Scudo Sports

İmkanınız varsa bedelli askerlik yapın

Kendimce miliyetçi bir görüşe sahibim.Eskiden bedelliye kesinlikle karşıydım ama şimdi tam tersini düşünüyorum.Bedelli %100 çıkmalı.Peki niye fikrim değişti?Askerliğimi 2012 yılında kısa dönem olarak yaptım.Şimdi bu kadar adam askere gidecek.Her ay çok az da olsa bir maaş,yatak,bot,günde 3 öğün yemek,kamuflaj,eğitim masrafları,atılacak mermi vs vs vs.. Bunların hepsi yığınla masraf,koca bir ordudan bahsediyoruz.Askerde bir yemek vardı,yoğurtlu yumurta diye.Bildiğiniz yumurtayı haşlamışlar,yoğurtla karıştırmışlar.Koca 3 tepsi ile geliyordu,yemek kamyonundan indirilir indirilmez inanırmısınız neredeyse %95i doğru çöp konteynerına gidiyordu.Kalan %5'in %1'lik kısmı tüketiliyordu,geri kalan kısmı yine çöpe.Şimdi bu sadece bir bölük,bu kışlada kaç tabur var kaç asker var siz düşünün.Halbuki tüm bu israf yerine,giden para yerine para gelecek ve ülke savunma sanayisi,hazinenin parası artacak.

Hee şöyle bir eleştiri yapılabilir.Fakirlerin ya da maddi durumu olmayanların suçu ne?Ama bir düşünün 15.000 TL isteniyor.Bir adamın askeri ücretli olarak çalıştığını düşünelim,zaten 1 yılda 15.000lirayı geçiyor bu rakam.Videodaki tiplere gelince,her kışlada,her taburda var bu tiplerden.Günlük hayatta da var maalesef,yorum yapmıyorum onlar hakkında.Zaten haklarında yasal işlem başlatıldı,soruşturma açıldı

Scudo
Sistemin komple değişmesi lazım. Osman Pamuk Paşa’nın konuyla ilgili bir videosu vardı. 750bin asker yerine 250bin askerin daha efektif olduğunu söylüyordu. Fazla sayının yarardan çok zararı varmış.

Kısa dönem (6 ay) yapan birisi olarak BEDELLİ yapın diyorum. Askere gittiğim de " bunlar nasıl insan olabilmiş bunca sperm arasında " diye sorguladıklarım çok oldu. Gerçekten miğde bulandırıcı ortamlar olduğu oluyor. Devrelerinizle arkadaşlığınız kalıyor o da 3 5 kişi .

Şunu şuraya bırakalım lazım olabilir:

"5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu MADDE 318 Halkı askerlikten soğutma

29 Temmuz 2013 Pazartesi — rahmiofluoglu
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu MADDE 318
Halkı askerlikten soğutma
(1) (Değişik: 11/4/2013-6459/13 md.) Askerlik hizmetini yapanları firara sevk edecek veya askerlik hizmetine katılacak olanları bu hizmeti yapmaktan vazgeçirecek şekilde teşvik veya telkinde bulunanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.
MADDE GEREKÇESİ

MADDE 318.– Madde, halkı askerlik hizmetinden soğutacak etkinlikte, teşvik veya telkinde bulunmayı veya propaganda yapmayı cezalandırmaktadır. Vatanın düşman güçlerine karşı korunması bakımından her Türk vatandaşının askerlik hizmetini severek ve isteyerek yerine getirmesi şarttır. Esasen askerlik hizmetine yönelik duygu, vatandaşlığın zorunlu gereği olan vatana sadakat borcunun bir parçasını oluşturur. Söz konusu duyguyu tahrip etmek veya zayıflatmak maksadıyla vatandaşları askerlik hizmetlerinden soğutma yolunda teşvik veya telkinlerde bulunmayı veya propagandayı suç hâline getirmek suretiyle madde, millî savunmayı koruma amacını gütmektedir.
Telkin ve teşvikin veya propagandanın askerî hizmetten soğutacak kuvvette olması koşulu ile söz, yazı, işaret, küçültücü imgeler veya bunların benzerleri marifetiyle yapılması suç oluşturacaktır. Teşvik veya telkin geniş sayıda kişilere yönelik olmayan fesatçı fiil olduğu hâlde propaganda çok daha geniş ve önceden belirli olmayan gruplara yönelik etkin telkin ve teşvikleri ifade etmektedir.
Maddenin son fıkrasına göre, fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi, ağırlaştırıcı nedendir."

Bence askerligi kadinlar dahil herkes yapmalı, önemli bir hayat tecrubesi.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Serkan Mıstınoğlu
Sizce psikopat adam sürülmekten korkar mı? 17 ay askerlik yaptım ve bölüğümüzde uyuşturucu bağımlısı psikopatın birisi vardı. Akşamları er gazinosunda masasını kurar viskisini açar alem yapardı ve bir Allahın kuluda çıkıp birşey diyemezdi. Alay komutanı Kurmay Albay illahlah demişti artık, sırf askerleri rahat bıraksın diye adamı hava değişimine gönderiyordu. Yani sizin dediğiniz gibi ağlatırlar vs boş kelimeler adamların zaten hayattan bir beklentisi yok ki verilecek ceza umurlarında olsun.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Türkiye hızla şu modele doğru yol alıyor:

Varlıklı insanların çocukları özel okullarda kaliteli eğitim alacak. Yoksul insanların çocukları devlet okullarında vasat, kalitesiz ve din temelli eğitime mahkum olacak.

Varlıklı insanlar özel hastanelerde kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti alacak. Yoksul insanlar devlet hastanelerinde düşük kaliteli sağlık hizmetine, tecrübesiz hekimlere, 6 ay sonrasına verilen ameliyat randevularına mahkum olacak.

Varlıklı insanlar bedelli askerlik sayesinde anayasal bir ödev olan askerlik vazifesinden muaf sayılacaklar. Yoksul insanlar ise bu ödevin parasal bedelini karşılayamadıkları için varlıklı insanların canına-malına zoraki bekçilik yapacaklar.

Bunun adı "kast sistemi"dir; yani ülkede "atadan gelen yoksulluk" sistemi hayata geçmektedir. Yoksul insanların daha önceden iyi-kötü sahip olduğu fırsat eşitliği, bilgi, yetenek, çalışma, azim sayesinde sınıf değiştirme ve yoksulluktan kurtulma imkanı ellerinden alınmaktadır.

Yoksulların zorunlu askerlikle bekçiliğini yapacağı kast sistemimiz memlekete hayırlı-uğurlu olsun.

Ortalama bir maaşın 3000 küsür ₺, asgari ücretin 1600 ₺ olduğunu göz önüne alırsak 1 yıl askerlik yapmak yerine 15000 ₺ bedelli yapıp işten de ayrılmamak daha kârlı ekonomik açıdan.

İçim bulanıyor..Hem vatan/millet diyeceksiniz,hem de askerlikten kaçacaksınız veya parası olanların askerlik yapmasına müsaade edeceksiniz..
Ya herkes yapacak bu askerliği,ya da hiçkimse yapmayacak..''Parası olmayan ölsün'' mantığını destekliyorsunuz..Dikkatinizi çekerim..

Bizim zamanımızda bedelli vardı da biz mi yapmadık :)

Ben ne 18 ay ne 15 yaptım, 17 ay olmuştu sonra askerlik düştü bizi postaladılar :)

@Serkan Mıstınoğlu
Benim kimseye yalan söylecek halim yok. Bir doğrucu bu forumda sizsiniz herhalde. Yoksa mizacınız mı öyle başkası ne yaparsa yapsın bir doğruyu sanki siz söyler yaparsınız gibi bir egonuz var ve tavan yapmış.

@Taner James
Aynen 82/1 yaptınız sizde sanırım :)

@Bigpatron

Aynen 82/1 ama ben 79'luyum :)

Bedelli askerliğin gündeme gelmesinde birilerinin dediği gibi "5.5 milyon birikmiş var, silah altına almak 16 yıl sürer" sözüne samimiyetle inanan var mı? Ben inanmıyorum. Atıyorum 3 ay askerliği bitiren herkesi terhis edersin, birikmiş kısma da 3 ay askerlik yaptırır eritirsin. Hazineye para lazım arkadaşlar, bildiğimiz içme suyuna 3 temmuz 2018 itibariyle %10 ötv geldi, ötv neyin kısaltmasıydı sahiden?

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Türkiye'de bütün gündem suni. Kaçak ve bakaya birikmişi varmış, sorun oluyormuş. Gerçekten var mı? Diyelim var, neden biriktirdin? Eskiden kaçak dediğin bir taburda ya bir kişi ya iki kişi olurdu. Bu noktaya nasıl gelindi? Birikmiş kaçak ve bakaya olsa bile 2200 yıllık türk ordusu askerlik yapmak isteyen bir Türk'e ne zaman kapısını açamamış?

Ben askerlik yaptım. Çocuğum olursa o da gidecek askere. Anayasal ödevse herkes yapacak. Tanrı soyumdan kimseyi Türk ordusunda görev yapma şerefinden yoksun bırakmasın.

"Ben yaptım, sende yapacaksın" mantığını yendiğimiz an bence doğru noktaya ulaşacağımıza inanıyorum. Herkesin kendi tercihi. Mutlaka herkesin geçerli bir nedeni var. Türkiye'deki sistem belli. Eskidendi atalarımızın süngüyü takıp göğüs göğüse savaşmaları. Şimdiki savaşlar bilgisayar üzerinden yapılıyor. Adam senin konumu giriyor. Ve bom ! İllaki bir eğitim olacaksa, güncel bir eğitim olmalı. Askere patates - soğan soydurmak mı eğitim ? Komutan / çavuş egosu mu tatmin etmek eğitim ? Her açıdan bakmak lazım. İş yerindeki arkadaşıma bıraksalar, adam ömrü billah askerlik yapacak. O kadar çok seviyor ki. Ama askerliğini bilgisayar başında yazıcı olarak yapmış. Word'de yazı yazmış 15 ay. Kavramları çok iyi karşılaştırmak gerekiyor.

@ahlaksız
Kesinlikle hocam, önceden sadece bazı milletvekillerinin, siyasi uzantısı olan zengin işadamlarının çocukları sahte çürük raporu alıyordu şimdi parası olan girmeyecek. Bence ikisinden birisi olsun ki eşitlik olsun.

@Mehmet Nejat Karahan
OMG... Tanrı mısınız gerçekten?
Yoksa virgül nedir bilmiyor musunuz?
Böyle Türkçü biri nasıl olur da Türkçe'yi yanlış kullanır? Kullanmaz tabii ki.
O zaman kesin tanrısınız.

Askerlik hatiralarimi anlatayim
Cigeri bes para etmez teroristten bile daha cok ulkeye zarar veren kanibozuklarin cavus ust tertip denilerek mazlum anadolu insanini ezen serefsizlerin oldugu yer!
Komutan adi verilen bazi serefsizlerin devriye esnasinda milletin insaatindan malzeme caldirip ve bunu bir yerlere fatura ettiren kani bozuk!
15 aylik askerligin 1 ayi egitim 14 ayi akil mantik olaylarinin yok edildigi beynin akil yurutulmesinin engellendigi cok guzel tuvalet temizlik islerinin ogretildigi yer!

Evet askerlik kalkmamali. Ama sistem basli basina degistirilmeli.
O yuruyus calismalarini askeriyeye koyan zihniyetin icine tukureyim!
Bana adam gibi silah kullanmasini ogret. Meslek sahibi olmayanlara meslek ogret.
Kisilere kardesce insanca yasamayi ogret.
Yakin dovus sporlarini ogret.
Bedeni terbiye et.
Akli egit
Toplumda nasil yasanacagini ogret.
Beni sacmaliklarla asker polis memur dusmani yapma.
Herkese esit davranan ve insana insanca yaklasan komutanlar yetistir.
Usundeki forma sayesinde milletin karisina kizina goz dikip kizlarin hayalini kullanma.
Vesaire vesaire.
Askerlik anisi herkeste var. Millete sorun bakalim askerde ne konuda saglikli birsey ogrenmisler ve hayatlari boyunca ise yarar ne egitimi almislar...

Geri