Scudo Sports

İmza Kampanyası: Deniz Otobüslerinde Bisiklet Ücretsiz Olmalı!

@globeriders

bir kere caydırıcı ne demek burda bir arıza durum var ben norveçte 1980 senesinde iken deniz otobüslerinde en az 20 bisiklet konacak yer var idi bunlar kimi kandırıyor .....
daha önce yazacaktım bunları ama dayanamadım şimdi yazıyorum bir kere norveçte bisiklet halk aracı...... artı sayın ido yetklileri norveçte bisiklet koymak için deniz otobüsleri var idi bunlar norveçten alındı ama bizim ido yetkilileri ya bunları söktüler yada bisiklet taşıyan deniz otobüslerini almadılar görmesem bunları bu idoya hak vereceğiz nerdeyse bu halkı koyun görmeye alışmış kurumlara karşı tek güçlü kuruluş olarak stk olması lazım evet stk ....
ido bahane uyduruyor boşversinler peynir ekmek yesinler zati benim ne ido ile ne metrobüsle nede tcdd ile işim olmaz....
yok efendim neymiş bisiklet konacak yeri olan deniz otobüslerini alacaklarmış bence almasınlar önce bisiklete bakışlarını değiştirsinler artı bu ülke halkıda bisiklet her devrin devrim aracıdır halk aracıdır o kadar.....

aşağıdaki yazıyı ido yetkililerine sunarım...

Ulaşım
Amsterdam bisiklet-dostu bir şehirdir. Şehirde bisiklet yolları ve bisiklet park alanlarıyla "bisiklet kültürü"nün geliştiği bir merkezdir.
Şehirde 1 milyon bisiklet bulunduğu tahmin edilmektedir. Ancak bisiklet hırsızlığı oldukça yaygındır. Bu yüzden bisiklet sahiplerinin büyük kilitlerle bisikletlerini hırsızlara karşı koruma eğilimi vardır. Şehir içinde araç kullanmak tercih edilmez. Çünkü park ücretleri oldukça yüksektir.
Ayrıca birçok cadde ve sokak araç trafiğine kapatılmıştır.

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Biraz destekleyici nostalji yapayım.

19 Mayıs 2001... Amsterdam'dan benli-bensiz kareler :D .....

http://a.imageshack.us/img840/4593/bg16.jpg

http://a.imageshack.us/img830/2561/bg14.jpg

http://a.imageshack.us/img831/6664/bg19.jpg

O tarihte digital photo olmadığı için bunlar sonradan tarama çakma digital görüntülerdir, ama sanırım konumuzla ilgili bütün ayrıntılar net görünüyor değil mi?

Yanlız şöyle bir detay dikkatimi çekti... Birince resimdeki bariyerle yol çalışması içinse eğer, 2008 senesinde de aynı yerlede yol çalışmaları vardı...

İDO hizmetlerini neredeyse hiç kullanmayanlardanım. Kullanmama sebebim, İDO nun hem bisiklet hemde farklı konulardaki anlamsız, bencil tavır ve davranışları. Bunları uzun uzadıya yazmayacağım. Sonuçta ido işte, fazla anlatmaya gerek yok. Herkes az çok nasıl bir firma olduğunu biliyor.

Haliyle bu imza kampanyasını gönülden destekliyorum. Fakat gördüm ki neredeyse 1,5 ay olmuş ancak hala 1,996 kişi katılmış gözüküyor.

Çoğu arkadaşımız bulunduğu şehir, konum vs. itibariyle ido yu kullanmıyor yada bu tür sıkınıtıları bilmiyor olabilir, ancak ne olursa olsun hepimizi ilgilendiren bir konu olduğu için bu imza kampanyasına herkesin katılmasını rica ediyorum.

Bu gün İDO yarın başka bir firma veya kurum. Lütfen bu tür konulara kayıtsız kalmayalım.

Sevgiler...

Dentur Avrasya (Üsküdar - Beşiktaş) motorlarında bisikletler yeniden ücretsiz taşınıyor. Hayırlı olsun:in:

• Beğen
Tepkiler: burhan ceylan
Değerli Pedalsever arkadaşlar,dostlarım...

Tatilde olmam dolayısı ile bu ortak çalışmamıza katılamadım,ancak Gizem ve emeği geçen herkes ile aynı yüreği taşıyorum,bundan sonraki çabalarımızda başarılar diliyorum:)

Gelelim şahsi düşünceme ; IDO Bisiikletten güvenlik nedeni ile para alınması açıklamasını yaparak kaçış yolu aramaktadır.Bugüne kadar sayısız yaptığım organizasyonların başlangıç ayağı IDO ile gerçekleşmiş ve devam etmiştir.Bana yapılan açıklamlarda şunu belirtmişlerdir! " 15 adet adet bisiklete kadar alabiliriz " kaldı ki bu deniz otobüsleri için geçerlidir,FERİBOT için ise sorun yaratmamaktadır.Burada IDO nun yaptığı açıklama yetersiz kalmıştır.Gerekli araştırma ve çalışmalarımızda hepimize kolaylıklar dilerim....sevgilerrr

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

bisiklet masum araçtır bisiklete para alan zihniyetlerle işim olmaz benim

1- tcdd ile
2- metrobüs ile
3- lüks feribotlar ile
4- deniz otobüsleri ile

yalova tarafına geçmek isteyenler eskihisar yolunu kullanmalı ....
eski hisar 24 saat çalışır ... eski feribotlarda bisikletten para alınmamaktadır
yalnız bazı pedalşörlerimize bu hat zor gelmektedir nedeni bostancıdan 44 km sonra eskihisar gelmektedir feribot 45 dakikada topçulara geçer..
topçulardan yalova ise 12 km ordan erikli ise 27 km bir erikliye gitmek 83 km ... delmeceye çıkmak için 10 km daha koyun 93 km eder bunun dönüşüde 93 km
e -tabi hafta içi çalışan insanlar bu forumda çok olduğu için bu kadar mesafeyi göz önüne alamazlar mecburen yenikapı ve bostancı ve pendik istikametleri kullanılmaktadır bu kış yapacağım turlarımda özellikle eskihisardan su düşen erikli ve delmece güzergaları yapılacaktır evet bunca yolu idoyu lüks feribotları protesto için yapacağım ..

Geri