insana bisiklet sevdirme sanatı....

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
arkadaşlar,

elif benim yakinen dostum. hatta onun bagaja bisiklet atıp çok gezmişliğim var. kendisi spora da ihtiyaç duymakta...
biz ise, bu işe gönül vermiş çiftler olarak öncelikle bu forumu çok seviyoruz. bize geldiği her an birlikte forumdayız. aslında gizliden bazı fikirlerin de destekçisi.

nickini bulduk= nobike
bisiklet alana kadar bu ismi kullanacak....ama biz aldırmak için elimizden geleni yapıyoruz...

şimdi sizin varsa öneri, destekleyici fikir ve görüşlerinizi almak istiyoruz.

akabinde bisiklet de alır, bizle de gelir doğrusu...
elife ne gibi faydaları olur bu sporun bir de siz anlatın... ben yeterli olmuyorum.

bir de diyor ki, nobike durumundayım ama foruma üye olabilir miyim? ne dersiniz olsun mu?


saygılar...
 
Scudo
T

Tuğrul

Misafir
@cobike

Elbette üye olabilir.Olması da lazım :)Biz ne "nobike" ları "yesbike" yaptık :D
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
1-) Dayanıklılığın ve temponun çok fazla önemsendiği bir kardiyo sporu olduğu için sağlık yönündem çok faydalıdır.
2-) Görsel olarak bakarsak.. Özellikle en güzel bayanlar kanımca bisikletçi bayanlardır, erkeklerde de yüzücü erkeklerdir.
3-) Isınmak için en iyi spordur koşuyla birlikte, ama koşmak insana antipatik gelir çoğu zaman ama bisiklet genelde eğlencelidir. Isınmanın ardından başlangıçta 3*15=45 mekikle başlayarak düz ve sıkı karın kaslarına kavuşabilirsiniz.
4-) Gezi, tur ve organizasyonlara katılarak dumanaltı ortamlardan uzaklaşıp güzel diyalogların yaşandığı güleryüzlü insanlar arasında bulursunuz kendinizi.
5-) Kas gücüyle yapılan sporlardan tek donanım aksamın önemli olduğu spor olması bisikletçiliğin de ayrı bir ilgi alanı olduğunu gösterir.
6-) Hayatınıza hız gelir, bu şekilde arta zamanla daha fazla işe vakit ayırabilirsiniz.
7-) Uykunuz düzene girer, anti-depresanlardan daha faydalıdır.
:cool: Nefes egzersizi özellikle depresyonu yüzde 70 azaltan bir faktördür ve siz bunu otomatiğe bağladığınız için artık endorfin hormonu salgılanır da salgılanır.:)
9-) Sosyal çevreniz renkli kişilerden oluşur, bu kişiler yarı akıllı yarı deli insanlar olurlar genelde. Bu da yaratıcılığınızın artmasına neden olur. Ben çok insandan ilham aldığımı söyliyebilirim bu konuda.
10-) Boyunuzu ve bütçenizi söyleyin size uygun bisikleti söyliyelim artık; bu kadar dil dökme yeter diye düşünüyorum:)

Selim Çam
 

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
@Selim Çam
süper cidden:) konumu en azından ciddiye aldığın için ayrıca teşekkür:)

elife hepsini bir bir anlatacağım. benim için de bir kısmı rehber oldu.:)

bu gün konuştuk da, bizim gibi aksesuarları da abartmak zorunda değil, çünkü bir kısmı bizde olduğundan o da faydalanacak:)

trek 3900 onu paklar:) kask eldiven tamamsa olay bitmiştir. başlangıç için fena değil kanımca:)
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
@Cemowski

elifi aranıza nobike hali ile bile kabul etmeniz şahane:) teşekkürler...
 

alicins

Aktif Üye
Kayıt
17 Ekim 2006
Mesaj
169
Tepki
151
Şehir
İstanbul/Gündüz Yıldız Teknik Üniversitesi Gece Üs
bırakın yaw sosyallikmiş, bi dünya deli 2 teker üstünde takılıp duruyoruz, hepimiz çocuğuz, boşa yoruluyoruz, pazar günü hafta boyunca binces binces diye sayıkladığımız bisikletimize atlayıp gidiyoruz, gecenin bir yarısında sıcak evimizde oturmaktansa o rahatsız selenin üstünde mabadımızı zedeliyoruz, bazılarımız işe bile bisikletle gidiyor, 100 lerce YTL'yi 2 tekere harcıyoruz....

Oysa; 10larca hatta 100lerce bin YTL'leri bağladığımız otomobilimizi bakkala giderken bile kullansak (suyla dolduruyoruz ya deposunu), yemekten sonra sahilde yürüyüş yapmak için kalkıp 10 dakikalık yoluda otomobil ile gitsek, spor salonlarına 1000lerce YTL bayılıp orada iş bağlama turları atmaktan ileri gidemesek, her pazar gününü saat 2 ye kadar yataktan çıkmadan geçirip sonrada gece yarısına kadar dolaptakileri işkembe-i kübraya indirerek geçirsek...

büyük bir ihtimalle bunca deliyle tanışma ihtimalini kaçırıp kocaman göbeğimiz ve rahat bir popomuz olacaktı...
 

Bulunmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Kasım 2006
Mesaj
1.022
Tepki
675
Şehir
Ankara
bende nobike ım:D burdan çok şey öğrendim..kesinlikle üye olsun, iyi bi araştırma yapsın, (örn: ben 7 aydır araştırıyorum:D Allahdan bu corratec kampanyası çıktı, alıom yakında inş..) en iyi bisikleti alsın..


sizide teprik ediyorum; çevrenideki insanlara bisikleti tanıtıyosunuz, sevidiriyorsunuz v.s bu spor böle gelişcek değişcek diimi:p teşekkürler..
 
  • Beğen
Tepkiler: Banu B.

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
gelsin gelsin.yer var nasılsa.hem bayanlar çogalmış oluoz böylelikle:D .bende bisiklet hakkında pek bişey bilmiom.yorum yapamıom ama burda iyi vakit geçiriom.arkadaşında pişman olmaz bence.hadi güzel sonucu beklioz.teşekkürler şimdiden...
 
  • Beğen
Tepkiler: Banu B. ve sare

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
söylemleriniz için teşekkürler...
en kısa zamanda iyi haberleri atacağım...
sevgiler :)
 

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Açıkça ve dürüstçe ifade etmeliyimki, eğer bu foruma üye olmasaydım bisiklet sadece çarşıya gitmemi sağlayan bir araç olurdu. Eğer arkadaşınızın biraz olsun maceracı ruhu varsa, bu forumda okuduğu geziler onu motive edecektir ve yakında size hadi tura çıkalım diye baskı yapacaktır . Kesinlikle foruma üye olmasını tavsiye ederim. Sağlık ve esenlikler dileklerimle...
 
  • Beğen
Tepkiler: Banu B.

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
@tırt kaptan

gayet maceracıdır aslında. daldı çıktı birşeyler yaptı ama buna başladı mı bırakamaz kanımca. fikirlerinize gönülden katılıyorum. teşekkürler...
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Banu hanım merhaba,

Yaklaşık 1995 yılından beri bisiklete biniyorum.Kendi halimde genel olarak tek başıma Muğla yayla civarında doğayı çok sevdiğim için gezintiler yapıyordum.
Serkan Taşdelen kardeşim sayesinde bisikletforum'la tanıştım.Bisiklete bakış açım değişti ve işe ilk önce yavaş yavaş bisikletimdeki ağırlıkları atmakla başladım.Forum'da okuyarak ve izleyerek kendimi geliştirdim.Ama daha çok yolumun olduğunu düşünüyorum.Zira öğrenmenin yaşının olmadığını düşünenlerdenim.Önemli olan niyet edip yolda olmaktır.Bisiklete binelim çevremizdeki insanları teşvik edelim.Umarım arkadaşında bizlere katılır.
Şimdi Muğla'da çok güzel bir grubumuz var ve zaman zaman gezilerimizi siz değerli dostlarımla paylaşıyorum.Gezi mesafalarimiz her geçen gün artıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Banu B.

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
@H.Can DEMİREL

içten paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler.... fikirlerinizi aynen ileteceğim)
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
rica ederim...

trek 3900 almasın bence... TREKLerde Trek 4400'den aşağısını önermiyorum.. Bence Kron kampanyasından faydalansın.. KRON XC 1000 alsın derim.. Hem daha uygun fiyata.. Lockoutlu da maşası.. Çok faydasını görür düz yolda..@cobike
 

banu taner

Üye
Kayıt
11 Mart 2007
Mesaj
2
Tepki
1
Şehir
ıstanbul
merhaba,
Ben de maalesef nobike'li yeni uyelerdenim, hatta uye oldugum ilk aksam yazdığım mini-mektubu şimdi bulamıyorum o derece yeniyim!!hani belki bir hosgeldin diyen olmustur ya da bir-iki sorum vardı, cevap gelmiştir diye aradım aradım bulamadım..
pes etmiyorum elbette, yazıyorum yine, ozellikle "Boyunuzu ve bütçenizi söyleyin size uygun bisikleti söyliyelim artık.." ifadesi epey ilham verdi ..

soyle soylesem; bahar ayları bıtmeden bir bisiklet almak istiyorum, en son 1 yıl kadar once heybeliada da binmistim bir arkadasımınkini odunc alarak.. !!!Osmanbey'de ikamet, iş-guc derken genelde yolculuklar 4 tekerliler uzerinde oluyorr. Peki ortalama bisey istesem, beni baslangic icin hem asfaltta hem toprakta paklayacak sade bir mtb desem ne dersiniz..
bir iki alternatifi fiyatlarıyla yazabilirseniz -zahmet olmazsa :)- en azından fikrim olur butcemi ona gore ayarlarım ben de.. saglam ikinci el de olur..

velhasıl zamanla hersey olur.., inanıyorum :)

ıyı geceler..
 
  • Beğen
Tepkiler: Banu B.

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Boyun gerçekten önemli çünkü alacağın bisiklet modeli, boy uzunluğuna göre değişecektir.
Örneğin eğer boyun 1.60-1.70 civarında ise Salcano NG450 tavsiye edebilirim. Fiyatı 439 ytl.
Eğer boyun 1.70 den fazlaysa NG600 modelini tavsiye ederim fiyatı 329 ytl.
Bu bisikletler alüminyum kadrolar içinde hemen hemen en uygun fiyatlı olanlar. Ama bütçe ve fizik yapın bu çeşitliliği arttıracaktır. Forumda bu konuda çok aydınlatıcı bilgiler var, iyice karıştırmanı tavsiye ederim. Hala bir karar veremezsen bana özel mesaj at ( bu konuda çok bilgili olmasam da ), msn den yardımcı olmaya çalışırım