Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
Aslında yüzde yüz haklısınız ama malesef bu sadece bisikletçide olan anlayış değil, bisikletçide bile olan bir anlayış. Büyükşehirleri bilmem belki durum farklı olabilir ancak bizim bölgede insanların çoğu bu anlayışta.
Tabi ki durum böyle olsa da aslında doğrusu sizin dediğiniz gibi yapmak ama ben o cesareti bulabilirmiyim bilmiyorum. Uğraştığımız şeylere bakın güler misin ağlar mısın?
Başka herhangi bir ülkede böyle bir anlayışın olduğunu düşünmüyorum. Batıda zaten genci yaşlısı herkes bisiklet kullanıyor. Bildiğim kadarıyla doğuda Çin'de ya da Japonya'da da bisiklet çok yaygın. Beğenmediğimiz Afrika'da bile böyle bir düşünce yoktur onlar zaten bisiklet bulamıyor bulsalar kullanacaklar. Gerçi Arap ülkelerini bilmiyorum belki onlar da bizim kafa yapımızda olabilir.
Artık tek umudum yakıt fiyatları biraz daha artarsa belki mecburiyetten durum değişebilir.
Bu kadar küsmeye gerek yok. Aslında ters konuşan herkesin de içinde bu iki tekeri sürme isteği var inanın. Bunu değiştirmek binicilerin elinde. Ağızları ne şekilde laf yaparsa yapsın inadına bineceksin. Sonra da hala konuşan olursa "noldu, zoruna mı gitti" diyebilirsin yani. Sonuçta sen binersin onlar yutkunarak bakarlar kardeşim. Sen çevreye değil, çevre sana uysun. ;)

Scudo
Bugün mahallemdeki bir bisikletçiye gittim. Aslında alıp almamak konusunda kararsızdım daha önce yazdığım sebepten dolayı. Sadece gidip bir fiyat araştırması yapmak istedim. Bir de belki bisiklet almak için biraz motive olurum diyerek gittim. Kapıdan girdim bisiklet bakıyorum dedim. Dakika 1 gol 1. Adam direkt çocuk kaç yaşında dedi. Ben de yok ben kendim için bakıyorum dedim. Gelmişken ayıp olmasın diye hızlıca bi kaç modele bakıyormuş gibi yapıp çıktım. Zaten iki gram olan motivasyonumu da bitirdi sağ olsun.
Ben bugün malesef şunu gördüm bizim ülkede bu zihniyet devam ettiği müddetçe bir arpa boyu yol alamayız. Biz acaba ne zaman medeni ülkeler gibi bisikletin yetişkinler tarafından da kullanılabilen bir ulaşım aracı olduğunun farkına varacağız?
vazgeçmeyin hocam geçen hafta 2 kez işe bisikletle geldim. işyerim 18 km gidiş geliş 35 36 oluyor. işyerinde 500 kişi çalışıyor ve ben idari personelim girip çıkarken garip garip bakıyorlar bandanama kaskıma bisikletime manyak bu diye hiç aldırış etmeyin.

Kıymetli dostlar buraya çok yazamıyorum maalesef ama işe bisikletle gitmeye devam ettiğimi belirtmek isterim. Arada mücbir sebepler olursa arabaya biniyoruz. Özetle, ben de buradayım. :)

Son düzenleme:
Bu hafta 3/3. Biraz hava değişimi. Bisiklet de periyodik bakıma... Herkese hayırlı haftalar.

(link)
(link)
(link)
Hocam merhaba, üniversiteyi dil tarihte okudum. Stravayı açtıktan sonra bir 15 dakika oraları gezdim. Sizin iş yerinin hemen caddeye bakan zemin kat dükkanlarından birinde (fotoğrafçının yanı olması lazım) muazzam etli çiğ köfte yaparlardı o yıllarda 😊

Bugün mahallemdeki bir bisikletçiye gittim. Aslında alıp almamak konusunda kararsızdım daha önce yazdığım sebepten dolayı. Sadece gidip bir fiyat araştırması yapmak istedim. Bir de belki bisiklet almak için biraz motive olurum diyerek gittim. Kapıdan girdim bisiklet bakıyorum dedim. Dakika 1 gol 1. Adam direkt çocuk kaç yaşında dedi. Ben de yok ben kendim için bakıyorum dedim. Gelmişken ayıp olmasın diye hızlıca bi kaç modele bakıyormuş gibi yapıp çıktım. Zaten iki gram olan motivasyonumu da bitirdi sağ olsun.
Ben bugün malesef şunu gördüm bizim ülkede bu zihniyet devam ettiği müddetçe bir arpa boyu yol alamayız. Biz acaba ne zaman medeni ülkeler gibi bisikletin yetişkinler tarafından da kullanılabilen bir ulaşım aracı olduğunun farkına varacağız?

Hocam siz kendi işinize bakın, el alem ne demiş ne yapacaksınız. Hoca, oğlu ve eşek hikayesini her gün insan kendisine hatırlatmalı bu memlekette. Bütçenize göre alın, geçin, hatta bütçenizin üstünde alın, şımartın kendinizi :)) Dünler geçti, yarınlar çok uzak, bugün var sadece BUGÜN... Saygılar

Bi pazar sabahı ve yine ben :) ve yine 23 dakika...

IMG_20211031_083821.jpg

Bu hafta izin yapamadım o yüzden 7/7 oldu ve böylece bu ay da bitmiş oldu. Ekim ayında böylece 25 gün sürmüş oldum. Kasım bu kadar verimli geçmeyecek, haftaya yağmurlar var zaten.

Herkese iyi pazarlar :)

Pazartesi sabahı ekipmanları kurutarak başladığımız haftayı 5'te 5 ile bitirdik hamd olsun.
Hava değişiminin çok ani olması sebebiyle heybede kışlık ekipmandan yazlık ekipmana envai eşya taşıyorum. :)

WhatsApp Image 2021-11-05 at 10.12.56.jpegWhatsApp Image 2021-11-05 at 10.12.32.jpeg

Geri