80 darbesi sonrası hükümet döneminde Mete Han'ın kurduğu 2200 yıllık Türk Ordusu'nun içerisine sinsice Türklük düşmanı badem bıyıklı yobazlar yerleştirildi. Şerefli Atatürkçü Türk subayları asılsız suçlamalarla tasfiye edildi. Gün geldi bu badem bıyıklılar general, amiral oldu son kalan Türk subaylarını da tasfiye edif yıllarca suçsuz yere hapiste yatırdılar..
Benim dönemimde Türk Silahlı Kuvvetleri'nde "vasıf" ve "nitelik" aranırdı. Er-erbaş buna göre sınıflandırılır, gevşek olanlar geri hizmette gözetim altında tutulurdu. Binlerce acemi askerim oldu ve akla mantığa ters şeyler tecrübe ettim ama dediğim gibi uzman kişiler tarafından sınıflandırma sonucu gevşek ve vasıfsızlar, vasıflılardan ayrılıyordu.
Asırlardır disiplin ve erdemin vücut bulduğu Türk Ordusu ümmetçi geçinen dış güdümlüler tarafından fiilen işgal edilmiştir. Türk Ordusu'nun son Başkomutan'ı Gazi M. Kemâl ATATÜRK'e ve ailesine alenen hakaret eden sözde yayın organlarının ucubeleri, fesli şebekleri Türk Devleti'nin ve Ordusu'nun başına geçirilen kriptolar tarafından hastanelerde, evlerinde ziyaret edilmekte ve bu acı durumu "Türk'üm" diyenlerin büyük kısmı umursamadan seyretmektedirler.
Türk Ordusu bu hale getirilmişken böyle gundileri, müptezelleri görmek oldukça mümkündür..Askerlik Türk'ün birebir yaşam gerçeğidir. Bunu inkâr eden tarihten de bihaberdir. Dışardan ve içerden etnik düşmanlarla dolu bir ülkede savaş sanatını bilmemek intiharla eşdeğerdir.
Ülkelerin askeri teknolojisi istediği kadar ileri safhada olsun karasal muharebe kaçınılmazdır. Bilenle bilmeyenin bir olmayacağı gerçeğini göz önünde bulundurarak fiili işgal durumunda da kişinin ailesini "ekmek bıçağıyla" savunamayacağıda ortadadır. Askerlikte olumsuzluklar meydana gelsede olumlu yönlerini kendimize kazanç görmemiz gerekir.
Barış, savaşın ön hazırlığıdır. Son olarak Tengrikut Bilge Kağan'ın Orhun Yazıtlarına yazdırdığı tarihsel sözlerinden birini buraya bırakıyorum.
"Ey ölümsüz Türk Milleti! Özüne dön! Su gibi akıttığın kanına, dağlar gibi yığdığın kemiğine layık ol!"
Tengrikut Bilge Kağan