- Tepki
- 5.716
- İsim
- Serhat C
Merhaba, Ankara'da evim ve işyerim arasındaki mesafe 25km( gidiş geliş 50km) sizce pedal takviyeli elektrikli bisiklet alsam (geçen ay yurtdışında gördüğüm Gazelle gibi bir marka düşünüyorum) bu mesafeyi her gün gidip gelebilir miyim? Benzer coğrafya da benzer şekilde ulaşım amaçlı günlük kullanan var mıdır? Tavsiye edeceğiniz bir marka model olursa onu da araştırmak isterim.
Gençay Abi selam, foruma hoş geldin. Ben Serhat. Seni burada görmek güzel; beraber izlediğimiz Tour de France etabının ve Avrupa'daki bisiklet kültürünün meyveleri diye yorumluyorum
Yıllarca kar kış kıyamet dahil tek yön 32 kilometre gidip geldim. Düz bir yol ve iş yerinde duş fırsatım vardı. Belirttiğin gibi iş yerine varışta daha çok iniş yapacağın için duş olmasa da sorun yaşamazsın. Bir iki küçük tavsiye:
- Elektrikli bisikletle başlamadan önce normal bisikletle gidip gelmeni tavsiye ederim. Kendini test edip gerçekten keyif alırsan bütçeni artırıp elektrikli bisiklete geçebilirsin. Beklentini karşılamazsa elektrikli bisiklet masrafına girmeden kenarda durmasında sakıncası olmayacak bir bisikletin olmuş olur. Veya "bu iş iyiymiş fakat yoruluyorum; biraz daha hızlı ve biraz daha rahat gideyim" dersen de elektrikli bisiklete geçebilirsin.
Samsun'da eski motosiklet kullanıcısı olup işe gidip gelmek için elektrikli bisiklet alıp çok memnun kalan arkadaşım var. Motosikleti özlese de "iyi ki motor yerine bunu almışım" diyor. Aynı zamanda normal bisikleti de var ve onu da sürüyor fakat işe gidiş geliş özelinde tatmin olmuş durumda.
- 25 kilometre işe gidiş geliş için kısa bir mesafe değil. Gidiş geliş günde toplam 2 saate yakın ayırman gerekecek fakat fiziksel olarak harika bir temel oluşturacaksın. Dinlenik nabzın düşecek, daha uzun efor gerektiren aktiviteler için hazır olacaksın.
Fakat bu yolun her gün her gün gide gele sıkıcı olmaya başlayacağı, giderken de gelirken de trafik olacağı, özellikle iş sonrası eve dönüşte yorucu olacağını da göz önünde bulundurmakta fayda var.
İlk etapta haftada 2-3 gün bisiklet diğer günler motosiklet olarak düşünülebilir.
Bisiklet seçimi konusunda bir sorun olursa özelden her zaman ulaşabilirsin. Selamlar...