Scudo Sports

İmdat demek istiyorum!

söylenecek o kadar cok söz varki aslında hepsi ileri dönük proje yapılmamasından daha da önemlisi yetistirilme tarzından ileri geliyor.ukala-bencil-hırslı-gösteriş meraklısı-mevkisine göre davranma boyle kisiler kilit yerlere gelirse durum ne olur.apartmanda bahcede bir bayan budama zamanı olmadan güzelim yetismis agacları hırslı bicimde dallarını gelisiguzel tek tek kesiyordu.emegim oldugu icin nasıl zor yetistigini biliyorum uyardım ancak zar zor ikna ederek engel oldum.ser tatlı.dükkanın önünde 30 seneden fazla zor yetismis agacları bile kesenler gordum neymis dükkanın önünü kapatiyormus soyle bi baktim hicde alakası yok.rant icin istanbulda güzelim ormanlıklar kesilerek site yapilmis.sarıyer tarafı bilenler bilir.siteyi meraklı oldugum icin az cok buranın kesildigine kanaat getirmistim.taksiciyle siteye girerken taksici icinden off dedi buraya gercekden gelmek istemiyordum dedi.neden diye sordum:?cocuklugum buralarda gecti güzelim agaclar kesildi dedi..esnaf dükkanında mevki söyleyerek istedigini yaptirmak isteyenleride gordum ama fırsat verilmedi sert kayaya carpiyor.bunun gibi o kadar cok olay varki genel olarak malesef zıtlıklar dünyasinda yasiyoruz.yapıcı insan-yıkıcı insan iyi-kötü.Bu belki bizim elimizde olmayan bir durum fakat mücadeleye devam.bisikleti herkese sevdirmeye calisalim pedallara asılmaya devam:D ilerisi icin güzel olacagina umudum var.

Scudo
Dün gece bu yoldan Dragos'a kadar pedal bastım. Yayalardan daha da büyük bir tehlike varki, bilinçsiz bisiklet sürücüleri. Akşam karanlığında kask, ışıklandırma, fosfor hiçbir şey yok. Yanına 5 metre kala farkediyorsun. Çok tehlikeli!

ben artık saldım... vurmaktan hiç çekinmiyorum gerekirse omuzda sallayı veriyorum hiç yada tam yanlarına gelip bağırıyorum korkudan sıçıyorlar altına güzel oluyor

• Beğen
Tepkiler: Sait Hislioğlu
Zamanındada yazmıştım ama yine yazdım ibb ye. Çok bişeyin değişceğini sanmıyorum. Okullarda öğrencilere öğrencilerinde evlerindeki büyüklerine öğretmesi kesin çözüm olur bence.

Arkadaşlar ben ve arkadaşlarımda bu konudan acayip muzdaribiz. Hatta işi gırgıra alıp bu sefer en fazla bonusu kim toplayacak bile diyoruz. Her seferinde ayrı bir macera oluyor. Bende bazen üzerlerine sürüyorum , bazen sıfır geçiyorum bazende uyarıyorum ama nafile bence saglam bir şekilde bir organizasyon yapıp sahil yolunu hep beraber pedallamalıyız ama sadece bisiklet yolundan değil butun yolu kapsayacak şekilde olmalı ki ; bisiklet yolu ile yaya yolunun farkına varsınlar hiç değilse geçtiğimiz zamanda orda olan insancıklar.

@myurtgezer

Böyle bir planınız varsa ayın son cumartesi günü yapılan crıtıcall mass ı kullanabilirsiniz.

CRITICAL MASS sonrası toplanıp bisiklet yolundan bostancı kartal yapılabilir kalabalık bir grupla. bisiklet yolundan giden gitmeyenl herkes uyarılabilir.

Gönderdiğim maile istinaden ban verilen cevap...

Sayın Çağın ONAT,

Bahse konu güzergah, bisiklet sembol ve ok çalışması yapılmak üzere yatay işaretleme programımıza alınmıştır. Program dahilinde ekiplerimizce gerekli çalışmalar yapılacaktır.

İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Umarım en kısa sürede bu sorunu ortan kaldırırlar.

@myurtgezer

Süper olur, düşünsenize 500 -1000 bisikletli ağır tempo 5 km hız ile bütün sahili kapatıyoruz, vede aynı yoldan geri dönüş üzerimizde de yazılar bisiklet yolumuza girmeyin diye.

Arkadaşlar selam,

Kendi niyetimizin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendi adıma yazayım. Ben çok önceleri stresli bir insandım. Hep birşeyler ters gider, olumsuzluklar olur diye önlem alma derdiyle, tasasıyla aklımı doldururdum. Böyle olduğum geçmiş zamanımda bisikletle yaya yollarında gitmek benim için eziyetti. Çünkü rahat süremem, çarparım, şu olur bu olur diye takıntılı vaziyette yol alırdım. Ancak kızım büyüdü, bisiklet kullanmaya başladı ve birlikte turlamaya başladık (ondan çok ders aldım). 10 yaşındaki kızımda gördüm ki hiçbir yol onun bisiklet sürme zevkini kesmiyor. İnanın abartmıyorum İstiklal Caddesi'nde ve buna benzer yaya trafiğinin en yoğun olduğu yerlerde bisiklet sürüyordu. Ben başta bu olanaksız diyordum. Sonra anladım ki sorun yayalarda değil bende. Ben neye niyet ediyorsam o gerçekleşiyor. Yani köpeklere karşı düşmanlığım varsa onlar bana saldırıyor, yayaları eleştiriyorsam bizzat olaylar beni buluyor. Ancak tam tersi de geçerli; niyetim keyif almaksa ve sevgiyle yaklaşmaksa olumsuzluklar yaşamıyorum. Çünkü bisiklet sürerken her anım o andaki kararlarımı en olumlu ve yararlı yönde alacak şekilde geçiyor ve saygı görüyorum. Çünkü saygıyı önce ben gösteriyorum. Tamam, sadede gelirsem; hızlı süreceksem sabahları araç yolundan gidiyorum, ancak keyif alacaksam pekala o eleştirdiğimiz yolları kızımla, eşimle birlikte hem de hiçbir olumsuzluk yaşamadan katediyorum. İnanın keyif alıyorum. Niyet önemli; niyetim insanlarla birlikte olmak mı yoksa onlarsız bir teknolojinin arkasına saklanmak mı? Bu karar önemli sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Sait Hislioğlu
Bahadır bey size aynen katılıyorum.Bisiklet yolunda ki sorun benim için bira şişelerinin kırılıp yola atılması sadece.

Geri