunu hafta içi turlarında yapmaya çalışıyoruz, hâlâ tam oturtabilmiş değiliz ama uğraşıyoruz.
- Düzenli katılımcıların temel ilk yardım öğrenmeleri ve yeni gelenleri de öğrenmeye teşvik etmeleri. Artık internetin olanakları sayesinde en azından teorisini öğrenmek çok kolay. İngilizceden Türkçeye çeviri için yardım gerekirse elimden geleni yaparım

aynen doğrudur ,,,,,,,,,,,,,,

@Kudret Kurtcebe

evet yol bisikleti kullanan ve performans yapan arkadaşların menfaatleri icabı saatleri 05.20 ile 08.30 arasına çekmeleri bence daha mantıklıdır .....temmuz ve ağustos ayları sıcak geçecektir,,,

@hız

Ne demek, hepimizin arkadaşı Tayfun, aileye ulaşıldı yarın sabah kartal adliyesinde olacaklar sonra da hastaneden defin için cenaze alınacak sanırım, hangi camiiden vede hangi vakitte olacağını öğrendiğim an burada paylaşacağım.

Geri