Scudo Sports

İmza Kampanyası: Deniz Otobüslerinde Bisiklet Ücretsiz Olmalı!

@Barış Özkan

barış bir şey olmaz bu ülkede ben artık iyice ümidimi kaybetmiş durumdayım bu istanbulda hiç kimse bisiklete binmiyor kendimizi aldatmayalım büyük şehir ve belediyeler arza göre talep düşünüyorlar ve de ido vede tren artı feribotlar
bakıyorlar 3-5 bisikletli onlara paket muamelesi yapıyorlar nerdeyse küfür yemediğimiz kaldı niye bisikletle trene biniyorsun diye yalnız saat 06.00 da haydarpaşadan büyük derbente giden pek fazla olmuyor o vakit ses etmiyorlar hafta içi o saatte adamı trene koymuyorlar zati o kalabalığa bisikletle girmek bende istemem doğrusu banliyö trenine saat 06.00 da bindim gebzeye gittik hiç kimse yoktu koca tren bizim için gebzeye gitti en sağlam gidiş şekli bu sabahın köründe trene haydarpaşadan binmek ve hatta 05.00 de bile var
pazar günleri en uygun saatler 05.00 ve 06.00 bomboş trenler
işin komik tarafı banliyö treninde bisiklete 1.5 ytl alıyorlar tam bilet 1.5 ucuz ama adapazarı pahalı ekspres olduğu için 5 ytl bisiklete tam 7 ytl
valla açıkçası bu kartepe için sabahın köründe 06.00 da adapazarı trenine binerim 12 ytl toslarım dönüşü pedallama bakalım yeni prosedür kartepe ......

:in: :in: :in: :in:

Scudo
Dentur'un bisikletlerden ücret alması ile ilgili Güncel Haberler kısımında açtığım konu ilerlemediği için gelişmeleri burdan paylaşıyorum.

Bugün bisiklet için ücretmi ödedikten sonra şikayet dilekçesi istedim ve doldurdum. Konuyu yönetime taşıyacaklarını belirterek web sitesi üzerinden de şikayetimizi ulaştırabileceğimizi belirttiler.

(link)

• Beğen
Tepkiler: tolga.aydogan
@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi sorun kültürümüzde, bisikleti çoçuklara karne hediyesi olarak verilen oyuncak olarak kabul ediyor ve kask ile bisiklete binen birisi yarışçı muamelesi görüyor. Biz çıkıpta ücret alınmasın dediğimizde kim neden bizi önemsesin ki? Bize düşen görev, topluma bisikletin en çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı olduğunu kabul ettirmemiz gerekiyor.

@Barış Özkan

doğru katılıyorum bu bisiklet olayını kabul ettirmek için etkili yöntemler uygulamak lazımda ama biz bireyler olarak ne yapabiliriz diye düşünüyorum kendimi bu olayın neresinde görmeliyim gerçekte ben hiç bir şey yapmadım ,toplumu bu konuda değiştirmek için ama sadece kendimi değiştirdim ve asla milletin bisiklete baktığı gibi bakmadım ve marjinal kaldım sene 1976 mahallede bisiklet sevdalısı 3 deli vardık aklımıza kamplı bisiklet olayı geldi ve afşaya kamplı bisiklet turu düzenledik benim altımda yarış bisikleti demirden idi acaip ağırdı bir de arkamda sırt çantası otuz kilo valla iyi deliymişiz o vakitler şimdi şu karbon 10 kilo nerden nereye

Ülkem insanı "Güvenlik" ne demek!

Bakınız tarihe! Ülkem insanı Hep şöyle düşünmüştür!

Zamanında Otomobillerde emniyet kemerini zorunlu yaptıklarında

"Heee şimdi yine vatandaşı yolmak ceza-avanta götürmek için" diyen bir toplum

Şimdide "Çoçuk koltuğu nedir? ,yine gözlerini para bürümüş" demekte!

Yani yorumlara hiç şaşırmadım, Kırmızı yandığında kornaya bas devaaam diyen toplumda gayet normal ; Lugat ta "güvenlik" diye bişey yok,

Hayret Kaskları nasıl takıyorlar :eek: Kask takınca vergiden mi düşülüyor benim haberim yok:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: tolga.aydogan
@volkii

boşver volki bu toplumu bizmi değiştireceğiz
biz pedallayalım hocam bize ne yığınlardan vede koyunlardan .......

haaaaaa
aklıma ölü ozanlar derneği geldi
orada bir laf vardı trenler dolusu bir sürü aptal......

Görüntüdür aslında herşeyi bozan. Kafada kask, bacakta tayt veya üstte renkli, reflektörlü formalar hep dikkat çeken ve uzaktan yakından parmakla gösterilmemize sebep olan şeyler. Ben şahsen kasket görünümlü bir kask ve üzerime de eski püskü oduncu gömleği desenli forma dizayn ettirmeyi düşünüyorum. Bisikletin kadrosunu da döküntü-pas çizik eskitme desenli bir malzemeyle kaplayıp mümkün olan en paspal görünümü vermek... Anca öyle olur... Bu sayede trende kondöktör de fırça çekmez, "bu şımarık zengin yarışçı bozuntularına müstahak, soy soyabildiğin kadar" damgasından da kurtuluruz.

sanki bisikletten aldıkları para kendi ceplerine gidiyor da... kasıntı manyağı bir milletiz....

Yalovaya denizçalı yarışını izlemeye giderken benimle birlikte üç arkadaşımdan da bisikletlerimiz için ayrı ayrı para aldılar.

@mtsemiz

valla doğru dersin dostum
ben düşündüm düşündüm ne yaparım diye kafaya kask alta tayt giyersek bu millet beni ciddiye almaz dedim ve yaz aylarında kıyafet aksesuarlarımı dizayn ettim polis benzeri bir şapka artı kepin üzerinde gözlük gözümde rayban gözlük olunca bir acaip bakıyorlar ve korkuyorlar .....
scott uzun kollu simsiyah forma simsiyah eldiven ve simsiyah team pantolon bisiklette simsiyah simsiyah bellik çanta .....
gerçi yazın kafaya bandana üstüne kask acaip terletmekte beni ..
kışın ise teröristlere benziyorum içime üşütmeyen vucudu sıcak tutan genelde kayakcıların kullandığı uzun kollu atlet üstüne polar onun üstüne scott uzun kollu forma kar maskesi ve kask eldivenler gene siyah team pantolon kar maskesinin üzerine kayışlı gözlüğüm ......... ve simsiyah bellik çanta

Bu arada Dentur'un bisikletlerde ekstra ücret alma sevdası da gerçekmiş. Yani sayısı parmakla gösterilen gariban bisikletçiden bisikleti için ücret alınca epey para ediyormuş! Cirolarına katlayacaklarını falan hesaplamışlar.

Aslında kafalarının ardında yatan şeyi de merak etmiyor değilim; her ne kadar çok düşük kapasiteli kafalar da olsa...

Bir de bu durum, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma durumunu akıllara getiriyor. İDO'dan ekstra isterken Dentur sana giydirsin, iyi mi?

@tolga.aydogan

Dostum ben biraz eski kafalıyım ama inandığım bir şey var, aslında yapılacak iş gayet basit. Binmeyeceksin abicim. Yaptıkları bütçeyi boşa çıkartacaksın. Her bir fert, kendisi gibi birini uyarsa, bu da onların gelir bütçesine epey negatif bir etki yapar aslında. Evet Bostancıdan Bakırköye tek vesait yaya olarak büyük kolaylık. Ama eğer kendi ücretim kadar para da bisiklete ödeyeceksem, Kadıköyden Eminönü yapar, ordan Bakırköye pedallarım abi. Zaman problemini de çok kafaya takmam, 1 saat erken çıksam yeter.
Bu memlekette Allahın soğanının fiyatını 3,5 TL ye çıkartıp satabildiler. İnan sana bütün samimiyetimle söyleyeyim, kanepeler eskimişti, onları yeniledim, ama aynı zaman zarfında 2 ay eve soğan almadım. 2 ay sonra 80 kuruşa düştü. Belki alakalı bir şey değil, ama mantık bu.

ben bu ülkede yurttaşlık bilincinin gelişmediğine inanırım
70 lerde de böyleydi 2000 lerde de böyle
otobüsde yan yana geliriz hiç birbirimizi tanımadan ordan burdan anlatır şu ülkenin hali ne olacak deriz ve kendimizi dinlendiririz partilere futbol takımı gözü ile bakarız ...
sonra ne olur otobüsde ....
durakta inenler iner herkes evine türk halkı budur ....
bu halkın değişmesini asla beklemeyin farklı etnik gruplardan karışarak türk adı altında toplanmışız gürcü,kürt,laz ,çerkez ,20 in üzerinde tahminimce etnik grup var ..
fakat alman ulusu almandır öyle bir çok etnik grubtan meydana gelmez germen germendir burdan sakın beni kafatascı zannetmeyin ....
abd ye gelince ...
soyu sopu tamamıyle avrupadır italyan asıllı ,ispanyol asıllı ,irlanda asıllı,
çinden gelende oldu abd ye ve biliyorsunuz 40 milyona yakın derisi siyah afrikalı yani zenciler var ama ağırlığı avrupa kökenliler oluşturmakta ....

tekrar bu ülkeye gelelim nerde stk lar....
memurun ,işçinin,köylünün ,çiftçinin ,biz tüketicilerin ,güçlü stk ları varmı yani sivil toplum kuruluşları bir tane değil binlerce bu ülkenin her tarafında ....

dün haber türk de elektriksiz kalan çiftçiler mahsullerinin heba olduğunu sulama yapamadıklarını söylediler ve yolu kapattılar evet nerde stk orda varmıydı
bu örgütsüz güçlü örgütsüz kalmış bu toplumu kim kurtaracak bu partilermi.....
güldürmeyin beni
bu toplum aklına şunu sokmalıdır benim kurtuluşum stk dır ...

Arkadaşlar deniz otobüslerinde bisiklet ücretini tartışırken biz, den-tur motor seferlerinde de bisiklete ücret alınmazken alınmaya başlamış. geçen hafta sonu beşiktaştan üsküdara geçmek isterken ikinci akbil talebiyle karşılaştım. alternatifim vardı, eminönüne kadar basıp ordan üsküdara tur-yol un motoruyla tek akbille geçtim. ama sanırım biz hak elde etmek isterken gittikçe haklarımız elimizden alınmaya başlıyor...den-turu da protesto listemize sokmamızda sakınca görmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: çaylak26
@çağlar kalaycıoğlu

protesto önce bizde başlayacak

1- idoya binmeyeceğiz
2- trenlere binmeyeceğiz
3- lüks feribotlara binmeyeceğiz
4- metrobüslere binmeyeceğiz
5- dentura binmeyeceğiz

bisiklet forum a kayıtlı olarak her gün en çok 400 kişi girmektedir bunların istanbula dağılımını düşünürsek 15 milyonluk kentte hadi bilemedin 100 kişi istanbulu temsil ediyorsa bu forumda yada daha fazlası bu rakam ido yöneticileri için tcdd için pek o kadarda ciddiye alınacak bir sayı değildir istanbulda her gün bisiklet kullanıcıların sayısı 10.000 lerce olursa o vakit bir şeyler olur biz şu an marjinaliz bir avuç bisiklete gönül vermiş pedalşörleriz
bisiklete gönül vermiş insanların bu istanbulda çoğalması ümidiyle ....

Kudret abi,bir önce ki tespitlerine katılarak şunu da eklemek istiyorum izninle.maalesef bisikletçiler olarak çoğalmamız konusunda ben biraz karamsarım.belki mümkün ama çok uzun zaman alacak o belli.çünkü toplum olarak haftasonları güzel havalarda bile bizler arabamızla gezmeye çıkar,arabayla dolaşır öyle döneriz evimize.tatil ya da gezi mantığımız bile bir tuhaf.bisiklete binmek saflık bu ülkede herkesin nazarında,maalesef.

@kron82

olsun genede biz kendimize bakalım ve bize artılarla dönen bu bisiklete sahip çıkalım son imparatoru seyretmiştim imparatorun öğretmeni ona bir bisiklet armağan eder

imparator şöyle der...
doktorum bisikletin zararlı olduğunu söylemişti der...
öğretmen ise güler bir deneyin der
ve kocaman yasak şehirde dışarı çıkmasına izin verilmeyen genç imparator bisikletle dolaşmaya başlar filmin en etkili sahneleri ..
bisikleti ile yasak şehrin çıkış kapısına gelir ama muhafızlar onun çıkmasına izin vermez ..

kıssadan hisse bizler yasak şehirde bisikletimize binen ve içine hapsedilmiş koca bir şehirde yaşamamaktayız onun için bu istanbulda en özgür kişiler biziz istediğimiz yere bisikletimizle bedava gideriz bundan daha mutlu bir tablo düşünemiyorum
bu bisikleti sevmek lazım bütün mesele bu idi
haaaaaaaaaa...
bu şehirdeki insanların bunu anlamasını beklemek evet zor ...
o vakit de bizler marjinal kalmaya devam edelim
kazanan sağlık açısından bizler olacağız .....

Şehir Hatları Vapurlarına binen bisikletli sayısı da çok yer tutan bir sayıda olmadığı için ŞİMDİLİK ücret almadıklarını düşünüyorum. Aynı vapura 70 tane bisikletlinin binmeye çalıştığını farzedin. Çok yakında onlar da uygulamayı değiştirebilirler. Zihniyet, neyi nasıl paraya çevirebilirim, kimi nasıl söğüşleyebilirim. Tamamen cahiliyetten soruyorum, acaba bisiklet diyarı Hollanda, Danimarka gibi yerlerin sahil kesimlerinde böyle deniz ulaşımı mevcut mu ve bisikletliler için uygulamaları nasıl?

Şehir Hatları Vapurlarına binen bisikletli sayısı da çok yer tutan bir sayıda olmadığı için ŞİMDİLİK ücret almadıklarını düşünüyorum. Aynı vapura 70 tane bisikletlinin binmeye çalıştığını farzedin. Çok yakında onlar da uygulamayı değiştirebilirler. Zihniyet, neyi nasıl paraya çevirebilirim, kimi nasıl söğüşleyebilirim. Tamamen cahiliyetten soruyorum, acaba bisiklet diyarı Hollanda, Danimarka gibi yerlerin sahil kesimlerinde böyle deniz ulaşımı mevcut mu ve bisikletliler için uygulamaları nasıl?

Ben olayın para olduğunu düşünmüyorum. "...Zihniyet, neyi nasıl paraya çevirebilirim, kimi nasıl söğüşleyebilirim..." doğru bir bakış açısı değil. Bana kalırsa bizi caydırmak için böyle bir uygulama yapıyorlar. Bisikletle diğer insanları rahatsız ettiğimizi ve iniş ve binişleri zorlaştırdığımızı düşünüyorlar. Yoksa günde taş çatlasa 10 bisikletten para alabilirler. Yaptıkları ciro açısından bu ücretin getirisi devede kulak kalır. Hatta caydırıcı olacağı için hiçte kazanç elde edeceklerini düşünmüyorum.

@mtsemiz

dostum sene 1980 norveçte idim deniz otobüslerinde bisiklet koyacak yer var
idi bu ido bu deniz otobüslerini norveçten aldı ama alırken bisiklet koymak için yeri olan deniz otobüslerini sayın ido yöneticileri almamıştır ..
nasılsa kimse bisiklete binmez diye bunlar inatlattıkça bizde radikalleşeceğiz ..
bu gün rizede meydana gelen sel faleketine dikkatinizi çekerim evet artık doğa kusmaktadır ..ve intikam almaktadır bunca yıl hoyrat kullanılmasını insanları öldürerek almaktadır ..evet hazır olalım daha büyük felaketler gelmedi çevre dostu olan bu bisikletin doğa karşısında en az günahkar olduğu için onu seviyoruz ve inadına kullanacağız bisikleti istanbulda ....

Geri