Bülent Bayer
Aktif Üye
- Tepki
- 148
merhaba arkadaşlar. ben iki hafta sonra sabah 7 gibi istanbul zeytinburnundan yola çıkıp akşam hava kararmasına mütekip edirnede olmayı planlıyorum. toplam yol 225 km. kendime mapinfo programında google earthten yararlanarak bir harita yaptım. tem otoyoluna giremeyceğim için e5 üzerinden olacak bu tur. zeytinburnu-büyükçekmece-kumburgaz-silivri-çorlu-lüleburgaz-babaeski-havsa- edirne güzergahını kullanacağım. fakat hayatımda trakya bölgesine hiç adım atmadım. bu yol hakkında bilgisi olan, yolun tamamını veya belirli bölümlerini bilen arkadaşların tavsiylerini bekliyorum. geziyi mtb bisikletle yapacağım. tahribi dinlenmelerle beraber 12-13 saat arası sürer diye hesaplıyorum. google eartün üç boyutlu resim özelliğini kullanarak hemen hemen tüm yolu baktım, öyle aşırı bir rampa olmaması güzel. ama yolla ilgili detayları bilen arkadaşların tavsiyelerini de bekliyorum. beni en çok korkutan iki şey var. bunlardan biri ters istikametten esen rüzgar, diğeri ise emniyet şeridi olmayan yollar. bir de bu hayatımın en uzun yolu olacak. bundan önce bir kez tek günde adapazarı- gebze gidiş dönüş 170 km yaptım. aksilik çıkmadı. yanıma neler almam gerekir. ben şöyle bir liste yaptım. iki adet iç lastik, zincir baklası, tornavida-allen takımı, ledler için yedek piller ve yama. diğer ihtiyaçları yoldan karşılamayı düşünüyorum (beslenme gibi).
uzun yol tecrübesi olan arkadaşları ve bahsettiğim istikametin yollarını, rüzgar ve şerit durumlarını bilen arkadaşlar umarım tavsiyelerini esirgemezler.
muhabbetle.
dipnot: gezimi tamamlayınca fotorafları ve gezi yazımı burada sizlerle paylaşacağım.
bu da hazırladığım kaba taslak harita. gerçek ölçeklerle hazırladığım var bir tane de.
(link)
uzun yol tecrübesi olan arkadaşları ve bahsettiğim istikametin yollarını, rüzgar ve şerit durumlarını bilen arkadaşlar umarım tavsiyelerini esirgemezler.
muhabbetle.
dipnot: gezimi tamamlayınca fotorafları ve gezi yazımı burada sizlerle paylaşacağım.
bu da hazırladığım kaba taslak harita. gerçek ölçeklerle hazırladığım var bir tane de.
(link)