Scudo Sports

İniş Yarışı

Scudo
sanırım bisikletle ilgili 1 yarış yapabilmek için federasyondan ve il gençlik spordan izin almak gerekiyor.federasyonunda kasasına 1 şey girmicekse bu yarışa izin vermezler bizde bu yarışı yapamayız.hatırlayın istanbulda emre yıldırımın aylarca uğraşıpta son dakkada yaptırılmayan yarışı.allah bizleri nefsimizin,şeytanın ve kötü insanların eline düşürmesin... :)

@ENDORPHIN

İyi diyorsun ama bizim yapmak istediğimiz kendi aramızda bir yarış yani izine gerek yok çünkü resmi değil tıpkı antreman gibi. Antrenmana izin almıyoruz, bu da onun gibi olacak.

16-19 Mayıs, Ege Üniversitesi bisiklet festivali. Üniversitede çadırda kalınacak.

Festivalin 1-2 günü "Mega DH" antrenmanı yaparız, gelin o festivale, bana güvenin ;)

Nisan ayı içerisinde Istanbul'da herhangi bir şekilde bir dh atraksiyonu yapmayı düşünürseniz bana ulaşın. Elimden ne geliyosa yardım etmeye çalışırım. Yazdan önce böyle birşey yapılsa şahsen çok sevinirim çünkü yazın burda olmayacagım.

şu açtığınız konuya bakın..gerçekten komiksiniz.teşbihte hata olmaz ama;Aç tavuk kendini buğday anbarında sanırmış.
Bir toparlayın hele Türkiyede kaç kişinin DHveya HT bisikleti,full protectionu,full face kaskı varkaç kişi merak ediyorum kaç kişi 1,5 2 metrelik bumplardan 5-6 metre siçrayıp öbür bumpa konacak...cidden merak ediyorum..Bu arada bisikleti ve tam donanımı olmayan bir sporcu yarışa alınamaz,Bu basit kuralı bildiğinizi söyleyin ne olur..Haa eğer topladığınız bir XC bisikletiyle atlamadan-zıplamadan inecekseniz onu bilemem.Zaten Bunun adına da herhalde chickendownhill denir..
Lütfen beyler hayallerinizi paylaşırken ikinci şahısları "APTALLAR" durumuna düşürmeyin.hırsınızı,neler yaptığını bilmek istemediğiniz federasyona atıp tutmakla harcayacağınıza şöyle bir kaç ay tepe inişinin "NE OLDUĞUNU" anlamakla harcayın..Yoksa kargalar gülmeye devam edecek...
Birol Toraman...
0533 254 95 75

• Beğen
Tepkiler: neco
@toramanbirol

Yazınızda dogru olan tek kısım federasyonda suc bulunması olabilir. Birşeyler yapabilmek için illa yetkili birilerinin harakete geçmesini beklemek gerekmiyor. Böyle bir organizasyon yapmak isteyenler kendi başlarına da bunu pekala ayarlayabilirler. Kaldı ki bu zaten amatör bir yarış olacaktır. Birinci 4000 euro almasa da olur. Bisiklet, koruma vs falan demissiniz. Bende hepsi var o ayrı. Ama olmasa da: parkurun illa buyuk boşluklar veya droplar içermesi gerekmez. Kullanıcıların bilgisi, yetenegi, ve donanımına uygun bir parkur seçilir, ona göre güzargah ayarlanır vs.. Gelişme küçükten başlar ve ilerler.. Elbet ki ilerler.

Bisikleti ve tam donanımı olmayan konusunda da... Izledigim videolara göre konusuyorum... Bu işin bir standardı yok. Adam ister full face takar, ister normal kask takar. Ister 140mm amortisör kullanır, ister 200mm. Organizasyonu duzenleyenlerin özel kuralları varsa vardır, yoksa herşey serbesttir. Ayrıca illa FS bisiklet kullanılacak diye bir kaide de yoktur. Kaldı ki bu ilk yarış için zaten, olursa eger, dogru duzgun fs bisiklet çok az görürüz eminim. Ha bu bir sorun mu? Degil.. Dedigim gibi düzenleme ona göre yapılır.

'uçmaya' lüzüm yok evet (steve peat, sam hill gelsin.. prestij olsun.. veya 10 metre gap, 3 metre droplar içersin vs vs falan), ama yermeye de lüzüm yok. Böyle birşey yapılırsa, organizasyon olarak bir ilk olacaktır. Çok da buyutmemek gerekir derim. Maksat toplanıp kendi aramızda bişeyler yapmak.

Onun dışında aptal - karga muhabbetine falan girmiyorum. Iyı gunler

Bu fırça neyin nesiydi anlamadım. XC yarışlarına giden herkes birinci mi oluyor, veya anasının karnından downhill'ci mi çıkıyor herkes, yaygınlaşması lazım ki insanlar da bir şeyleri görüp yönelsinler. İlk önce sizin tabirle bi chicken-downhill yarışı yapılır sonra sertleşmeye başlar. Protection konusuna gelince bu konuda eksiklik olduğu doğru ama korumasız adamı yarışa almazsın bak o zaman nasıl herkes full korumayla geliyor. Türkiye'de downhill yapılmıyor ki yapacak adam da çok olsun. Bi ucundan başlamak lazım..

türkiyede xc de sanki herşey çok mükemmelmiş gibi 1 de dh a girmeyin diyorlar.daha uluslarası yarışta bile sonuçları tam anlamıyla çıkartamıyorsunuz.daha starta sporculara yarış kaç tur olsun diye soru soruyorsunuz.yarışa katılan 1 takım yarışçıların ne bisikleti uygun ne kıyafeti nede maddi durumu.ama yinede xc yarışı yapılıyor dimi.ozaman dh yarışıda yapılabilinir.amaç ilk adımı atmak.gerisi eminim gelir.ben inanıyorum ki türkiyede özellikle adanada dh konusunda çok yetenekli isimler çıkacaktır.yerden yere vurmak aşşağılamak yerine önce aynada kendimize bakıp sonra neler yapabiliriz diye icraaat yapmak lazım.keşke imkanım olsada güzel 1 dh yarışı yapabilsem en babasından.ben yapamasamda yapan arkadaşlar için elimden gelen yardımı yaparım.daha önce yıllarca karşılıksız parkur yaptığım gibi.bizden geçti alttan gelen gençler için açalım yolu.yok az kişisiniz yok dh bisikletiniz yok malzemeniz yok 5-6 metreden uçamazsınız siz otuurun dh çılar oturduğunuz yerde demeyin.xc yarışı yıllardır yapılıyor ama katılan sporcu sayısı bizim burda incirlik kasabasında bu sporu yapan 4 bin amerikalı askerden çok daha az.adamlar üsde 4 bin kişi profesyonel bisiklete binen 1000 civarı.bizim kocaa türkiyede binen okadar değil.1 kaç dh yarışı yapalım bakın nasıl ortam dh çıdan geçilmiyor.zamanında bu yarışlar yapılsa manyak dereceler gelirdi eminim.yokuş çıkmayı hiç sevmem.ama iniş oldumu benim diyenle kapışırım :)

Federasyonu bilemem ama geçen sene forumda yurtdışında yaşayan bir arkadaşımız 2008 mart ayı gibi izmir'de iniş yarışı yapmayı planladıklarını ve bunun için keşif gezilerine çıkacaklarını belirtmişlerdi..

Sonra ne oldu bilemiyorum tabi ama o arkadaşlarla görüşülebilir sanırım..

Federasyona gelince.. Federasyonla ilgili çok bilgim yok ama ülkemizde bisiklet sporuna verilen değeri gayet iyi biliyoruz.. Yani biraz hayal gibi görünüyor birilerinin bu işe el atması.. Çoğu kişinin dediği gibi bu işten çıkarı olmayan kimse el atmaz böyle bir organizasyona..

@toramanbirol

Yanlış anlamayın yaşınıza saygım sonsuz ama açıkcası fikriniz bana çok saçma geldi. Bir kere Türkiye'de bisiklet sporunun extreme bir dalı olan Downhill - Tepe inişi hiçte yaygın sayılmaz. Bunun gerekçesi olarak Türkiye'de doğru düzgün DH bisikleti satılmıyo olması veya satılsa bile çok pahalı olması olabilir. Ayrıca kendi imkanlarıyla yutrdışından bisikletlerini getirebilmiş şanslı insanlarda hiç de azımsanmayacak sayıdalar. Arkdaşların bahsettiği gibi amatör ruhla yapılacak bir yarış bu branşın Türkiye'de ciddi anlamda duyulmasına ve ilgi görmesine sebep olacaktır. :rolleyes: Daha sonra ise bisiklet ithalatçıları bu alanda daha çok yatırım yapıp Türkiye'nin DH potansiyeline katkıda bulunacaklardır.

Ayrıca siz hiç başlangıcı olmadan gelişen bir şey gördünüz mü?? Açıkcası sizin söylediğiniz emin olun daha komik :)

Mesela ben istemez miyim en iyi DH bisikletini alıp en güzel DH parkurlarında hoplayıp zıplayarak inmeyi ama bunların olması için ilk önce benim güzel ülkemde bir şeylerin oturması bir şeylere başlanılması bir şeylere ön ayak olunması lazım.
Eğer ki siz bu yaşa gelip hala amatör ruhla burda bir şeyler yapmaya çalışna gençlere destek olacağınıza bu tarz onların şevklerini kırıcı bir konuşma yapabiliyorsanız gerçekten siz bu spora gönülden bağlı değilsiniz..

Birde bu sene bir DH yarışı olsa ben topladığım DJ bisikleti ile katılırım illa da şart değil ki parkurda 45-50 km hızla inipte 6-7 metre uçmak.. Önemli olan orada olup katılımın çok olmasına destekte bulunmak.Benim gibi 100-150 kişi gelse o organizasyona Türkiye'nin dört bir yanından( ki bence geleceklerdir) o zaman sizin gibiler, amatör ruh ve Türk gençlerinin istedikten sonra neler yapabileceklerini neleri başarabileceklerini, nelerin üstesinden gelip; bir ülkenin gelişmesine dolaylıda olsa nasıl katkıda bulunabileceklerini görmüş olurlar..

Atatürk ne güzel demiş " Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur! " diye..İşte bu söz Türk gençliğinin istedikten sonra hiç bir engel tanımayacaklarını en güzel anlatan sözdür.. Bu illa savaşta veya düşmanlıkta ders alınması gereken bir söz değil aksine bu şekilde ülkesinde bir şeyleri diğer ülkeler seviyesine getirmeye ülkesini geri kalmışlıktan kurtarmaya çalışan gençlerinde ders alması gereken ve bunun yanında sizin gibi bu amaçların önünde dolaylıda olsa durmaya çalışan kişilerinde biraz olsun ibret almaları gereken bir sözdür..;) ;)

Biraz abartmış olabilirim ama sizin gibi yaşı ilerlemiş bir insanın bu tarz bir konuşmanın altına adını yazabilmesi bana çok dokundu.. Eminim sizin gibi düşünen çok insan vardır ama yazım az da olsa arkadaşlarımı şevklendirebilirdiyse ve az da olsa sizin, gençlerin ne kadar kararlı olduğumuzu anlatabildiyse " ne mutlu bana "..;)

Eğer sürç-ü lisan ettiysem affola.. :rolleyes:

Saygılar...

Demir Berkay Yavrucuk...

Bu arada eklemek istiyorum forumda olsun olmasın bir çok kişi dediğiniz şartlarda bisikltlere ve ekipmanlara sahip.. Ayrıca emin olun ki burda hırslarına laf ettiğiniz gençlerinde çoğu DH konusunda çok yeterli bilgiye sahiptirler..

Siz yarışlar konusunda mutlaka daha fazla bilgiye sahipsinizdir fakat bizim ki zaten çokta profesyonel bir organizasyon olmayacak böyle bir kaygı taşımıyoruz...

• Beğen
Tepkiler: -erkan-
çok kısa yazacam.
eskıden turkıyede xc yı bılen veya bınen kac kısıydı.eskıden 100 sımdı 500 ve bırde olımpıyat sporcumuz var turkıye olarak.

sımdıde dh ıcın kooları sıvamak lazımki dışarda bızımde sporcumuz olsun.neden bı şampıyonda dh den cıkmasın dusundunuzmu?cok zor deıl bu bence.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Sevgili D.Berkay
bak ne güzel yazmışsın ellerine sağlık..Olay akşam insanların canı sıkıldığında atıp tutukları "FEDERASYON" değilmiş.....Dimi?
Olay bu işin federasyona kadar ulaşması için neler yapılması gerektiği ki o süreci de açıklamışsın..İşte benim de anlatmak istediğim buydu..Böyle cevaptan ziyade federasyon ve kendim hakkında bir şeyler yazacağım.Üniversiteli ,çağdaş bir genç olarak yazılanların cevabını buralarda bulabileceğini umuyorum
Biliyormusun en son 1976 yılında Konyadan Erol Küçükbakırcı olimpiyatlara gitmiş ve bu federasyon 32 yıl sonra bisiklet branşında olimpiyatlara bir sporcu yollama başarısı elde etmiş.2007 yılında 84 yıllık geçmişine rağmen yine bu federasyonun katkılarıyla Dağ bisikleti avrupa şampiyonası ülkemizde Kapadokyada gerçekleştirilmiş,yine bu federasyon İst.polonez köyde türkiyede ilk defa bir BMX parkuru yaptırmış,bu federasyon 2006 yılında alanyada türkiyede ilk defa ulaslar arası dağ bisikleti hakemlik kursunu dünyanın en önemli hocasını İngilic Colin i çağırarak yapmış,devam ediyor.çoktandır yapılmayan,UCİ ye bir antrenörünü yollayarak eğitim almasını sağlamış,devam ediyor,geçen yıl yani 2007 de UCİ dağ bisikleti C1 ve C2 kategorisinde dünyada en fazla yaışma yapan ikinci ülke olmanın gururunu yaşamış,yine;2007 yılında UCİ PROFESYONEL DAĞ BİSİKLETİ takımının oluşmasına katkı koymuş,akabinde bu yıl dağ bisikleti Marathon şampiyonasını ülkemize almış ve 2100 yılında da avrupa yol bisikleti şampiyonasını ülkemizde düzenlemek üzere görev istemiştir..Unuttuklarım da olabilir
Bana gelince 1987 yılından beri sayısız organizasyon yaparak sporcu arkadaşlarıma maddi ve manevi katkıda bulunmuş,bir çok hakemlik ve antrenörluk kursuna kendi cebimden harcayarak katılmış.bu işin sporculuğunu yapmış,sizin yarıştığınız parkurlarda sabahın 6 sında kalkıp check etmiş,biten suların yerine cebinden meyva suyu ve su alarak katkıda bulunmaya çalışmış,izmirde oluşturulması düşünülen downhill parkurunda çalışmış ve fikir vermiş "4 adet Downhill dünya şampiyonası ve kupasını izlemiş ve 2006 yılından itibaren de 22öğrencisinin sponsörlüğünü yüklenerek onları dağ bisikleti konusunda eğitmiş,bu öğrenciler için Bisiklet kıyafet ve kask,ayakkabı konusunda 25 milyar civarı sponsörlük bulmuş,bu yıl sezonun ilk yarışı olan URLA DAĞ BİSİKLETİ YARI MARATHONU nu düzenleyerek 5000 lira ödül dağıtmışımdır.Okulumun arkasında öğrencilerimle kazma kürekle parkur hazırlayıp çalışmalarımıza devam ederken aynı zamanda büyükşehir belediyesine türkiyenin 2 olacak BMX parkurunun projesini kabul ettirmiş durumdayım..Bütün bunları yaparken bir Şahin marka aracımı bir de Suzuki samurai aracımı da harcamış bulunmaktayım...
Sevgili D.Berkay hadi bir kez de bu organizasyonları siz ele alın olmaz mı?
Bu arada sakın bir daha kayıt olmak için geç kalma...
Sevgiler..
Toraman Birol
0 533 254 95 75

olay bmx parkuru yapmakla bitmiyor. parkuru yapıp bırakıp gittiler gidin bakın kulanılabilir durumda mı ? bakımı yapılmayınca isterseniz en büyük parkuru yapın.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
bırol abı senın calısmanı herkes bılıyor herkes olmasada en azından ben gordum bılıyorum.ama burda ulasılması gerken yer bence sen deıl federasyondur.senın yaptıkların burdakı iniş yarıısı yapacak ( en azından yapılmasını ısteyen ) kısılerı acacagını sanmıyorum.

@toramanbirol

Ben federasyona bişey demedim dikkat ettiyseniz..
Ben sizin üslubunuzdan sonra bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.. Biz burda federasyondan bişey beklemeden belki de chicken-downhill yarışı olacak ama olsun bu tür bir organizasyon yapmak.. İzmirde ki parkur yapılcaktı bu sene yarışılınacaktı.. Neyse hepsini geçtim de diyorum ya bu tavrınız gerçekten yapıcı olmaktan teşvik edici olmaktan çok uzaktı.. Sizin okulunuz kursunuz olabilir ama bu forumda bir okul bir kurstur burda nice gençler bir şeyler öğrenip bilgi dağarcıklarını geliştiriyolar söylememe gerek yok umarım..
Sizin gibi bu spora yıllarını vermiş birisi nasıl oluyoda böyle şeyler yazbiliyor gerçekten anlayamıyorum..
Yarışa geç kalmış olmam benim ilk yarışım olmasından ve arkadaşlarımın sözlerine güvenmiş olmamdan kaynaklanıyor olup bu konuyla ne alakası olduğunu anlayamadım?!.. Açıkcası birbirimizin açıklarını bulmaya çalışmak bence çok çocukça :) Bir şeyler oluşturmak bir şeyleri yapmak için organize olmaya çalışmak için burdayız hepimiz..

Gerçekten bunca zaman yaptıklarınıza çok saygı duyuyorum ama ben geçen msjımı kim olduğunuzu bilmeden yazmıştım herhangi biri sanmıştım.. Kusura bakmayın ama sizin olduğunuzu öğrenince inanın üzüntüm en az 2 kat daha arttı.. Bunca yaptığınız oluşturduğunuz şeyden sonra bu sözleri sizden kesinlikle beklemezdim...

Bu arada Sinan'a katılmamak elde değil.. Yapıldı madem bu parkur neden bu parkurun kullanılması ve yararlı olması için kimse bir şey yapmıyor? Neden yarış iptal oluyor ? Kaç hevesli genç tanıyorum orda yarışa katılmak için ne hayaller kuran ne oldu peki? hiç...

Dağ bisikletindeki gelişmemiz gerçekten çok güzel bir şey ama dünya da olay sadece dağ bisikleti veya yol bisikletinden ibaret değil ki gençlerinm bir şekilde diğer alanlara da yönemlemeri gerekiyor bunu yapmakta federasyon eksik/ yetersiz kalıyorsa siz de federasyondan biri olarak burda amatörce organize olmaya çalışan gençlere bu şekilde konuşmamalısınız...

Tekrar eğer yanlış bir şey söylediysem özür diliyorum..
Sizinle burdan bile olsa yazışmak benim için çok önemli teşekkür ederim...

Geri