@mustall165
korkma rahat ol bisikletini seçerken, şimdiki hi-tenle eski hi-teni bir tutuyo millet, şimdiki hi-tenler hafif kalıyo eskiye göre, eskiden tüm ürünlerde demir kullanılırdı, bu elektronik endüstriyel ev eşyaları olsun, başka şeyler olsun aklıma gelmiyo şimdi artık demiri ararsın mumla.
Önceki bisikletlerin kadroları demirdi, hatta kadro lafını bilmezdik demiri derdik direk. O demir boruların içi de dolu olurdu biraz daha fazla demir malzemesi kullanılırdı, şimdi sanki malzemeden çalınmış gibi hissediyorum. O yüzden gözün korkmasın.
BU piyasada alacağın burada duydukların içindeki en dandirik marka, eskiden kullandığımız o demirlerden daha hafiftir emin ol.
Hi-ten'den uzak dur der herkes ezbere ama bende 2 bisiklet de var, hi-tenin de avantajları var. Hi-ten gövde bisikletle yere düşsen kaza yapsan kolay kolay yamultamazsın, ama alüminyumlara genelde ufacık çekiç izi gelze darbeyi emer, içine göçer böyle hassaslığı var. Özellikle alü-6061 ise bu biraz daha sakıncalı. Alü-7005 biraz daha sağlam derler ama şunları da göz önünde bulundur. İş aslında kullanıcıda biter, en kral bisikleti verirsin eline kıymet bilmez görmemişin oğlu olmuş misali.
Bende 14yıllık castello antitracer var(yutdışından ithal gelen esli hi-ten,yerlisi ve şimdiki model castellolar uydurma, onlar yaramaz asla), ilk sahibiyim hala, ve şu kadarını diyim, sadece jant telleri paslı, fren mandallarım, vites mandallarım ilk günki gibi sapasağlam hiç arıza vermedi,2-3 kez düşüp kaza yapmışımdır, hatta selesi bile sağlam durur ufacık bi delik vardır derisinde. Pedalı bile direksiyonu bile taş gibi. Şehir bisikleti olduğundan çamurlukla taşaıma demirini söktüm, dinamosu bozuldu söktüm,zaten elektroniğe girer o, dayanmasını beklemem, farı bile durur, dinamo alsam kral ama onun yerine 12voltluk bir sistem ayarlamak istiyorum ama olacağını da sanmıyorum. Bir dinamo takıcam ilerde elbet. Hatta sana şunu da söyliyim yeni aldığım salcano bunun kadar asla dayanmıycak, çünkü ülkemize eskisi gibi 1. kalite mal gelmiyo, 2. veya 3. kalite kolay bozulan mal geliyo. Öyle ki biz daha kendi ürettiğimiz (her ne kadar teknolojik olmasa da) makarna, çay, tütün, fındık... vs bu hammadeleri tüketemiyoruz ki en iyisini alalım, hatta evlerde şimdiki beyaz eşyalara bakın demiri bulamazsınız, eski elektrik süpürgelerin boruları demirden olurdu, şimdi demirin adını unutursunuz.
Bana kargoyla geldi
bisikletim, kutuda sanırım ezilmiş bir şekilde, ufak bi vuruk gibi iğne kadar da olsa bi eziklik var yani gelir gelmez gördüm, moral bozucu yani daha ilk günden. Yani hi-ten gövdeye keserle vursan yamultamazsın ama alüminyum ya kırılır ya da yamulur hemen bilmiş ol.Bendekini biliyorum da ona göre konuşuyorum.
Hi-tenin bir avantajı da; bisikletten indiğinde yokuş aşağı bisikletle yürüyosan duramıyosun frenleri sıktığında, lastiği sürte sürte kayıyo bisiklet. Hafif ya biisklet üstünde adam gibi ağırlık yok. Hi-ten de freni hafif sıkarak inersin rahat.
Bi de yokuş yukarı rahat çıkıyosun da, yokuş aşağı rahat inemiyosun trafikte, sana hız da lazım çünkü, arkanda araba kornasıyla taciz edilmişsin gibi sürekli rahatsız edilmek istemezsin.Valla eski bisikletim varken de yokuş aşağı indiğimde arabaları sollardım.Bununla hızlanamıyosun doğru düzgün.
Kim ne derse desin kardeşim, bisiklette biraz ağırlık olmalı bence.Bi de tekerleklerin göbeklerindeki sürtünme çok az olmalı ki hızına hız katsın, hızını kesmesin, uygun fiyata bisiklet bu, göbek alırsın üstüne.