Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    706
Scudo
Memur olduğum için işyerime takım- gömlek-kumaş pantolon giyerek gitmek zorundayım. Ancak bisikletle gitmek istiyorum. Böyle durumdaki arkadaşlar nasıl bir çözüm getiriyor? İşyerinde duş imkanım yok.
Bu konuda en şanslısı bu forumda benim galiba. Yapmış olduğum işle alakalı olduğu için beden sağlığımın dinç olması lazım. Allah devletimize zarar ziyan vermesin. Dolap, duş, spor salonu, yatakhanesi olmadı dinlenme salonu tam bir komplex diye bilirim. Bağlı bulunduğum Kamu Kurumu birimimle alakalı eksiklik olduğunda tamamlamaya çalışıyor. Normalde memur olduğum için kılık kıyafet kanununa uygun giyinmem lazım fakat bisikletle iş yerime gittiğimde kapri, bisiklet kıyafetleri ile gidiyorum. Sağolsun Amirlerim hiç serzenişte bulunmadıkları gibi yardımcı oluyorlar ve destekliyorlar.
20 yılı devirdim devlette. Beni üzen bu kadar imkan olmasına rağmen yeni başlayan genç memurların spora ve beden terbiyesine önem vermemesi. Kaldı ki yapmış olduğumuz işte en büyük gücümüz bedenimiz. Benden yaş olarak genç arkadaşların dökülüyor olması çoğu zaman anlatmama rağmen zoruma gidiyor.
Buna rağmen birimimde 3-4 arkadaşa bisiklet aldırdım. Güzel güzel sporlarını da yapıyorlar. Bazen diyorum sorun bende anlatamıyorum faydalarını sağlıklı yaşamın. Bazende Cüneyt baba gibi herkes aşağıya spora deyip zoraki yaptırıyoruz işte. İnsanoğlu tuhaf bir varlık hiç yaşlanmayacağını ve gücünün hep onunla devam edeceğini sanıyor. Birgün beni anlarlar İnşallah.
Ve dileğim odur ki Kamu yada Özel sektör zayıf kaldığı spor sorununa çözüm üretir. Bir duş kabini ve sayunma odası, dolabı sistemi olan bir oda 40 metrede olsa iş görür. İnşallah ülkemiz beden eğitimi konusunda uç noktalara gelir. Yoksa sağlığa ayrılan bütçe sürekli artacak. Yazı biraz uzun oldu bağışlayın. Cümlemize sağlıklı sürüşler. :harika:

@necmeddin abi yazı uzun olduğu kadar güzel olmuş ne iş yaptığını merak ettim (daha önce bir yerde yazdıysan uzun zamandır foruma girmediğim için görmedim affedin).
@Poizer devlet memuru değilim ama masabaşı işi yapıyorum 20 aydır ara vermiştim bisiklete bu gün tekrar başladım.İş yerimde mevzuata göre olması gereken duşakabin yok ne yazık ki ama en sıcak yaz günlerinde bile işe geliş zamanlarımda aşırı terlemiyorum özellikle form tutunca. Terlediğim zamanlarda da ıslak mendil + havlu + deodorant güzel çözüm oluyor. Sağlık sorunları haricinde hiçbir şey bisikletle işe gitmeye engel değil.

Strava çıldırmış olmalı 152,3km/h hız yapmadım ki ben :) Bu stravanın ölçümünü daha düzgün yapmasının yolu yok mu geldiğim mesafeyi de fazla ölçüyor. gerçekte geldiğim mesafe 11-12 km arasında.
Adsız.png

Abi atmosferi bile bozdu insanoğlu. Sabah kış ayında uyanıp, 1 saate sonbahara, 2 saate ilk bahara, öğlen yaza giriyorum. Aralarda yağmur atıyor, akşama sonbahar havasıyla eve dönüyorum :naslyni:.
Sabah aşırı soğuk, öğlen aşırı sıcak:eek:!... Bisikletle işe gidip gelme planlarım da altüst oluyor :acpsnr:.

Abi atmosferi bile bozdu insanoğlu. Sabah kış ayında uyanıp, 1 saate sonbahara, 2 saate ilk bahara, öğlen yaza giriyorum. Aralarda yağmur atıyor, akşama sonbahar havasıyla eve dönüyorum :naslyni:.
Sabah aşırı soğuk, öğlen aşırı sıcak:eek:!... Bisikletle işe gidip gelme planlarım da altüst oluyor :acpsnr:.
Cebe çantaya sığan bir rüzgarlık bu mevsimler için kurtarıcı oluyor. İstanbulda hafta başından beri kısa tayt - forma ile işe gidip geliyorum. Sadece sabahları yağmurluk oluyor, dönüşte katlayıp çantaya atıyorum.
(Decathlon 100 serisi yağmurluk. Sağlam yağmurlarda bir işe yaramıyor ama bu mevsim için yeterli. 500 serisi de aynı şekilde su geçiriyordu iade etmiştim)

Selamlar,
Ben de başladım işe bisiklet ile gitmeye. Gidiş-dönüş toplamda 6 km. Ancak giderken sadece bisikleti harekete geçirmek için pedal çeviriyorum galiba :D
Yani yokuş aşağıya sallanıyorum ve yaklaşık 150 metre aşağıya iniyorum.
Ankara'lılar bilirler. Eve dönerken, Keklikpınarı yokuşunu çıkıyorum.
Dönüşte ise 150 metre tırmanıyorum ve bu yol sadece 3 km. Yani oldukça zorlu bir antrenman oluyor; çok fazla yokuş olduğu için.
Çok şükür, tek solukta hiç durmadan eve ulaşıyorum ancak dün kafamda bir soru işareti kaldı.
Acaba fazla mı zorluyorum, bunun sizce bir dezavantajı olur mu? (bacak sağlığı açısından)
Aralıksız yokuş ve eklemlere baskı?

@Hüseyin K 3km mesafeden sayılmaz yeni başladıysanız belki antreman gibi hissedebilirsiniz ama aslında indi bindi gibi bir şey. 40 50 km mesafelere gidenler var işe sadece 3km den fazla yokuş çıkanlar da var tabii vücudunuz alışınca yolu bile uzatırsınız hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Hüseyin K 3km mesafeden sayılmaz yeni başladıysanız belki antreman gibi hissedebilirsiniz ama aslında indi bindi gibi bir şey. 40 50 km mesafelere gidenler var işe sadece 3km den fazla yokuş çıkanlar da var tabii vücudunuz alışınca yolu bile uzatırsınız hayırlı olsun

Sanırım yazmış olduğum konu yanlış anlaşılmış. Düz yolda ya da dağ yolunda benim de 40-50 km yapmışlığım var ve sürekli spor yapan biri olarak kondisyonum var. Bahsetmek istediğim ise 3 km'lik bir mesafe ve yaklaşık 150 metrelik bir tırmanış. Bu tırmanışı bir solukta yapabiliyorum. Bu durum bacak sağlığı açısından problem yaratır mı? Çünkü oldukça zorlu bir yokuş.

@Hüseyin K Kesinlikle yanlış anlaşılmış :) bu kondisyon varsa zorlanma yoksa hiç sıkıntı yaşamazsınız benim deneyimlerime göre.

Bu hafta 3/4 yaptık çok şükür ama strava sanırım benim cihazımdan kaynaklı olarak bir türlü doğru ölçüm yapamıyor. Önereceğiniz bir uygulama var mı

@sspl geçmiş olsun. Vida akıllı durmamış. PVC doğrama üretimi yapan bir şirkette çalışıyorum kapının önünden her gün onlarcasını topluyorum her gelen müşterinin kamyonetinden bir iki tane düşüyor ne yazık ki çözümü yok. Bu tarz işler yapanların takım sandığından kamyonetlerin kasasına düşüyor oradan da eninde sonunda yola.

Bu hafta 3/4 yaptık çok şükür ama strava sanırım benim cihazımdan kaynaklı olarak bir türlü doğru ölçüm yapamıyor. Önereceğiniz bir uygulama var mı
Bende yeni bir program arayışındayım sports tracker hakkında iyi yorumlar okudum aklınızda bulunsun

• Beğen
Tepkiler: CNC ve necmeddin
@erman35 zeopoxa cycling diye bir program test ettim dün daha doğrusu test edemedim gps bağlantısını almıyor bir türlü bu gün de sport tracker a bakarım iş çıkışı sonucu burada yazarım. teşekkürler

Geri