Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    706
Scudo
Her sabah işe giderken.. Antreman yapıyorum :) İşe giderkende, işten çıkarkende.. Sabah daha erkenmiş diye diye antremana devam etmişim, sonuç :)

asdasd.PNG

Bu günkü seferimiz ile 3/6 ile haftayı tamamlıyoruz. 11 km mesafe var ev ile iş arasında sabah erken kalkamadığım için fazla sürüş yapamıyorum. Akşam geç çıktığım için fazla sürüş yapamıyorum. ancak ev iş arası kadar bisiklete binebiliyorum artık. Mutsuzum ya.

Bu günkü seferimiz ile 3/6 ile haftayı tamamlıyoruz. 11 km mesafe var ev ile iş arasında sabah erken kalkamadığım için fazla sürüş yapamıyorum. Akşam geç çıktığım için fazla sürüş yapamıyorum. ancak ev iş arası kadar bisiklete binebiliyorum artık. Mutsuzum ya.
Aylık en az 450 yapar , yıl bazında 5500 e yanaşır. Mutsuz olmanız için hiçbir sebeb yok. Önemli olan sağlıklı olup bu kadar km yapabilmek. Ortalama bir motorlu taşıt kullanıcısı yılda 10 bin yapıyor. Bizim yaptığımız full emek. :harika:

İç lastiğin yaptığı yamuk ve biraz da tembellik nedeniyle bu haftayı 5/6 olarak tamamladık. Allah İstanbul'da metroya binenlere sabır versin ne hale gelmiş yahu. 3 durak boyunca nefesimi tuttum resmen.

İşe gidenler değilde , işten dönenler konusu olucak..

İş donuşu antremandan sonra fırına uğradım, en sevdiğim gevrekleri yapan bulut fırını. Yarın pazar sonuçta, güzel bit kahvaltı olmadan olmazdı. Fırıncı gördü bisikleti, sizleri izlemek çok hoşuma gidiyor vs geldi yanıma. Bisiklet kaç kilo? 8 kilo dedim, yaşlıyım ben (65yaşlarında vardı) daha hafifi yokmu? var 7kilonun altına inebilir fakat onlar yarış versiyonu. Ne fark ediyor? amca'cım hafifi olursa sert çukurda kırılabilir, benimki antreman bisikleti daha agırdır. Bunlar karbon (tıklatarak dinlettim) sana alüminyum lazım vs o sırada müşteriler geldi, hadi ben gideyim diyerek uzaklaştım :) Yazık amcaya hafifinden istiyo daha rahat gidermiş.. Fiyatı söylemedim şurada kalp krizi geçirebilirde :D Muhtemel gidicek bisikletçiye 8kiloluk karbon bisikletler varmış vs vs olay çıkıcak :D

Uzun aradan sonra, geçen iki hafta boyunca ufak ufak ısındırmalarla (akşamları 2 - 3 km kadar) sürerek kendimi hazırladım. Geçen hafta Perşembe ve Cuma günü işe bisikletle gidip gelmeyi başardım :D. Bu haftaya da bisikletle başladım. Hayırlısı bakalım.
Geçen hafta Perşembe günü 50 dk süren yolu bugün 45 dk da geldim. :) Geçen hafta Perşembe günü Ortalama hızım 12 km/h olmuştu, bugün14 km/h.
Daha öncelerden yazdığım gibi benim rotamda biri gidiş, diğeri dönüş 2 ayrı yokuş var. Her biri yaklaşık 1 km kadar ve Google Earth Pro'nun söylediğine göre ortalama %6 eğim (Kimi yeri daha dik %15, kimi yeri daha hafif).
Çok üzgünüm ki şimdilik kan ter içinde kalmamak için 27 vitesli şehir bisikletimden inip bu yokuşun yarısını yürüyorum :uzgnm:. Umuyorum ki, gelecekte yokuşun tamamını terlemeden ve bisikletimden inmeden çıkacağım. :hımm:
Yolun geri kalanı hafif eğimlerle kimi yerde iniş, kimi yerde düz toplam 9 km kadar.
Alttaki resimde yokuşlardan biri. (İşe giderkenki).
1591598358629.png

Agalar öyle soğumuşum ki işten bisikletim bile anladı. Bu sabah pedallar dönmek istemiyordu. En formsuz halimle 32 dakikada geldiğim yolu 45 dakikada gelebildim. Bu terslikte bir iş var... Hayırlısı

Hepimizde bir isteksizlik var.
Sabah uyanamadım ve mecburen işe geç kalmamak ya da daha az geç kalmak için aracımla geldim. :(
Sanırım akşam uyku saatini de ayarlamak 1 saat daha erkene çekmek gerekiyor. Bu sefer de ne zaman yaşayacağız ya! Hep başkalarına çalışıyoruz, kendimize kalan vakitler yok denecek kadar az. Kendime, çocuklara ve eşime vakit ayırmaya çalışsam ya işe gitmemeliyim, ya da işe geç gidip erken gelip gece de çok geç yatmalıyım. Yetişmek çok zor çook!...

Geri