Osman Selman
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 390
Yeter çok tembellik yaptın marttan belli , iki pedal at alem bisikletçi görsün.Evden çalışma bitiyorBisikletle işe gitme başlıyor
![]()
İş yerin çok yakın o zaman . Benim iş yerine git gel her ay en az 200 en fazla 320 km oluyor. İş yerinde de idman olsun diye her nöbetim de en az 15 km atsam , sadece iş yeri ile alakalı ayda en düşük 350 km oluyor bir ayda.@necmeddin Olur mu abi hayatmın bisikletini evde çalıştığım dönemde sürdüm.Bu ay 370 km yapmışım. Geçmiş yıllarda bu mesafeyi bir yılda yapmışlığım var
![]()
Hepinize hayırlı işler. Dün eve dönerken, minibüs caddesi üzerinde, sol tarafımdan üzerime kırarak bir bisikletli girdi. Geçtikten sonra da dikkat et diye de uyardı sağ olsun.Sesimi çıkartmadım. Kalbini kırmak istemedim. Arkasından aynı hızla devam ettim bir süre. Tüm kırmızı ışıklarda geçti. Yayalara da çekil falan gibi laflar etti. Bisiklet kullanımı artıyor ama bu işi kurallara uyarak ve insanları rahatsız etmeden yapmak isteyenlerin sayısı azalıyor. Benden yaşça da büyük olan dünkü adam gibiler bizim yıllar içinde oluşturduğumuz imajı çok kısa sürede yerle bir edebilir. Motorcular gibi algılanmamız böyle giderse yakındır. Bu adamın yeni kullanıcı olduğunu nereden çıkarttın derseniz zinciri olabilecek en çapraz şekilde kullanıyordu
Belki birkaç yeni arkadaş burayı okur da kebapçı motoru gibi gitmemesi gerektiğini anlar diye yazmak istedim.
Araba içinde, özellikle sokakta çocuklar varsa, o çocukların gözlerinin içine baka baka emniyet kemerimi takmadan motoru çalıştırmıyordum. Amaç çocuklara güzel örnek olmak. Aynı şeyi bisiklet içinde yapmak boynumun borcudur. Kask, gözlük takılacak. Kırmızıda beklenilecek, güleryüzlü ve insancıl olunacak. Eldeki çöp, göstere göstere CEBE konulacak. Dönemeçlerde elle izin istenilecek. Yaya geçitlerinde öncelik kesinlikle yayaya verilecek. Diğer canlı kardeşlerimize de (aynı toprak anadan doğduk ve kardeşiz) minik kirpi, kedi ya da köpek fark etmez, sevgiyle yaklaşılacak... vb. aklıma gelmeyen niceleri.Hepinize hayırlı işler. Dün eve dönerken, minibüs caddesi üzerinde, sol tarafımdan üzerime kırarak bir bisikletli girdi. Geçtikten sonra da dikkat et diye de uyardı sağ olsun.Sesimi çıkartmadım. Kalbini kırmak istemedim. Arkasından aynı hızla devam ettim bir süre. Tüm kırmızı ışıklarda geçti. Yayalara da çekil falan gibi laflar etti. Bisiklet kullanımı artıyor ama bu işi kurallara uyarak ve insanları rahatsız etmeden yapmak isteyenlerin sayısı azalıyor. Benden yaşça da büyük olan dünkü adam gibiler bizim yıllar içinde oluşturduğumuz imajı çok kısa sürede yerle bir edebilir. Motorcular gibi algılanmamız böyle giderse yakındır. Bu adamın yeni kullanıcı olduğunu nereden çıkarttın derseniz zinciri olabilecek en çapraz şekilde kullanıyordu
Belki birkaç yeni arkadaş burayı okur da kebapçı motoru gibi gitmemesi gerektiğini anlar diye yazmak istedim.
Benim de size tam tersini anlatayım. Benim işe gelirken kullandığım 2 şeritli bir yolda, aracın normal şeridinin dışında bir üçüncü şerit olan emniyet şeridi ve hatta onun da dışında bir o kadar daha boşluk olan 3 - 4 km kadar bir düzlük var. Yani neredeyse 4 şerit olacak yol. Orada ben en sağdan giderken, kasten dibime kadar sokulup geçen 2 araca rastladım şimdiye kadar 😠. Keşke araçlarını durdurup inseler ve ben de onlara güzel bir merhaba desem. Dünyalarını güzelleştirsem. Onlar da bir anda mutlu olsalar da etraflarında kuşlar börtü böcek cik cik diyerek uçussaDün akşam gelirken yolun 2 şeritten tek şeride düştüğü bir yer vardı. Arabalar yanyana çok yakın durduğu için geçecek kadar boşluk yoktu. Yolun sol tarafında ayağımı kaldırıma dayayıp bekleyeme başladım. Beni gören önümdeki araç şoförü arabayı olabildiğince sağa yanaştırıp bana geçişim için yok açtı. Sonra onun önündeki sonra da onun önündeki derken 5 araç bana yol açtı dünya birden güzelleşti benim içinHepsine teşekkür ederek geçtim. Bir tanesi biz gidemiyoruz bari sen git dedi
![]()