Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    704
Scudo
Bir gün, bir ofis çalışıyorum. Dün itibariyle 3. kez bisikletle gidip geldim. Havaların ısınması düşündürüyor açıkçası. Fazla terlersem sabahları zor olur işe vardıktan sonrası. Bir de arada bir yeni kıyafet götürmek gerekiyor. O da sırt çantası demek. O da sırta nasıl yapışıp terletiyor yaşayan bilir. Yarından itibaren ful ofise döneceğiz sanırım. Bakalım nasıl olacak.

@makaram Cümleleriniz biraz kafa karıştırıyor. Anlamakta zorluk çektim valla:D Ek olarak çantayı ön tarafınıza alıp rahatlıkla sürüş yapabilirsiniz. Ben çantamı öne alarak +30km üstüne ayakta sürat bile yapabiliyorum...

Bir gün, bir ofis çalışıyorum. Dün itibariyle 3. kez bisikletle gidip geldim. Havaların ısınması düşündürüyor açıkçası. Fazla terlersem sabahları zor olur işe vardıktan sonrası. Bir de arada bir yeni kıyafet götürmek gerekiyor. O da sırt çantası demek. O da sırta nasıl yapışıp terletiyor yaşayan bilir. Yarından itibaren ful ofise döneceğiz sanırım. Bakalım nasıl olacak.
Bisikletin ağırlığının artması pahasına arkaya port bagaj taktırdım ve şimdi üzerine de gerekli eşyaların sığacağı ufak çanta bağlıyorum.
Pantolon, Tişört ve iç çamaşırları rulolar haline getirip önce ufak bir poşet içine sokuyorum, o poşeti de çantaya sokuyorum. Kalan ufak tefek eşyaları da içine atıp arkaya bağlıyorum.
Giysileri poşetli olarak çantaya koyma sebebim, işe gelince içindeki temiz giysileri giyp, çıkardığım terli iç çamaşırları o poşete koymak.
Kondisyon arttıkça da terleme azalacaktır diye tahmin ediyorum.
Bu arada bisiklete bağladığım çantam, bu alt resimdeki siyah çanta değil. Onun yarısı kadar ama gerekli her şeyin rahatça sığdığı diğer iki resimdeki çanta.

IMG_20191109_173306.jpg

1591772058537.png 1591772092356.png

@suyunsesi yol bisikleti kullandığım için port bagaj takamıyorum. 8 litrelik kadro çantam var. Tişört ve iç çamaşır rahat sığıyor ama pantolon sığmıyor. Bir de yedek ayakkabı getirdim geçen hafta. O yüzden mecbur çanta taşıdım.

Terleme konusunda fazla sıkıntım yok ama işe geldikten sonra soğumak uzun sürmeye başladı. Sırtım pek terlemez ama kafa bölgesi çok terliyor.
@makaram Cümleleriniz biraz kafa karıştırıyor. Anlamakta zorluk çektim valla:D Ek olarak çantayı ön tarafınıza alıp rahatlıkla sürüş yapabilirsiniz. Ben çantamı öne alarak +30km üstüne ayakta sürat bile yapabiliyorum...

Haklısınız :) Bir gün ev, bir gün ofis yazmam gerekiyordu. Eksik yazmışım. O yüzden 1 haftada 3 gün işe gitmiş oldum.

Çantayı ters takmayı diyorsanız daha önce denedim. Yol bisikleti gereği eğilerek sürdüğüm için boynumu kesiyor.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Bizim mesai saatleri bu hafta itibariyle değişti. Sabah 8.30 akşam 18.30 oldu. Normalde 18.00 da çıkıyorduk. Bu yarım saat ekim-kasım aylarında beni etkileyecek. Akşam karanlıkta çıkmak zorunda kalıyorum. Bunun yanında iyi tarafı cumartesi günü tatil oldu. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim bu değişikliğe. Bu hafta, bir aksilik olmazsa her gün bisikletle gideceğim.
Hepinize hayırlı işler.

@murat serbet Haftasonu telafi eder umarım.

Mağazada çalışırken 2+1 sistem çalışıyorduk. 2 gün 12 saat çalışma, 1 gün izin şeklinde. Ayda 10 gün izinim oluyordu ve herşeye yetiyordu. Resmi dairede işin olsa izin almaya gerek kalmıyordu. Haftasonuna denk gelen günlerde arkadaşlar ve aile ile plan yapılabiliyordu. Sonrasında günde 9 saat (bir hafta sabah gidip 7de çıkmak, bir hafta 1de gidip 10da çıkmak) ve haftada 1 gün hafta içi izin sistemine döndük. Bütün hayatım alt üst olmuştu. İzinin hiç bir şeye yetmediği gibi hiç dinlenemiyordum da. Sırf bu sistem yüzünden mağazayı bıraktım.

Bugün müdürümüz dedi ki ya tamamen evden ya da tamamen ofisten çalışacağız. Bir gün ev, bir gün ofis yok artık. Tamamen evden çalışınca haftasonu olmayacak ve mesai alamayacağız. Gelir biraz düşecek. 2 kişilik bir departman olduğumuz için kararı bize bıraktılar. Bende her türlü yol parasından kar ederiz diye evden çalışalım dedim. Diğer arkadaşın gözlerinde dolar işareti belirdi :koptum:

Neticede ay sonuna kadar evden çalışacağız. Bisiklet binmeye fırsat bulurum İnşallah :D

Bugün müdürümüz dedi ki ya tamamen evden ya da tamamen ofisten çalışacağız. Bir gün ev, bir gün ofis yok artık. Tamamen evden çalışınca haftasonu olmayacak ve mesai alamayacağız. Gelir biraz düşecek. 2 kişilik bir departman olduğumuz için kararı bize bıraktılar. Bende her türlü yol parasından kar ederiz diye evden çalışalım dedim. Diğer arkadaşın gözlerinde dolar işareti belirdi :koptum:

Neticede ay sonuna kadar evden çalışacağız. Bisiklet binmeye fırsat bulurum İnşallah :D
İş olmasa bisiklete zor bineceğim. Servis kullanmayalı bir yılı geçti sayılır. Evde dursak hanımda çocuk baktırır. :ssrtcbya: Allah'tan uzaktan idare edilmiyor işimiz. Bu sayede git gel bazen 18 bazen 19 km cepte. İş yerinde de en az 25-30 Km yapıyorum serinlikte deme git keyfime .:harika:

Belki tuhaf görünebilir ama ismini ilk defa duydum 🙈 galiba tam aradığım tarz birşey bu buff.
Çok iyi oluyor ben yaz kış kullanıyorum. Hem teri alıyor , hem kulak ve alın bölgesi rüzgar almıyor. Marketlere girerkende maske derdin olmuyor. İngiliz anahtarı gibi her işi görüyor. :harika:

Çok iyi oluyor ben yaz kış kullanıyorum. Hem teri alıyor , hem kulak ve alın bölgesi rüzgar almıyor. Marketlere girerkende maske derdin olmuyor. İngiliz anahtarı gibi her işi görüyor. :harika:

(link)

şöyle birşey yani

link paylaşamıyorum, google üzerinden kask altında kullanmak için 'bisikletçi kepi' ve boyunluk için 'bisiklet bandana' yazarak ulaşabilirsiniz.

Geri