Scudo Sports

istanbul-edirne turu

Bülent Bayer

Aktif Üye
Tepki
148
merhaba arkadaşlar. ben iki hafta sonra sabah 7 gibi istanbul zeytinburnundan yola çıkıp akşam hava kararmasına mütekip edirnede olmayı planlıyorum. toplam yol 225 km. kendime mapinfo programında google earthten yararlanarak bir harita yaptım. tem otoyoluna giremeyceğim için e5 üzerinden olacak bu tur. zeytinburnu-büyükçekmece-kumburgaz-silivri-çorlu-lüleburgaz-babaeski-havsa- edirne güzergahını kullanacağım. fakat hayatımda trakya bölgesine hiç adım atmadım. bu yol hakkında bilgisi olan, yolun tamamını veya belirli bölümlerini bilen arkadaşların tavsiylerini bekliyorum. geziyi mtb bisikletle yapacağım. tahribi dinlenmelerle beraber 12-13 saat arası sürer diye hesaplıyorum. google eartün üç boyutlu resim özelliğini kullanarak hemen hemen tüm yolu baktım, öyle aşırı bir rampa olmaması güzel. ama yolla ilgili detayları bilen arkadaşların tavsiyelerini de bekliyorum. beni en çok korkutan iki şey var. bunlardan biri ters istikametten esen rüzgar, diğeri ise emniyet şeridi olmayan yollar. bir de bu hayatımın en uzun yolu olacak. bundan önce bir kez tek günde adapazarı- gebze gidiş dönüş 170 km yaptım. aksilik çıkmadı. yanıma neler almam gerekir. ben şöyle bir liste yaptım. iki adet iç lastik, zincir baklası, tornavida-allen takımı, ledler için yedek piller ve yama. diğer ihtiyaçları yoldan karşılamayı düşünüyorum (beslenme gibi).

uzun yol tecrübesi olan arkadaşları ve bahsettiğim istikametin yollarını, rüzgar ve şerit durumlarını bilen arkadaşlar umarım tavsiyelerini esirgemezler.

muhabbetle.

dipnot: gezimi tamamlayınca fotorafları ve gezi yazımı burada sizlerle paylaşacağım.

bu da hazırladığım kaba taslak harita. gerçek ölçeklerle hazırladığım var bir tane de.
(link)

Scudo
harika bir tur...Bende ilerleyen bir tarihte Gelibolu'ya gitmeyi planlıyorum gerçekten harika bir rota...:))

• Beğen
Tepkiler: Bülent Bayer
Güzel bir plan, uzun yol yapmadım fakat Trakyalıyım (Hatta Edirne'li =) ) su an vaktim yok fakat kısa bir zaman icinde googleearth görselleriyle size birkaç ipucu verebilirim özellikle Lüleburgaz'dan başlayıp Edirne'ye varana kadar =) Bu arada konaklamalı mı düsünüyorsunuz yoksa Edirne'ye vardıgınızda soluklanıp otobüse mi atlayacaksınız? Benim tavsiyem Edirne'deki bisikletlilerle (ben Ankara'da okuyorum) haberleşmeniz ve o aksam orada kalıp ertesi gün Meriç boyunda ağaçların arasında sakin bir yolda pedallayarak deşarj olmanızdır.. Ve Edirne'ye gitmisken Edirne Ciğeri'ni tatmanız yönünde(tavsiyem Niyazi Usta ya da Aydın Usta'dan olması)..
Ben 3 yıldır tatiller haricinde uzağım Edirne'den fakat Edirne'deki arkadaşlar güzergahlar hakkında daha iyi bir yönlendirme yapabilirler.. Edosk (Edirne Doğa Sporları Klübü) ve Tübit (Trakya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu) üyesi olan kişiler de bulunmakta forumda onlara ulasmaya calısın...

• Beğen
@hatırdan satırea

harita için www.mapmyride.com sitesini kullanırsan çok daha faydalı olur bence. Yükseklik grafiğini de çıkarıyor. Google3D den daha faydalı çünkü çok az bir eğim olsa bile görebiliyorsun. Aynı zamanda çıktısını alıp yanına harita olarak da alabilirsin. Kullanması da google earth den çok daha kolay.

• Beğen
@GiciK eRay ADALI

saol arkadaşım tavsiyelerin için. inan hepsinin dikkate alacağım. fakat edirneye gidince 4-5 gün kalacağım. kız arkadaşımın yanına gidiyorum. zaten fakülte edrinenin doğu girişindeymiş. onun yanında kallıp arkdaşlarıyla beraber meriç kenarında mesire alanlarını gezeceğiz. sonra adını unuttuğum bir külliye vardı. ve tabiki selimiye..

Selamlar, sizin düşündüğünüz turun tersini Mart başında biz yaptık. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=37760
Yolda sorunlu tek yer, Çorlu-Lüleburgaz arası. Çünkü bu bölümde emniyet şeridi yok gibi ve korkunç bir trafik yoğunluğu var. Ayrıca bu yolu 1 günde yapmanız sizi oldukça yorabilir. Tabi antremanlıysanız söyleyecek birşey yok. Turu buradan takip edip, sizi Edirne'de karşılarız. Sormak istediğiniz sorulara da yanıt veririz. Başarılar...

• Beğen
Tepkiler: sado
1 günde İstanbul-Edirne :eek:
Biraz zor olur ama olursa da Helal olsun..Edirne'ye geldiğinizde sizi karşılamak isteriz..

• Beğen
Tepkiler: Umut AL
@M.Ergun GÖZET

evet abi incelemiştim o turu. antreman durumum iyi. önümde iki hafta var, her gün düzenli olarak biniyorum bisiklete. bakımlarımı yapıp çıkacağım yola. aksilik olmassa hava kararmadan edirnede olurum ve haberleşiriz.
@Berker Kartel
umarım dostum, oraya varınca görüşürüz.

hmmm evet varım...07:00-20:00 saatleri arasında bu yolculuk gerceklesemez...gerceklesirse 2 gün 1 porsiyon olmak uzre aksam ve oglen cigerler benden yanında bi de ayran olur..

@pitgabba

tamam hocam anlaştık. peki ben nası ispatyabilirim o saatler arasında o yolculuğu tamamladığımı. sen edirnede mi yaşıyorsun?

@grigri

teşekkür ederim arkadaşım. bir aksilik olmazsa makale ve fotoraflarla burada olacağım.

@hatırdan satırea

arkadaşım bende acemi olmama rağmen tekirdağa doğru gitmeyi planlıyordum senin yazını okuyunca belki beraber cıkarız diye düşündüm ne dersin benide yanına kabul edermisin telefonum 05333583159 msn em kingofnyt@hotmail.com

arkadaşım bende senle bu yolculuğa katılabilirmiyim ne zaman cıkacaksın ben başaracağına inanıyorum bana ulaş 05333583159

kesinlikle başaracağına eminim çünki 10 mayısta beraberdik kartepede
evet cagan ve sen artık benim gözümde supersonik rampacısınız eğer 7 hazirana yetişebilirsen 2.tur kartepe olacak ve orada cagan ile birlikte 1.keşif kolunda görevlisin
ikiniz önde çıkacaksınız vericilerin olduğu tepeye 1601 rakıma
caganda fotoğraf makinesi var ve resimler çekeçek ikinci keşif kolunda görevliyim
sado ben ve eğer yavuz dostumda gelirse sizinle tepede buluşacağız
1601 rakım sözcüklerin bittiği an

Merhaba Ben Babaeskiden Umut. Babaeski de sizi karşılarım. İsterseniz evimde misafir ederim. Bisikletçilere çok saygım var . M. Ergun abi beni bilir. Sİze gerekirse edirneye kadar yanınızda gelirim. bisiklet sevdalısı bir gencim. İletişim bilgilerim aşağıda yazıor. Tanışmak isterseniz çok mennun olurum.

UMUT AL - BABAESKİ
0535-632-84-30
umutalumutal@hotmail.com
hedefistranca@hotmail.com
Cumhuriyet Mahallesi
94 No'lu Sok Uzun Apt.

Haber bekliyorum ona göre...

Çorlu-Lüleburgaz arasını 15:30'dan önce geçin. Yoksa tehlikeli bir trafiğe yakalanırsınız. Fabrikaların servis saatleri ve otobüslerin de yoldaki bir bisikletçiye pek saygıları olacağını hiç sanmıyorum (otomobillerin bile üzerinden geçecek gibi sürdükleri düşünülürse)

Geri