İnsan kılığındaki yaratıklar

Kayıt
28 Ekim 2014
Mesaj
59
Tepki
176
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
Bu konu üzerinde uzun zamandır konuşuyoruz, tartışıyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz.Fakat göz ardı ettiğimiz ya da etmek zorunda kaldığımız bu konu o kadar çok önemli ki..İnsan kılığındaki yaratıklar..

Kısa bir yaşanmış hikaye anlatayım.Nişanlım ve ben yol bisikletlerimiz ile İzmirden Manisaya gidiyoruz.İzmirliler bilir sabuncubeli geçidinden manisaya gidilmektedir.Uzunca bir tırmanışın ardından keyifli bir iniş vardır manisaya.

Altımda yol bisikleti ve önümde güzel bir yokuş var.Pür dikkat inmek için çıkarken neler yapmam veya neler yapmamam gerektiğini defalarca kez hesaplıyorum.Bir sürü olasılık gözümün önünden geçiyor, felaket senaryolarını zihnimde oynatıyorum, çünkü en ufak bir hatam ölümüme yol açar ya da çok feci bir sakatlık geçirebilirim.

Sabuncubelini tırmandıktan sonra uç noktada kontrollerimizi yapıyoruz ve inişe geçiyoruz.Hatta nişanlım bana “Nikah arifesi dikkatli ol hayatım” demesi onca hesaplamaların üstüne yeni bir değişken katıyor.
Güzelcene manisaya iniyoruz, durduğumuzda nişanlımın anlattığı olay tüylerimi diken diken ediyor.

“İnerken sen öndeydin görmedin ama aracın bir tanesi yanıma yaklaştı, camı açtı ve yüksek sesle hapşurma sesi yaparak beni korkutmaya çalıştı.”

Yaklaşık 50km hız ile yokuştan aşağı iniyorsunuz en ufak bir tedirginlik halinde kendinizi kurtarabilmeniz çok zor ve bu yaratığın yaptığına bakar mısınız ?

Ben insanları rahatsız etmemek için, kendi rahatımı düşünmeyen biri olarak bana ve sevdiklerime yapılan muamele işte budur.Ondan sonra çok uçuk kaçık düşünen, vahşet isteyen, delinin teki ben oluyorum.

Nişanlım bunu bana ilk anlattığında benim aklıma gelen görseli size anlatayım:
Manisanın girişinde o arabayı durdurup içindekini arabanın önüne çarmıha gerip, boğazı kesilmiş halde bırakmak ve ufak bir notu boynuna iliştirmek.”Bu or** evladı, biraz önce canımıza kast etmiştir”

Biraz fazla mı oldu ? Evet hayal dünyam biraz geniş olabilir ama inanın bana hiç acımazdım.Çünkü bir insanın size silah çekip tehdit etmesi ile bu yaptığı şey bana kalırsa aynıdır.Canınıza kast etmiştir.
Bu ve bunun gibi yaratıklarla yollarda çok uğraşıyoruz.Bağıranlar, küfür edenler, tükürenler, yabancı cisim fırlatanlar daha neler neler..Bunun eğitimle v.s filan düzelmesi bana kalırsa bu ülkede çok zor, ya da ancak 150 sene sonra olabilir.
Bisikletçi dostlarım; dikkat edin.Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
 
Scudo
Kayıt
28 Ekim 2014
Mesaj
59
Tepki
176
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
@Ozan k.
Bunun için çok güzel bir çözümüm daha var ama teknolojinin biraz daha gelişmesi lazım, ya da gelişmiş olan teknolojiyi bizim satın alabiliyor olmamız lazım.Örneğin bu gibi vakalarda bir öyle bir cihaz düşünün ki;

1.Çok ufak olucak, çok hızlı bir şekilde uçabiliyor olacak.
2.Üzerinde yüklü miktarda patlayıcı olacak.
3.Araca yapışabilecek.
4.Yapıştıktan 5 sn sonra infilak edicek. (5 sn içinde siz kaçabileceksiniz)
5.Bisiklet üstünde iken cihazı bir şekilde araca kilitleyecek ve ondan sonra patlama şöleni izleyeceksin.

:D:D:D:D:D:D
 

Osman Tuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
1.151
Tepki
1.173
Şehir
Denizli
Bisiklet
Bianchi
@Bahadır EKİCİ Geçmiş olsun ki size bir şey olmamış, kaza vs. atlatabilirdiniz rahatlıkla nişanlınızın dikkati dağılarak öndeki hendeği vs. görmedi mazallah. Böyle afedersiniz denyolara istediğiniz fanteziyi yapmak bence farz. Dağ bisikletim var dağdan aşağı 50 belki daha fazla hızla iniyorum virajlarda bir o kadar tehlikeli, orada atlattığım tehlike şehir içinde bin katı oluyor. Ben anlamıyorum bu insanlar aileleri nasıl, nasıl bir eğitmen hocasıyla araba kullanmayı öğrenmişler. Kafam almıyor ben kaç sene oldu hala ehliyet almadım, almayı da düşünmüyorum. Araba hevesim 2 sene önce kaçtı araba parasını bisiklete severek ve isteyerek yatıracağım, yatıracam. Söylenecek o kadar kelam var ki inan sınırsız kelimesi burada yetersiz kalır. Tekrardan geçmiş olsun.
 

Ertan M.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesaj
1.037
Tepki
1.438
Şehir
İstanbul /Göztepe
İsim
Ertan
Bisiklet
Merida
Benimde dahil birçok bisikletçinin başına böyle olaylar gelmiştir.Araba olunca böyle bir yerleri kalkan kendisinden başka hiç birşeye faydası olması insanlarla dolu.Onlarda böyle arabayla korna basarak , başkasını taciz ederek , yabancı madde fırlatarak bu acizliklerini gidermeye sözde burada ben varım demeye çalışıyorlar.Bağdat caddesi buna güzel bir örnektir ne zaman girsem illa bir gaza abanan , şerit ihlali yaparak yada bizi sıkıştırarak canımıza kast edenlerle dolu.Bende zannetmiyorum bu durum düzelecek daha da kötüye gidecek.
 

uguryilmaz144

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
1.619
Tepki
2.755
Yaş
32
Şehir
İzmir
İsim
Uğur Yılmaz
Bisiklet
Mosso
Olay sizin başınıza gelse neyse, küfürü basıp devam edersiniz. Ama sevdiklerinizin başına böyle olaylar gelince katil olmamak elde değil. Sırf bu yüzden kız arkadaşımın trafikte bisiklete binmesine izin vermiyorum. Çünkü biliyorum kaşınan biri olacak, bende gidip kaşıyacağım... Sonra abi yapma, abi etme diyecekler...
 

Osman Tuğrul

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
1.151
Tepki
1.173
Şehir
Denizli
Bisiklet
Bianchi
Kusura kalmayın içimde kaldı, şunları da eklemek istiyorum izninizle. " Geçen gün oturduğum ilden ilçeye tur yaptım dönüş yolcuğunda, bir araba yavaşladı arkamda hissettim 2-3 saniye sonra hızlanarak önüme geçti ve 3-4 metre öteme cam soda şişesini çarptı basıp gitti. Allah'tan teker patlamadı vs. bir şey olmadı. Bu arada kendini bir şey sanan şoför parçası insanımsı, durduk yere yanımda geçerken kornaya abanan mı dersin, yoksa yol üç şeritli ben en sağın emniyet şeridinden giderken çekilse diyerek el kol yapan mı dersin, uuu toplasan bunlar sabaha kadar acımadan yapıştıracan odunu.
 

uguryilmaz144

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
1.619
Tepki
2.755
Yaş
32
Şehir
İzmir
İsim
Uğur Yılmaz
Bisiklet
Mosso
Önceki mesajımda yazmayı unuttum. Benim de başıma benzer bir olay geldi. Sanırım birkaç hafta önce bisikletforum izmir buluşmasından dönüyordum. Arkadaşlardan ayrılıp yoluma devam ediyordum. Alsancaktan bornova tarafına doğru giderken o koskoca 3 şeritli yolda ben güvenlik şeridinden gittiğim halde, üstünde iki kişi olan 100cc bordo renk bir scooter DİBİMDEN geçip tekrar en sol şeride geçti. Arkasından küfürü bastım, kafasını çevirdi ama durmadı. Şayet dursaydı bacaklarını kırıp orada bırakmak gibi bir niyetim vardı...
 

jaks39

Üye
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
76
Tepki
40
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
ilker
insanlar öyle bir hale geldi ki bu ülkede , kendinden farklı olanı anında dışlıyor sırf bisiklete biniyorsun diye bunu yapıyorlar emin ol.Ve ben eminim herkes bisiklete binse sen arabaya binsen aynısını yine yapacaklar ülkenin durumu bu biraz farklı mısın dışlanırsın herşeyin bu gerizekalılarla aynı olmak zorunda.
 

C.Biberci

Tulpar
Kayıt
1 Kasım 2015
Mesaj
1.864
Tepki
5.477
Yaş
43
Şehir
Bursa
İsim
Alp Tigin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Triathlon
Bu tiplerden kaç kez durdurnmak istedim ama durmaya cesareti olan çıkmadı..Düşünmem gerek bir ailem olmasaydı bu magandalar için tüm bisikletçiler ve insanlık adına vandalizm estirirdim.Çünkü böyleleri ancak vandalizm ve mazıoşizmden anlıyor.Bunlar eğitimlede ıslah olmazlar.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bunları alacaksın bir odaya kapatıp bunlara ''hostel serisini''izleteceksin bak koçum başına bunlar gelecek diye...
 

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.207
Tepki
11.769
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
Yazdıklarınızı okurken kanım dondu. Söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum doğrusu.

Başınıza gelenler yüzünden sinirlenmeniz gayet doğalken bunu her yaştan kullanıcısı olan halka açık bir platformda açıkça vahşet içeren bir dille yazıyor olmanız hiç normal değil.

Unutmayın forumumuzun 18 yaş altı birçok kullanıcısı mevcut. Onlara bu şekilde örnek olmanın doğru olduğunu düşünüyorsanız başka bir şey söyleyemiyorum.
 

Eroseros

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Aralık 2015
Mesaj
614
Tepki
1.306
Yaş
51
Şehir
İzmir
İsim
Eray Yumuşaker
Bisiklet
Sedona
Fiat Uno otomobilim var. Onu bile trafikte adam yerine koymayıp sıkıştıranlardan illallah ettim. O yüzden bisikletleri taciz edenler artık çok normal gibi geliyor.
Bir toplumda anormal davranışlar normal ve sıradan haline gelmişse orada kronik sorunlar var demektir ve orada huzur, mutluluk, insanlık aramak sadece düşlerde mümkün olur.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Bahadır EKİCİ

Maşallah canım sende son derece sağduyulu, aklıbaşında bir arkadaşımıza benziyorsun. Seni tebrik eder hemencecik ortamdan uzaklaşırım.