Scudo Sports

İsrafı engelleme yöntemlerimiz

gmfaruk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.377
Bisiklet
Kron
Herkesin israfi engellemek amaciyla yaptigi seyleri yazmasini temmenni ettigim baslik

Banyo yaparken 7 dk sonrasina alarm

Koyde gunes enerjisi ilk aklima gelenler

Scudo
Evimin holünde ve koridorunda sensörlü lamba kullanıyorum. Odalarda ekonomik ampuller. 23w - 115w gibi. Kiler falan 15w normal ampul. Biraz karanlıkta kileri karıştırmak zor ama. :)

Az konu açmaya çalışıyorum, mesajlarımında da israfsızlık kararı aldım.

@Asusmune Hocam bu çok önemli bir konu. Konuya ima yoksa sözümü geri aldım. :)

Fazla ışıkları söndürüyorum akşamları evde.. Salonda bir tv bir de lambader açık oluyor o kadar..
Araba kullanırken fazla yakmamaya çalışıyorum.. İstanbul-Fethiye arasında (750 km yi) 1.6 atmosferik motor arabayla bir depo benzinle gittim mesela :)

Kışın güneşli bir gün denk gelirse doğalgazı kapatıp güneş enerjisiyle ısınan suyu kullanırım, ekmek israfı neredeyse hiç yok, alafranga tuvalet çiş modunda kullanılırsa yarım sifon, bulaşıklar elde değil bulaşık makinesinde yıkanır, evde tasarruflu ampul kullanırım, çarşı pazara bazen yürüyerek inerim, açık büfe görünce saldırmam, aracımda birtakım manipüleci markaların euro 5 normlarına uygun dizel motoru değil euro 6 normlarına uygun dizel mevcut. Yaptığim en büyük israf ayakkabı ve kıyafet üzerine.

evde gereksiz lamba kullanımı yapmıyorum. tüm ampülleri led ile değiştirdim.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Serkan Mıstınoğlu
Haha bu iyiymiş

Evdeki günlük aydınlatma sistemlerinde led ampuller kullanıyorum. Bulaşık ve çamaşır makinesinin saat 22.00 den önce açılması yasak. Isı kaybını engellemek için camların bakımını yapıyorum böylece ses sorunuda bir nebze çözülmüş oluyor. Evdeki banyo,mutfak ve duş başlığı için büyük yapı marketlerden 50 Tl ye su tüketimini %55 azaltan aparat aldım, gerçekten işe yarıyor.

Buradan bakabilirsiniz.
(link)

İçişleri Bakanı suları sonuna kadar açar. Ben normalde lavabonun altında spiral hortum vanasından kısarım. O sürekli açar. Hermetik kombiye geçince cam balkonu söktürüp pimapen yaptım. Psikolojik biraz. Faydası olur mu bilmem. Led ampule ben de geçmek isterim. Arabam buz kesse bile tek başınaysam kaloriferi çok geç açarım. Motor ısınsın. Araba az yaksın. Arka taraf rezistans düğmesine hiç basmam. Basıldığı vakit çaktırmadan kapatırım. Hastayım biraz ben.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Sıcak havalarda evdeki vantilatörü bisiklete entegre edip hem spor yapmış oluruz hemde ortamı serinletebiliriz.:)

Elektrikte, suda, doğalgazda israfa kaçmamaya çalışıyoruz eyvallah. Peki vaktimizi israf etmiyor muyuz? Ya da yeni bir kıyafet alırken israf mıdır düşünüyor muyuz?

Ben kıyafet konusunda israf oluyor mu diye düşünüyorum ama vakit konusunda aynısını söyleyemem. :(

@Tahir Keskin Ucuz bulup aldığım hatta zayıflamak için bir beden küçük aldığım kot pantolonu, 8 yıl geçmesine rağmen hala giyebilmiş değilim. Kimseye de vermeye kıyamıyorum. Görsel olarak aynen duruyor. Acaba çürümüş müdür? :)

Daha bu hafta sonu İzmit outlet şenliğinde üzerime biraz dar gelen M Beden ürün aldım. Umarım böyle gidersem bahara giyebilirim. :

ben de en çok kıyafet konusunda israf yapıyorum. ama bu kıyafet israfı sanırım insanların büyük bölümünde mevcut. öyle pahalı kıyafetler de almam aslında ama ne bileyim, her sene her sezon gidip kıyafet almak bence israf. çoğu kıyafet daha uzun süre kullanılabilecek haldeyken ya sobaya atıp yakıyoruz ya da çöpe. niye??? çünkü insanlar bize cimri demesin, bir kazağı 3 sene giydi demesin diye...
okulda, işte ve diğer her yerde, aynı kıyafeti iki gün üst üste giymek ayıpmış gibi davranıyoruz çoğumuz.

ayakkabıya gelirsek, 2 ayakkabı 2 sene idare ediyor beni. bu kimine göre çok az olabilir kimine göre çok fazla ama bence normal bir sayı.

biraz su israfım da olabilir :D
ama elektrik israfım çok azdır.

Geri