Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    706
bayadır beklediğim bisikletle işe gidiş-dönüş sürüşünü bugün yaptım. rota maltepe-bostancı motorla kabataş - maslak - beşiktaştan motorla kadıköy- maltepe şeklinde. toplamda 45km sürüş 1 saat 57 dk da bitti. bu hafta en az 4 yapmak istiyorum bu şekilde. detaylar aşağıda

(link)

WhatsApp Image 2020-06-29 at 17.48.35.jpeg

Scudo
@necmeddin Olur mu abi hayatmın bisikletini evde çalıştığım dönemde sürdüm. :D Bu ay 370 km yapmışım. Geçmiş yıllarda bu mesafeyi bir yılda yapmışlığım var :koptum:
İş yerin çok yakın o zaman . Benim iş yerine git gel her ay en az 200 en fazla 320 km oluyor. İş yerinde de idman olsun diye her nöbetim de en az 15 km atsam , sadece iş yeri ile alakalı ayda en düşük 350 km oluyor bir ayda.

günaydın hayırlı işler dilerim,
yol bisikletine geçtikten sonra rakamlarımda kıpırdanmalar oldu; süre azaldı ortalama hızım arttı.
kendimi yıpratmadan normal sürüş ile
1593497249763.png

Hepinize hayırlı işler. Dün eve dönerken, minibüs caddesi üzerinde, sol tarafımdan üzerime kırarak bir bisikletli girdi. Geçtikten sonra da dikkat et diye de uyardı sağ olsun. :) Sesimi çıkartmadım. Kalbini kırmak istemedim. Arkasından aynı hızla devam ettim bir süre. Tüm kırmızı ışıklarda geçti. Yayalara da çekil falan gibi laflar etti. Bisiklet kullanımı artıyor ama bu işi kurallara uyarak ve insanları rahatsız etmeden yapmak isteyenlerin sayısı azalıyor. Benden yaşça da büyük olan dünkü adam gibiler bizim yıllar içinde oluşturduğumuz imajı çok kısa sürede yerle bir edebilir. Motorcular gibi algılanmamız böyle giderse yakındır. Bu adamın yeni kullanıcı olduğunu nereden çıkarttın derseniz zinciri olabilecek en çapraz şekilde kullanıyordu :) Belki birkaç yeni arkadaş burayı okur da kebapçı motoru gibi gitmemesi gerektiğini anlar diye yazmak istedim.

Hepinize hayırlı işler. Dün eve dönerken, minibüs caddesi üzerinde, sol tarafımdan üzerime kırarak bir bisikletli girdi. Geçtikten sonra da dikkat et diye de uyardı sağ olsun. :) Sesimi çıkartmadım. Kalbini kırmak istemedim. Arkasından aynı hızla devam ettim bir süre. Tüm kırmızı ışıklarda geçti. Yayalara da çekil falan gibi laflar etti. Bisiklet kullanımı artıyor ama bu işi kurallara uyarak ve insanları rahatsız etmeden yapmak isteyenlerin sayısı azalıyor. Benden yaşça da büyük olan dünkü adam gibiler bizim yıllar içinde oluşturduğumuz imajı çok kısa sürede yerle bir edebilir. Motorcular gibi algılanmamız böyle giderse yakındır. Bu adamın yeni kullanıcı olduğunu nereden çıkarttın derseniz zinciri olabilecek en çapraz şekilde kullanıyordu :) Belki birkaç yeni arkadaş burayı okur da kebapçı motoru gibi gitmemesi gerektiğini anlar diye yazmak istedim.

Üstad trafikte saygı görmek istiyoruz ama çoğunluk olarak her türlü saygısızlığı yapıyoruz, bu memlekette bisiklet kullananlarda masum değil yani :)

Araba içinde, özellikle sokakta çocuklar varsa, o çocukların gözlerinin içine baka baka emniyet kemerimi takmadan motoru çalıştırmıyordum. Amaç çocuklara güzel örnek olmak. Aynı şeyi bisiklet içinde yapmak boynumun borcudur. Kask, gözlük takılacak. Kırmızıda beklenilecek, güleryüzlü ve insancıl olunacak. Eldeki çöp, göstere göstere CEBE konulacak. Dönemeçlerde elle izin istenilecek. Yaya geçitlerinde öncelik kesinlikle yayaya verilecek. Diğer canlı kardeşlerimize de (aynı toprak anadan doğduk ve kardeşiz) minik kirpi, kedi ya da köpek fark etmez, sevgiyle yaklaşılacak... vb. aklıma gelmeyen niceleri.

Dün akşam gelirken yolun 2 şeritten tek şeride düştüğü bir yer vardı. Arabalar yanyana çok yakın durduğu için geçecek kadar boşluk yoktu. Yolun sol tarafında ayağımı kaldırıma dayayıp bekleyeme başladım. Beni gören önümdeki araç şoförü arabayı olabildiğince sağa yanaştırıp bana geçişim için yok açtı. Sonra onun önündeki sonra da onun önündeki derken 5 araç bana yol açtı dünya birden güzelleşti benim için :) Hepsine teşekkür ederek geçtim. Bir tanesi biz gidemiyoruz bari sen git dedi :D

Dün akşam gelirken yolun 2 şeritten tek şeride düştüğü bir yer vardı. Arabalar yanyana çok yakın durduğu için geçecek kadar boşluk yoktu. Yolun sol tarafında ayağımı kaldırıma dayayıp bekleyeme başladım. Beni gören önümdeki araç şoförü arabayı olabildiğince sağa yanaştırıp bana geçişim için yok açtı. Sonra onun önündeki sonra da onun önündeki derken 5 araç bana yol açtı dünya birden güzelleşti benim için :) Hepsine teşekkür ederek geçtim. Bir tanesi biz gidemiyoruz bari sen git dedi :D
Benim de size tam tersini anlatayım. Benim işe gelirken kullandığım 2 şeritli bir yolda, aracın normal şeridinin dışında bir üçüncü şerit olan emniyet şeridi ve hatta onun da dışında bir o kadar daha boşluk olan 3 - 4 km kadar bir düzlük var. Yani neredeyse 4 şerit olacak yol. Orada ben en sağdan giderken, kasten dibime kadar sokulup geçen 2 araca rastladım şimdiye kadar 😠. Keşke araçlarını durdurup inseler ve ben de onlara güzel bir merhaba desem. Dünyalarını güzelleştirsem. Onlar da bir anda mutlu olsalar da etraflarında kuşlar börtü böcek cik cik diyerek uçussa :krnz: .

Günaydın, hayırlı işler herkese. Bu hafta'da 5'te 5 ile bitti. Havalar ciddi anlamda ısındı ve ilerleyen günler daha zor olacak. Ortalama hızımı iyice düşürdüm ama işe gidip gelmek kış kadar rahat olmayacak gibi.

Geri