Scudo Sports

International Isparta Mtb Cup 2010

Valla eğer tahmin ettiğim yerse çok güzel parkur olmuştur... Daha önceden oraları gezmiştim ve çok hoşum gitmişti.. Umarım güzel bir parkur çıkartmışlardır..

Scudo
@heng

vala ismail abi bilemiyorum hadi hayırlısıyla evet doğru söylersin fotolarda göründüğü gibi epey tehlikeli ve teknik parkur ama bu seneki ne olur bilemem .. :rolleyes:

zormu bende orda elime alırım veya dikkatli giderim.

zaten bilmiyorum kimler farkediyor ..benim farkettiğim kesin,inişlerde teknikli tehlikeli yerlerde fazla hıza gelemiyorum,kimileri oradan nasıl geçsede ben o şekil inemiyorum veya zorlamıyorum.. yalova'nın bana verdiği iz ile ve ailemin baskı kurmasıyla yarıştaki performansım olumsuz..
yoksa emın ol ismail a kendime hiç acımıyorum ..tek sorun ailem, karşılarr:(

şansımı zorlamak istemiyorum :eek:

bugün tesadüfen ıspartada gördüm tamda denk geldi bisiklet ile gelirim ıspartaya bi bisikletçi yok bisikletsiz gezmeye gelrim yarış olur bisikletciler basar :D geldiğimde ilk otogarda bi sedona takmını gördüm :D

Evett, bir yarış daha sona erdi.

Kaza yapanlar, sıcaktan parkuru 4 şerit görenler, söylenenler, parkur süperdi diyenler ve kürsüyü hakkedenler...

Ama bir gerçek vardı ki, federasyonun dağ bisikleti branşının seviyesini iyice aşağı çektiği..:boese157: :boese157: :boese157:

Bursa yarışında sonra katılım çok aşağılara indi.:(

Internatınal Isparta Mtb Cup yarışına toplam 48 sporcu katıldı.

Elite erkeklere 19, +30 Master erkeklere 12 sporcu ve diğerleri dahada az.:(

Bursa yarışında start olan sporcu sayısı ise 158.:eek: :eek:

Katılan sporcu 158'den 48 sporcuya düştü.Seviyenin niye düştüğü hakkında herkes ortaya farklı fikirler atacaktır.

Fakat sporcuların dağ bisikleti sporundan soğudu bir gerçek.:eek: :(

Benim oturduğum, İstanbul ilinden sadece 2 kişi geldi.Nisan ayında yarışıp hala hakkettiği harcırahını alamayan sporcular var.

Türkiye'de yarış koşmak için banka'dan kredi almak lazım.Eğer "paran yok ise yarışlara gelme..!!" sonucu çıkıyor.:boese157: :boese157:

Ben bu ülkede 13 senedir yarış koşuyorum, daha önceki federasyonlar dönemindede yarıştım.

Ama ilk defa bir yarış zamanım, 49 dakika 45sn...:(

Yıldız erkek birincinin zamanı; 32:38sn.

Juinor erkek birincinin zamanı; 43:08sn.

Elite erkek birincinin zamanı; 01:24:20sn.

Bütün emek ve para bu kadar zaman yarışmak için...:boese157:

Antrenman yarışlarımız bile daha tatmin edici zamanlarda koşuluyor.:in:

Yarış zamanları bir yana yukarıda anlatmak istediğim gibi sporcu sayısının ve kalitesinin çok aşağılara düştüğü.:boese157: :boese157: :boese157:

Umarım bu konular hakkında, Türkiye Bisiklet Federasyonu bir çalışma yapar.

(link)

Parkur gerçekten güzeldi geçen seneden çok daha iyiydi kanımca.
Açıkçası söylemem gerekirse sıcaktan dolayı acı çektim ve nabzım çok yükseldi. Ama açıkçası ben de süre kısalığından bişi anlamadım, ben alanyada yaşadığım için sıcağa ve sıcakta antrenmana alışığım ama bir çoğu alışık değil, cem o basit yerde takla atacak adam değil, eminim süreler uzatılsaydı kazalar artacaktı, keşke sabah olsaydı da daha uzun koşabilseydik...
Bu arada Bora katılımın az olmasının saydıklarınla alakası olduğunu sanmıyorum yani haklı yanların var ama katılımın az olmasının esas nedeni insanların nedense Ispartaya gelmek istememesi (belki izinlerini ürgüp alanya gibi daha önemli yarışlara saklıyorlar) geçen ısparta yarışında da katılım azdı hatırlarsan hatta masterlar daha da azdı sanırım... Harcırah konusunda haklısın tabii...

Yazıklar olsun emek veren insanlara acıyorum emeğinin karşılıgını alamıyorlar daha çok kişi sogur bu işten çok kişi bırakır makam mevki peşindelerse o insanlar bilsinlerki bir gün ekmek yedikleri yerden tokat yerler ne demek paran yoksa yarışa gelme varmı böyle anlayış illaki zenginmi olmak lazım zaten zengin adamı göremezin bu sporda sıfır organisazyon sıfır ilgi alaka inşallah düzelir ama zannetmiyorum

@Hakan Yazman

Hakancım

Sen madem sıcağa alışıksın.Peki niye tur sayısına itiraz etmedin.

Cem sıcaktan düşmedi.Senden daha fazla tecrübesi var.

Cem'in kullandığı lastik 1,95 likti ayrıca hava ayarları yüksekti.Sıcakla alakası yok.

Sayısının azalması sadece sıcak değil, senin için problem olmayan şeyler.

Geçen sene Isparta C3'tü.Bu sene C2.

Senin söylediklerinden anladığım, sende harcırahını alsan.

Senin için herşey dört dörtlük olacak.

Sorunlar zaten seni ilgilendirmiyor.

Saygılarımla.:in:

Isparta yarışına gelmemiş arkadaşlardan biri de benim ama bunun tek bir nedeni yok. Öncelikli olarak federasyonun tutumunu beğenmiyorum. Sağlıklı bir plan program yapmak bu kadar zor mu? Çakışan yarışlar ve sürekli değişen programlar, son güne kadar belli olmayan yarış var mı yok mu muhabbetleri var. Cidden bu işler bu kadar zor mu??? Planlanan şey öncesinde fiziksel ve mental hazırlığın gerektiği bir yarış hafta sonu pazarı değil!!!

Takvim haricinde parkur ve özellikle mevsim şartları da önemli. Bursa'da öğlen 2 de belki 40 dereceyi bulan sıcaklıkta o kadar dik çıkışların olması doğru değildi. İnişler o kadar teknik değildi ama yüksek hızlar yapmaya ve sonucunda kontrolü kaybetmeye müsait idi özellikle sıcaklarla birleşince. Yaptığım kazada omzuma ve göğsüme aldığım darbeyi sadece kaburga çatlağı ve sıyrıklarla ucuz atlattım ama benim kadar şanslı olmayanlar vardı. Evet Isparya'ya gelmemenin bir diğer nedeni de sağlık durumum.

Bunların haricinde harcırah benim için önemli değil demeyin arkadaşlar hepimiz için önemli. Durumum Allah'a şükür kötü değil ama olay sadece ulaşım ve konaklama mı?. Pahalı bir sporla uğraşıyoruz. Mesela bugün arka vitesiniz kırılsın bu size 250tl masraf demek. Ayrıca illa kırılmasına gerek mi var, 2 saatlik bir yarışta binlerce liralık malzemelerinizi paralayabiliyorsunuz. Sporcu arkadaşlar bu konularda fazlasıyla fedakarlar ama bu işler karşılıklı olmalı.

@Bora TİRKİ

Boracım dediğim gibi, ben diğer insanlar açısından düşündüm, benim için farketmez sıcak, daha şimdi 4 saat antrenmandan geldim 37 derece güneş altında...
Orda Nevzat Kral'a da sorduk, o da dedi bu sıcakta iyi olmaz dedi...
Onun dışında ben sorunlara kafa yormam, çözümlere odaklanırım, budur bir çok insandan farkım ;)

1.5 haftadır dişteki apse yüzünden antibiyotik aldığım için benim için çok kötü bir yarış geçti. 1.5 tur sonra artık parkuru 4 şerit görmeye başladım ve 2 yıla yaklaşan kısa sayılabilecek yarış hayatımda ilk kez yarışı bırakmak zorunda kaldım. Kendimle ne kadar utansam azdır. Ama 1 saat bile sürmeyen bir yarış yapılmasının da utanılacak bir çok yanı var.

Çözüm denmişken aklıma geldi. Geçen sene Alanya'da toplantı yapılmıştı. Dağ Bisikletinde sezon içinde her yarış puan alınacak ona göre puan durumu açıklanacak diye. Isparta'da bu kadar az sporcu yarışmasına çözüm işte buydu. Bunu öneren Federasyondu. Çözümü bilmesine rağmen uygulamayan yine Federasyon. Neyin faksını, mailini atalım. Uci puanı için gelen sporcuların haricindekiler bir iddia olmadığı için gelmemeye başlıyorlar yarışlara. Önümüzde göreme ve alanya gibi artık markalaşmış etaplar hariç katılım her yarış az olmaya başlayacaktır.

Yine çözüm denmişken aklıma geldi son 2 yarıştır yarış komiseri kimdi? Hakemler hariç federasyonu temsil eden kim vardı? Mustafa abiyi saymayın o mutemed. Yarış komiseri değil. Parkuru hazırlamakla sorumlu, kontrol etmekle sorumlu kim vardı. Yarışda ciddi bir problem olsa gidip görüşeceğimiz yetkili kim vardı? İsmail'i gören oldu mu örneğin? Federasyona mail atalım. Lütfen yarışlara bir komiser bir yetkili adam gönderin diye.

Peki Dağ Bisikletinde Türkiye Şampiyonları belli oldu. Federasyon sitesinde yarış sonuçları haricinde birşey gören duyan oldu mu? Evet bunu da yazalım. Dağ Bisikletinde Türkiye Şampiyonasının yapıldığını, kazananların şunlar şunlar olduğunu bir duyuralım diye.

Şu Avrupa'da bile uygulanamamayan sistemi Türkiye'de uygulamayı başaran federasyonumuzda sistem tamamen Sadık üzerine mi kurulu? Sadık yoksa tüm işleyiş kilitleniyor ya da yapılamaz hale mi geliyor? Sadık yok çip yok, sadık yok parmak izi yok. Bunu da yazalım Federasyona. Yedek Sadık istiyoruz diye...

Dağ Bisikleti ile dağ bisikleti çakıştırılmaz diye de mail atalım, fax çekelim Federasyona. Ya da sizin iki yarışa yetecek kadar çipiniz ve hakeminiz çıkmaz. Avrupa Yol Şampiyonası ile Türkiye Şampiyonasını aynı güne getirmeyin diye de yazalım.

Bence Federasyonun yaptıklarını ve yapmadıklarını faxa maile değil bir kenara yazalım. Ya da yavaş yavaş gazetelere felan yazalım. Futbol sezonu ara vermişken haber arayan gazetecilere yardım olur !!!

bülent abi sistemin adı "sadık" mış belli herkes ona bağlı o varsa komiserde vardır çipte parmak makineside :)

ntvspor'da spor servisi programına mail atacağım bakalım yer verecekler mi?

• Beğen
Tepkiler: bulent_atlas
@Hakan Yazman

Yukarıda "ben diğer insanlar adına düşündüm" ayrıca "Onun dışında ben sorunlara kafa yormam, çözümlere odaklanırım, budur bir çok insandan farkım" demişsin, güzel.:in:

O yüzden mi "harcırah alamadık" onun haricinde hiç bir sorun yok diyorsun veya ima ediyorsun.Merak ediyorum.

Nevzat, kendini kanıtlamış, ister 4 saat, ister 45 dk her şartta yarışır.

Sen bütün yorumlarını Nevzat'a göre mi yapıyorsun?

Nevzat, İyi ki sana sporu bırak dememiş.:in: :D

Daha önce benim yorumlarımı alırdın, şimdi yeni adamın Nevzat'mı??:D

Yukarıda belirttiğin gibi, 2009 ve 2010 sorunlarına çözüm bulsaydın.:in:

Saygılarımla.:cool:

@Bora TİRKİ

Yaw ben öyle bi şey demedim :) sen harcırah sorunlarından bahsetmissin ben de haklısın dedim :) Saygılar :D

@Hakan Yazman

Ha galiba anladım ne demek istediğini, evet harcırahlar dışında organizasyonlardan genelde memnunum, harcırahların geç yatması, durumu olmayanları etkiliyor ne yazıkki, bir kaç sorun yaşadım federasyona bildirdim çözüm getirdiler ilgilendiler. Master kategorisi olmam itibariyle bu sporu daha çok hobi olarak yapıyorum birçokları gibi, dolayısıyla çok büyük bir beklentim yok, ülkemiz şartlarını gözönüne aldığımda normal görüyorum. Genel olarak memnunum herşeyden...

• Beğen
Tepkiler: Erhan_Yılmaz
@Bora TİRKİ

Ayrıca sevgili Bora bu alaycı ve iğneleyici dili senin gibi bir şampiyona hiç yakıştıramadım :( sana olan saygımı ve sevgimi her zaman bilirsin, diğer konuda insanlara yol göstermeye çalışan bir konu açtım ona tepki verdin baltalamaya çalışır gibi, bunlar bir işe yaramaz dedin, peki ben kötülük mü yaptım yol göstermeye çalışarak.? Devamlı şikayet ederek nereye geldiğimizi görelim, şikayet etmek bir işe yaramıyor... Federasyonumuzla saygı çerçevesinde iletişime geçebilmemiz gerekiyor, bir kere olmadı tekrar tekrar denemeliyiz, çalışmalıyız, başka alternatif göremiyorum. Ha şikayetler için ayrı sabit kou açarız ona da bir şey demiyorum...

• Beğen
Tepkiler: Erhan_Yılmaz
@Güney Tuncer

seninle aynı fikirdeyim.:in: Hatta bursa yarışında ufak bir kaza atlattım.:eek: Netice:arka firenkolu kırıldı yarışa elvedaa ettim.:( borçlarımın arasında bu masraf şuan fazla. Onun için artık ben bidahaki sezona inşallah hazırlancam.:) bidahaki sezonda hattaa vakit açısındanda sorunum olmıcak :) BORA Abi durumumu en iyi bilen.;) BORA dediklerinde haklı,sadece kendi açımızdan da düşünmemek lazım.:in:

@temu90
ntvspor direk yer vermez. ama tanışıklığın ya da bir muhabbetin varsa Mehmet Demirkol'a telefonla maille bir olayları anlatırsan saat 11-12 arası izle neler anlatır. Önemli olan insanları dellendirip milleti arar hale getirmemek.....

• Beğen
Tepkiler: temucin90
@Hakan Yazman

Hakan ben senle alay etmiyorum.

Sadece çalışmalarımız bir sonuca ulaşmıyor.Sana bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ben senin açtığın konuyu baltalamak istemedim.

Bana gösterdiğin bu tepkiyi niye, Bursa yarışı sonrası Hakemlere küfürr eden kişilere niye göstermiyorsun.Sanırım sende hakemsin.

"Hakan abinizin yazdıklarını ciddiye almayın, dilekçe yazmayın" demedim.

Senin açtığın konu hakkında, yorumlarımı yazdım.Sorunlar hakkında çalışma yaptık, ama bir çözüm çıkmadı.Bunu yazdım.

Çevremdeki çoğu insan federasyona sorunları ile ilgili dilekçeler yazdı.Ama çözüm hala yok.

Bu zamana kadar her zaman Federasyonun yaptığı hep güzel ve iyi şeyleri konuştum durdum..

Gelişen kısmından bahsetttim.Sorunları hep gizledim ama artık herşeyi görüyor ve farkediyor.

Güzel gelişmeler yok değil, ama sorunlarımızda var.

Genç sporcularla konuş, sorunlarını, psikolojilerini sor.Belki ne demek istediğimi anlarsın.

Ama olan sorunları da yazmak gerekiyor.Sadece kendi açımdan yazmıyorum.İnsanların olan sorunlarını dile getirmeye çalışıyorum.

Ben 13 senedir yarışıyorum.Göreve gelen federasyonların iyi ve kötü yanlarını biliyorum.

Bütün herkes beni tanıyor.Ne demek istediğimi sanırım anlarlar.

Sonuç olarak sorunların çözülmesi en büyük dileğim.

Bu sporun yaygınlaması için ben her zaman üzerime düşen görevi yapacağım.

Ayrıca ben her zaman federasyona savgı çercevesinde davrandım ve davranmaya devam ediyorum.:in:

Beni sakın yanlış anlama...

Saygılarımla.

yarışa bir gelen olarak seneye ısparta yarışına gelmeyi hiç düşünmüyorum .''bU DURUMDA''

yarıştaki katılım sıfır hiç kimsecikler yok kimileri 2 sporcu olarak yarıştı kimileri ise 3

parkurun dağın en tepesine kurulması çok saçma(yani tamam dağ bisiklet yarışı dağ yamaçlarında ve arazide koşulur ama milleti seyirciyide düşünmeli olanaklar sağlanmalı ) ulaşması zorlayıcı ve taraftar seyirci olmayışı ve ve ve ...

abi normaldirr hiç kimseciklerin olmaması.. tepeye çıkıpta yarışı izleyecek,izleye bilmesi için de zorlu bir yolu katedip tepeye varıcakta ve o sıcakta da yarışı izleyecek te .. hııhh:vroam: ben buna aptallık derim

kısacası kuru kuruya bir yarış oldu :in: :in:

hiç bir şekilde zevk alamadım ve bişe anlamadım

zaten zor şartlarla gelebilmişim ısparta yarışına,birde bu sahneyle karşılaştığım da bi hayli üzülmüştüm .. yani yarışa boşuna gelmişim :( şimdi ben bunu yaşadım,seneye bir daha gelmiyeceğim ısparta yarışına anlamını katıyor.

gelecek sene ısparta YARIŞI İÇİN bir sporcu daha ayrıldı ALİ ÇAKAS

diyenler vardır veya olur ya arkadaşlar arasında :bu sefer federasyonun hiç bir hatası sorunsuzz hiç bir kusurunu bulamadık

peki soruyorum bu yarışta neden sporcu yoktu ?? geçmişe dayalı ..

DİYEBİLİRMİYİN BU GÜNE KADAR GİRDİĞİM EN ZEVKSİZ BİR YARIŞ OLDUGUNU evt .:in:

• Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR
Geri