ahmet1914
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.210
- İsim
- Ahmet Y
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kendimce miliyetçi bir görüşe sahibim.Eskiden bedelliye kesinlikle karşıydım ama şimdi tam tersini düşünüyorum.Bedelli %100 çıkmalı.Peki niye fikrim değişti?Askerliğimi 2012 yılında kısa dönem olarak yaptım.Şimdi bu kadar adam askere gidecek.Her ay çok az da olsa bir maaş,yatak,bot,günde 3 öğün yemek,kamuflaj,eğitim masrafları,atılacak mermi vs vs vs.. Bunların hepsi yığınla masraf,koca bir ordudan bahsediyoruz.Askerde bir yemek vardı,yoğurtlu yumurta diye.Bildiğiniz yumurtayı haşlamışlar,yoğurtla karıştırmışlar.Koca 3 tepsi ile geliyordu,yemek kamyonundan indirilir indirilmez inanırmısınız neredeyse %95i doğru çöp konteynerına gidiyordu.Kalan %5'in %1'lik kısmı tüketiliyordu,geri kalan kısmı yine çöpe.Şimdi bu sadece bir bölük,bu kışlada kaç tabur var kaç asker var siz düşünün.Halbuki tüm bu israf yerine,giden para yerine para gelecek ve ülke savunma sanayisi,hazinenin parası artacak.
Hee şöyle bir eleştiri yapılabilir.Fakirlerin ya da maddi durumu olmayanların suçu ne?Ama bir düşünün 15.000 TL isteniyor.Bir adamın askeri ücretli olarak çalıştığını düşünelim,zaten 1 yılda 15.000lirayı geçiyor bu rakam.Videodaki tiplere gelince,her kışlada,her taburda var bu tiplerden.Günlük hayatta da var maalesef,yorum yapmıyorum onlar hakkında.Zaten haklarında yasal işlem başlatıldı,soruşturma açıldı
Hee şöyle bir eleştiri yapılabilir.Fakirlerin ya da maddi durumu olmayanların suçu ne?Ama bir düşünün 15.000 TL isteniyor.Bir adamın askeri ücretli olarak çalıştığını düşünelim,zaten 1 yılda 15.000lirayı geçiyor bu rakam.Videodaki tiplere gelince,her kışlada,her taburda var bu tiplerden.Günlük hayatta da var maalesef,yorum yapmıyorum onlar hakkında.Zaten haklarında yasal işlem başlatıldı,soruşturma açıldı