O çatır çutur sebebin sesi arka göbek milinin kırılmış olmasıymış,ben göbekleri değiştirince ses azalmıştı ama çıt çıt bir ses gelmeye devam ediyordu. O nedenle sesin geçmediği fikrine kapılmışız. Arka göbeği komple değiştirmeden önce,sağ el bileğimdeki tendinit geçene kadar kullanmak için taktığım XLC gidon yükseltme aparatını sökmüştüm. Bu (link) biraz değişik bir sıkıştırma sistemine sahip. Biz bu aparatı sıkarken, ölçüsü kaçırıp biraz fazla sıkıp maşa şaft borusuna zarar vermişiz. Şaft borusu sıkılan yerden ezilip,diğer yerden şişkinlik yapmış. Gidon aparatı takılıyken yerine tam oturduğu için sorun olmuyormuş ama onu söküp de orjiinale dönünce deformasyon da sese neden olmuş. Şişkinlik yapan yeri eğe ile düzeltince ses %90 oranında kesildi. Sadece dönüşlerde pedala çok sağlam asılınca hafif bir çıt sesi geliyor. Carraro'ya maşa fiyatı için fiyat ve parça sorduk. Önceliğim orijinal alüminyum maşayı almak, hatta makul bir fiyat verirlerse G4'ün karbon maşasını almaya da niyetim var. Çin'in karbonlarına güvenemiyorum bir türlü,yoksa onlara da bakıyorum. Dün denemek için 56 KM'lik bir sürüş yaptım,dediğim ufak çıt çıt sesi hariç ses yok,o da sadece dönüşlerde pedala sağlam asılınca.
Bahsettiğim adaptör de bu..
267410 dosyayı görüntüle