Scudo Sports

International Isparta Mtb Cup 2010

@Bora TİRKİ

sondan 4.ü cümledekiler şüphesiz:)

umarım birileride bunu uygulayanlardandır:rolleyes:

Scudo
@Hakan Yazman

Benim o yarışa gelmememin 2 nedeninden biriydi Bora'nın yazdıkları. Puan, para, kürsü, eğlence vs. kaybettim ama Bursa yarışından sonra orada hiçbir şeyin değişmeyeceğini çok iyi biliyordum. Kimsenin Isparta'yla ilgili bir problemi olduğunu sanmıyorum ki ben orada yarışmayı çok istiyordum-ama içimde şevkim kalmadı- bir çoğumuz hiçbir doğa olayı,mesafe, dağ-tepe dinlemeden o yarış senin, bu yarış benim gitmiyor muyuz?

Tabi ki yukarıda bahsi geçen yarışlara ve diğerlerine gideceğim/z - kendimizi(puan ve ödül peşinde koşarken) saklamaya gerek duyacak kadar önemli yarışlar koşmuyoruz -dünya kupaları/şampiyonası, Avrupa Şamp. vs. gibi. Türkiye'nin en önemli sayılması gereken yarışından hala(!) federasyon sitesinde haber yokken müsade edin de biraz kırılalım. Belki Türkiye Şampiyonu olmadık ama o yarışı ve diğerlerini koşabilmek için sabahın 5'inde, gecenin karanlıklarında, arabalarla vuruşa vuruşa, tacizcilerle savaşa savaşa(ki bu sadece bayanlara özgü değil), karında, yağmurunda, sıcağında, soğuğunda, insanların nemden nefes alamadığı havalarda, tek başımıza veya arkadaşlarımızla; sevdiklerimizden-ailemizden-özelimizden, denizimizden, sosyal hayatımızdan-hafta sonlarımızdan, uykumuzdan, rahatımızdan vs. feragat edip-vazgeçip sırf antrenmanlarımızla etkileşsin diye iyi malzemelere yüklü yüklü paralar verip antrenman yapıyorsak bizler, birazcık da olsun karşılığını beklemek pek de anormal bir durum olmasa gerek. Ama bizim doğamız bu, yılan bize dokunursa ayağa kalkarız, Başkasına yöneliyorsa yılanı takip ederiz ki arkasında olduğumuzu görüp bize dokunmasın. :cool:

yukarıdaki yazıda burcu bu sporun nasıl ve ne şartlara göğüs gererek yapıldığını yazmış ve her harfine ve her noktasına katılıyorum ve bizlere yapılan haksızlık bence emeğimize yapılan bir saldırıdır bizler alıştık artık yarış iptali ileri tarihe alma harcırah düzensizlik güvenlik önlemi alınmamış parkurlar daha sonucları yazmayı bilemiyen onuda bırakın daha sporcunun ucı numarasını önünde olduğu halde yazamayan bir federasyonun sporcuları olarak alıştık artık alıştık

boşuna uğraşmayın istediklerine ulaşıyolar:) defalarca yazdım, konuştum, anlattım bu sayfaları okuyorlarmış maşallah akıllarına gelmiş sonuç ne peki "0". Amaç ne belli değil, düzeltmeler neler ?

Kimse bişey gördümü:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Her şey süper memnunuz:D :D :D

anlayamadığım tek şey şu Hakan neden bu kadar fed yanlısısın yanlış anlama sadece merak ettim. Baba organizasyonlardan memnunum demişsin ama ilkokul piyesi gbi organizasyon yapıyolar nası yaaa:D :D :D Yanlış anlaşılmasın konuşuyoruz hep beraber. Baba Bursa'da Türkiye Şampiyonası yaptılar dimi. Resimleri görünce "bu ne lan" dedim.Şaka gibi:D :D :D Türkiye Şampiyonası. Bakıyım Türkiye Şampiyonası, bakıyım vallahi Türkiye Şampiyonası:D :D :D

Bişey demeye gerek yok,çözüme mi gidiyoruz gidelim!!!

Gitsinler abi arkalarına bakmadan gitsinler yok ettiler sporu!

Saygılarımla

Serkanım,
Ben,
Federasyonumuzun
Lisanslı sporcusuyum,
Lisanslı 2. kademe antrenörüyüm,
Mtb ve Yol UCI komiseriyim
Onların yaptıkları yarışlarda koşuyorum.
Bugün bisiklet sporcusu kimliğim varsa onların yaptıkları yarışlar sayesindedir.
Federasyon görevlileri arkadaşlarım sevdiğim saydığım insanlardır.
Onlara düşman olmak için bir nedenim yok.
Geçen Ispartada kayıtlar esnasında öğle yemeği saati geldiğinde bir karpuz beyaz peynir ekmek alındı, orda bulunan bütün hakemler sporcular davet edildi hepimiz oturduk paylaştık yedik, sohbet ettik .
Yani federasyon ve federasyon çalışanları canavar değilki, bu kadar tepki veriliyor yerden yere vrulmaya çalışılıyor.
Onlar da bizler gibi zor şartlarda birşeyler yapmaya çalışan insanlar neticede...
Eğer federasyonumunuzun yarışlarına gidiyorsam kendimi onlara emanet ediyorsam, onlara destek olurum...

• Beğen
Tepkiler: heng
@cesar çakas

Hiç katılmıyorum sana o konuda,

yurt dışındaki yarışlara bak ispanyada yapılan uci wc serisi hariç hepsi uzak kasabalarda, amagel gör seyirciyi, bursada yarıştın millet piknik yapıyor sana kıçı dönük adam oturduğu yerden bile bakmıyor ne neci kaçıncıymış diye seyirciyi torunun bile göremez kasma

• Beğen
Tepkiler: burcu_challenger
@Hakan Yazman
Hakan çok önemli bir noktaya değinmiş arkadaşlar. Bu açıyı kaymetmemek lazım.

Şuna da eminim ki Hakan da durumlardan %100 memnun değildir. Ancak eleştirel tavrı yapıcı. Belki de gidip yüzyüze eksikleri birdiriyordur.

Bu forumda daha önce de defalarca gündeme geldi, gelecekte de buralarda tartışılacak. Ancak hep söylediğim bir nokta var, bunu burda tartışarak çözemeyiz.

Federasyon 2005-2007 aralığında (daha) doğru bir ekiple dağ bisikletini yönetiyordu. O zaman eksiklik yokmuydu? Vardı! Ama bir ilerleme olduğu için ve iyi niyet gösterildiği için genelde sporcular ve yöneticiler memnundu. Bugün belki de temel eksiklik dağ bisikleti için federasyonda görev alan gönüllü bir ekibin olmamasıdır.

Kim söyleyebilir, dağ bisikleti teknik kurulunda bugün kimler var?

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@ysnymn

ama bakın parantezlemişim .. tamam dedim bizim sporumuz dağda veya kentten uzak halktan uzak ama nasıl oluyorda uzak olan bir mesafede arazide dağda bayırda seyirci görebiliyorum hepsi kendı imkanlarıylamı gelıyorlar yoksa federasyonları onlara olanakmı sağlıyor:rolleyes:

bunuda cevaplarsanınz sevinirim:eek:

@cesar çakas
Hayır elbette federasyonları destek sağlamıyor. Ayrıca tek günlük C2 dağ bisikleti yarışlarında sandığınız kadar seyirci genellikle olmuyor.

Bu federasyon yardımı için bir olay anlatayım;

İtalyada yaşarken Granfondo'ya katılmak için fırsatım olmuştu. Gidip öğrendim.

Birincisi ferdi lisans alınamıyor, mutlaka bir kulüp üyesi olmanız lazım. Gittim bir amatör kulübe;

Bana dediler ki, hastaneden sağlık raporu al, bize de 50 euro getir, lisansı veririz. Hastane masrafı da bana aitti.

Lisansı alınca forma veriyor musunuz, yada bisiklet sponsorunuz bedava bisiklet veriyor mu dedim... Evet dediler, formayı 50 euro karşılığı alabilirsin. Bisiklet sponsorumuz, 3 sporcumuz için bedava verir, ama sana vermez. Sen satın alacaksın. Satın almak istersen sponsor sana indirim sağlayacak.

Eh peki dedim benim nasıl olsa kendi bisikletim var. Ya yarışa gelirsem ne sağlıyorsunuz ve federasyonun verdikleri neler? Dedi ki federasyon bişey vermez. Biz de veremeyiz, kendi imkanınla geleceksin. Aman ha dediler, otelini önceden rezervasyon yapmazsan kalacak yer bulamazsın, yada çok pahalıya kalırsın.

Ona da tamam dedik, birkaç arkadaşım gidiyordu zaten onlarla giderim.

Peki dedim yarış içinde, lastiğim patlarsa yedek (ödünç) jant filan? Dedi ki bizde yedek olmaz, sen getirirsen belki yardım edebiliriz. Ama sponcumuz fazla, o yüzden kendine bir yardımcı getirmelisin.

Lisans ve hastane işini yetiştiremediğimden katılamadım, ama izlemeye gittim. Federasyon sadece hakemleri ile ordaydı, özel bir organizasyon yarışı düzenliyordu... Yarışa katılanlar ise 50 euro karşılığı sırt numaralarını alabiliyordu...

@ysnymn

Evet allahın cezası durumumdan memnunum, allahıma her gün şükrediyorum, biliyorum insanlar diğerleri mutlu olunca haline şükredince, poliyannacılık oynayınca bundan hoşlanmıyorlar, halimden mutsuz olmadığım için herkesten özür dilerim :rolleyes: . Sizin moraliniz bozulmasın, siz üzülmeyin diye daha mutsuz ve karamsar görünmeye çalışacağım bundan sonra :)
Sizin de sanırım eliniz ayağınız tutmuyor ya da tek kolunuz eksik, ya da bir gözünüz kör, tek bacağınız yok belki bir kaç parmağınız eksik tabii ki mutsuz olmak da haklısınız...
Bu arada karamsar, umutsuz, negatif ve pesimist olmadığım, geleceğe umutla bakmadığım için de özür dilerim, biliyorum bunları olsaydım mesajlarım daha çok teşekkür alırdı ama canınız sağolsun :)

@gurol

bunların hepsine tamam Gürol abim. Fakat bir fark var. İtalya dedin:D İtalya'da aktif lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye'de ki lisanslı aktif sporcu sayısını karşılaştırsak nasıl olur??? Oradaki federasyon, sporcu ciddi anlamda bol olduğu için hiç bir şeye karışmaz çünkü kendini ispatlaması gereken sporcular olmalıdır.Onların içlerinden en iyileri seçerler dimi bu böyledir.

Bize bakalım; toplam yarış koşan sporcu sayısı Elit ve aktif olarak= 30 hadi iyi ihtimal herkes yarışa geldi 50 daha iyimser olayım 75 kişi.Bu da doğru mu? Ok. Kaç kişi seçtik bu kadar adamdan 5 kişi.Bu da ok. Abi bu adamların her şeyi neden tam anlamıyla sağlanamıyor peki. Yurt dışındaki tüm federasyonlar mı dersek? Ankara'da milli takımlarının ne seviyede olduklarını çoğumuz gördü. Bize bakalım en basitiyle söyliyim bizde herkes neden farklı kask kullanıyor:eek:

Garip bişey bu, kimseye yapmasınlar peki kabul! Adam gibi her şeyi dört dörtlük bir Milli Takım istiyorum/z. Tektip tekdüze bisikletleri olan, full set kıyafetleri olan,zamana karşı yarışta normal yol bisikleti ile değil ciddi anlamda sağlam tt bisikleti ile yarış koşan, gerçek anlamda takım aracı ve arkada heybetiyle gözüken Takım otobüsü ile, bu ülkede gördüğüm de" Yavrum benim geliyolar bee!!" dedirtecek bir milli takım istiyorum.

10 senedir bunu bile yapamadılar. Bu sadece herkesin bildiği gibi konuların bir tanesi.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
@gurol

Çok doğru Gürol, tabii ki % 100 değilim. Yaşadığım sorunlar tabii ki olmuştur, ama hayatın hangi boyutunda yaşamıyoruz ki sorunları. Eskiden ben de burdaki insanların yaptığı gibi acımasızca eleştirir, söylemediğim lafı bırakmazdım, sonradan gördüm ki, bu beni amacıma ulaştırmadığı gibi sorunları da arttırıyor, bunun yerine karşımdaki insanı kazanmaya anlayışla yaklaşmaya çalıştım, ancak ozaman isteklerimi dinletebilmeyi başardım ve bu yüntem her zaman işime yaramıştır...

• Beğen
Tepkiler: surfer ve heng
http://img576.imageshack.us/img576/3536/dsc00373d.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/9047/dsc00374wg.jpg

Isparta yarışı sırasında Cem ANAMURLUOĞLU kaza geçirmişti.:(

Kaza sonrası kendisinde ufak teker sıyrıklar oluştu.Daha büyük hasarın olmaması sevindirici kısmı.;)

Kafasında kaliteli bir kask olmasaydı.Alnının ortasında taş büyüklüğünde bir delik olabilirdi.;)

Şaka bir yana Cem Anamurluoğlu arkadaşıma tekrar geçmiş olsun diliyorum..

Duyduğuma göre lastik hava ayarı yüksekmiş.İnişler hızlı, kaygan ve mıcırlı bir yoldan oluşuyordu.

Yarış öncesi parkuru iyi etüt etmek gerekiyor.:in:

Görüşmek Üzere.:in:

Bu yarışta ilk başta ölümüne basmak yerine yavaş başlayıp sonradan hızlanmayı tercih ettim, zira ilk başlarda yığılma olacak single track yoktu ve uzun yokuşlarda rakipleri geçecek çok yerler geniş yollar vardı. Sonraki turlarda önce Bülenti yakaladım yavaşça yaklaşarak geçtim, biraz sonra o atak yaparak geçti biraz ilerde yavaşladı, ileriye baktım daha çok fazla uzun yokuş vardı, ben de hemen arkasında yerime aldım ve yokuşun sonlarına doğru atak yapmaya karar verdim, bir süre sonra sen git ben bırakacağım dedi, biraz sonra da yan yoldan aşağı indi, sonradan öğrendimki hastaymış...
3. Turda sanırım yokuşta Cem i neredeyse yakalamıştım, oldukça şaşırdım çünkü onun tırmanışı benden çok daha iyidir, sonra inişe geçtik süratle, bir süre sonra bir hayli uzaklaştı benden, ben tehlikeyi bildiğim için oldukça temkinli ve yavaş iniyordum, daha sonra virajı döndükten sonra yokuşun aşağısındaki virajda Cem i ve bisikletini havalarda taklalar atarken uçarken gördüm yanına geldim ve durdum (normalde hiç yapmadığım halde) ve nasıl olduğunu sordum, şaşkın bir şekilde bana baktı bilmiyorum dedi, ben de konuşabildiğine ve acıdan bağırmadığına göre iyi olduğuna kanaat getirdim ve iyisin diyerek devam ettim. O da zaten 2-3 dakika sonra varmış finişe...

• Beğen
Tepkiler: Cem Anamurluoğlu
@Bora TİRKİ

kötü olmuş yaa inş. bişesi yoktur:(

tesadüflüğün bu kadarı

bu giro ların hepsi uğursuz yaa :boese157:

benim parçalanmış kaskımdan hiç farkı yok aynı şekilde kask parçalanmıştı kafamın belirli yerleri sıyrılmıştı

neyse ki bunu birde olumlu yönden bakmak gerek sonuçta hafif yaradan kurtulmuşuz ..:in:

@cesar çakas

Ali,

GIRO uğursuz kask değil.Hayat kurtaran kask.:in:

Sana hatırlıtırım senin kafanda GIRO ATMOS kask olmasa, kafan daha kötü durumdaydı..:cool:

Geri