Scudo Sports

İşe bisikletle gideMEyenler

@Çetin ŞAHİNÖZ

Çetin abi bu cümlelerine ben de dahil miyim ya. Dahil isem çok mutlu olacağım.

Scudo
dostum, bana sorduğun için mutlu oldum, sağolasın verdiğin değer için.
ama hiç merak etme böyle hisseden herkes tabii ki dahil..

Bisikletim GEZENTİ bu sabah arkamdan ağladı :((

işe bisikletle gitmiyorum, hiç denemedim bile. Benim bahanelerim şöyle :

Şirket aracıyla gidiyorum, saha elemanıyım, rahatlık :)
Mesaim 6:30 da bitiyor kışın karanlıkta yol almam gerekiyor.
Batıkentte oturuyorum, işyerim Hoşdere caddesinde. Otoban kıvamında yol ve kavşaklardan sabah trafiğinde bisikletle geçmem gerekiyor.
Eksoz dumanı, Ankara ayazı, kaza yapma korkusu...
Hoşdere yokuşu, son kmlerde terleme, işyerinde duş gibi imkanların olmayışı, işyerinde garip durumlara düşmek milletin ağzına sakız olmak, özel sektör :)
Erken çıkmak zorunda kalmak, 9 aylık bebeğimiz var valla kalkar kalkmaz tepemde ufaklık, onu oyaladım derken zaten arabayla bile geç kalıyorum hergün.

bahane bahane bahane... bırakın işe gitmeyi normal haftasonu antenmanlarını bile yapamıyorum, bilmiyorum bende mi var bir hata ama özellikle bebişten sonra böyle oldu, alınan kilolar antrenmansızlık, roller almayı düşünüyorum ona bile binebilir miyim bilmiyorum?

Özetle evlilik ve küçük çocuk, özel sektörde çalışmak, Ankara gibi megaköyde oturmak bunlar beni engelliyor.

Kayda değer bahaneler var Emrah bey ama en makul olanı Ankara megaköyünde yaşamak olsa gerek.

evim iş yerime 11 km ayrıca yokuş o yüzden çok istediğim halde gidemiyorum , öğretmen olduğum halde yapmak istiyorum ama olmuyor

@hsnsylk

Gayret edenin elinden kurtulmaz dostum. Hele bir başla, bak göreceksin bir kaç haftaya uçarak çıkamaya başlarsın.

Yapmaya çalışıcam ama biraz kondisyon olarak iyileşmem lazım arkadaşlar destekler için teşekkürler.. yapılamayacak şey yoktur bizimki sadece miskinlik...

işe bisiklet ile gidemeyenler illaki bulur çaresini demokrasilerde asla çareler tükenmez,
diyelim askersiniz ve mesleğiniz bu
üniformaları arka bagaja koyarsınız ve üstünüzü sonra kışlada değiştirirsiniz
diyelim polis memurusunuz aynen gene polis kıyafetlerinizi arka bagaja koyar karakola gidersiniz
ya da bankada memursunuz gene aynı şekilde ,
ve de işcisiniz gene aynı şekilde
ya da taksi şöförüsünüz durağınıza bisiklet ile gidersiniz üstünüzü değiştirirsiniz ,
veya özel sektördesiniz aynı şekilde
ama bizde ne var vay efendim özel sektördesin herkesin altında araba sende bisiklet
sonra müdür sizi çağırır bakın beyfendi der bizim bu şirketin bi kalitesi vardır prestiji vardır sizin bu şirkete bisiklet ile gelmeniz bence biraz abesle iştikal derse ne olacak
hahahahah
çok komik tabi abesle iştikal
yav hollanda başbakanı cumhurbaşkanımızı bisiklet ile karşılamaya gitti hey havrum hey durumları ,,

Organize sanayi bölgesinde çalışıyorum, sabahları işe giderken, akşamları işten dönerken herkesin acelesi var, herkes hayvan gibi araç sürüyor, servis arabaları desen birbiriyle yarışıyor, işten geç çıkmak bile çare değil, bu trafik 1-1,5 saat sürüyor. Ayrıca ya anayoldan karşıdan karşıya geçmem gerekiyor ya da yolu 5km uzatıp trafiği daha yoğun olan bir yoldan gitmem gerekiyor, egzozlardan çıkan mazot ve benzin kokusu da cabası.
Yolun uzunluğu, yokuş oluşu vs.. hiç önemli değil iş yerim çarşıdayken 20km gidiyordum, burası 10km olmasına rağmen ne zaman bisikletle gitsem trafikte başım belaya girdi ya da dikkatsiz bir sürücü beni tehlikeye soktu. Maalesef artık bisikletle gitmiyorum. İş yerinin servislerini kullanıyorum sabah 06:00 da uyanarak :)

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Bence en güzelini yapıyorsunuz. Önce can güvenliği! Öğrenciyken Sarar'da staj yaptım, o zamandan bilirim yolun ne berbat olduğunu.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Çünkü iş yerim evime yakın. Bisikleti çıkar yola git falan derken çok daha meşakkatli oluyor. Yürüyerek gitmek daha kolay.

@Kudret Kurtcebe

Sayın Kurtcebe,

Siz bir harikasınız :) Ben bir emekli olayım ahanda o zaman açacam ağzımı ;) Bende ciddi bir kurumdayım. Ve Haziran 2013 de işe bisikletle gelmeye başladım. Resmi gazete de giyimle ilgili karar değişikliği oldu. Ben duruma inat üstümde beyaz bir elbise, altımda beyaz bir tayt. Kafada kask. Bisikletle geldim gittim ofise. Mesai öncesi giyim tarzıma kim karışır yahu. Masamdaki halim ilgilendirir onları. İşte o kadar....

bir ara deltabisikletin dağıtımcısı olduğu, hatta o kadar bu marka ürünleri aldım ki bana agu mehmet diye seslenir oldu deltabisiklet ahalisi, agu diye hollandalı bir marka var. www.agu.com sitesine bakınca, güncel elbiselerin üzerine giyilesi tasarımlara sahip ürünleri görebilirsiniz.

10-12 km yol var evimle işim arası. yol düz d-100 üzerinden gitmek gerekiyor. 1 kez gittim riskli idi. sabah trafiği ayrı bir risk. Akşamı daha farklı riskti. Bunun dışında aslında en önemlisi işim gereği takım elbiseli olmak zorundayım. Ve iş yerimde duş imkanım yok. Bisikletle giden arkadaşlar konusunda okumuştum kolonyalı mendil vs silme işini ama bana çok iyi bir alternatif gelmedi. bu nedenlerle gidemiyorum ne yazıkki. en kısa zamanda scooter tarzı bir motor alıp onunla gitmeyi planlıyorum. o rüzgarı soluyacağım. o rüzgar vicuduma çarpmayınca rahat edemiyorum :)

İşe takım elbise ile gidilmez diye bir şey yok. Bir tek paça bandı bağlanmazsa sıkıntı oluyor. Bu nedenle her pantolonumun paçasında bir küçük yırtık vardır. Birde açık aynakol varsa paçanızın yağ olmaması içten bile değil. Bence bisikletle işe gitmenin tek olumsuz yönü ter. Terlemeyi engellemek gerekiyor. Artık ne tür içlik giymek gerekirse.

@NEVRES KME

bravo resmen tebrik ederim
bu ülkede km 2 başına fazla örümcek kafa olduğundan ve bu örümcekler kafada ağlar oluşturduğundan bu kafada olanların tarzlarını değiştirmesi zor olur ama donkişot olmak lazım bi yerde bazen yel değirmenlerine saldırmak lazım ama donkişot gibi kendini şövalye zanneden aptal gibi değil ve gerçek yel değirmenini düşman zannedip uzun mızrağı ile kaybedeceği bi savaşa değil
zati anca aklı kaçık olan uzun mızrak ile dönen yel değirmenine saldırır anında kırılır o mızrak
evet hollanda başbakanı,
bu adam bisiklete biner hollanda insanları asla ,aaaaaaaaaaaaa koca başbakana bak bisiklete biniyor demez
hollanda kültürü başkadır buranın kültürü başkadır ha bizim kültürümüzde ne vardır dostluk vardır ikram vardırda artık onlarda kayboldu millet geçim derdine düştü , 890 lira asgari ücret ile

sokaklarda çöplerden teneke kola toplayan plastik pet şişe toplayanlar var
bi odada aylığı 100 liraya kalıyorlar, günde 40 lira kazanıyor adamlar
ama sigortası yok bu adamların bunlara çare bulacaksınız
devlet yönetmek öyle kolay iş değil

@Kudret Kurtcebe

Geçenlerde arkadaşın biri espiri yapıyor sözde, benzinden kâr edersin artık bisiklete binerek dedi. Evet dedim ben her türlü mücadeleyi vereyim, diğer ilgililer ayakkabı kutusu doldursun :(

Geri