@cesar çakas
Hayır elbette federasyonları destek sağlamıyor. Ayrıca tek günlük C2 dağ bisikleti yarışlarında sandığınız kadar seyirci genellikle olmuyor.
Bu federasyon yardımı için bir olay anlatayım;
İtalyada yaşarken Granfondo'ya katılmak için fırsatım olmuştu. Gidip öğrendim.
Birincisi ferdi lisans alınamıyor, mutlaka bir kulüp üyesi olmanız lazım. Gittim bir amatör kulübe;
Bana dediler ki, hastaneden sağlık raporu al, bize de 50 euro getir, lisansı veririz. Hastane masrafı da bana aitti.
Lisansı alınca forma veriyor musunuz, yada bisiklet sponsorunuz bedava bisiklet veriyor mu dedim... Evet dediler, formayı 50 euro karşılığı alabilirsin. Bisiklet sponsorumuz, 3 sporcumuz için bedava verir, ama sana vermez. Sen satın alacaksın. Satın almak istersen sponsor sana indirim sağlayacak.
Eh peki dedim benim nasıl olsa kendi bisikletim var. Ya yarışa gelirsem ne sağlıyorsunuz ve federasyonun verdikleri neler? Dedi ki federasyon bişey vermez. Biz de veremeyiz, kendi imkanınla geleceksin. Aman ha dediler, otelini önceden rezervasyon yapmazsan kalacak yer bulamazsın, yada çok pahalıya kalırsın.
Ona da tamam dedik, birkaç arkadaşım gidiyordu zaten onlarla giderim.
Peki dedim yarış içinde, lastiğim patlarsa yedek (ödünç) jant filan? Dedi ki bizde yedek olmaz, sen getirirsen belki yardım edebiliriz. Ama sponcumuz fazla, o yüzden kendine bir yardımcı getirmelisin.
Lisans ve hastane işini yetiştiremediğimden katılamadım, ama izlemeye gittim. Federasyon sadece hakemleri ile ordaydı, özel bir organizasyon yarışı düzenliyordu... Yarışa katılanlar ise 50 euro karşılığı sırt numaralarını alabiliyordu...