Scudo Sports

İmza Kampanyası: Deniz Otobüslerinde Bisiklet Ücretsiz Olmalı!

banliyo tren i bisiklet ile defalarca kullandım. bir tam bilet karşılığında bisikletinizi alıyorlar. Yanlız sabah ve akşam yoğun saatler de bişi diyebilirler. sizde cevap olarak " abi sonraki boş tren ile giderim" derseniz durumu idare etmiş olursunuz.
Saygılar..

Scudo
Pedal Sesi kampanyasından sonra basın sürekli İDO'yu arayınca İDO Genel Müdür Yardımcısı tarafından toplantıya çağırıldık. Yarın Pedal Sesi, Bisikletliler Derneği, Çevre Avukatları Derneği temsilcileri olarak toplantıya gidiyoruz. Yanımızda Doğa Derneği, Buğday Derneği ve Atlas Dergisi destek mektupları ve tabii ki sizlerin imzaları olacak. Şans dileyin, bakalım bu sefer şeytanın bacağını kırabilecek miyiz...

Çok sevindirici bir haber, umarım olumlu sonuçlarla dönersiniz.
Başarılar dilerim. :in:

@globeriders

pedal sesi ve bisikletliler derneğine teşekkürler bd nin daha önceki çalışmaları başarı ile sonuçlanmıştır buda öyle olacak inancım tamdır en azından ücretin daha makul seviyeye çekilmesi mantıklı 5 ytl yerine (uzak mesafeler için )
iki ytl alınması ve hatta mümkünse hiç alınmaması bisiklet koyacak yer olması lazım deniz otobüslerinde burdada eksik bir uygulama söz konusu
evet haberi dört gözle bekliyoruz

@globeriders

evet netice ne oldu ?
merak etmekteyiz evet bisiklet forumun tüm müdayimleri merak içindeler

11-08-2010, 10:42

mesajınızın atıldığı tarih

Dentur bisikletlerden ücret almaya başlamış !
Merhaba arkadaşlar

Kuzguncuk'dan Şişlideki işyerime haftada 3-4 gün bisiklet ile gitmekteyim. Üsküdar'dan Beşiktaşa Dentur motorları ile geçiyorum. Bu hafta izinli olduğum için hiç kullanmadım. Az önece işe bisiklet ile giden bir arkadaşım aradı bu sabah Dentur Üsküdar iskelesinde güvenlik görevlisi "bisiklet için jeton almanız lazım demiş". Arkadaşım itiraz etmiş fakat güvenlik görevlisi bundan sonra böyle demiş.

Şimdi bu; Denturun bir değişkliği sonucunda mı gerçekleşti yoksa işgüzar güvenlik görevlisinin anlık bir hareketi mi?

Bugün bu olayı tecrübe eden arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse iyi olabilir.

miwok1054v dostumun mesajı

rezalet rezalet :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

Pedal Sesi kampanyasından sonra basın sürekli İDO'yu arayınca İDO Genel Müdür Yardımcısı tarafından toplantıya çağırıldık. Yarın Pedal Sesi, Bisikletliler Derneği, Çevre Avukatları Derneği temsilcileri olarak toplantıya gidiyoruz. Yanımızda Doğa Derneği, Buğday Derneği ve Atlas Dergisi destek mektupları ve tabii ki sizlerin imzaları olacak. Şans dileyin, bakalım bu sefer şeytanın bacağını kırabilecek miyiz...

evet netice ne oldu hala bekliyoruz bu mesajı atan arkadaş bizi bilgilendirirse
memnun olacağız

helal volki yakında bisiklet derneği kuracağım evimide dernek merkezi yapacağım nasılsa iş yeri bu apartman bunun için para lazım çok para bak o zaman nasıl bütün kapıları açıyorum ben
çok param olsa trilyonlar bu bisiklet derneği için harcarım kendi stk mı oluştururum senide dernek başkan yardımcısı yapacam
heheheheh

selam arkadaşlar, kusura bakmayın hemen yazamadım. bir çevre derneğinde çalışıyorum ve çok acil durumlar gelişti... malum pek çevre dostu bir ülke değiliz... neyse...
toplantıya pedal sesi'ni temsilen ben, bisikletliler derneği başkanı murat suyabatmaz ve başkan yardımcısı ve çevre hukuku derneği'nden mukadder usanmaz olarak katıldık. ido'yu temsilen genel müdür yardımcısı, basın müsteşarı ve operasyondan 2 görevli vardı.
yaklaşık 2 saat süren toplantıda, bisikletleri güvenlik nedeniyle hızlı deniz otobüsüne ücretle aldıklarını söylediler. bunun para kazanma amaçlı yapmadıklarını, caydırıcı bir etmen olarak kullandıklarını söylüyorlar. deniz otobüslerinin yük taşımaya uygun olmadığını, bisikletlere izin verilirse ve çok sayıda bisiklet gelirse (mesela bir tur) acil çıkışların kapanacağını söylediler. biz de argüman olarak,
1. bisikletin bir ulaşım aracı olarak desteklenmesinin, topluma ve geleceğe yapabilecekleri en büyük hizmet olacağını
2. bisikletin ön tekerleğinin çıkarılarak bavul boyutuna getirilebileceğini
3. eğer mesele para değilse o zaman belli bir rakam belirleyip her deniz otobüsnde o kadar bisikletin ücretsiz alınmasını
4. batı ülkelerinde olduğu gibi bisikleti puset veya tekerlekli sandalye statüsünde değerlendirmeleri gerektiğini söyledik.
5. şehir hatları vapurlarında bisikletlerin konabileceği/kilitlenebileceği özel bölümler yapmalarını talep ettik.

sonuç: toplantıdan bize evet çıkmadı. ancak operasyonla birlikte, acil çıkış kapılarını engellemeden nasıl bisiklet konabileceğinin araştırılacağını, bundan sonra ısmarlanan deniz otobüslerinde bisiklet konacak yer ayrılması üzerine çalışacaklarını söylediler. konuyla ilgili bizden 1-2 ay süre istediler ve geri dönecekler. babam da kaptan olduğu ve çocukluğum denizde geçtiği için söylediklerinin doğru olduğunu biliyorum. denizdeki güvenlik önlemleri, karadakinden çok farklı. ancak bu, para almalarını gerektirmiyor. 3 bisikletle sınırlarsın, o sınırı aşmazsın, bu kadar basit. ancak o zaman da 4. 5. gelenlerin mağdur olacağını söylüyorlar. olsun biz razıyız!!!

kendilerine resmi bir dilekçe, toplanan imzaların listesi ve atlas genel yayın yönetmeni özcan yüksek'in ido genel müdürüne yazdığı mektubu ilettim.
bu kampanya sadece ido ile sınırlı değil, yakında metronun, otobüslerin, trenin de kapısını çalacağız. ta ki onlar usanıp kapıları açana kadar.

not: peki neden ido bizi genel müdür nezdinde kabul etti? kampanyamız şimdiye kadar ntv, habertürk tv, habertürk gazetesi, star, bianet, turkish daily news (manşetten!) çıktı da ondan. 2000 kişiye yakın imza topladık ondan. basının desteğini arkamıza alıp adam gibi lobi yaptığımızda sesimizi duyurabiliriz.

1-2 ay sonra daha da iyi haberlerle görüşmek üzere inşallah...

teşekkürler
zati bekliyordum bunu
zihniyetin ilkelliği ortada kurumlar asla bisikleti teşvik edici hareketlerde bulunmamakta idonun bisiklet konusunda çalışmaları olmamıştır şehir hatları vapurunda para almamak güzel ama bisikleti koyacak yer yok halatların oraya koyamıyorsunuz açıkçası bundan sonra ben karşıya geçmek için yalova taraflarına, mecburen eskihisarı kullanacağım
eski feribotlardan bisiklete para alınmamakta temmuz ve ağustos aylarında birden fazla bisikletlerle eskihisardan gitmemek lazım nedeni araçların sağına bıraktırıyorlar valla başında durmazsanız gitti o bisikletler
deniz otobüsleri ile işim olmaz artık pendik lüks feribotu ilede işim olmaz trenlerle hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç işim olmaz

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

@globeriders

Açıklayıcı bilgilendirme için kendi adıma teşekkür ederim,
Anladığım; sizi karşılayan yetkililerde durumu ciddiye almış, çözüm için akıl yürütülmüş; Çok sevindirici,

Çünkü sorunları görmezden gelmek yerine akıl yürütmek çözüm aramak doğru olandır,
Güvenlik konusu ise bencede ilk düşünülmesi gereken konu, onun için kesin sınır konulması çok isabetli bir yaklaşım olur,(Mesela maksimum 10 bisiklet vede çıkışlardan en uzakta gibi)

Her ülke kanun ve kurallarını oluşturur, uygular vede denetler,
işte bu akışı ne kadar iyi yapılabiliyor ise derecelendirme oluşur
1.dünya ülkesi
2.dünya ülkesi
3.dünya ülkesi
gibi
Bizimde vatandaş olarak yapmamız gereken burda çok önemli bir görev var
Sınırları zorlamamak; Kuralları kanunları yok saymamak saygı duymak esneklik veya iltimas istememek

Caydırıcılık için ücret olayına açıkcası doğru bir tutum olduğunu düşünmüyorum

Daha çok düşünen saygı duyan bir toplum olmaya doğru...

:in:

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
@globeriders

Planlı ve kararlı çalışmalar ile yapılan lobinin ne kadar işe yaradığının en somut örneği.
Bu konuda emek veren iletişim koordinatörümüz Gizem Altın Nance'e teşekkür ediyorum.
Dilerim kendisinin de söylediği gibi konu, diğer toplu taşıma araçları için de dile getirilecek ve çözüm getirmek için çaba harcanacak.

...bisikletleri güvenlik nedeniyle hızlı deniz otobüsüne ücretle aldıklarını söylediler. bunun para kazanma amaçlı yapmadıklarını, caydırıcı bir etmen olarak kullandıklarını söylüyorlar...

Haha Nasrettin Hoca hikayesi gibi, kapıya koca bir kilit takmışlar ama evin duvarları yok. Önce güvenlik diyoruz. Yapılan uygulama güvenliği sağlıyor mu? Hayır. 20 bisiklet kapasitesi olan bir deniz otobüsüne bir tur olsa 30 kişi biniyoruz. İstedikleri kadar ücret alsınlar. Bu güvenliği sağlamıyor. Madem güvenlik yasaklasınlar bizde ona göre çözüm üretelim. Bu tür uygulama ne onların sorununu, ne bizim sorunumuzu çözüyor...

Güvenliği sebep olarak belirtmek göstermelik bir neden, bu işten nasıl sıyrılabiliriz diye bakıyorlar bence.
Deniz otobüslerinde küçük bir düzenlemeyle acil çıkış kapılarını engellemeyecek şekilde sadece 2 otomobilin park edeceği bir alanı bisikletler için ayırabilirler. O kadar alana da onlarca bisiklet konulabilir.

Geri