Scudo Sports

Bisiklet, Dizler ve Sağlıklı sürüşle ilgili faydalı bir yazı

Kilitli pedal bende kullanmak istiyorum. ancak genelede işe gidip gelirken ve günlük yaşamda kullandığım için zor olur diye tahmin ediyorum.
Kilitli pedalları günlük olarak da çok rahat kullanabilirsiniz.
Pedal ayarlarını en gevşek haline getirdiğinizde kolaylıkla takıp çıkarabiliyorsunuz. Bende bu şekilde kullanıyorum.

Scudo
Kilitli pedalları günlük olarak da çok rahat kullanabilirsiniz.
Pedal ayarlarını en gevşek haline getirdiğinizde kolaylıkla takıp çıkarabiliyorsunuz. Bende bu şekilde kullanıyorum.
hocam benim bisikletim şehir tur bisikleti olarak geçiyor. sedona 410 kullanıyorum. bu bisiklet için tavsiye edeceğiniz kilitli pedal varsa yazabilirmisiniz?

Alanında uzmanların görüşlerini derlediğim bir yazı yazmıştım Cyclist TR dergisine, faydası olacağını düşünerek buradan paylaşayım.

Dosyalar

• Dizler.pdf
    321 KB · Okunma: 137
hocam benim bisikletim şehir tur bisikleti olarak geçiyor. sedona 410 kullanıyorum. bu bisiklet için tavsiye edeceğiniz kilitli pedal varsa yazabilirmisiniz?
Trekking bisiklete bindiğim zamanlarda bu aşağıdaki pedalı kullanıyordum.
Platformlu olduğu için çok yoğun trafikte ayakkabıyı kilitlemeden platform tarafı ile kullanabiliyordum.

(link)

Dosyalar

• 1649338903389.jpg
    1649338903389.jpg
    132,5 KB · Okunma: 39
If
Alanında uzmanların görüşlerini derlediğim bir yazı yazmıştım Cyclist TR dergisine, faydası olacağını düşünerek buradan paylaşayım.
İrfan hocam sizin beslenme videonuz vardı ne bilgilendirici ve değerliydi ya. Bekliyoruz yine öyle çekimler🙂

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Konuyu pedal için hortlatmadım durun :D konumuz diz

• Beğen
Tepkiler: felixyakuza

çok şey öğrendim, paylaştığınız için teşekkür ederim.

kalin açısını ayakların doğal duruş pozisyonuna göre mi yapmalıyız? yanlış ayar yüzünden dizimin yan tarafında ağrı yaşıyorum.

forumda konusu var mı bilmiyorum pedal yazınca epey sonuç çıkıyor.

pedal çevirirken pedal üst noktaya geldiğinde tekrar basma esnasında dizlerin içe veya dışa doğru meyil etmesi ne kadar normal sıradan bi sürücü için? normal olanı dizin herhangi bir tarafa doğru gitmeden düz şekilde basması mı ? bugün kilitli pedalada geçtiğim için biraz dikkat ettim bazen hafif içe/dışa doğru gidiyor.
Bununla ilgili olabilecek bir şey sormak istiyorum. Tuzla Bostancı arası sürerken arkadan bir çok yol bisikleti süren arkadaşı gözlemleme şansım oluyor. Bazı arkadaşların dizleri ortaya doğru yakınlaşmış bu şekilde sürüyorlar. Kız istemeye gitmiş gariban gibi gidişleri var. Bu durum daha çok sele boyu ya da kal ayarıyla mi ilgili. Pek sağlıklı gözükmüyor arkadaşlar kisa vadede ağrı daha sonra sakatlık yaşayabilir mi? Acaba arkadan ben de bu şekilde gözüküyor muyum nasıl anlarim

Bununla ilgili olabilecek bir şey sormak istiyorum. Tuzla Bostancı arası sürerken arkadan bir çok yol bisikleti süren arkadaşı gözlemleme şansım oluyor. Bazı arkadaşların dizleri ortaya doğru yakınlaşmış bu şekilde sürüyorlar. Kız istemeye gitmiş gariban gibi gidişleri var. Bu durum daha çok sele boyu ya da kal ayarıyla mi ilgili. Pek sağlıklı gözükmüyor arkadaşlar kisa vadede ağrı daha sonra sakatlık yaşayabilir mi? Acaba arkadan ben de bu şekilde gözüküyor muyum nasıl anlarim
Ortaya doğru derken içe doğru mu. Gravelde yokuş aşağı inerken Seleye daha iyi tutunmak için yapıyorum. Yol yarıstada benzer bi amacı olabilir

Ortaya doğru derken içe doğru mu. Gravelde yokuş aşağı inerken Seleye daha iyi tutunmak için yapıyorum. Yol yarıstada benzer bi amacı olabilir
Aynen düz yolda giderken dizler içe doğru bakarak pedalliyor

Aynen düz yolda giderken dizler içe doğru bakarak pedalliyor
droplardan falan tutuncada o pozisyon biraz doğal oluyor aslında. sürüş pozisyonundan kaynaklı biraz

Geri